Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 25 maj 2012

Fredag igen, äntligen!

Av Marru - 25 maj 2012 22:44

Tänk att man kan längta till fredagen fast man går hemma. Det måste vara Let´s dance som gör det   . Jag tycker det är så kul och se dom dansa, och lite sugen på att komma ut och dansa blir jag också. Nu är det länge sen vi gjorde det. Vi var ofta på finndanserna på Lagårn i Skultuna. Hmmmm....varje gång dom hade dans där faktiskt  . De hade ofta tävlingar på dom finska danserna där och dom ville att vi skulle ställa upp. Men det hade vi inte pallat med, och veta att domare skulle titta på oss när vi dansade. Ok, vi visste ju att folk tittade ändå på oss när vi dansade men det brydde vi oss inte om. Foxtroten är dansen som jag tycker mest om, vi fick vår egna stil på den, som dom andra försökte härma. Humboogien däremot lärde vi oss aldrig, provade nog inte heller. Det var ett par som började med en sorts buggvariant till den finska humppan, och den blev döpt till humboogie   . Ibland så saknar man dom här människorna man träffade på danserna. Det är precis som på hundtävlingarna. Det var samma människor på alla danser man var på, precis som på hundtävlingarna så stöter man ofta på samma människor på flera tävlingar.


Annars så har jag hunnit med väldigt mycket idag. Tvättat 3 maskiner med tvätt, och torkat sängkläderna ute. Brukar ju normalt dela upp det på 2 dagar, eftersom jag inte vill ha en massa torkställningar drällande över hela lägenheten. Får ju plats med en maskin åt gången i badrummet. När jag tvättade i tvättstugan på det förra stället, så brukade jag tvätta sängkläderna, in i tumlaren, sen bädda jag sängen med dom igen  . Idag kunde jag göra samma sak, fast med den skillnaden att dom hängde ute på tork. Problemet med denna plan är att få maken ur sängen tillräckligt tidigt för att hinna tvätta allt och få det torrt   . Såna är dagar så önskade man att man hade en större tvättmaskin.


Imorgon tänkte vi åka och fiska, vi får väl se vad det bjuds på för  väder. Antar att fåren har kommit till hagen nu. Får hoppas att det är får och inte kvigor. Är det en varm dag så håller sig fåren i skogen, men är det kvigor så kan dom helt plötsligt få för sig att komma ner till sjön när vi är där. Vi får se om vi får nån fisk, men det är ju inte huvudsaken, men visst vore det roligt. Saknar lite dom här tiderna när maken och jag precis hade träffats. Var vi inte och dansade så var vi ute och fiskade, och vi fick massor av fisk. Sen skaffade vi ju husvagn, och då var till Hedtjärn i Grangärde nästan varje helg. Först hade vi katterna med oss, senare var det Micki. I Virsbo fanns det en sjö där dom satt in riktigt stora bjässar, och på hösten var det premiär på dom stora. Lyckades vi få en stor så blev det vår julfisk. Tom jag fick en sån på kroken en gång. Gick vid stranden och såg att det bubblade lite i vassen nära stranden. Sa åt maken att det verkar vara nåt där, då sa han åt mig att kasta i där då. Jag gjorde det, och behövde inte vänta länge förrän den satt fast. Det var en härlig känsla och ha en liten match med den.


Ikväll känns det lite ledsamt. Min nya bekantskap på agilitytävlingarna har ju en korthårs collie, som har fått problem med magen. Det kan hända att det är sluttävlat för dom. Jag hoppas verkligen och vi håller alla tummar och tassar här för att Tellus skall bli bra i magen, och skall slippa och äta kortison resten av sitt liv.



Just ja, skulle kanske tillägga att jag tycker det är jättekul att Anton och Molly gick till finalen. Anton är ju nästan som en tävlingsdansare, och väldigt avslappnad  och smidig i sina rörelser. Molly verkar ha mognat en del, eller så har dom inte visat den där barnsliga sidan som dom gjorde vid ett tillfälle i början. Men hon dansade alla fall kanonbra idag.

 
 
Ingen bild

Sussie&jyckar tre...

26 maj 2012 09:34

AHA, nu när Marketta inte är med på en agility tävling så vet vi att du är och dansar humpa med Ari;) Det var dolda och roliga talanger du hade:)

Marru

26 maj 2012 17:17

Hmmmmm......det var ju tid och evigheter sen vi var iväg :( . Och jag hatar humppa, för det är ingen dans utan slit och släng. Det är Ari som gillar den.

 
paula

paula

26 maj 2012 10:23

Hej, jag älskade att dansa då när kroppen ännu pallade med. Min mamma tog med mig på danser i Hfors från att jag var 16 år, hon förfalskade mitt leg så jag kom in! Nu har jag tyvärr en man med telefonstolpar till ben och inget rytmsinne, vi har till o med gått en buggkurs utan resultat....
Kramen, håll tummarna, vi åker upp till Säfsen idag o kollar på lägenhet

http://paulaz.se

 
Bettan

Bettan

26 maj 2012 23:01

Ja visst måste det vara Let's dance som gör att fredagen blir så bra =) Hur ska vi klara fredagarna sedan när detta programmet är slut =(.
Helt rätt par åkte ut, även om de har bättrat sig. Men Molly har vuxit fantastiskt under programmets gång. Å självklart måste de vara ett kärleks par de två =)

Håller tummarna för din väns hund. Kramar om

http://walkonfire.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards