Colliekompisarna

Alla inlägg under augusti 2012

Av Marru - 23 augusti 2012 22:56

Ja, vad skall man säga. Bilen krånglar fortfarande. Maken har inte gett upp tanken på att det är spjällhuset. Nu skall han ringa till Västerås till ett ställe där dom skall ha ett spjällhus som passar till vår bil. Om den är kvar så blir det en tur dit imorgon. Maken misstänker att det var nåt fel på spjällhuset han köpte från Demia. Den har han lämnat tillbaka. När han bytte till den så vägrade bilen och starta helt. Startar gör den ju, helt utan problem. Det är sen problemen dyker upp.

 

Jag hade sagt att jag inte åker och tränar på hela veckan. Tappar sugen på allt när bilen bara krånglar. Men sen vart jag lite träningssugen alla fall. Men maken kom inte hem förrän sent så det blev inget.

 

Imorse hade jag alla fall lite tur. Jag brukar ju ifall jag vaknar tidigt sätta mig med datorn ett tag innan jag går med hundarna. Men imorse vaknade jag lite senare, så jag bestämde mig för att gå med dom först. Det småduggade lite av och till, men inte så farligt. Men när jag kom in sista vändan så började det och vräka ner nästan direkt. Så hade jag gjort som jag brukar då hade jag blivit rejält blöt.

 

Tån hänger med fortfarande. Bytte bandage precis på den. Det var tur att jag åkte till vårdcentralen, för den såg inte alls bra ut innan nageln togs bort. Det kom lite var förra veckan, och nu innan nageln rök så kom det vätska. Men nu ser det bra ut. Gäller bara och hoppas att man inte tappar nåt på den tån bara, för nu tror jag inte pallar för mer smällar på ett tag.

 


ANNONS
Av Marru - 22 augusti 2012 22:34

Här verkar den ena dagen vara den andra lik för tillfället. Ja, bilen krånglar fortfarande, och ingen har en susning vad det kan vara för fel. När maken kom hem så var jag upp på byn och hämtade lite paket. När jag startade bilen här så gick den orent på tomgången. När jag skulle hem igen, så var allt normalt.

 

Tån är väl lite bättre idag än igår. Jag har bytt bandage på tån idag, och den såg väl inte så trevlig ut. Men det var ju inget som var fel, bara det att det såg lite obehagligt bara. Det blir nog bra när det läker lite mer. Men jag skippade träningen idag. Dels för att jag orkar inte hålla på och bråka med den där rullande skrothögen. Dels tänkte jag på min tå. Det har ju regnat idag så det har nog varit blött där borta. Så hade jag väl blivit blöt om fötterna också. Det är bättre och låta tån läka lite, så att det är bra till helgen när vi skall tävla igen.

 

Jag har tränat lite lydnad med Lizzie idag. Linförighet med mycket klicker och belöning. Innan jag var klar så blev det lite platsliggning också. Det passade ju bra eftersom hon förra gången reste sig på platsliggningen när det började regna. Det gjorde hon idag också några gånger. Men till slut så låg hon stilla där alla fall. Med Clara tränade jag lite position. Att hon skall gå nära mig och inte över en halv meter ifrån.

ANNONS
Av Marru - 21 augusti 2012 22:22

Här har det inte hänt nåt speciellt idag. Allt är som vanligt. Bilen krånglar, tån värker, regnet vräker ner.

 

Hör just nu på tv att syskonlösa barn är tjockare än barn med syskon. Är det så konstigt, de har ju ingen att bråka med   . Sen om man dessutom är en reserv. Alltså bland kompisarna, man duger bara när man inte har nån annan som är bättre och vara med. Det är så jag har växt upp till stora delar. Jag dög bara när det inte fanns nån annan och vara med. Ganska mycket tid av min uppväxt tillbringade jag hemma med en bok i handen. Men sen om nån av dom andra blev osams med nån, då passade det bra och komma till mig.

Av Marru - 20 augusti 2012 21:44

Nu är vi igång med en ny vecka igen. Bara första dagen och redan har det hunnit en del. Bla med min stortå. Fick ju en tid till distriktssköterskan till idag, för att hon skulle titta på tån. Mamma skulle ju till vårdcentralen och ta pk-värde så jag passade på och få tid samma dag. Sen ville jag ju gärna ha det i början av veckan så att tån skall bli någorlunda ok till helgen. Jag fick sätta mig på en brits och hon tittade på tån, lite snabbt. Sen sa hon att hon skall nog gå och kolla om fotvårdsspecialisten var ledig. Efter ett tag kom hon med henne. Hon tyckte att den där nageln borde tas bort. Sen började dom diskutera om läkare, jourtider och bedövningssprutor. Men så frågade disktriktssköterskan om hon fotvårdaren kunde ta bort den ifall dom sätter på bedövningssalva först. Jo, hon kunde ju försöka. Så då beslöt vi att vi ger det ett försök. Så på med salva, och sen ut i väntrummet och sitta där och vänta i en halvtimme att det skulle börja verka. Sen gick vi till fotvårdarens rum istället. Inte tyckte jag att tån kändes speciellt bedövad. När hon började vicka på nageln med en tång så kände jag att det gjorde lite ont. Men hon lirkade inte länge förrän hon bestämde sig för att göra ett snabbt ryck istället. Det var nog lika bra det, göra pinan kort   . Jag tror nog att det där rycket inte gjorde mer ont än att bedöva tån först och sen rycka bort nageln. Nu småvärker det lite i tån. Har ett bandage på den som jag skall byta om ett par dagar. Sen behöver jag kanske bara ha den i ett par dagar. Vi får väl se. Sen är det en helt annan sak om jag vågar titta på tån när jag tar bort bandaget. Det lilla jag tittade på den idag efter att nageln var borta såg inte trevligt ut. Jaja, den dagen den sorgen.

 

Bilen då, den håller på likadant som förut. Men nu har vi fått ännu en lösning som vi provar. När jag var till Smebacken så var jag iväg till en privat verkstad. Pappa hade visst varit hos han nån gång med en av sina bilar. Han hade ännu en idé som ingen hade tänkt på förut. Katalysatorn. Först frågade han om vi bytt katalysatorn nån gång. Sen sa han att om man provat alla alternativ så kunde man kolla upp den. Ev kunde det vara lambdasonden. Han sa att man kunde gänga ur den för att se vad som händer. Om bilen fungerar efter det så är det den det är fel på, och då är det bara och byta ut den. Visserligen kommer bilen att mullra lite. Så nu väntar jag med spänning om vad som kommer att hända imorgon med bilen.

 

Vi  hade ett litet hundmöte i Smebacken imorse förresten. Jag gick en vända med hundarna i skogen ovanför mamma innan vi åkte. Helt plötsligt så sticker Farina iväg med full sula. Längre fram ser jag en person stå där med en hund. Men när jag kom närmare så såg jag ju att det var min kompis som bor på samma gata som mamma. Hon var på väg hem med sin hund, när Farina fick syn på dom.

 

Idag har det förresten varit en dag med uppehåll. Få se hur det blir dom kommande dagarna. De har ju lovat regn, alla fall i DD.

Av Marru - 19 augusti 2012 22:53

Jaha, då var denna härliga tävlingshelg över. Kan säga alla fall att vi hade tur med vädret. Vi fick ett torrt tält med oss hem, och det är verkligen skönt. Inte behöva sprida  ut det över hela källargolvet. Fast det lovades ju regn på några sidor som jag var och tittade på. Men det måste ha passerat under natten. Det var ju lite mulet och misstänkt under förmiddagen, men till eftermiddagen fick vi rejäl värme.


Vad skall man säga om dagens hoppklass bana då. Jag tyckte väl inte att den var sådär speciellt svår. Det var ett ställe i mitten där man fick trixa lite. Det var ett staket där, alltså flera hopphinder som stod bredvid varandra. Dessa kan tas lite olika. Tex att hunden hoppar över alla från samma sida, eller att den hoppar den första från en sida, och den andra från andra hållet, och nästa från samma sida som den första. Nu var dom 2 första att man skulle hoppa från samma sida, och sen den tredje från andra sidan. Jag hörde under banvandringen många gå och muttra att det var så långt mellan andra och tredje hopphindret. Men det var inget jag reagerade speciellt på. Jag tänkte hålla mig på den sidan från vilken hon skulle hoppa över dom 2 första, och sen ställa mig mellan och visa över den tredje, och med handen visa runt hinderstödet och in i tunneln. Slalomet tog hon hela. Så vi klarade oss genom den banan nollade. Jag stannade till för att lyssna till tiden, och jag tyckte speakern sa att vi hade nåt på 41 sekunder. Men senare visade det sig att vi hade 49,72. Det var lite skillnad det. Men vi hade alla fall nästan 9 sekunder tidsfel på den banan. Men trots så mycket tidsfel så kom vi på 4:e plats. Det säger väl ganska mycket om den banan. Dessutom så var det bara 10 som tog sig runt på den av 37 startande. Så vi fick ett litet pris och en rosett.


Många timmar senare så var det dags för agilityklass för oss. Den banan kändes verkligen enkel. Den var så enkel att jag var tvungen och gå banan en extra gång och kolla att det inte var några hopp som skulle tas från fel sida. Det kändes lite mysko med en sån enkel klass 2 bana. Men det hjälpte ju inte oss mycket. För det första så segade Lizzie sig på gungan fast igår hade det gått bra. Men deras kontakthinder är väl inte av bästa klass. Tex på A-hindret så hade dom tejpat med silvertejp där mattan övergick till en matta i en annan färg. På den banan var slalomet som nr 2. Men vi klarade slalomet återigen. Sen var det bara och springa på. Visserligen höll jag på och skicka henne över fel hopphinder efter slalomet. Jag tänkte ju inte på att de stod 2 bredvid varandra när jag gick banvandringen. Men jag fick henne på rätt köl. Men så krånglade jag till det. Där fanns det ett ställe likadant som på den förra banan. Att hunden skulle hoppa över hopphindret och komma runt den och in till säcken. Jag hade ju planerat och stå där vid hindret och visa runt henne med handen, men av nån anledning blev det inte riktigt så. Istället för att stå där på ställe, och visa henne runt, så skickade jag henne över, bytte hand för att visa henne runt på andra sidan istället. Men så backade jag ju lite, och såklart så kom hon ju hoppandes över samma hopphinder igen. Så då vart vi diskade, med 3 hinder kvar till mål. Där vart också över hälften diskade. Men vi är nöjda  med våra helg.


Här ser ni vårat tältläger. Vi ställde tälten så nära varandra och sen hängde upp flikarna i mitten, så det blev ett enda stort tält. Vi hade det riktigt mysigt, och vi behövde inte trängas om området. Det stod 2 burar i den ena tältet och 3 i det andra.

Lizzie tittar koncenterat på nånting. Ni anar inte hur mycket jag älskar denna tjej, och hennes blick.

 

Det gick ingen bra för mig att ta bilder på tävlingen. Jag försökte igår, men det var så trafik framför där jag satt.

 

Vi i Fagersta KK är lättroade. Det var en som igår köpte en anka och en gris. Kastar man iväg dom, eller dom går och skjuta iväg ungefär som med en slangbella, så börjar ankan kvacka när den landar i backen. Så igår så kastade min klubbkompis som köpt en sån på backen. Lizzie tittade lite snett på den. Sen sprang hon fram till en bur som stod i mitt tält med 2 st jaktcockrar i, och tittade på dom lite konstigt. Precis som om hon trodde att det var dom som lät   . Jösses, vad vi har haft roligt med dom där djuren under dessa två dagar. Så idag var ju jag tvungen och köpa också   . Det blev en av varje när dom var så biliga. 10 kr/st. De  håller väl kanske inte så länge. Men man kan ju ha roligt så länge dom håller alla fall, och 10 kr är ju ingenting.


Så när jag kom hem så tog jag ankan och kastade den på backen. Lizzie tog den först, och bar på den en stund. Sen tog Micki den och försökte ruska livet ur den   .


 
 

Av Marru - 18 augusti 2012 22:01

Då var dag ett avklarad av helgens tävlingar. Idag började tävlingen i ganska skaplig tid. Så vi åkte inte hemifrån förrän vid halv åtta imorse. Maken skjutsade mig till Fagersta eftersom våran bil tydligen håller på och krånglar fortfarande. Ville ju inte riskera att bli stående i Frövi eller efter vägen. Vi var framme vid idrottsplatsen i god tid. Det var alldeles fullt med tält där redan när vi kom, men vi hittade alla fall en bra plats mellan båda banorna som vi skulle vara på.

 

Vi började med hoppklass idag. Banan kändes ganska ok, det fanns en luring i början. Den började med 3 hopphinder, sen stod det ett fjärde hopphinder ganska nära det tredje. Men istället för att hoppa över den så skulle hunden in i en tunnel till vänster. Men jag var inte speciellt orolig över det med Lizzie. Och det hade jag ju ingen anledning till. Sen var det en lite knepig slalomingång, men den fixade Lizzie också. Sen var det bara och springa på. Vi kom nollade i mål men fick tidsfel. Tiden blev 38,50 och 14:e placering, referenstiden var på 33.

 

Sen blev det en paus för våran del, så vi gick en liten vända på en loppis. Loppiset var i en radhuslänga. Det var ingen lägenhet utan nåt förråd i änden av längan. Men bredvid loppisen så fanns det en lägenhet med alldeles otroligt vackra blommor. Det fanns flera sorters dahlior i rabatten. Otroligt vackra hängblommor på altanen. När vi stod där och beundrade blommorna som kom det en äldre dam därifrån. Så jag frågade om det var hennes blommor. Jo, det var hon som bodde där. Vi fick gå och titta närmare om vi ville. Då såg vi att hon hade stora fina pelargonger på altanen. Hon berättade att hon hade inte varit riktigt frisk så hon hade inte kunnat ta hand om dom som hon skulle. Undrar hur fina och ståtliga dom hade varit om hon hade fått vara frisk hela sommaren.

 

Sen gick vi tillbaka till tävlingsplatsen, och vi fick vänta länge än innan det blev vår tur. Men till slut blev det vår tur i agilityklassen. Den banan tyckte jag var lite knepigare. Ja, eller egentligen inte när jag tänker efter. Det var ju ett ställe som var lite knepigt, men vi fixade ju den med lite strul då. Men det var inget vi fick fel för. Men återigen var det ju nån som hade ställt dit 2 pinnar för många i slalomet. Så hon gick ju ur slalomet och det var bara 2 hinder kvar. Just ja, hon hade också fått 5 fel på ett kontaktfält i början, på balansen   . Det är inte riktigt likt Lizzie.

 

Men för övrigt så hade vi faktiskt tur med vädret. Det var mulet hela dagen, på morgonen kom det lite smådroppar. Men inget som blötte ner en. Så vi klarade oss torra.  Hoppas på lika bra tur imorgon så att vi får ett torrt tält med oss hem.

 

 

 

Av Marru - 17 augusti 2012 23:06

Äntligen fredag och en härlig tävlingshelg framför oss. Vi skall vara i Frövi den här helgen. Nytt för i år är att dom skall ha tävlingen på idrottsplatsen i Frövi istället för på brukshundsklubben. De förväntar sig att det skall komma publik dit. Nu får jag säkert fan för det av nån förstås, men jag hade helt klart föredragit att dom hade haft den på brukshundsklubben. Då hade man kunnat gå en promenad med hundarna i skogen bredvid. Är det varmt så kan dom som har hundar som badar kunnat svalka av sina hundar i sjön. Förra gången vi var i Frövi så gick vi en längre promenad än vi gjort förut. Man börjar ju våga mer när man varit till samma ställe många gånger. Vi härlig promenadslinga vi hittade där. Menmen, nu blir det nästan i centrum. Inga roliga ställen och rasta hundarna på    . Men alla fall så skall det bli jättekul att komma ut och tävla igen, nu är det några veckor sen sist.


Vädret idag har till största delen vart fint, men sen på eftermiddagen så vräkte det ner rejält och det var riktigt mörka moln på himmelen. Maken hade åkt till skogen för att plocka svamp, och jag tänkte att nu blir han säkert genomblöt. Men där han hade varit hade det inte regnat alls.


Idag har jag ringt en tid till distriktssköterskan för att dom skall ta en titt på tån. Det är nu snart 3 veckor sen smällen, och den är röd och svullen fortfarande, och idag kom det nåt fuktigt under nageln. Jag hade fått åka in till Smebacken idag redan. Men så tänkte jag på helgens tävling, man vet ju aldrig vad dom gör, och jag vill ju kunna springa. Fick en tid på måndag istället, som passar mycket bättre i och med att jag skall med mamma till vc för pk-prov. Så innan hon skall in så skall jag in till distriktarn.  Om dom gör nåt med tån så hinner det säkert bli bra till nästa helg när vi skall tävla i Hofors   .


Bilen fungerar ok än så länge. Vi får väl se hur det går med den.

Av Marru - 16 augusti 2012 23:35

Nu har vi haft riktigt sommarväder här i några dagar. Solen skiner, men det är ganska kvavt. Minsta lilla ansträngning så rinner svetten av en. Vill ha varmt men inte det där klibbet. Undrar om man skulle våga sig på att ta en dopp imorgon om värmen håller i sig. Har nog inte tid till sånt, det är ju städdag imorgon.

 

Få se nu om det har blivit ordning på våran bil. Den startar normalt alla fall. Men när man kör så knycker den till ibland. Tur att jag kan åka till Frövi med en klubbkompis i helgen. Vi får nog provköra i en vecka innan jag ger mig iväg med den ensam. Men eftersom vi hållt på med bilen. Maken grejade spjällhus och bytit givare och annat, sen har vi trixat med relät av och till så har det blivit en hel del felkoder, tydligen. Nu har han fått hjälp att fixa bort dom där felkoderna igår kväll. Efter det har den startat normalt varje gång. Sen var han en vända till och då kollade bilen via databoxen en gång till, och de hittar inga fel. Men som sagt var, vi skall provköra i en vecka innan vi ropar hej. Maken har alla fall börjat göra i ordning Primeran, så att vi skall ha två bilar. Den har nu stått i 2 år. Han var till skroten och hämtade ett batteri, och den startade på en gång.

 

Sen ikväll var jag på rallylydnadsträning. Det blev lite nybörjarskyltar åt dom nya. Byggde en avancerad bana som jag fick ha helt för mig själv. Lizzie och Clara har gått lite bakåt nu med träningen. Men när det gäller Lizzie så är det sånt som kommer och går. Men jag måste börja träna ordentligt med Lizzie nu, det har blivit lite för mycket slarv. Den egna träningen har hamnat lite i sidan av. Men nu om ett par veckor så börjar vi med en rallylydnadskurs. Vi har 6 eller 7 deltagare på den kursen. Det verkar som en lagom grupp.

 

Lizzie envisas med att hålla på och slicka på min tå hela tiden. Den är lite irriterad, röd och svullen fortfarande. Fast det gått över 2 veckor nu sen jag smällde dörren på den. Fast skadan blev väl lite annorlunda mot den förra gången. Då tappade jag ju nåt på tån, nu drog jag nåt över den istället. Gissar nästan att nageln tröcks bakåt mot nagelbandet några mm   

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se