Colliekompisarna

Alla inlägg under september 2012

Av Marru - 22 september 2012 21:29

Vilken dag det har varit idag. Det har regnat, regnat och regnat ännu mer, är däremellan så har det blåst lite också. Som om regnet inte hade varit nog. Men alla fall så åkte vi till Dala-Floda på rallylydnadstävling. Skulle tävla för andra gången i år med Lizzie. Sen skulle jag bakdöma i nybörjarklassen. Såg att det var 3 steg bakåt med högerhandling. I veckan när jag tränade det så såg jag att Lizzie ville backa snett utåt. På vänster sida är det inga problem, hon backar på bara kommando, kanonsnyggt dessutom. Men alla fall så skulle jag försöka få in den där backningen på höger sida med hjälp av handen. Men så hamnar hon på nåt vis bakom mig, och såklart så trampar jag henne på tassen, återigen   . Med det resultatet att hon vill inte ens vara i närheten av mig, återigen. Jag försökte med godisbelöning på höger sida för att få henne att fatta att det är inte farligt att vara på höger sida. Men det gick inge vidare. Jag får jobba mycket mer med henne på höger sida för att få tillbaka förtroendet igen. Jag har ju tränat mycket med henne på höger sida, men det behöver tränas mer. 8:ans frestelse var första momentet, och det gick bra. Men sen kom det sidbyte från varandra. Det räckte med att jag skulle visa med handen att hon skulle svänga ut, som jag brukar göra för att hon skulle fly fältet. Ja, det fick väl bli som det blev. Så vi fortsatte mot dubbel slalom. Där var det inte så hemskt mycket utrymme mellan sista konen och bandet. Så hon klev över bandet eftersom hon ändå inte ville vara nära mig. Men det slalomet gick hyfsat och nästa med. Sen kom det sitt, stå och gå runt. Men där ville hon inte stå stilla, hon vred på rumpan. Sen kom vi till nästa 8, och där var hon fram och nosade på en godisfrestelse. Sen hade vi ju det där 3 steg bakåt. Där var det lika bra och ge upp, och vi bröt.

 

Jag tog en banskiss till nybörjarbanan, och satt mig i tältet och studerade den innan det var dags för nästa. Jag fick bygga den banan, och det är inte lätt och bygga en bana som nån annan har ritat. Det är ju en annan sak och göra det när vi tränar, då är det inte så noga. Men i det här fallet skulle jag bygga banan till tävlingen, och domaren själv skulle godkänna den. Men vi fick till den till slut. Sen var det bara och börja jobba. Jag är nöjd med dagens bakdöming, det gick bra. Fast man frös så att man knappt fick fram ett ord. Det var nästan så att man skulle haft med sig bettskenan för att inte hacka sönder tänderna   .

 

Nu ligger det saker spridda ut över hela lägenheten på tork. Hoppas det hinner torka till imorgon bitti. Vi skall upp före tuppen för att åka till Kumla till en agilitytävling där. 4 lopp skall vi springa. Det blir vår näst sista tävling på länge nu.

ANNONS
Av Marru - 21 september 2012 22:29

Jaha, det blev samma rubrik igen som flera fredagar tidigare. Jaja, huvudsaken är väl att man inte upprepar samma saker sen när man skriver. Var riktigt dålig i magen igår kväll, så därför blev det inte mycket skrivet.

 

Vi var ju som sagt var och tränade igår. Jag byggde en krångelbana som domaren som skall döma i Dala-Floda imorgon har ritat. Skall verkligen bli intressant och se vad han har hittat på för nåt. Lite spännande och se vad Lizzie är på för humör. Tränar jag för mycket på nåt moment, så får jag problem med ett annat moment istället för då kopplar hon ihop nåt från den andra övningen till nästa. Så jag måste träna varje moment med måtta har jag upptäckt. Igår när jag tränade backa med henne. Hon backar kanonsnyggt på vänstersida på bara kommando. Men sen när jag skulle göra en helt om från varandra, då skuttade hon bakåt istället. Backningen på höger sida går inte lika bra, för då backar hon snett utåt. Jaja, det går som det går.

 

Sen skall jag också bakdöma imorgon, efter att jag har tävlat. Det kommer verkligen bli intressant. Det är ju en domare som jag aldrig träffat på förut.

 

Sen efter vi tränat rallylydnad var vi upp och fikade en stund. När dom som gick agilitykursen kom upp och fikade så gick vi ner på agilityplan och tränade lite agility. Det fanns en banan med 2 hopphinder, sen stod det två tunnlar bredvid varandra, och så 2 hopphinder. Jag tränade på att skicka in Lizzie i tunnel nummer två utan att behöva springa fram till ingången. Alltså jag var med henne över hoppen, och skickade in henne i tunneln, sen stannade i den änden, och visade en båge med armen och ropade genom åt henne, och hon sprang in i den andra tunneln. Vi har ju tränat på sånt förut, men det var ett tag sen. Så jag tänkte kolla ifall det fungerar fortfarande. Men sen när jag vände på det hela, skulle göra tvärtom, då fixade hon inte det. Hade varit intressant och veta ifall jag börjat åt det hållet, om det hade gått bra första gången då.

 

Sen provade vi på ett staket. Men där vart det lite problem. Hon är lite för fixerad på att hon har gjort på ett sätt förra gången och det var rätt, så det blir rätt nästa gång också. Det spelar ingen roll vad jag säger eller gör, utan hon kör på likadant som förra gången. Staketet var så att man skulle hoppa från ena sidan, sen mellan hindrena för att kunna hoppa från samma sida på nästa hinder. Sen skulle hon stanna på den sidan hon landade för att ta det tredje hindret från andra sidan istället. Sen skulle hon komma tillbaka mellan hindrena igen, för att hoppa från andra sidan denna gång också. Men det ville inte fungera alls. Till sist så tränade vi slalom. 4 felfria slalom gjorde hon, och med fart. Varför skall det inte fungera på tävling när det fungerar på träning. Ja, det var gårdagen det.

 

Idag har jag gått dubbla vändor med hundarna. Sen har det städats här. Hade med mig kameran på morgonpromenaden också. Försökte ta lite höstbilder, men det är inte så hemskt höstlikt hos oss än.

 

     

 

Sen har jag i veckan lekt en del med psp, och då gjorde jag denna på ett av mina favoritmotiv. Våran älskade Micki som snart fyller 11 år.

 

       

ANNONS
Av Marru - 20 september 2012 23:48

Ikväll har vi varit till Semla och tränat igen. Jag hade ju tänkt skriva om kvällens träning som avslutades med lite agility. Men jag får nog stå över idag. Min mage känns inte riktigt bra, så det är nog lika bra och försöka komma i säng istället.

Av Marru - 19 september 2012 21:56

Dags för veckans fråga, fast denna var lite svår. Vi är ju väldigt sällan ute och äter.

 

1. När du äter ute på restaurang, vart går du helst då?

Det blir mest Max eller Sibylla för oss. Men jag äter gärna på tacobaren i Kupolen, fast där får jag äta ensam. Fast jag vann en gratis lunch för två på ett ställe i Fagersta, som heter SweBarokök. Dom var med i progammet "Kniven mot strupen" . De hade väldigt bra mat när vi var där och åt.


2. Vad är det för typ av restaurang/matställe?

Mest snabbmatsställen.


3. Om du går ut och äter med en vän eller din man, hur mycket får då hela ”kalaset” kosta?

Högst 400 kr.


4. Är bra service och trevligt bemötande viktigast för dig eller är det viktigare hur maten smakar?

Nu är det väl maten som kommer i första hand. Om maten inte smakar bra, då spelar det ingen roll hur bra service det är.


5. Vilken typ av inredning föredrar du i en restaurang? Myspys, ljust och fräscht, färgglatt eller något helt annat?

Ljust och fräscht skall det vara, och rent och städat.

Av Marru - 18 september 2012 22:47

Idag var det riktigt tråkväder ute på förmiddagen. Jag tänkte göra en långpromenad med systrarna, men jag fick nog allt korta ner den. Men det slutade tack och lov senare på dagen. Igår sa ju maken att vi skulle städa i garaget. Så jag väntade att vi skulle gå och göra det. Men först så for han iväg till Ludvika, sen gick han ut till skogen och kolla om det fanns svamp. Det börjar ju vara slut med kantarellerna. Jag frågade om vi inte skulle till garaget och städa. Men då sa han att det kan han göra under helgen. Jag kommer ju vara borta båda dagarna. Först på lördag på rallylydnadstävling. Det blir andra rallylydnadstävling för Lizzie i år. Förra året var vi ju på flera. Men i år har det inte varit fler tillfällen. Sen har jag ju prioriterat agilitytävlingarna, och så har ju den här domarutbildningen tagit sitt också. Kommer att bakdöma även nu på lördag. Skall verkligen bli spännande. Det blir ju en ny domare jag kommer att träffa då, som jag inte råkat på förut.

 

Sen på söndag skall vi åka till Kumla. Vi kommer att få åka mitt i natten nästan   . Undrar vad jag tänkte på när jag anmälde oss dit. Det var väl dom där 4 klass 2 loppen som hägrade. Det är 2 agility- och 2 hopplopp. Det kändes som om det var en bra idé att anmäla sig dit, ända fram tills man såg pm:t. Första banvandring kl 8. Det är ju en bit att åka till Kumla.

 

Idag har jag ritat rallylydnadsbanor. Kommer ju behöva en del banor i vinter på våra träningstävlingar. Sen skall jag döma nån inofficiell tävling under hösten. Bland hos Tierps BK.  Har ni tränat rallylydnad, men inte kommit ut och tävla än. Då är detta perfekta tillfället och börja sin tävlingskarriär på.

 

Tänkte träna lite rallylydnadsmoment med Lizzie, men tiden räckte inte till det. Får försöka få till det imorgon istället.

Av Marru - 17 september 2012 23:48

Ikväll var det dags för den tredje träffen för rallylydnadskursen vi har på klubben. Det är verkligen duktiga elever vi har. Idag tog vi det lite lättare. Det blev en svängdag idag   . Allstå dagens nya skyltar bestod av svängar. Sen blev det repetion på det dom gått igenom tidigare. Det blev ungefär som att ta en liten paus, men nästa vecka. Då ni, då blir det nya svårare moment igen. Sen har vi nästan gått igenom alla skyltar.


Annars så har det väl inte hänt så mycket här. Var med mamma till vårdcentralen för hon skulle ta pk-prov. Sen var vi till affären, och efter det åkte vi till henne igen. Sen rensade jag lite i ett furuskåp hon har hemma. Har ju börjat städa undan lite grejer. Förr eller senare så måste hon ju inse att hon inte kan bo kvar i huset. Man kan ju förbereda den eventuella flytten med att städa undan en del skräp. Det fanns små lappar tex, inköpslistor på vad mamma och pappa skulle köpa med är det åkte till Finland. Tex till farmor och faster. Sånt som var billigare här än där. Alltså 10 år gamla inköpslistor. Det fanns en massa andra smålappar som absolut inte sa nåt om nånting. Så det åkte i soporna. När jag var klar med överdelen av furuskåpet så var det nästan tomt. Men jag hittade en hel del intressant. Bla ett kort som farmor hade skickat till mig -82. Det fanns en hel del andra kort till mig där. Men det här kortet gjorde mig lite berörd. Farmor hade legat inne på lasarettet men skulle få åka hem och vila upp sig inför en operation. Undrar om det var då hon hade livmoderscancer, och att dom skulle operera den. Sen hade hon skrivit på kortet att det går som det går med op, att det är högre makter som bestämmer över det. Sen hade hon skrivit att vi inte skulle ha några onda tankar om henne. Det gjorde mig lite nere när jag läste det. Undrar vad hon menade med det. Jag frågade mamma om hon visste vad hon kan ha menat med det. Men då började hon gråta istället. Hon hade börjat tänka på en annan händelse. När min farfar hade gått bort, så hade farmor frågat min faster ifall hon ville ha farfars klocka och ge den till några av barnbarnen. Faster hade visst bara svarat "vad skall dom med sånt skräp till" . Farmor hade visst blivit ganska ledsen över det svaret. Så då började mamma tänka på det, och då började hon i sin tur gråta över det.


För övrigt så gråter mamma väldigt mycket. Det blev mycket mer av det efter att mormor gått bort. Och inte har det blivit bättre i och med alla sjukdomar hon har. Hon äter ju knappt nånting numera, för hon tycker inte att nånting smakar gott längre. Ibland när vi är till affären och jag tittar i kundvagnen så frågar jag henne om hon inte skall köpa nå mat   .Jag har hemma i frysen.


Så det var min dag idag. Imorgon kommer att bli en verkligen intressant dag. Maken frågade om vi skulle städa garaget imorgon. Jag tror att det kommer bli många långa diskussioner där   .

Av Marru - 16 september 2012 22:54

Idag  var vi återigen på en agilitytävling. Dom som inte håller på med agility kan inte förstå hur roligt det är med agility, det är beroendeframkallande. Fast trots att det är roligt så behöver man ju nödvändigtvis inte tillbringa hela dagenn med det. Det gjorde vi ju inte idag. Har väl aldrig kommit hem så fort från en agilitytävling tidigare. Första banvandring hade vi kl 8 imorse, och kl 9.40 var vi klara med både agilityklass och hoppklass. Så strax efter 11 var vi hemma idag.

 

Vi började med agilityklass. Där var det i början 2 hopp, gungan, tunnel och 2 tunnlar varav den andra skulle tas från fel håll. Jag placerade mig nog lite fel där, för Lizzie tog hoppet från rätt håll, som med andra ord vart fel håll i det här fallet. Nu vart det rörigt   . Men alla fall så vart det fel och vi diskade oss. Men jag tänkte att vi kör väl banan klart alla fall. Men då vart jag på väg mot fel hinder istället. Jaja, vi kom ju rätt till slut. Men då tänkte jag att vi passar på och tränar på slalomet när vi ändå var diskade. Men det blev ju bara pannkaka av det med. Så då var det bara och ta snabbaste vägen ut när ingen ting blev som det borde.

 

När agilityklassen var klar, så gick vi över bara till den andra banan. Hoppklassen som var färdigbyggd redan så det var bara och börja med banvandring. Där var det lite krångligt i början, och det var lite svårt att försöka få till nåt vettigt där under banvandringen för det var trafikstockning hela tiden. Men vi lyckades med den kombinationen alla fall. Sen vart det ju slalom, det fixade vi Efter det så kom det ett hopp, och en tunnel. När hon kom ut från tunneln så skulle hon ta ett hopp. Men på nåt vis så fick jag en känsla av att hon inte var på väg och ta den. Så vad gör jag, sträcker ut handen lite till. Med resultatet att jag slår till hinderstödet och bommen ramlar ner. Lizzie måste nog fundera lite på vad det var för fel där när hon inte behöver hoppa helt plötsligt   . Så det blev ju 5 fel där. Rivning på mig och inte på Lizzie   . Det blev ju lite tidsfel också. Men vi kom på 13:e plats alla fall.

 

När vi kom hem så gjorde jag en havretoscka till imorgon. Sen på eftermiddagen så kom en klubbkompis. Vi skulle till mamma och beskära hennes äppelträd.  Det var inte så bra med träden. Det är ju den blöta sommaren som gjort sitt till, och så är det ganska surt i backen. Ett träd hade tom blivit angripen av kräfta. Men trädet som pappa en gång fått i födelsedagspresent av mig hade klarat sig ganska bra. Det är vinteräppeln på det trädet. Maken fick spela in Kalle åt mig, så nu har jag suttit och tittat på den.

Av Marru - 15 september 2012 22:00

sen nån gång i juli vi har varit hemma, Lizzie och jag.  Det märks att hösten är på väg, och tävlingssäsongen är på väg mot sitt slut. Fast denna gången blir det nog inte lika långt uppehåll som förra vintern. Tävlingskalendern ser mycket mer lovande ut nu. Beror kanske på att Lizzie har kommit upp i tvåan i både agilityklass och hoppklass.

 

Maken sa åt mig igår kväll att om jag inte har nåt att göra så kunde jag gå och städa i garaget   . Tror han verkligen att jag går här hemma och är sysslolös. Har tvättat fönster i vardagsrummen och köket, ute och inne. Bytt gardiner också.

 

Under tiden jag höll på kom jag på två saker med karlar. För det första, det dom bär iväg med kan dom inte bära tillbaka. Jag saknade ju min hushållsstege. Den var visst i garaget, och vad den gjorde där har jag ingen aning om, inte den heller som burit dit den. Sen kom jag på att alla idiotiska uppfinningar är gjorda av karlar. Som tex det här vardagsrumsfönstret vi har. Skall man tvätta emellan så måste man först vända på den upp och ner för att kunna öppna och komma åt. Problemet är bara att då ligger persiennerna där nere, och det går inte att komma åt att torka bakom där. Med resultatet att när man vänder på fönstret så rinner vattnet nerför rutan. Eller fönstret vi hade i Borlänge där dom lagt på en tredje ruta i efterhand. Bara det att rutan var så stor att de hade satt gångjärnen upptill. Så skulle man tvätta där så var en person tvungen och stå och hålla upp den tredje  rutan medan man själv stod emellan och tvättade. Och hur lätt var det och tvätta rutan som den andra höll upp. Men anledningen till dessa uppfinningar då. Enkelt, karlar gör dom för att vi kvinnor skall vara beroende av dom. Annars känner dom sig överflödiga.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se