Colliekompisarna

Alla inlägg under september 2012

Av Marru - 14 september 2012 22:24

Nu är det fredag igen, och dagarna bara svischar förbi. Fast får väl hoppas att det lugnar ner sig lite nu. Imorse, alldeles innan jag vaknade så drömde jag nåt verkligen hemskt   . Jag öppnade persiennerna i köket, och det var alldeles vitt ute. Minst 20 cm med snö hade det kommit. Jag blev helt hysterisk och sprang fram och tillbaka och skrek "det kan inte ha kommit snö i september" . Det måste bero på min änglatrumpet. Jag väntar ju på att knopparna skall öppna sig så jag ser vad det är för färg på den, men jag är lite orolig att jag inte hinner se det. Visserligen så har en av knopparna spruckit lite så det kommer väl en blomma ut ur den om ett par dagar. Sa till maken en dag att vi måste nog ta in blomman snart. Men han sa bara att här skall det inte bäras in några träd   . Den är ju ganska stor, stammen är säkert en 5 cm i diameter.

 

Det var ju ett riktigt busväder imorse, men det regnade ju inte så mycket jag trodde att det skulle göra idag. Men det blåste en del. Återigen vart jag orolig för min änglatrumpet. Det är ju en gren redan som gått av på den i blåsten. Så nu fick jag oroa mig för den som knopparna är på. Ja, vilket elände det är med blommor   .

ANNONS
Av Marru - 13 september 2012 23:18

Idag har vi varit och tränat igen. Fast rallylydnad som alltid på torsdagar. Jag åkte dit tidigare för jag tänkte att jag hinner göra en avancerad bana åt Lizzie och mig, och senare när dom andra kommer så kan vi göra en nybörjarbana. Vi har ju inte plats för tillfället och göra två banor. Det är ju agilitykurs på torsdagarna också. Fast idag var det bara en kurs. Annars får vi vara på den andra plan och träna. Lizzie var på sitt pratsamma humör idag. Sen var hon lite okoncentrerad i början. Men det blev bättre senare. Störst problem hade vi när vi tränade honnören. Det var inte lätt och få henne och sitta still i en och en halv minut. Särskilt när dom som gick kursen klampade förbi vårat träningsställe. Men jag kan nog nästan lämna bort handtecknet när vi backar, det räcker och säga backa och hon gör det. Vi har nog inte tränat tillräckligt på höger sida på ett tag. För hon ville gärna hamna på vänster sida igen. Men det blev också bättre efter ett tag.

 

Sen byggde vi om till en klurig nybörjarbana. Clara fick börja med den. Först gick jag med henne kopplad. Hon gick väl i sin egen värld som vanligt. Sen andra vändan körde vi utan koppel. Jag vart så full i skratt åt henne när vi gjorde momenten där hon skall sitta framför mig först. Sen tar vi ett steg bakåt, och hon skall följa efter. Sen två steg och till sist tre steg. När hon kom in framför mig så kom hon så nära att hon hade sin framtass på min fot. När jag sen flyttade foten bakåt, då drattade hon på nosen   . Hennes tass följde ju med bakåt. Andra gången gick också lite bättre för henne. Fast hon är lite seg att få upp tempo på. Fast man försöker prata och heja på. Fast på slutet så fick hon till tempot ganska bra.

 

Sen tog jag ut Lizzie och gick banan med henne, fast jag gjorde om det till en avancerad bana på mitt viss. Det var ju två helt om vändningar på den, så dom gjorde jag om till sidbyten. Så vi gjorde dom flesta nybörjarmomenten med Lizzie på höger sida. Det måste hon ju också kunna i avancerad klass.

 

När vi väl kom hem så tog jag ut hundmat ur frysen. Men jag tyckte den kändes lite kladdig. Så jag började titta på det andra som var i frysen. Svampen såg ju inte nå frysta ut, och när jag kände på dom så kändes de inte speciellt frysta heller. Samma sak med bären. Fast hundmaten verkade ju fryst, men lite kladdig på ytan. Matlådorna verkade också frysta. Så jag ropade på maken och sa att det var nåt fel på frysen. Jag tittade på knappen och jag tyckte den stod på on. Men när maken kom och tittade och sa att den står ju på off. Mina ögon måste ha lurat mig när jag trodde att det stod on där det stod off. Maken måste ha kommit åt den knappen igår när han tog ut svamp ur frysen. Det är ju så fullt i det översta facket där svampen ligger att dom håller på och trillar ut när man öppnar luckan. I den röran måste han ha kommit åt knappen. Ja, det är ju lite dumt att ta svamp ur frysen när det finns så mycket i skogen nu. Men det är ingen som har tid och plocka nå svamp nu.

 

Men alla fall, efter det så höll det på och bli pannkaka av allting. Jag skulle ge hundarna mat, först i en skål, sen i nästa skål, sen i nästa skål och sen en skål till. Men vad nu då, jag la ju mat i fyra skålar men en skål är tom. Då hade jag visst lagt Farinas mat i Mickis skål, men även Mickis mat. Sen sköljde jag rent tallriken som resten av gårdagens mat låg på, och tänkte ställa den i kylskåpet. En tom tallrik   

ANNONS
Av Marru - 12 september 2012 23:06

Så hamnade man på agilityträning idag alla fall, fast det inte var så tänkt från början. Det vart en väldigt bra träning. Vi hade 3 kombinationer ute. Först starten från agilityklass i Örebro. Där Lizzie sprang in i tunneln istället för över balansen. Så det tränade vi på, och kan ju säga att damen hade väldigt stort tunneldrag. Men vi fixade det några gånger. Lite slalom tränade vi också, och alla gånger utom en hade hon perfekt slalom.

 

Sen den andra kombination var starten från hoppbanan i Sala i helgen. Jag tyckte det gick lite långsamt för henne på den, så jag ville ju försöka få upp lite fart på den. Tycker det gick ganska ok.

 

Sen var den tredje kombinationen en där vi tränade blindbyte. Men den hade vi inga större problem med för blindbyten är ju vår grej. Jag tycker om dom, de fungerar väldigt bra också. Det blev även lite träning på bakombyten, men bara några gånger.

 

Annars så var jag till Smebacken idag. Var med mamma till affären och sen till kyrkogården. Planterade återigen nya blommor på pappas grav. Det spelar ingen roll vad vi planterar där för de verkar inte trivas där. Men den ligger ganska skuggigt till, det är ju så mycket stora trän där solen kommer inte fram där ordentligt. Hade ju planterat sommarnejlikor i början av sommaren, men dom blommade aldrig ordentligt. Sen för några veckor sen så planterade vi dit 2 krysantemum. Dom andras är kanonfina, men på våra var det bara en massa knoppar som hade regnat bort. Nu får vi se vad det blir. Mamma ville ha dit en hortensia och cyklamen så vi får väl se hur länge det håller sig.

 

Anledningen till att jag var till mamma redan idag var att jag skulle till AF också. Då slapp jag åka två vändor, för hade ju alla fall blivit tvungen och åka imorgon eller övermorgon. Vi hade en ganska intressant, och kanske givande diskussion. Men vi får se vart det leder till, om det leder till nåt alls.

Av Marru - 11 september 2012 21:42

Tar väl en veckans fråga här idag, har ju inte hänt så speciellt mycket. Denna veckas fråga handlar om hösten, och dom flesta vet säkert vad jag tycker om denna årstid   .

 

1. Tycker du om hösten som årstid?

Nej, jag hatar den.


2. Vad är det bästa med hösten?

Om det är nåt som är bra med hösten så är det väl alla goda bär och svamp.


3. Vad gör du på hösten som du inte gör annars?

Finns det nåt man kan göra som man inte gör annars.


4. Hur ska du spendera din höst?

Försöka få det överstökat så fort som möjligt.


5. Har du plockat bort sommaren ännu? Med det menar jag altan/balkongmöbler, blommor och krukor mm.

Absolut inte, de får vara kvar så länge som möjligt.

 

Tycker du veckas fråga verkar vara kul, och vill vara med så klicka på quizle.

Av Marru - 11 september 2012 00:16

Nu vecka igen. Skall väl börja med lite om produkten som jag skall buzza om. Jag har ju testat Pantene PRO V ett tag nu. Kan ju säga att produkten känns väldigt riklig. Man behöver inte ta mycket av schampot och få ett riktigt rejält lödder. Samma sak med balsamet, tycker inte att det behövs så mycket av det heller. Men slutresultatet då. Nu reagerar inte alla hår likadant. Sen påverkar väl vattnet man har hemma på resultatet. För jag kan säga att jag inte är nöjd med resultatet. Tycker faktiskt att mitt hår ser sämre ut än förut. Inte ens efter att använt inpackningen tycker jag att håret känns, eller ser bra ut heller för den delen. Har pratat med bara en av mina vänner om schampot, hon däremot är nöjd med den. Tycker att håret känns bra. Hon tycker också att det känns ganska rikligt.

 

Men nu till annat. Idag var det en riktigt stressdag. Var med mamma till vårdcentralen för pk-värde. Sen till affären. Var och kollade bären hemma hos henne. Plockade lite björnbär hem. Skall åka till henne senare i veckan och plocka mer. Hon vågar inte själv äta mörka bär för det påverkar pk-värdet. Jag har försökt tala om för henne att om hon äter sånt som påverkar pk-värdet så skall hon äta det i samma mängder varje dag, och inte sluta och äta sånt helt. Men det går inte fram mitt budskap. För det är vad läkarna har sagt. Hon kan äta sån, men då måste hon hålla det på samma mängd varje dag. För övrigt verkar det inte vara riktigt bra med hennes mathållning. Hon har visst tappat suget efter nånting. Idag sa jag till dom på lab att ta sockervärde på henne, för hon har blivit väldigt törstig på sista tiden. Hon hade även lite högt sockervärde när hon var i Uppsala. Men idag så var allt bra.

Av Marru - 9 september 2012 21:54

Idag har vi återigen varit och tävlat igen, fast det vart en mycket billigare resa idag än igår  . Men nu börjar slutet närma sig på tävlingsfronten. Bara 3 tävlingar kvar denna hösten. Nej, 4 är det ju, har ju en rallylydnadstävling också.

 

Men alla fall så var vi till Sala idag. Tyckte banorna var riktigt roliga idag. Vi började med agilityklass idag. Vad jag kommer ihåg så var det inget som var speciellt svårt på den banan, förutom slalomingången. Men den fixade vi ganska skapligt alla fall. Visserligen så gjorde hon en liten tripp ut till publiken där. Det är ju ganska trångt där i Sala. Så tälten var ju nästan framme vid bandet för banan. Visserligen så förstår jag inte varför dom just på den sidan hade satt tälten så nära banan. Det fanns ju hur mycket gräsmatta som helst bakom där. Värre var det med tälten som var vid skogsidan, för dom kunde inte stå längre bak än dom gjorde. Men alla fall så gick hon in i slalom, och vad jag kommer ihåg så fick hon nog inget fel där heller. Hörde inte speakern säga nåt alla fall. På den tävlingen så talade speakern om alla fall man fick. Men så hoppade hon ju såklart över ett par pinnar i slalomet. Men vi körde på som vanligt alla fall med resultatet att vi diskade det loppet. Det var synd för vi hade kunnat få en ganska bra placering där eftersom det var bara 2 ekipage som kom i mål   .

 

Senare vart det dags för hoppklassen. Den banan kändes ännu enklare än den förra. Det var ett par ställen jag fick fundera lite på hur jag skulle göra, men jag kom på det sen alla fall, och jag hade tänkte rätt. Men i början var det alla fall en kombination som Lizzie inte brukar ha så mycket fart på. Kändes även den här gången att det gick ganska långsamt där. Sen vid slalom så sprang hon lite förbi den, men jag tog tillbaka henne. Men vi fick alla fall en vägran där. Men för övrigt gick banan kanonbra. Vi kom på 4:e plats i det loppet. Det var bara 6 ekipage som kom i mål i det loppet också. Vi hade då 5 fel och nåt på drygt 3 sekunders tidsfel.

 

För övrigt så var det väldigt få som klarade sig i mål i alla klasserna. I dom flesta klasserna var det så att det bara var dom som fick pris som hade tagit sig runt och resten hade diskat sig. Ändå så tycker jag inte att dagens klass 2 banor var nå speciellt svåra.

Av Marru - 8 september 2012 22:40

Idag har vi varit till Hedemora och tävlat lydnad. Jag hade inga stora förhoppningar angående den tävlingen. Vädret var alla fall strålande fint, så jag behövde inte oroa mig för regn. Men dom i Hedemora har verkligen otur med sina grannar. Kommer ju ihåg från tiden när vi var där på collieträffar att det var nåt strul med grannar. Tex fick vi order och försöka hålla tysta som möjligt där för att grannarna klagar. Sen var det en väg vi inte fick gå på, för nån efter den vägen klagade. Men såklart så hade jag ju blandat ihop vägarna, så när vi gick där på en väg så kom det en bil åkande. En karl satt i den och han stannade till och sa att inga hundar fick vara på den vägen. Det fanns en skylt bara om motortrafik och inget annat. Ja, det var verkligen en otrevlig karl.

 

Men så till tävlingen. Dom började ju med elit, sen trean, tvåan och sist ettan. Så under tiden gick jag till den andra planen. Måste ju passa på och träna Lizzie på främmande gungor. Sen provade jag vilket som var dagens kommande för läggandet. Det verkade fungera med ligg idag. Till slut blev det dags för oss då. De hade delat oss i 2 grupper, med 4 hundar i båda. Lizzie la sig på en gång, och hon låg hela tiden. Hon tittade  väl lite nyfiket omkring men hon låg stilla hela tiden. Aldrig känns väl 2 minuter så långa som på en platsliggning. Sen blev det tandvisning, och det är ju inga problem. Då fick vi reda på att vi hade fått 10 poäng för platsen, och 10 för tandvisning. Då hade vi 50 poäng klara, och då kändes det genast mycket bättre. Sen var det bara och vänta på vår tur igen. Som vanligt så hamnde vi bland dom sista. Det spelar ingen roll ifall det är färdiglottat när man kommer dit på morgonen, eller om man lottar på plats, vi hamnar alltid bland dom sista. Idag var vi näst sist. Under tiden vi väntade så provade jag halterna med Lizzie, och det gick bra. Till slut så vart det ju vår tur att gå in.

 

Jag förstår mig inte på linförigheten. Jag tränade det i veckan, och koncentrerade mig på halter. Belönade vid varje halt, och jag hade många och det gick hur bra som helst. Som vanligt idag så missade hon en halt. Det har varit så på varje tävling, att hon missar en halt eller två. Apporten ville hon inte ta riktigt först. Har nog tränat lite för mycket på den så hon har blivit fundersam på om hon får ta den eller inte. Vid inkallningen så gör hon som hon brukar. Kommer fram till mig och duttar på handen. Glädjeskuttet har hon alla fall slutat med, hon gjorde ju ett sånt förut när hon kom fram till mig, innan hon satt sig vid sidan. Nu puttar hon med nosen i handen, precis som om hon ville säga att hon är på plats nu. Hon gjorde likadant i hoppet, men domaren såg inte det eftersom Lizzie var på andra sidan. Resultatet blev 170 poäng, 1:a pris, och en 3:e placering. Därmed så har vi fått vårat 3:e första pris, och därmed får Lizzie sitt LP1.

 

Nu skall vi börja träna in momenten i tvåan, men det är en annan sak om vi nånsin tävlar i tvåan. Det beror på hur hon lär sig momenten. Jag kommer nog kräva mer säkerhet på dom momenten innan vi ger oss ut och tävlar än i ettan.

 

1. Platsliggande    10
2. Tandvisning     10
3. Linförighet       6   Sitter ej, position
4. Läggande          8   Segt läggande
5. Inkallning         9   Avslut
6. Ställande          9   Tar något steg
7. Apportering      8   Tveksamt gripande
8. Hopp               10
9. Helhetsintryck  7


Enda smolket i bägaren var att när vi kom till Fagersta så satt det en böteslapp på 500 kr på vindrutan   .


Av Marru - 7 september 2012 21:44

Jag börjar på allvar misstänka att det är nån som snor en dag eller två från mina veckor. Så här snabbt skall dom inte gå. Det beror säkert på att man har väldigt mycket och göra och man är ganska aktiv. 2 dagar gick ju åt med blomrabatten på baksidan. Den här dagen skall man ju inte tala om. På knappa 4 timmar så har jag borstat både Lizzie och Clara och trimmat deras tassar. Dammsugit, moppa golv, lagat mat och diskat. Gissa om min rygg var helt slut efter att jag gjort i ordning tjejerna. Men kan ju inte åka på tävling i Hedemora med Lizzie och hon är tovig heller. Nej, det är inte utställning, men jag kan ju inte komma till Hedemora med en tovig collie. Undrar var Yvonne skulle tänka då  . Vädret är alla fall lovat att det skall vara fint. Vi får väl hoppas att det blir så.


Nästa vecka så skall jag kanske ta mig an fönsterna här hemma. Vardagsrumsfönstret behöver jag nog bara ta på utsidan. Nä, det är lika bra och ta båda sidor. Men emellan tänker jag inte tvätta. Det känns ganska meningslöst. Hur kan man göra ett fönster på det viset som vardagsrumsfönstret. Visst är det bra när man kan snurra runt det för att kunna tvätta utsidan inomhus. Men det är ju inte nå vidare lyckat och ha det upp och ner när man skall tvätta emellan. Särskilt när man har persienner. Man kommer ju inte åt att torka ordentligt bakom persiennen. Så när man vänder den rätt igen, då rinner allt vatten nerför rutan   . Undrar verkligen hur dom har tänkt därAntar att det är nån som har haft otur när h*n har tänkt. Kanske skall byta gardiner i vardagsrummet. Börjar visserligen bli trött på dom vi har. Men jag hittar ingenstan sådana som jag vill ha. Eller om jag skall vara riktigt ärlig, sådana som maken vill ha. Han är inrutad i att det måste vara gardinkappa och sidogardiner. Sådana gardiner hittar man ju knappt någonstans numera. Det är ju bara dessa trista panelgardiner överallt. Kan väl erkänna att jag tycker också att dom är ganska tråkiga.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se