Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 31 maj 2012

Lydnadstävling i Surahammar!

Av Marru - 31 maj 2012 23:34

Idag har vi varit på årets andra lydnadstävling. Den första som var i vintras gick ju inte så bra. Vi skall nog inte tävla lydnad inomhus, inte fast det inte är i ett ridhus. Ridhus är då helt uteslutet, vare sig det gäller lydnad eller rallylydnad, men agility är ok. Jag åkte till Sura med en klubbkompis, fast i Sura skildes våra vägar åt  . Det finns nån löjlig regel som säger att vi inte får tävla för en kennelklubb på en tävling som anordnas av en brukshundsklubb. Det är ju löjligt, brukshundsklubben är ju under kennelklubben, då borde det ju inte spela nån roll. Så jag tävlade för vår rasklubb SCK, eftersom collien är en brukshund, och min klubbkompis för en brukshundsklubb. 


Det var ju ganska blött på backen så jag tänkte att Lizzie skall få ligga mycket på det blöta gräset. För jag tänkte att det är ju lättare och få en hund som redan är blöt under magen och lägga sig än en som är torr. Eftersom det bara var 7 startande så gjorde alla platsliggningen samtidigt, sen blev det tandvisning. Sen var det bara och vänta på vår tur efter det. Vår klubbkompis gick in före oss, och jag stod vid sidan om och kollade vad hon fick i poäng. Jag räknade till att hon fick 162.  De fick kanonbra poäng i nästan allt, utom linförighet och apportering där det blev noll. Sen blev det vår tur, och redan på platsliggningen såg jag att vi fick sämre poäng än hon. Linförigheten låg vi lika. Sen fick vi sämre i läggandet och ställandet, men däremot fick vi en 10 på apporteringen. Så jag var ju helt säker på att vi inte klarat första priset, eftersom jag fick till att min klubbkompis hade 162 poäng och vad jag såg så hade vi några moment där vi fick mycket sämre än dom.


Sen blev det dags för prisutdelningen, och jag väntade mig att vi var sist. Men den som kom på sista plats hade 146 poäng. Den som kom näst sist hade 155 poäng, och det var inte vi. Jag sa åt min klubbkompis att nu nästa blir det vi. Jag tänkte för mig själv att nu har vi återigen fått 159 poäng eller nåt annat löjligt. Vad snopen jag blev när jag hörde att vi hade fått 163 poäng och ett 1:a pris. Då sa jag till min klubbkompis att jag måste ha missat nåt när jag räknade poängen när hon var inne på plan. Det visade sig att jag räknat ställandet under gång som en x2 istället för x 3. Alltså man multiplicerar poängen man får på plan med en summa som är bestämt efter hur svårt momentet är. Ställandes anses svårare än läggandet, så därför ger ställandet poängsumman gånger 3, medan läggandet ger det gånger 2. Tex om domaren visar att du får 7 poäng i läggandet så blir det 7*2=14 poäng. Platsliggningen och linförigheten anses som svårast, därför ger dessa x 4. Sen finns det moment som tandvisning som bara ger x1. Ja, så från att vara lite besviken så ändrades allt till en stor glädje istället   .


Jag höll visserligen på att klanta bort apporteringen för oss. Man skall ju visa fram apporten, och kommendera hunden och ta den. Sen skall man vänta på tävlingsledarens order om att ta apporten. Det höll jag på och glömma, utan när jag tyckte hon hållt i den tillräckligt länge tänkte jag ta den. Men kom på i sista stunden att jag måste ju vänta tills jag får kommando om det.


I linförigheten så glömde jag bort mig i början, jag var lite för snabb i svängarna och första halten, sen kom jag på att jag måste lugna ner mig lite så att hon har en chans och hänga med. Sen glömde jag bort och belöna henne mellan dom första momenten. Helt plötsligt så kom jag på att det är ju nåt jag glömt. Alltså klappa om henne och säga att hon är duktig. Men sen var jag desto mer noga med att göra det.


Poängen:


Platsliggande          9     DK vid nedläggning

Tandvisning           10   

Linförighet             6½  Släpper position, hänger ej med start, sitter ej vid halt, sitter snett

Läggande                7     Håller ej position i transport, segt läggande, dk uppsättande

Inkallande              9½   Sitter snett vid avslut

Ställande                7    Är ej med i start, många steg

Apportering          10   

Hopp över hinder    9½    Sitter ej i position

Helhetsintryck       8      Bättre kontakt önskas


Fast det där dubbelkommando vid platsliggningen håller jag inte riktigt med. Hon var sen. Jag skulle precis till och säga ligg en gång till när hon kom på att det var nog kanske nåt mer hon skulle göra. Sen vart jag lite besviken på linförigheten. Här har vi tränat vänsterhalter hela vintern, och dom börjar bli ganska skapliga. Så säger inte tävlingsledaren "vänster om halt" en endaste gång. Fast det var nog kanske lika bra det, då hade vi kanske fått ännu mer avdrag   .


Dagens saldo, 163 poäng, 1:a pris och en 5:e plats.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Helen

2 juni 2012 22:15

GRATTIS!!!!!!

Jag såg just i resultatlistan på SBK tävling hur bra det hade gått.
Nu är det bara att träna rutan då.......
Tyvärr lär vi inte få tävla tillsammans. Inte än på flera år i alla fall. Blir det överhuvudtaget fler tävlingar med Tellus så blir det spår.
Agilityn kör jag med Emi och hon är ju klass 1:a.
Ska få upp henne i Lägre klass spår också har jag tänkt mig, men lydnaden kör henes matte med henne.
Hoppas i alla fall vi ses nånting. Inbjudan till övernattning står fast om du kommer ner och tävlar i närheten.
Kan berätta att för tillfället känns det som om Tellus mår bättre i alla fall.
//Helen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Söndag 10 mars 22:59

Never ending story, den började den 6/1-18. Det var då jag ramlade och böjde benet bakåt med sån kraft att lårmuskeln släppte från sitt fäste. Det var då drygt ett års helvete började. Akuten, röntgen, sjukgymnast, läkare, magnetröntgen och operation...

Av Marru - Fredag 18 jan 13:50

Igår var det dags för den efterlängtade dagen. Operation nr 2 för att få fast lårmuskeln. Den här gången så försov jag mig inte alla fall. Hade packat en ryggsäck, hade med mig ifall att jag skulle behöva vara kvar över natten. Vilket jag tack och lo...

Av Marru - Söndag 6 jan 21:49

Idag är det precis 1 år sen den förhatliga dagen som jag aldrig kommer att glömma, och som jag aldrig hoppas behöva återuppleva. Sista dagen jag sprang, dagen då jag ramlade och lårmuskeln lossnade från sitt fäste.    Men det har ju inte bara var...

Av Marru - 31 december 2018 18:38


Det här är året jag verkligen inte vill återuppliva i nåt sammanhang, nånsin. Hoppas på ett bättre 2019. Det började den 6 januari. Jeri och jag var på årets första officiella agilitytävling. Vi hade sprungit ett lopp, men jag hade kört försiktigt me...

Av Marru - 23 december 2018 22:01


 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se