Colliekompisarna

Alla inlägg under juli 2012

Av Marru - 7 juli 2012 22:22

Hade lite långtråkigt idag, så jag bestämde mig för att baka nåt idag igen. Gjorde ju sockerkakor och rulltårta igår. Men idag tänkte jag prova på nåt jag inte gjort förut. Så jag bakade tekakor, kommer inte ihåg om jag gjort det förut. Sen provade jag ett recept på kolasnittar. Dom vart goda, kanske jag gör dom fler gånger, om jag orkar   . Men idag fick inte brandvarnaren frispel. Jag hade ju ytterdörren öppen när jag höll på. 


Annars så har vädret varit samma lika som igår. Mulet och kvalmigt. Men det dugga lite väldigt fint när jag var ute med systrarna på förmiddagen. Vi var en vända till Hagudden, där Lizzie tog sig ett ofrivilligt dopp med bakdelen. Där fick jag årets första smakprov på blåbär idag. Men det smakade inte mycket om dom.


Om det är nån som funderar över kategorin Den första som jag lagt till så är det bara för det. För att jag lätt skall kunna hitta. Det kan ju alltid vara roligt och kolla när man tagit det första doppet. Vilket jag inte har gjort än   . Det är knappa 3 veckor kvar tills Jaakko kastar i den kalla stenen i sjön, och man har inte fått sig ett första dopp. Snart är det dags för kärringveckan också, trots att hela sommaren har varit som en enda lång kärringvecka.


Maken plockade dom första kantarellerna idag, men inte var dom stora än. Men han plockade lite så att han fick steka. Han har ju varit och tittat flera gånger, men dom verkar inte växa till sig alls.


Nu sitter jag och tittar på Hachiko - en vän för livet. Jag spelade in den. Får nog börja gräva fram näsdukarna snart   .

ANNONS
Av Marru - 6 juli 2012 22:50

Ja, då var det helg igen. Veckorna bara rusar fram. Fast just för tillfället har jag inget emot det för Lizzie och jag längtar till nästa veckas agilitytävling i Uppsala. Nu har det länge sen förra tävlingen. Över 2 månader. Men sen behöver jag  bara  vänta 2 veckor på nästa, och efter det är det tävlingar varje helg tom september.


Idag har det varit mulet hela dagen. Man har bara väntat på att det skall börja regna när som helst. Men det har varit uppehåll hela dagen. Kvalmigt har det varit, och man har varit genomsvettig fast man knappt gjort nånting. Men jag hade ju städdag idag, som varje fredag. Annars under veckan brukar jag ju sopa bort det värsta när hundarna drar in mycket.


Sen på kvällen så bakade jag. Maken klagar på att jag aldrig bakar nåt som han vill ha, utan bara nåt annat som jag tar med mig till kennelklubben på träning   . Så idag gjorde jag 2 sockerkakor, och en rulltårta med jordgubbssylt i. Delade den runda sockerkakan i 3 delar, och den långa i 2. La alla i fryspåsar utom en del av den runda.  Tänkte att vi kunde ta en bit sockerkaka och rulltårta under kvällen när vi satt och tittade på tv. Fast maken tjuvstartade, och tog sig en bit sockerkaka när jag var på väg ut med Micki och Farina. Hmmm.....den biten var dessutom en tredjedel av sockerkakan   . Om jag har lust, beror på vädret, så tänkte jag baka tekakor.


När jag höll på med rulltårtan, eller när jag precis skulle ta den ur ugnen så började brandlarmet och tjuta. Vet inte varför. När jag fått ut rulltårtan och vänt på den på det andra papperet, så började den tjuta en gång till. Ibland så börjar det ju ryka precis när man är på väg och ta ut från ugnen, men det gjorde inte ens det idag.

ANNONS
Av Marru - 5 juli 2012 23:59

Idag har det trots att det inte varit en speciellt munter dag, var en fin dag. Fast det känns lite kvalmigt. Man känner sig  alldeles klibbig fast man inte gör nåt speciellt. Var till Semla och tränade idag. Jag har bara gjort en nybörjarbana dom sista gångerna. Vi har ju fått en del nybörjare. Jag kan träna det jag behöver utan bana, och jag kan anpassa den jag gjort efter mina behov också om jag vill.


Idag gick det mycket bättre med båda systrarna. Jag började med Lizzie och sprang ett par vändor på agilitykombinationerna som var sen igår, eftersom vi inte kom iväg på nån träning igår. Sen körde vi lite lydnad. Linförigheten gick hyfsat. Det var väl det där läggandet som strulade till det igen. Förstår inte varför jag inte får till det där kommandot. Utan nu stod hon ju när jag vände mig om. Sen började det komma lite folk så då byggde jag en bana till nybörjarna. Visade momenten åt dom om det var några dom inte provat på tidigare. Kollade när dom gick första vändan så att jag såg att dom hade förstått rätt.


Sen tog jag ut Clara. Med henne tränade jag position och front idag. Men jag gick den där nybörjarbanan med henne, fast utan koppel. Det är ju det vi får träna på, att Clara skall hålla kontakten med mig. Dessutom så har Clara börjat förstå ligg. Det går ju inte fort när hon lägger sig, men hon lägger sig på kommandot ligg.


Sen tog jag ut Lizzie en gång till, men då tränade vi rally. Jag försöker få in kommadot sidan på henne. Men än har hon inte förstått att hon skall sätta sig vid min högra sida när jag säger sidan. Men annars så håller hon sig bra när hon är där. Jag gick hela nybörjarbanan med henne på höger sida. Gjorde ett par sidbyten efter vägen, och hon var tyst hela tiden.


Tog ut Clara en vända till och tränade position och front med henne. Vi hann med och fika också, och idag var det speciellt gott. Ostar och kex var det en klubbkompis som hade tagit med sig.  Riktigt gott var det. Efter att vi tränat klart så gick vi som vi ofta brukar en promenad med hundarna innan vi åkte hem.

Av Marru - 5 juli 2012 12:22

För 7 år sen idag hade jag mitt livs hemskaste tisdag. Tisdagen då glädjen över att det äntligen var semester på femton minuter omvandlades till en semester i sorgens tecken. Dagen då min pappa gick bort. Hade hunnit vara hemma ca 15 minuter efter mitt sista arbetspass när telefonen ringer och en röst säger "du måste komma hem genast, det har hänt din pappa nåt" . Så det var bara och sätta sig i bilen igen och åka. Sen den dagen har ingenting varit sig likt.

Jag har försökt göra en översättning på låten til svenska här, på ett ungefär.


Av Marru - 4 juli 2012 23:35

Det har inte hänt nåt särskilt idag. Eller lite kanske. Men det har alla fall varit uppehåll hela dagen idag. Fast ett tag så såg det lite oroväckande ut. Det vart alldeles mörkt här, men det hände inte mycket mer. Under kvällen har jag varit till Sura BK. Det skulle vara en träff om kompetensutveckling där. Instruktörerna fick komma med önskemål om vad för sorts föreläsningar dom vill ha under kommande år. Men nu var det inte så många intresserade där. Vi var två från Fagersta KK, och en från Sura BK. Sen den är karln från Studiefrämjandet. Vi fick till några förslag, så nu får vi väl se om våra förslag går igenom.


När jag kom så satt maken här utanför och skrattade. Han hade stått ute vid korsningen och pratat med en kille som bor i ett hus här i närheten. Han var ute och motionerade för han har visst börjat banta. Så hade han stått där med en svart huvjacka. Fast efter ett tag tyckte han att myggen började bli lite irriterande, så han hade dragit huvan över huvudet. Maken hade en grön tröja och ett par röda träningsoverallbyxor. Snygg färgkombination   . Alla fall så hade en tant, hon är lite knepig. Bla har hon anmält maken för att han har kriminell verksamhet, en annan person för att hålla på med hemlig avlyssning i källaren mm. Nu ikväll hade hon öppnat dörren, och när han ser maken och den andra killen stå och prata i korsningen utbrister hon "ojojojoj, 2 st gangster står i korsningen och gör affärer, bäst och gå in" Det där kan man väl kalla för ärekränkning.

 

Oj, höll på och glömma. Har ju vunnit ett presentkort på 1000 kr på Amazon. Dom finns i USA och England. Vart lite paff när jag kolla på mailet från Quizonaut för jag skulle svara på dagens fråga. Då läste jag helt plötsligt längste ner att gårdagens vinnare blev jag   . Så idag har jag suttit och tittat på deras sida vad jag skall ha för nåt. Det lutar sig mot ett par skor som jag kan ha när jag springer på agilityn, och en t-shirt åt maken. Sen får vi väl se om det räcker till nåt mer.

Av Marru - 3 juli 2012 23:06

Idag har det varit en kanonfin dag. Kanske det mulnade på lite på eftermiddagen, men inte en droppe har vi fått på hela dagen. Jag gick med systrarna på Hagudden imorse. Såg att den där karln som brukade ligga och sola på bänken förra året hade kommit dit. Han har en husbil som han ställer nere vid parkeringen. Sen brukar han gå uppför backen och där uppe brukar han ligga på en bänk. Det gjorde han flera gånger förra sommaren. Såg att dagis var nere vid badstranden. Så jag gick vanliga rundan runt udden med flickorna. Jag hade ju tänkte känna efter lite hur kallt vattnet var. Men nu kunde jag ju inte gå ner till badstranden eftersom det var folk där. Så jag provade och vada ut på ett annat ställe. Och nog var det kallt i vattnen.


Sen när vi gått runt udden så fortsatte vi direkt hemmåt istället för att sitta en stund på stranden. När vi kom fram till skolan så trampade Lizzie på nånting, så hon hoppade till och började halta. Jag försökte titta på hennes tass men jag såg ingenting. Men hon ville slicka och hon haltade. Jag tittade till flera gånger efter vägen men jag såg inget. När vi kom hem så tog jag en ficklampa och tittade, men ingen trampdyna såg skadad ut. Det var kanske bara en sticka som stack till i tassen, och det sved en liten stund efteråt. För hon slutade och halta ganska snart efter att vi kom hem.


Maken däremot är en riktig domedags profet. Han sa på en gång, jaha då är det slut med agility för henne. Men jag sa åt han att nu fick han väl ge sig. Hon haltar väl en stund och sen är det bra. Så var det ju också. Vi har gått några vändor med henne och hon har inte haltat nånting på hela dagen.

Av Marru - 2 juli 2012 22:37

Ja, agilityträning blev det idag istället för på onsdag. Det är tänkt att vi skall åka till Sura på nåt möte om kompetensutveckling. Då skall vi få en möjlighet på  vad för sorts föreläsningar vi skulle vilja på. Det är tänkt för alla som är nån sorts intruktörer i nån hundklubb. Nu är jag ju inte nån instruktör egentligen, fast jag har ju hållt i nån kurs. Men det är kul att jag alla fall har kommit med i det här gänget som får gå på dessa föreläsningar.


Men det var inte många som läst på hemsidan att vi kör en träning idag också. Vi var bara 2 personer, och det kom en som skulle bara miljöträna sin hund lite. Vi gjorde en liten kort bana för att träna slalomingångar. Det var en bana jag hade hittat på nätet av en finsk domare. Lizzie hade bra fart över hopphindrena, och in i tunneln. Men efter tunneln så var det då slalom med den lite krångliga ingången. Hmmmm.....den vart ju inte så krånglig eftersom hon tappade farten i tunneln. Så fick vi försöka få upp farten. Så då gjorde vi så att vi tog hopphindrena och tunneln, och när hon var i tunneln så började jag springa bort och lockade med godiset. Efter några försöka så fick hon upp lite mer fart. Sen började vi med slalomet igen. Ibland så får hon upp farten riktigt bra i slalomet.


Sen försökte jag med Clara, men hon har ingen drag över huvudtaget. Jag försökte tom med godis, men hon lunkade på i sin egen takt. Så jag tror nog att Clara skall få vila upp från agilityträning ett tag. Kan ju vara värmen som gör det. För jag tycker att hon vissa gånger i vintras gick riktigt bra. Hon fick ju tom några poäng i vintercupen förra vintern. Så hon får nog kanske vila ända fram till hösten.


Sen byggde vi en liten kort rallylydnadsbana för henne som hade kommit och miljöträna sin hund. Hon hade tänkt komma på rallylydnadsträning i torsdags, men hade inte fått byta sitt arbetspass. Så när vi inte var så många där så fick hon prova på lite lätta skyltar. Jag gick också banan med systrarna. Clara var inte riktigt på humöret där heller. Hon gick mest och lullade i sin egen lilla värld. Lizzie gick jag hela banan med henne på min högra sida.


Vädermässigt har denna dag varit bra. Har inte regnat på hela dagen, vad jag kan komma ihåg. Nu sitter jag och kollar vädret med spänning, om knappa 2 veckor skall vi till Uppsala på Slottshoppet. Än så länge lovas det regn och åska på lördagen. Skall bli intressant och se om det ändras tills det är dags för tävlingen.Av Marru - 1 juli 2012 22:56

Idag har jag varit till Gnesta och bakdömt på en rallylydnadstävling. Lika givande och lärande som vanligt. Både från domarhåll, och från dom tävlande. Man såg och hörde både det ena och det andra. Ganska intressant och lyssna på vilka kommandon förarna använde i vissa moment. Eller hur en del använde kroppsspråket för att förmedla till hunden vad som skulle komma härnäst.


Det var den andra rallylydnadstävlingen Gnesta-Trosa BK hade, och den första med alla klasserna. Det fanns en del missar från arrangörssidan, men får dom bara träna lite och får mer rutin så får dom säkert bra flyt i det hela. Men dom tog mycket väl hand om oss, även mig som bara var domaraspirant och min klubbkompis som skrev åt mig. Det fanns fika, smörgåsar, dricka och mat. Det var ju faktiskt inget som jag hade förväntat mig som bara skulle bakdöma, så det kändes väldigt trevlig. Jag såg att dom hade ett digert prisbord också. Alla som fick kvalificernade poäng  fick nåt pris.


Vädret idag var till det största delen strålande sol. Fast inte en dag utan regn, så lite av den varan fick vi också idag. Annars var det en bra dag, men en aning jobbig. Man blir ganska luddig i huvudet och stå och stirra på koppel, fötter och hundar en hel dag. Så det blir nog sängen här snart. Ganska snart känns det som dessutom   .

.
Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se