Colliekompisarna

Alla inlägg under juli 2012

Av Marru - 15 juli 2012 23:30

Nu är jag förbannad och inte bara på vädret. Det är nån som har varit på Slottshoppet, som har skrivit en kommentar, anonymt så klart. Det är ju så fegisar gör, eller hur?


Det här är en del av den anonyma fegisens kommentar.


"Vissa av er som tävlar verkar vara "fina folket" och gnäller över för många meter till wc banor och det mesta faktiskt."


Vart har jag gnällt nånstans???? Jag bara konstaterade att vi fick bära grejerna en bra bit, inget gnäll. Så du anonyma ta ditt gnäll och stick nån annanstans och gnäll   . Eller lär dig förstå vad du läser. Men några anonyma falska påhopp från fegisar publicerar jag inte. Om du vill ha fram det du vill säga, skriv vem du är. Du skulle bara veta vad allt vi finner oss i, innan du skriver nåt om gnäll.

 

Äääh, skriver inget mer idag för nu blev jag riktigt arg. Inte blir det bättre av det här pissvädret heller.

ANNONS
Av Marru - 14 juli 2012 23:18

Ett tillägg skrivet den 19/7-12. Nu får ni anonyma fegisar ge er. Vill inte ha några kommentarer från fegisar som inte kan stå för det dom säger. Har ni inte gått i skola så ni kan läsa och begriper det ni läser. Det är för fan ingen som har klagat eller gnällt på att det var långt. Det var bara en kommentar om att vi aldrig burit så långt. Och jag får skriva vad fan jag vill i min blogg, även om jag skulle gnälla. För nu gör jag det. Så länge ni inte skriver vad ni är för ena, så kommer era idiotiska kommentarer aldrig att publiceras alla fall. SÅ SLÄNG ER I VÄGGEN!!!!!!!!!! Försök för en gångs skulle fatta vad ni läser. Så du anonyma som befinner dig i närheten av Sollentuna eller du som är i närheten av Kungsholmen, ni är verkligen dom rätta personerna och anklaga en annan för gnäll.

 

 

Idag var det då äntligen dags för den efterlängtade agilitytävlingen. Vi skulle till Wiks slott som ligger mellan Uppsala och Enköping. Vi kom dit vid 11-tiden. Har aldrig behövt gå så långt med grejerna från bilen till tävlingsplatsen. Fast jag antar att min klubbkompis som var där och tävlade i tisdags körde bilen nästan fram till plan. Hon har en mystisk fallenhet för det överallt på alla tävlingar   . Det blev en riktigt varm dag idag, så vi var alldeles svettiga när vi kom fram till tältet. Vår ordförande och hans fru hade tagit klubbens tält dit. Det var ju lite trångt där, så då stod det tältet där för oss som var där och tävlade under veckan, om det så bara var en dag. Det var ju klass 2 o 3 idag, eller dom 3 sista dagarna på den där tävlingsveckan. Klass 1 o 3 dom 3 första dagarna. Hade inte Lizzie tagit dom där sista pinnarna i Västerås i maj så hade det inte blivit nån tävling för oss, för inte hade jag åkt så långt för bara ett lopp. Men nu fick vi alla fall till ytterligare en tävling som vi klarade oss ifrån torrskodda.


Vi startade med hoppklassen först, och banan var lite knepig. Men vi klarade halva banan alla fall. Det fanns en böjd tunnel, och nästan bakom det ett hopp man skulle över sen. Där missade jag att ropa på Lizzie när hon var inne i tunneln. Så när hon kom ut ur tunneln så stod hon där och letade efter mig. Dumma matte    . Men sen gick det bra. Men sen kom vi till en hoppkombination, och jag envisades och göra ett blindbyte med resultatet att jag fick Lizzie på fel sida om hopphindret och vi blev diskade. Såklart så hoppade hon ju över från fel sida då. Jag skulle gjort ett framförbyte istället där, då hade det kanske gått bättre. Jaja, det är smällar man får ta. Så då vart det bara pannkaka av resten också.


Sen blev det dags för agilityklass. Det var ju våran klubbordförande som var domare på den banan. Han gjorde ju oss glada på en gång när han talade om att han hade av nån anledning tagit bort gungan. Vet inte om han ansåg den inte vara tillräckligt bra, för han hade plockat bort den redan från klass 3. Där gick Lizzie kanonbra. Tom hans fälla som han gjort på den banan. Det var en kort rak tunnel, och några meter från den stod A-hindret.....men man skulle inte dit, utan in i en tunnel som stod mellan dom fast lite i sidan. Sen skulle man över A-hindret. Den fixade vi. Fast egentligen är det fel och kalla det för fälla. Men en möjlighet för hunden att gå på fel hinder är det alla fall Vi nollade det loppet, och fick tidsfel på bara 0,07 sekunder. Jag som tyckte det gick så långsamt för oss, men tydligen inte. Ok, lite snabbare hade vi kunnat springa, men det var ju ganska varmt.


Så nu behöver vi bara vänta 2 veckor till nästa tävling, och då är det en helgtävling i Dala-Floda i dagarna 2. Sen är det full rulle här. Vi skall ha våran rallylydnadshelg helgen efter den. Sen har vi en agilitytävling för klass 3 helgen efter det. Men sen blir det dags för oss och tävla igen. Agilitytävling 2-dagar i Frövi, helgen efter det 2-dagar i Hofors. Sen är vi redan i september. Då skall vi ha rallylydnadsuppvisning på lördagen, och på söndagen åker vi till Örebor och tävlar agility. Ja, som ni ser är det fullt upp här.

 

             

ANNONS
Av Marru - 13 juli 2012 23:16

Äntligen är det fredag, och äntligen blir det dags för oss och åka på en tävling. Imorgon bär det av till Wiks slott som ligger mellan Uppsala och Enköping. För årets Wiktigaste tävling enligt dom. Men för mig är ingen viktigare än den andra. Ser verkligen fram emot att åka dit. Dom har ju tävlat där i 5 dagar nu, de hade uppehåll i onsdags. Så ag antar att funktionärerna är en aningen möra nu. Kommer ju ihåg hur det var på dom stora tävlingar vi har haft. 2 Bergslagsveckan i Smedjebacken. Sen hade vi om jag inte kommer ihåg helt fel en veckotävling i Fagersta förra sommaren. Visst är det kul, och det är mycket folk. Men det blir jobbigt. I höst har vi  bara 2 st hösttävlingar.


Idag har väl vädret varit lite bättre, men det har regnat även idag. Fast inte så mycket då. Jag var till mamma, vi var och handlade och en sväng till kyrkogården. Sen åkte vi hem till henne, och jag sa åt henne att nu får det bära eller brista, vi tvättar ett par mattor. Sagt och gjort. Ut med presseningen på garageuppfarten, på med tegelstenar i hörnen. Ut med vattenslangen och borsten. Blöt ner mattorna och på med grönsåpa. Sen är det bara och borsta, borsta och borsta. Ja, vi har gjort det många gånger. Fast det var ju ett misstag och ta med sig Micki och Farina när man skall tvätta mattor. Jag vart till slut tvungen och lägga dom i bilen. De vart ju alldeles tokiga efter vattenstrålen så det höll inte bli nåt tvättat.


Vi började med våran vardagsrumsmatta, och jag fick upp den på tork. Sen sa jag att vi tar trasmattan i gillestugan. Dagmar sotade ju ur öppna spisen åt henne. Hon hade trampat runt på mattan också innan hon såg det. Vet inte varför hon inte hade stängt igen luckorna till öppna spisen. Men mattan var alla fall ganska svart. Så ut med den. Men den blev inte ren. Den vart ren där jag hade sprutat på grönsåpa. Men det blev ljusare ränder vid dom ställena, och på andra ställen vart det mörkare. Vi försökte med galltvål också, men det blev inte bättre med det. Sen vet jag inte hur det ser ut när den har torkat. Där fick vi nästa problem. Den mattan blev ju otroligt tung när den vart blöt. Så den  fick vi upp på ställningen. Men när vi skulle bära ställningen under balkongen fick vi problem. Mamma orkar ju inte ta i så mycket. Så hela ställningen gick sönder och mattan ramlade ner. Nu efteråt har jag tänkt, att vi skulle dragit presseningen fram till garaget. Och där lyfta upp den på ställningen, och ställt den i garaget.  Våran matta hänger under balkongen. Så den har nog torkat tills jag åker dit nästa gång.


Efter det så åkte jag hem, och började städa hemma istället. Maken hade fixat maten idag, korvsoppa. Nu ligger Lizzie och laddar inför imorgon. Hon har sett när jag har lagt mat i en plastpåse. Vid det här laget så förstår hon nog att det betyder att vi skall åka nånstans imorgon. Jag brukar ju göra så att jag ger en del av hennes mat mellan varje lopp. Hon vet också att hon får det. Det är en del av hennes belöning. Det är många starter i klass 2 imorgon, ca 70 hundar i båda loppen. Det blir vår andra start i tvåan i båda loppen imorgon. Startnummer 69 och 58 har hon fått. Så hon måste vänta hur länge som helst, och det tycker hon inte är roligt. Men då är hon extra taggad när hon kommer ut på banan. Får väl bara hoppas att hon inte är för taggad.

Av Marru - 12 juli 2012 23:45

Denna dag har väl varit som alla andra, med ett litet tillägg. Det har mullrat lite, fast inte så mycket att det har stört. Hundarna lyfte inte ens på ögonlocket. Men regnat har det gjort idag också, precis som alla andra dagar. Har ikväll varit till klubben och tränat lite. Samtidigt så kollade jag läget på plan. Det var ju meningen att vi skulle klippa gräset denna vecka. Men det är bara och glömma. Det var vattenpölar på vissa delar av plan, och lera där dom sprungit igår på agilityträningen. Vi hoppade ju över den träningen igår. Tur var väl det. Men alla fall så hade gräset inte växt så mycket att det störde.


Vi var bara 3 som var och tränade eftersom det är många som är på semester. Vi hade en nybörjare med. Så dom hade gjort en nybörjarbana. Jag var ju lite sen till träningen idag för jag var tvungen och vänta på bilen. Men dom hade ju fixat det så bra själva   . Fast vi var ju egentligen inte ensamma. Vi hade ju sällskap av knotten. Så vår nybörjare var den som gav upp först. Vi två som blev kvar flyttade slalomet till ett torrare ställe, och flyttade lite på hopphinder, och tränade lite besvärliga slalomingångar. Lizzie fixade slalomet kanonbra idag. Tänk om hon alltid kunde ta det lika säkert. Men sen när det blir tävling så hoppar hon över nån pinne i mitten eller i slutet.


Just ja, vi tränade ju rallylydnad också. Eller det blev väl mest med Lizzie. Clara vill inte göra nånting alls. Vet inte vad det är för fel på henne. Hon vill bara inte göra nånting. Hon går med nosen i backen nästan hela tiden och är helt frånvarande. Lizzie tränade jag på höger sida. Där står vi stilla fortfarande. Hon accepterar att vara på min högra sida, och göra momenten på den sidan. Men när jag säger "sidan" som jag använder som kommando för högra sidan, istället för fot. Då förstår hon inte att hon skall vara på min högra sida. Men det kommer väl nån gång. Det spelar mindre roll för tillfället. Huvudsaken är att hon kan vara på höger sida.


Vad det skall bli härligt och få åka på en tävling nu på lördag. Som jag har väntat. Sen är det ju bara 2 veckor till nästa tävling, och sen kör vi. Varje helg, 2 dagar   .

Av Marru - 11 juli 2012 23:14

Vädret idag har varit ungefär detsamma som tidigare dagar. Men ikväll så blev det faktiskt ganska skapligt. Hade varit perfekt väder för agilityträning ikväll. Men eftersom vi skall tävla på lördag så tänkte jag hoppa över kvällens träning och gå på teater istället. Vi har en teaterförening här i byn som kallas för Teaterpärlan.  I år har dom satt upp en musikal som heter Färjan. Händelsen utspelade sig på en kryssningsbåt, där alla efter en liten incident förvandlades till zombier. Det fanns en person med som hade kanonbra sångröst, fast på den punkten är jag nu lite förvirrad. Personen i fråga sjöng Du måste finnas, som Helen Sjöholm har sjungit. Med en ganska bra röst också dessutom, men så visar det sig när jag är på gruppens hemsida och tittar och ser att det är en kille   . Då blir jag faktiskt ännu mer imponerad av hans röst. Det fanns många bra skämt i musikalen så man fick skratta en del. Så det var väldigt trevligt att sitta där och titta på det. Inte blev det sämre av att det blev fint väder på kvällen, och det spelades på dansbanan. Visserligen med tak över huvudet ifall det skulle börja regna. Tycker det är bra att vår fina park utnyttjas till nåt. Jag tror att vår park är bland dom vackraste i Sverige.


           

Av Marru - 10 juli 2012 14:20

Idag är det regn och rusk, återigen. Så jag satt en film i videon som jag hittade när jag var hos mamma igår och städade lite. Det var en del som pappa filmat när vi varit ute och spelat. Sen var det en inspelning som min morbror spelat in i Finland. Från Finlands stora 75 års jubileum. Då ordnades en stor fest i Helsingfors ishall där det fanns finländare från hela världen. Så klart så var vi från Borlänges finska förening där. Blir nästan gråtfärdig när jag ser min spelkompisar, och folkdansarna. Vad roligt vi hade på de tiden. Men alltid skall det dyka upp nån som förstör det roliga. Sen vart det inte bättre när jag tittade på filmen och såg mig själv, när jag sitter där och spelar och biter ihop för att inte börja störtgrina. Anledningen till detta var då att jag dagen innan vi åkte iväg på denna resa hade varit till Falun och sagt farväl till min första collie. Han hade tidigare under veckan slutat och gå, och var inlagd i Falun. De kunde inte hitta nåt fel på han, så på torsdagen så beslutade vi att han får somna in. På fredag åkte vi till denna fest då.


Det var jag som körde bussen dit. Kommer ihåg att vår chef ringde på torsdag eftermiddag och frågade om de skulle sätta in nån annan chaufför på den resan. Det var nog enda gången han visade några mänskliga drag. Men eftersom jag var med i själva uppträdandet så ville jag ju åka med. Så jag körde bussen själv som bestämt. Men jag sa åt mina föräldrar att dom skulle prata med grannarna. De skulle ju följa med som passagerare och publik på den resan. Så inte ville jag att det skulle börja prata om våran hund och vad som hänt den på den resan. Det var nog jobbigt som det var redan.


Jag funderade lite på om man skulle få tag på nån som kunde kopiera över dessa filmer på en DVD. Kunde ju vara roligt och ha dom kvar. Jag har några filmer till hemma som jag skall kolla igenom, från bla folkmusikfestivalen i Hällefors där vi var och spelade många somrar. Sista gången var sommaren som pappa gick bort. Det var deras första tripp med husbilen efter att dom fått tillbaka den från vinterförvaringen, och verkstaden.


För övrigt så har helgens händelse stått i tidningen idag, i Ludvika tidning. Där står det om 73-åringen som störde i Söderbärke.

Av Marru - 9 juli 2012 22:47

Då var det en ny vecka igen. Verkar fortsätta likadant som tidigare veckor, regn, regn och åter regn. Skall det aldrig sluta och bli sommar. Fast kvällen har varit ganska fin idag. Men jag antar att det regnar imorgon igen. Ser på FB att det åskar runt omkring, men här hörs inget. Jag skulle verkligen vilja bada nån gång i sommar. Men det verkar vara kört på den fronten. Få se om det blir några mattor inne hos oss nästa vinter. Det har ju inte varit  väder och tvätta


Ang helgens händelser, så är karln som var här och gapade full idag igen. Eller han var det alla fall. Vet inte om han börjar nyktra till sig. Men jag hoppas alla fall att det blir nåt av våra anmälan, att de inte bara läggs ner.


Jag har idag bokat en biljett åt mig till byns sommarteater, som den här sommaren är en musikal. Det finns en väldigt aktiv teaterförening i den här byn, och jag har varit och tittat på en del av deras föreställningar. På onsdag är det dags igen då. Föreningen heter Teaterpärlan, och de har en blogg här. Vet inte om vår granne här bredvid är inblandad där på nåt vis, men när hon var hem en sväng igår så såg hon ut som en zombie nästan.


Jag har tänkt hoppa över onsdagens agilityträning eftersom vi skall tävla på lördag. Tänkte att Lizzie skulle vara riktigt taggad på tävlingen istället.

Av Marru - 8 juli 2012 21:52

Ja, det kan man nog lugnt påstå. Det har varit kvartersfest här igår. Varken maken och jag var där. Maken var i garaget och mecka med en bil, och jag satt ute på baksidan och läste en bok. Senare på kvällen tittade jag på Sommarkrysset, och senare på Hachiko - en vän för livet som jag hade spelat in. Vilken underbar film. Tur att jag har spelat in den så jag kan titta och gråta fler gånger   . Jag var lite off efter att sett den filmen. Maken kommer in och frågar mig om han skall gå över på andra sidan och hjälpa 2 st karlar hem, att de har slocknat ute på gräsmattan. Jag sa åt han att strunta i det, att det blir bara problem för han själv. Han skulle sätta sig på framsidan och kolla läget sa han. Den ena hade han ju kunnat få hjälpa, men den andra har han hjälpt redan alldeles för många gånger. Den ena fick hjälp av en annan och komma hem, och då hade den andra börjat skrika och härja på framsidan. Då kom maken in och sa åt mig att kolla efter telefonnumret till vaktbolaget. Men jag har inte riktigt koll på vilket bolag det är som åker här. Innan vi hann så långt så ringer det på vår dörr, och dörren åker upp. Då står den där som höll på och härjade och skriker "kom ut finnjävel så skall du få spö" . Hundarna vart så rädda att de skällde bara 2 ggr, sen kom alla till mig i vardagsrummet. Men när jag hörde det där så var jag tvungen och gå til hallen. Då hade den där karln backad nerför trappan alla fall. Men han stod där och gapade om finnjävlar och jävla invandrare som skulle flytta tillbaka till Finland, och än det ena med det andra. Så jag sa till maken att nu ringer jag till polisen. Jag stod ute och pratade med dom på polisen, och hon jag pratade med hörde allt vad han skrek och gapade åt oss därute. Men tyvärr så var närmaste polis i Ludvika. Det tog säkert en halvtimme för dom att åka till Söderbärke. Den där karln höll på och härja och skrek ett bra tag. Till sist slutade han och gapa och började knalla till sig. Men han tog ju sig inte in. Till slut kom väl polisen, och vi skickade dom bort till han. Eftersom han nu hade lugnat ner sig så tog dom inte med han. De skickade in han. Men vi hörde att han höll på och muttrade mot om också.Men summan av kontentan är att vi har alla fall gjort 2 anmälan mot han. En för hemfridsbrott, och ett till för det där som han höll på och skrek åt oss. Kalla oss för invandrare   . För det första kom varken maken och jag hit frivilligt. Vi var bara 5 o 6 år gamla. Då packar man knappast resväskan själv och säger hejdå, nu drar jag till Sverige. Han ville skicka oss tillbaka till Finland. Hur har han tänkt att vi skulle klara oss där. Vi har båda gått en svensk skola. Makens finska är inte den bästa, fast vi pratar finska hemma. Han kan varken läsa eller skriva på finska. Dessutom så är vi nog inte välkomna i Finland heller, där skulle det heta "perkeleen hurri".  Jag hoppas att han får sig en riktig minnesbeta den där karln. Han har problem med spriten och har inte förstånd och lägga av med det. Ja, det är väl likadant med alla som har problem med spriten. Tycker bara att det är så tråkigt att vi som inte stör en endaste människa, utan mest håller oss för oss själva alltid skall få nåt skit. Fast jag hörde ju förstås att den här damen som har anmält maken förra sommaren för kriminell verksamhet hade sagt åt en annan att hon hade tyckt synd om oss   . Jag som funderade inatt på om jag skulle gå med mera anteckningsblock åt henne, ifall hon inte hade tillräckligt med block hemma så hon får med allt   .


Ja, det var lite av vad som hände igår. Idag har det inte hänt annat än att det har regnat, regnat och åter regnat. Imorse så vräkte det ner rejält. Hoppas det här regnandet lugnar ner sig tills det är dags och åka till Uppsala och tävla på lördag. Det skall bli så kul att komma ut igen. Såg idag att vår klubbordförande hade fått en pinne med sin hund idag.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se