Colliekompisarna

Alla inlägg under april 2012

Av Marru - 7 april 2012 19:07

Idag hade vi en inofficiell tävling i Norberg. Roliga banor som vanligt. Det var bara 2 lopp så idag gick det undan. Hela tävlingen var avklarad på knappa 4 timmar. Vi började med agilityklass idag. Och Clara fick ut först av systrarna i båda loppen. Hon nollade sig på, det enda var att hon var väldigt långsam. Men just för tillfället är jag glad att hon tar sig runt bara. Vilken skillnad det är från det att hon efter varje hopp sprang till bilen, till att springa ett helt lopp. Jag gjorde tom ett bakombyte med henne och hon fixade det. Jag vågar ju inte än köra "fel" slalom med henne, och då hamnade jag ju lite på fel sida med tanke på fortsättningen. Men det gick ju bra i alla fall. Hon nollade sig runt banan och hamnade på 10:e plats.


Sen var det dags med Lizzie. Där har jag ju inte problemet med slalomet på det viset, det spelar ingen roll vilken sida jag går på. Vårt problem är att få henne att gå hela slalomet. Men den här gången gick det bra. Även Lizzie nollade hela banan, men gick snabbare än Clara så hon kom på 7:e plats. 10 sekunder snabbare än Clara var hon, men trots allt lite för långsam för att fixa tiden som var på 49 sek,och det tog dryga 51 för Lizzie runt  banan.


Sen var det dags för hoppklass. Nu är jag inte riktigt säker om Clara nollade det, men jag har en svag känsla av att vi nog fick 5 fel på nåt ställe. Men alla fall så tog hon sig runt, och placerade sig på 12:e plats. Denna bana var bra mycket trixigare än den förra. Lizzie däremot diskade sig i slalomet, jag började stressa på henne lite och då gick hon ur.


Så här såg banan ut på slutet i båda klasserna. Men i agilityklasserna så kom man från A-hindret, och tog dom där 2 hopphindrena på slutet. Men i hoppklass, skulle man bara över det första hopphindret, och sen i tunneln bredvid det andra hopphindret. Där var det väldigt många som diskade sig, där hundarna drog rakt på mot hoppet. Men det där fixade båda Clara och Lizzie. Jag var ju lite orolig att Clara drar säkert på hopphindret bara för att det var så gången innan. Jag har ju märkt på henne att har man kört nåt på ett visst sätt, och sen ändrar på det så vill hon fortfarande köra på som gången innan. Bla i small var det bara 2 som kom i mål. Visserligen var dom bara 10 st men alla fall. 8 av 10 diskade sig.


 


Imorse när vi skulle åka så såg jag att nån hade satt en lapp på rutan. Den var i en plastpåse, och i den låg en blå lapp, och på den stod det spärrad. Maken ställe våran bil efter att Jag la in lappen i bilen så att maken skulle få se den senare när han kom hem. Tänkte inte nå mer, utan åkte iväg. Nu på kvällen så frågar maken om jag inte märkte nånting. Då är den nån i denna förbaskade by som har brytit av vindrutetorkaren på förarsidan, ända ner från axeln. Nu tycker jag faktiskt det börjar gå lite för långt med dessa idioter i denna by. Maken ringde till polisen och gjorde en polisanmälan, och får maken reda på vem som gjort det så blir det synd om den personen. Jag är dessutom ganska säker på att det kommer fram förr eller senare. Den där lappen i påsen var en som man använder på företag, ifall det är nåt som det blivit fel på så markerar man den med en spärrad lapp så att den inte går vidare till kunden. Vi behöver ju för det första få reda på vilket företag som använder såna lappar. I Virsbo använde vi röda lappar till ändamålet, och det stod inte spärrad på dom.


ANNONS
Av Marru - 6 april 2012 23:02

Idag var det lite av en minnenas dag, den ena gav den andra. Var med mamma till affären, och såg dom där vita godisarna vid lösgodiset som går ut som sockerbitar. Kommer ihåg hur mina kompisar skrattade åt en klasskompis jag hade. Hon hade stått vid kiosken och köpt godis och sagt "inga sockerbitar, tack" . Dom hade tyckt det var så roligt när hon sa det. Jag sa till min mamma idag att det kanske var det som gjorde mig till hennes hackkyckling. Hon kanske hörde när dom skrattade åt hennes sockerbitar. Dom var ju finnar precis som jag. Den här klasskompisen var ju på mig nästan varje dag, och talade om hur mycket hon hatade finnar. Hur hennes mamma som jobbade på OK hatade finnar blablabla. Ja, hon var väl den enda som jag hade problem med. Numera jobbar hon på Ica i Smébacken. En gång för länge sen när pappa hade varit där och handlat, så hade hon frågat hur jag hade det. Och sagt åt pappa, "dom var ju så trevliga". Då pratade hon om mig och min andra klasskompis som också var finsk. Fast jag tror inte att hon nånsin hörde det, dom berättade det nog bara åt mig.


Sen när jag åkte hem, så började jag tänka på lösgodis igen. Jag åkte ju förbi området där vi bodde när jag var liten. Nu finns ju inte huset kvar, det är nog nåt 12-15 år sen dom rev dom. Det finns bara 2 st tvåvånings trähus kvar med lägenheter. Men alla fall där på området fanns det en stor kiosk på 70-talet, den revs nog nån gång på 80-talet. Men alla fall på den tiden när jag var liten så plockade man inte själv lösgodis i en påse. Utan då stod man där i luckan och pekade " en sån där, 3 såna där, en sån där" . Eller så sa man bara "en av varje"   . Inte stod man där med en skopa och slevade själv i en påse. Antar att det var det min klasskompis hade gjort där vid luckan, sagt "en av varje, men inga sockerbitar tack" .


Då på 70-talet när jag gick i skolan där så fanns det ett bageri i en källarlokal i ett av husen ner till järnvägsstation. Vi gick dom 2 första klassen i ett av husen på området. Det var bara ett hus mellan huset vi bodde och där vi hade skolan. Ändå så hann man få stryk av killarna på väg hem från skolan. Fast det var ju en tjej som bodde i samma hus, tom i samma trapp, och hon hann ändå få stryk. Det var ju så att det stod 2 hus i vinkel, och det var ett högt trästaket mellan dom. Det fanns en dörr i korridoren som gick till hennes trappuppgång, men den fick hon inte använda för lärarna. Så hon fick gå runt det andra huset för att komma till sin trapp och hem. På den vägen så hann hon få stryk av killarna.


Då på 70-talet så bodde det massor av folk där, det var nog närmare 20 hyreshus där. Massor med ungar som sprang överallt. Bilar som skulle ut från området. En Icabutik stod i korsningen så att man inte såg ifall det kom några bilar från höger när man skulle ut från området. Det var lite av en chansning och åka ut i den korsningen. Idag finns det nog bara 8 lägenheter där, ingen trafik, ingen Icabutik i korsningen, idag får bilarna åka i bara 30 förbi den korsningen. Då på 70-talet när vi ungar sprang där, med affären som skymde sikten och allt, inte var den nån då som tänkte "här kan man absolut inte åka i 50, vi måste sänka ner farten till 30 minst" . Varför nu detta??? Antagligen för att bussarna måste ner till järnvägsstation nuförtiden.


Porten till valsverket där alla långtradare åker in ligger också vid den korsningen, men den har gjort det alltid, så inte är det därför. Men det känns lite komiskt. När det var liv och rörelse där, dålig sikt mm, då var det ingen som brydde sig om hastigheter. Nu är det ingen trafik, hyfsat sikt, bara nån buss då och då, nu skall man krypa fram där i 30  .


Nu är det snart dags och lägga sig, agilitytävling imorgon bitti.

ANNONS
Av Marru - 5 april 2012 22:46

Lovade igår att jag skulle till klubbstugan i Semla och hjälpa till med städningen. Upptäckte sen imorse att det blir nog lite körigt idag. För det första skulle maken iväg idag, så för att få iväg han lite tidigare så att han också kom hem lite tidigare så lovade jag rasta alla hundarna imorse. När det var gjort så åt vi, hundarna och jag. Sen började med maten, ett litet långkok. En av våra nya favoriträtter som i Icas tidning Buffe heter Lata kåldolmar, kanongott. Fast lite i egen version. Under tiden kålen puttrade i stekpannan så dammsög jag. Efter det la jag i färsen i stekpannan och lät det stå och puttra ett tag till. Ja, givetvis så hade jag ju brynt färsen före. Under tiden det puttra lite till så torka jag golven. Sen var det bara och sätta sig och äta. Sen till Semla och städa. Jag tog toaletterna för jag tänkte att då kan systrarna springa lösa där ute. Ja, det vart ju nu inte långvarigt, men de fick ju springa där en liten stund alla fall. När klockan vart så mycket att det var dags och åka till Norberg så åkte jag dit. Jag var ensam där en stund i början. Så jag passade på att bygga en nybörjarbana åt vår nykomling.


Sen gick jag ut och tränade lite lydnad med Lizzie. Tror våra vänsterhalter börjar sitta nu, för nu satt hon dom varje gång. Läggandet gick också bra. Inkallningen som det brukar med lite duttande på handen. Ställandet gick också bra. . Sen bytte jag till Clara, tränade henne att gå nära bredvid mig, hon vill gärna ha lite för långt avstånd. Lite vänstersnurrar jobbade vi också med, samtidigt som Lizzie skrek som en stucken gris i bilen  . Får henne och göra vänstersnurren skapligt när jag kör med kopplet bakom knävecket. Men utan går det inte alls. Sen tog jag ut Lizzie, och tänkte göra lite mer lydnad med henne, men hann inte. Det började komma mer folk, och hjälpte en klubbkompis med kommendering på lydnadsettan för hon skall iväg och tävla om ett par veckor.


Sen byggde vi en fortsättningsbana också inne. Den blev lite trixig. Bla var det 360 º vänster i spring. Det är inte lätt, särskilt med Clara om inte klarar av det momentet i vanlig gång ens  .  När vi hade tränat en stund så började vi bygga agilitybanan inför lördagens tävling. Skall bli kul och få tävla, nu är det länge sen sist. Ännu mer taggad blev man igår när hon gick så bra på dom krångliga banorna som hon Stina hade gjort.


Jag har ju en del av grejerna hemma. Startlistor, priser, pennor mm. Idag när jag höll på och städa så hörde jag ett pip, och tänkte vad kan det vara för nåt. Försökte gå på ljudet, pipip. När jag följt pipandet till badrummet dit jag ställt kassen med alla grejerna för att inte hundarna skall komma åt priserna, så kom jag på vad det var. Vi har ett tidtagarur som lever sitt eget liv. Den börjar alltid vid 12 - tiden och larma. Så även idag. Nu ikväll frågade maken mig vad det var för nåt i kassen för det är nåt som piper. Vet inte om det är den andra klockan som låter också.

Av Marru - 4 april 2012 22:29

Idag har Lizzie och jag varit på agilitykurs. Våran lärare idag var Stina Mattsson som var på Crufts och tävlade i samband med den stora utställningen. Det var dom aktiva tävlingsekipagen som vart erbjudna den här kursen. Så vi var delade i 2 grupper på 5 ekipage i vardera. Vi var i den första gruppen. Det var en bana gjord för att vi skulle träna på att få hunden att hoppa över ett hopphinder från motsatt sida. Alltså att hunden i princip springer förbi hopphindret för att ta det från andra hållet. Jag kan inte säga annat än att jag är jättestolt över Lizzie idag. Vi började i mitten av banan för att träna på just det där, hoppa från andra sidan. Så jag fick ställa mig framför hopphindret, sätta för foten så att hon var tvungen och springa runt. Sen skulle jag börja springa iväg så att hon fick bråttom och springa efter mig. Det provade vi på några gånger. Sen fick vi order att köra banan från början. Ååååh, vad bra hon gick redan på första försöket. Sen gjorde vi nåt som kanske är lite fel och göra. Vi körde samma en gång till. Man skall väl egentligen lägga av när man ligger på topp, är det inte så   . Men det var ingen fara, hon gick lika bra återigen.


Efter att vi var klara så byggde hon om banan, och nu tänkte jag att det här kommer aldrig att gå. Den var bra mycket svårare än den förra. Tyckte jag alla fall. Där skulle hon ta första hindret, och sen i andra hindret så skulle hon ta det från motsatta sidan igen. Så där började vi igen med att träna svårigheten först. Jag hade Lizzie på min vänstra sida. Sen med högra handen skulle jag dra henne framför mig mot hopphindret som jag hade på min högra sida. När hon hoppat över den så skulle jag börja springa iväg och hon skulle komma efter fort som möjligt. Det blev ett litet Jaakkobyte där. Vi tränade på det några gånger och det såg bra ut. Så vi fortsatte med en tunnel. Efter tunneln hade hon lagt ett hopphinder så att man skulle göra ett blindbyte. Ja, blindbyte är ju inga problem. Blindbyten är ju vår grej  . Sen gjorde vi slutet på banan, och det verkade fungera ok. Vi fick till ett Jaakko till. Men på denna bana så kom dom så automatiskt att man inte ens tänkte på att man gjorde dom. Ibland när vi har tränat på dom bytena så har det varit så att man fått stå och fundera och torrhandla länge och väl för att det skulle sitta. Sen satt vi ihop allt från början. Återigen så gick hon felfritt. Inte riktigt lika fort som första banan. Men med tanke på att den var krångligare så gick det bra.  Vi tog en till vända på den sen. Men eftersom vi hade lite tid kvar innan nästa gäng skulle komma så körde alla den banan en tredje gång.


När jag kom hem och skulle ge hundarna färsk mat så fick jag mig en överraskning. Maken hade köpt hem smörgåstårta, trodde jag. Men upptäckte senare att det var en räkstubbe   . Jag gillar verkligen inte smaken av räkor. Nästa överraskning fick jag när jag tittade på papprena inför lördagens tävling. Hon som brukar ta han om startlistor och alla papper skall på kurs i helgen, så då gav hon alla papper till mig. Då upptäcker jag att jag står som tävlingsledare för den tävlingen på startlistorna   . Jaja, jag har ju nu varit med om så många tävlingar i denna klubb så jag börjar kunna rutinerna dom har.

Av Marru - 3 april 2012 22:26

Vet inte vad det är för fel när alla gamla kärringar skall hacka på oss hela tiden. Beror det på att vi bara lever vårt eget liv. Jag håller på med hundarna, och maken håller på med sitt, tränar mm. Vi festar inte eller nåt annat heller. Men tydligen så gör vi nåt som verkar störa dom är gamla gnällkärringarna. När en slutar så börjar nästa.


Nu har vi fått en nygammal granne här. Hon har flyttat in i huset bredvid, fast i ena änden mot vad hon bodde förut. Hon har nog varit borta härirån i 3-4 år. Hon och hennes gubbe köpte en stuga nånstans, och jag tycker gott hon hade kunnat stanna kvar där. Hon gör ju inget annat än gnäller om det ena eller det andra. Nu har hon stört sig på vårt staket på framsidan och baksidan. Vi har tagit för stor bit enligt henne till vår sk tomt. Vi har byggt staketet bortanför grannens fönster. Att vi skulle ha hennes köksfönster innanför vårt område   . Då skulle hon ställa sig bakom fönstret och titta för då skulle hon kanske få för sig att vi har slagit sönder en vägg mellan grannen och oss då. Ja, det måste vi ju ha gjort eftersom hennes köksfönster är på vår sida enligt den här tanten. På baksidan går vårat staket bortanför grannens sovrumsfönster  . Det är ju bara det att uteplatserna är delade mellan varje lägenhet med en spalje, och vi har fortsatt vår staket från den. Med andra ord så är det Bärkehus som satt den där spaljen fel då  . Tror hon verkligen inte att vår granne hade protesterat om vi satt staketen på hennes sida och börjat springa där bakom hennes fönster.


Men en sak är säker, den här damen kommer nog snart och märka att hon gav sig på fel personer, för nu har jag fått nog. Tänker hädanefter säga åt henne att hålla hennes luspudel borta från våra hundar. Hon är ju ute och går med den med långt koppel. Lizzie är rädd för den hunden, eller den hunden är en av orsakerna till att Lizzie är rädd för andra hundar. Lizzie var nåt på 5 månader, när jag gick ut med henne på morgonen innan jag skulle lägga mig efter nattskiftet. Då går hennes karl med sin rullator, och han hade aldrig sina hundar kopplade, inte den förra eller den här heller. Den hunden är en månad äldre än Lizzie, men var på den tiden bra mycket större än vad Lizzie. Så jag gick där i lugn och ro med Lizzie och väntade att hon skulle kissa, när den andra hunden kommer springande mot oss i full sula, och börjar jaga Lizzie. Antagligen ville den leka med Lizzie, men Lizzie blev rädd för den. Så Lizzie började springa runt mig i en cirkel, och den andra hunden sprang efter. Jag försökte fånga upp Lizzie, men det gick inte.


Jag blir så arg på människor som skall hålla på och lägga sig i vad andra gör. Sköt sig själv och skit i andra säger jag.

Av Marru - 2 april 2012 22:49

Lite långtråkigt har det varit idag. Lite less på att det är så kallt ute också. Inte vågar jag vara ute för mycket heller. Har ont i halsen, och kände mig lite febrig på dan. Måste hålla mig frisk den här veckan. På onsdag skall vi ha agilitykurs med Stina Mattsson. Det vill jag absolut inte missa. Hon tävlade för Sverige på Crufts i början av förra månaden. Sen på påskafton har vi chansen och prova om vi har lärt nåt. Vi tyckte det var så glest med tävlingar så vi bestämde oss för att ha en inofficiell i påsk. Sen blir inte nästa agilitytävling förrän i början av maj, då en officiell i Västerås.


Har lekt lite med mitt psp idag Gjorde ett par saker, fast dom kändes inte riktigt sådär wohooo, vad snyggt det blev. Ibland så får man till nåt som man tom själv tycker blev kanonsnyggt. Men nu tyckte jag det bara blev halvskapligt.


   

Av Marru - 1 april 2012 23:31

Vet att det är första april idag, men kör inga aprilskämt. Vädret är fortfarande som det är, trist aprilväder kan man väl säga nu så här den första april. Har varit till Västerås idag och tittat på teater. Med mig hade jag mamma, och av mina Målarbods bekanta. Det var 2 skådespelare som var och spelade en egen producerad pjäs. Handlade om 2 systrar som hade träffats i sitt barndomshem efter mammans död. Där pratade dom om minnen, funderade på vad det skulle göra med stugan och andra diverse ägodelar. Det är ju som gjort för konflikter, men dom verkade ju lösa det bra i slutändan. Vet inte om björnen som dök upp i slutet gjorde sitt till.


Kanske skulle göra ett lite tillägg på det här med årets agilityhund. Det är ju så man får ansöka om hederspris för hundar som i agility fått en pinne, eller gjort ett nollat lopp. Pinnarna och nollorna ger ett visst antar poäng beroende på i vilken klass man fått dom.  Lizzie har ju fått 4 pinnar, och därmed gjort 4 nollade lopp också, och dom räknades ihop.


Lite bilder. Lizzie ligger och myser på soffan, kanske drömmer om sommarens agilitytävlingar.


 


Sen lite bilder från teatern.


     

Av Marru - 1 april 2012 09:45

Japp, nu är det bekräftat. Kom ju på att det måste stå på tavlan vilket pris vi fick igår, och det gjorde det. Det står "SCK:s HP till Bästa agilitycollie 2011" . Gissa om man är överlycklig. Var ju på ett årsmöte för många år sen utanför Uppsala, och såg när dom delade ut olika priser. Bla årets agilitycollie. Då sa jag att den skall Lizzie och jag ta nån gång. Jag trodde inte riktigt på det, för det är en hel del collie ute på agilitytävlingarna. Även korthåren räknas ju med där. Jag tror nog att det är några som inte skickat in sina resultat för dom tänkt att de räcker alla fall inte nån vart. För jag har kollat lite på tävlingssidan, och såg att det var alla fall 2 st som skulle fått fler poäng. Så nu räckte Lizzies resultat till     . Vilket tur att hon öppnade ketchupflaskan i höstas och pinnarna bara rasslade in  .


Men samtidigt så tänkte jag igår när vi inte visste om det var för agility eller rallylydnad, att det hade ju varit tufft och få vara den absolut första som fick utmärkelsen för rallylydnad. Den lär vi nog aldrig få eftersom jag inte kommer hinna och tävla så mycket i den grenen nu när jag skall bli domare. Undrar hur jag tänkte där när jag lovade det, eller tänkte jag överhuvudtaget  .


Men här kommer alla fall en bild på 2011 års agilitycollie, och sen lovar jag att jag skall vara tyst om det   . Den här bilden är tagen på en tävling där vi var 0,01 sekunder från att nolla oss. Kanske tom det loppet. Det var första gången vi var så nära och nosa på en pinne.


   Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se