Colliekompisarna

Alla inlägg under augusti 2012

Av Marru - 15 augusti 2012 23:36

Bilcirkusen håller på fortfarande, ingen ändring än så länge på den fronten. Mamma och jag åkte med hyrbilen till Falun. Jag kan ju säga att jag kommer aldrig ha en ny bil. Det luktade så mycket nybil om den bilen så innan vi kom till Falun så mådde jag illa. Är en aning känslig mot vissa lukter. Vet inte om vi blev så mycket klokar i Falun, om det var värt en hyrbil. Enda som hände att läkaren skrev ut ett recept på nå plåster med smärtstillande. Han menade på att hon inte, trots alla piller hon knaprar i sig har hon inte nåt som är verkligen smärtstillande. Jaja, dom får väl börja med det.


Maken hade varit till Demia i Ludvika under tiden och fixat ett nytt spjällhus och lite andra smågrejer. Men spjällhuset fick han åka tillbaka med, för han trodde att felet hade fixat sig med det andra. Så när jag åkte från Smebacken så åkte jag tillbaka till Ludvika med ryggsäcken. Ja, den där lilla Volvon vi hade hyrt, den var nästan som en ryggsäck. Tror jag får ner mer grejer i min ryggsäck än i den där bilen   . Men snål var den. Vi hade kört från Ludvika till Söderbärke igår. Sen idag från Söderbärke till Falun, sen från Falun till Söderbärke via några korta omvägar. Sen till slut från Söderbärke till Ludvika. När vi tankade den så gick det bara i 12 liter soppa. Det hade säkert gått i 30 liter i vår bil efter den körningen.


Idag har det igen varit strålande solsken, men det kändes ganska kvavt på kvällen. När vi åkte till Falun så var det ganska disigt där borta.


Eftersom maken trodde att felet var fixat så tog han min cykel och cyklade ut för att leta efter svamp. När jag skulle starta bilen och åka till agilityträningen så puttrade den på likadant som förut. Så jag åkte en bit med den så att den blev varm. Sen stannade jag vid sidan av vägen och in under motorhuvet, och plockade lite med reläna, sen var det bara och åka som vanligt igen. Vi hade en kanonbra träning ikväll. Vi tränade bara handling. Vi hade några olika kombinationer och träna på. Så bra som Lizzie gick på dom idag har hon aldrig gjort. Tänk om man kom på dom där lätta svängarna på tävlingar. Sen måste jag våga springa ifrån henne mer och lita på att hon tar hindrena efter. Hon hade visst fått kanonfina snäva svängar.

ANNONS
Av Marru - 14 augusti 2012 22:49

Vilken cirkus det har varit nu på kvällen. Vi behövde ju ha tag på en bil. Skall ju med mamma till Falu lasarett imorgon bitti. Hon har äntligen fått en tid till smärtkliniken för att kolla om de kan göra nåt åt hennes ryggont. Reumatologen trodde att de skulle kunna göra nåt med en nerv som orsakar värken. Jag kommer inte ihåg riktigt vad han förklarade, men när han gjorde det så förstod jag alldeles klart vad han menade   . Men det var för tre månader sen. Det är ju för mycket begärt att jag skall komma ihåg fortfarande vad han förklarade.

 

Jaja, men nu har vi alla fall fått tag på en bil, och det var inte det allra lättaste. Maken pratade ju med dom på OK i Ludvika igår, och dom sa att de hade en Ford inne. Men när vi kom dit så var det nån som hade beslutat att den skulle på service. De sa att de alltid brukar ha några bilar hemma men inte idag. Men dom sa att på Statoil kunde man hyra bilar också. Så vi åkte dit, jag visste inte att man kunde göra det i Ludvika för jag tittade på nätet, och där såg jag inget. Jodå, de hade en Renault hemma. Men när vi ville betala hyran kontant tog det stop   . Man var tvungen och betala med kreditkort, och vi som inte ens hade bankkort med oss. Ja, då återstod det ju bara ett ställe, och det är var ju riktiga biluthyrningen, och det förstod ju jag att det kommer att kosta. De har ju egentligen bara öppet dagtid, men eftersom dom håller till i samma lokaler som en mack så brukar dom på macken ta hand om det. Hon visste inte om dom hade några bilar hemma. De hade en bil, men hon visste inte om den var ledig. Hon var tvungen och kolla med nån från uthyrningsfirman. Men där tutade det bara upptaget. Vi fick vänta i över en halv timme innan vi fick besked om att vi kunde hyra den. Så jag åkte hem med en Volvo C30.  Dyrt blev, men nu kommer vi till Falun alla fall. Men det blir nog ingen träning för oss imorgon.

 

Det har ju alla fall varit nåt bra idag, och det får väl vara vädret. Det har varit soligt och fint hela dagen. Vi får väl hoppas att det håller i sig ett tag nu.

ANNONS
Av Marru - 13 augusti 2012 22:30

Då har vi börjat på en ny vecka igen. Men kan ju inte påstå att veckan har börjat speciellt bra. Eller egentligen fortsatte den väl som den förra slutade. Med bilkrångel. Men vi misstänker alla fall att det är fel på ett spjällhus. Volvo har såna i sina nyare bilar. Läste också att dessa håller i ca 16 000 mil, och att de börjar visa varningslampor, som tex "Motorservice erfodras" . Den har lyst ett tag nu. Men i fredags när jag var med mamma till fotvårdaren och vi skulle åka därifrån så gick inte bilen bra på tomgången. Vi har ju haft lite strul med det på morgonen när man startar första gången. Tomgången har inte alls låtit bra, och den rusar i motorn. Men nu gjorde den det mitt på dan. Jag gjorde som jag brukar göra annars, stängde av den. Men det hjälpte inte. Så jag tänkte att jag kör väl till Coop som inte låg långt därifrån. Ifall det rättar till sig när den fått stå ett tag. Men inte vart det bättre.  Så åkte vi till kyrkogården. När vi skulle åka därifrån så var bilen som vanligt igen. När den har krånglat på morgonen så har ju motorn rusat varje gång man trampat ner kopplingen, plus att det inte varit nåt drag på den när man försökt gasa. Men nu gick den ju att köra, det var bara när man åkte sakta som det höll på och hacka. Jag satt hos  mamma och fikade en stund, och sen åkte jag hem. Bilen var bra igen. Sen åkte maken och jag till Ludvika, men när vi skulle åka därifrån så började det igen. Maken var under huven och kollade, och tänkte att det kanske är nåt elfel. Så han var och fifflade med några relän, och startade och bilen gick klockrent igen. Sen åkte vi till nästa ställe, och när vi skulle åka så var det samma sak igen. Så maken gick ut och in under motorhuven igen, och lyfte på ett par relän och satt tillbaka igen, och bilen startade utan problem. När vi åkte hem så började maken prata om spjällhus, och sa att ett sånt kostar ca 7000 kr. Japp, det är ju pengar man har liggande i madrassen. Men så hittade ju denna sida som hade lite information om spjällhus, och dom säljer renoverade spjällhus för bara 3800 kr. Sen var jag och tittade hos Demia, och de säljer för bara 1500. Men det blir nog den från Demia om den passar, för vi har ju inte tid att vänta hur länge som helst på den.


Till problemet hör ju att maken inte är hemma imorgon, och jag skall med mamma till Falun på lasarettet på onsdag morgon. Så det verkar inte bli bättre än att vi får hyra en bil. Visserligen kunde hon ju be en av sina bekanta och skjutsa in henne, men då skulle jag bli tvungen och beställa en tolk, för dom följer inte med henne in. Sen vill ju jag gänra vara med, för fast om hon hade en tolk så skulle hon alla fall inte få ur sig vad som är problemet. En tolk får ju inte prata för henne, utan får ju bara upprepa vad hon säger. Och det är inte mycket det. Så antagligen så blir det ingen agilityträning för oss på onsdag kväll. Men vi får väl hoppas att maken får ordning på bilen till torsdagen.


Lizzie fortsätter och tar hand om mig och min tå. Hon är så söt. Varje morgon kommer hon fram till mig och så undersöker hon min tå, och sen börjar hon slicka på den. Jag försöker dra undan den och gömma den, men hon vill verkligen slicka på den. Men det verkar ju alla fall som om det slutat och vara om den nu.


Nu känns det verkligen som vi har kommit halvvägs i augusti. Vädret var inte roligt idag. Det har varit mulet hela dagen, och det har regnat lite också. Nu på kvällen var det ganska disigt när vi var ute sista vändan med hundarna.

Av Marru - 12 augusti 2012 22:42

Idag var det sista dagen på tävlingen. Jag började som skrivare, och slutade bakom datorn igen. Det är roligt och sitta och titta på hur dom kör, klass 3 förarna. Det man hinner se på dom för måste hålla ögonen på domarna när dom viftar på armarna   .  Men nu är det tävlingar för oss som gäller kommande helger. Skall bli så härligt och få springa av sig lite. Nästa helg en 2-dagars i Frövi.


Igår kväll så funderade jag lite över Lizzie. Hon skulle hela tiden slicka på min tå, den som fick sig en smäll här för ett par veckor sen. Samma sak imorse, hon var på den hela tiden och skulle bara slicka. Men så såg jag innan jag åkte att det var fuktigt under nageln. Då kom det var där underifrån. Så jag hällde lite alsolsprit över den. Sen var det samma sak när jag kom hem, Lizzie gav sig på min tå igen. Min lilla älskling som vill ta hand om matte   . När jag kom ut från duschen så var hon där igen och ville slicka på den tån.


Nu sitter jag och tittar på den bästa biten på OS, avslutningen. Äntligen, kanske det blir lite sevärt på tv som omväxling.

Av Marru - 11 augusti 2012 21:17

Idag hade vi tävlingar igen på klubben, men agility denna gång, klass 3. Morgonen såg lite disig ut, men det vart trots allt fint väder hela dagen. Jag nollade förresten mätaren här hemma, och nån natt under veckan har temperaturen varit nere till 6 grader. Hösten närmar sig, och min änglatrumpet har fått sina första knoppar först nu   . Få se nu om den hinner blomma ute innan det är dags och plocka in den. Men då får den stå inne i andra sovrummet tills den har tappat alla blad. Tar även några sticklingar på den innan vi ställer den ner i källaren. Man vet ju aldrig om den klarar sig över vintern. Eller om vi skall ställa den i garaget. Där klarade ju dom förra sig bra. Det var när vi flyttade hit och jag ställde dom i källaren som dom dog. Tomater är det en hel del på gång också, men troligen så får vi nog ta in dom för att mogna till sig senare.


Imorgon är det då dags för den andra tävlingsdagen. Idag fick jag ju tom tillfälle och prata finska. Fast inte bara under trevliga former. Det är två tjejer som är på läger här i närheten, och vi pratade med dom i morse. De tyckte det var skönt att prata och göra sig förstådda som omväxling. Men tyvärr så lämnade dom en hund i bilen, och hade stängt alla fönster. Speakern ropade ut det på svenska först, men jag fick gå in och ropa ut på finska senare. Men det löste sig nog till slut. Det var ju en av våra som var och tittade till bilen och hon öppnade bakluckan, och hon försökte leta reda på tjejerna. Det var ju bara en av dom som tävlade, men ser inte dom i startlistan imorgon så dom har nog åkt hem idag.

Av Marru - 10 augusti 2012 23:33

Har idag varit till Smebacken, skjutsat mamma till fotvårdaren. Under tiden när hon var där så tänkte jag gå och titta på aktiviteterna på byn. Hmmmm......hade fått hem ett blad där det stod att kl 12 skulle det börja lite av allting på byn. Tror det har brustit i kommunikationen nånstans. Det fanns ingenting alls, var inget på gång heller. Bla skulle det vara medeltidsmarknad i hamnen. Den skulle börja kl 12 idag enligt lapparna som delades hem. Men sen såg jag på en stor anslagstavla att det är bara under helgen. Sen senare så gick jag förbi torget. Där skulle det också vara aktiviteter idag. Bla skulle guldvaskarföreningen göra Muurikkaplättar där från kl 12. Men torget var tommare än tomt. Ja, enligt det som delades ut skulle allt starta idag, och mycket av det skulle börja kl 12. Jaja, dom får väl fira sin augustifest själva för jag skall vara funktionär på våra agilitytävlingar på klubben i 2 dagar. Så vi hoppas på fint väder i helgen. Idag har det ju varit lite blandat, soligt och fint, och ibland har det regnat.


Men jag tog lite bilder alla fall när jag var ner till hamnen. Först har vi en ångbåt. Vet inte om det går några längre sträckor. Strömsholms kanal börjar ju här. Sen är det en byggnad som förut stod vid järnvägstationen. Men när dom byggde om där till busstation som vart dom tvungna och flytta på den. Den hamnade i hamnen som hamnkrog. Såg att det var en hel del personer där och åt idag. Bakom hamnkrogen ligger det stora ankaret, som har varit där så länge jag minns. Ja förut så fanns det ingen byggnad i bakgrunden. Dom har gjort en tankstation där så man kan tanka sina båtar.


     

Sen blev det lite änder. Dom är ju ganska tacksamma och fota. De springer inte omkring som yra höns. Det var en and som såg lite knepig ut. Den hade en stor vit fläck på bröstkorgen.

             

Dessa leksaker stod vid sandgropen på Västansjö, där vi bodde i början. Men det fattas alla fall ett par av dom. Vet inte vart dom står, men det var en stor sköldpadda, och en utomjording. Men loket och hästen stod där. Kommer ihåg en sommar när mina föräldrar jobbade förmiddag. Dom brukade göra det nån vecka före semestern, och när jag hade skollov. Dom räknade väl med att jag låg och sov nästan hela tiden dom var på jobbet. Men en morgon så hade jag vaknat tidigt alla fall, och gick till lekparken. Hmmmm.....vart är alla funderade jag när jag satt där på hästen. Men det kändes väl lite ensamt så jag gick hem. Klockan var nog bara kring 5-6 nånting. Ja, det var så det var på 70-talet. Man hade en nyckel kring halsen så man kom in ifall nån inte var hemma. Har ju klarat mig ganska bra trots det. Ja, förutom när vi var och hälsade på hos en familj som hade 4 söner. Då fick en av bröderna för sig att dra i min nyckel, som av nån anledning satt i ett gummiband. Sen släppte han den och jag fick den på hakan. Ja, tom det överlevde jag   . Leksakerna har alldeles nyligen blivit målade, därför dom är så fina. Dessa är förresten gjorde i glasfiber.

       

Lite bilder på själva hamnen då. Som sagt så börjar Strömsholms kanal här. Hamnen var en gång i tiden, vet inte om det gäller fortfarande en av Sverigest största insjöhamnar för småbåtar. Puuuhhh, tror jag fick meningen rätt nu. Men det gällde att hålla tungan rätt i mun   

        

Detta lilla vikingaskepp är nytt, men då är det länge sen jag har varit till hamnen sist.

 

Sen har vi lokstallet. Det brukar vara konstuställningar där.

   

Sen har vi själva Kyrkogatan. Till vänster så är det valsverkets byggnader. Dessa används numera som utställningshallar, och till andra diverse jippoon. Finns bla en smedje där, och det brukar ha smidestävlingar där. Till höger fanns förut Hoganders, järnaffären som numera finns på industriområdet mittemot Nisses. Sen bredvid där så hade Rialto sina lokaler. Men det är nog inte många som vet vad Rialto är, men de sålde elorglar av märket Yamaha bla. Sen hade det även musiklektioner. Det är där jag tog mina första stapplande steg inom musikens värld. Det såg ganska komiskt ut när man satt där och helt plötsligt så kom det en orgelleverans, och dom rullade in orglarna   . Man trodde ju att dom skulle gå sönder, men de var så väl packade så det hände ingenting.

   

Sen slutar vi våran resa på Stegelbackens skola. Tyvärr så har jag ingen bild på den gamla skolbyggnaden som vi gick i. Den revs direkt efter vi slutade. Man satt där inne och lyssnade när det knakade i väggarna vid blåstväder, och hoppades att den skulle hålla så länge vi satt där inne alla fall   . Fast jag hoppas ju att de hade koll på sånt. Fast det är ju klart, det var ju på 70-talet. Då rökte tex pappa i bilen när vi åkte våra 140 mil till Finland. Inte ett ljud om passiv rökning hördes på den tiden. Men alla fall så är den gamla byggnaden med gymnastikhallen kvar. De har bara ändrat om den lite. När vi gick där så var ingången på gaveln. Sen var det omklädningsrummen, flickorna till höger och pojkarna till vänster. Sen var det en trappa upp till själva gymnastiksalen. Till sist en utsiktsbild från själva skolgården över valsverkskontoret.

     


Oj, det här blev en riktigt minnenas afton. Dags och krypa till kojs, upp tidigt imorgon och jobba   
Av Marru - 9 augusti 2012 23:57

Vaknade idag till strålande sol. Vad härligt det är när det inte regnar. Tänk om dom dagarna hade kommit lite tidigare i sommar. Jaja, har ju fått bada en gång den här sommaren alla fall. Jag kände nog på mig den där dagen när jag var och badade, att det var nu eller aldrig.


Jag vann ju ett presentkort i början av förra månaden på 1000 kr hos Amazon som är en nätbutik som finns i England. Det dröjde ett tag innan det kom. Jag fick ju meddelande om att jag hade vunnit och att vinsten skulle skickas inom 3-10 dagar. Men kom aldrig nåt. Så när det gått 3 veckor så skickade jag ett mail till nån i Danmark, där dom som har hand om Quiznaut finns. Jag fick ju svar att de hade blivit förseningar hos Amazon. Men den kom ju till slut. Så vi satt här en kväll förra veckan och funderade lite över vad vi skulle ta. Det fanns ju en hel del och välja mellan. Tex dom här skorna med stora dubbar under sulan. Bör nog kunna behålla fästet med dessa skor på agilitybanan.  Jag tycker dom var riktigt snygga. Fast dom var lite smala, men längden är det iget fel på. Men dom känns lite trånga över foten. Men det fanns bara "medium" och välja på. Jag försökte hitta på fler.


 


Det vart ju lite pengar över, så då tog jag dessa jeans åt maken. Han är ganska mallig över dom. Lär ju inte dyka upp nån som har ett par likadana här i byn.


 


Sen var det ju lite kvar fortfarande på presentkortet. Ja, så då tog jag en skiva.


 


Så dessa hämtade jag igår innan vi åkte till Avesta för att tävla. Nu ikväll så har vi tränat rallylydnad. Nu måste jag börja fokusera på träningen . Clara hade lite svårt att koncenterar sig idag. Hon höll sig långt ifrån mig bla. Jag har faktiskt lite svårt att förstå att hon har tagit sig till fortsättningsklassen. Hon hade ju 91 poäng på den förra tävlingen.


Jösses, nu vart jag så trött att jag orkar inte skriva ett ord mer  .

Av Marru - 8 augusti 2012 23:29

Då har man varit och tävlat lydnad igen, och inte blev det nåt 1:a pris den här gången heller. Fick nöja oss med ett 3:e pris och 10 placering. Det gjorde väl sitt till att jag blev lite sur när jag såg vem domaren var. Hade jag vetat när det var dags och anmäla sig så hade jag inte anmält mig till den tävlingen alls. Tycker det är dåligt att klubbarna inte skriver ut vilken domare dom har i inbjudan. Skall man på utställning då skall man minsann ha reda på domaren i månader i förväg. Men lydnaden så får man inte det, rena lotteriet. Det finns ett par jag inte vill tävla för. Inte för att dom skulle vara hårdare än andra, för det vet jag inte om de är. Mer för personkemin inte stämmer överens. Kan väl skriva så mycket att jag var med i en klubb förut som dagens domare var ordförande förut. Han betedde sig som en tölp vid några tillfällen.


Men till själva tävlingen då. De gjorde lite annorlunda idag mot vad vi är van vid. De tog platsliggningen och tandvisningen sist av alla. Vid det tillfället så visste jag att vi skulle behöva minst 10 poäng i en av dom, och minst 9 i den andra. Tandvisningen brukar aldrig vara nåt problem. Men platsliggningen,  som inte varit ett problem sen den första tävlingen vi gjorde, blev nu ett problem. Vet inte om det hade blivit nån skillnad ifall vi hade börjat med platsliggningen. Men såklart så började det regna just när vi hade platsliggningen. Så en liten stund innan det hade gått 2 minuter så reser hon sig, och bara står där och glor på mig. Går inte nåt steg framåt, utan bara reser sig rätt upp och bara står där. Vet inte heller om det beror på dobermanen som låg bredvid henne. Vi var ju på en tävling förra året när det var en doberman på tävlingen som reste sig vid platsliggningen, och sprang runt på plan. Den sprang dessutom fram till Lizzie, som då trots det låg kvar. Vi fick göra den platsliggningen en gång till.


Annars på tävlingen, linförigheten så var hon lite seg, och vid vänsterhalten så satt hon sig framför mig, med nosen mot mig. Vi tränade det alldeles innan vi gick in och det gick bra. Men inte på banan då. Annars så tyckte jag att det gick ganska bra, men inte domaren då. Hon var lite seg och ta apporten idag, fast hon normalt är lite för het på den. Läggandet fixade hon fint, men när vi skulle gå var jag tvungen att lägga in eett dubbelkommando. Ställandet fick vi hela 9 poäng på. Idag började hon dessutom nosa på backen före läggandet, så jag hade lite svårt att få henne till mig. Det var nåt som luktade väldigt gott. Då säger domaren att jag skulle säga till henne på skarpen, och gå och ta tag i henne   . Kan ni ju glömma att hon hade velat göra nåt mer med mig sen. Antar att helhetspoängen beror till stor del på det. Men istället för att göra som han sa så småsprang jag lite därifrån och lockade på henne, och då fick jag till slut henne till mig.


1. Platsliggande           0     står
2. Tandvisning           10
3. Linförighet              6,5   Nosar, släpper pos, sne sitt, släpar
4. Läggande                7     DK start, går ngr steg
5. Inkallning                7,5   Tempo, avslut
6. Ställande                9     Tar ngt steg
7. Apportering             7     DK, dåligt gripande
8. Hopp över hinder     9     Avslut
9 Helhet                     5,5

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se