Colliekompisarna

Alla inlägg under september 2012

Av Marru - 6 september 2012 23:29

Tänk vad fort det har gått igen. Snart är även denna vecka slut. Idag fortsatte jag rensningen av blomrabatten på baksidan. Tvivlar att jag fått bort allt elände. Men nu vet jag alla fall vad som skall blomma där och vart. Det fanns en blomma där när vi flyttade hit, som växte väldigt hög, och hade blommor i samma form som blåklockor. Den ville jag inte ha där så jag har försökt och utrota den. Den har spritt ut stora knölar i hela rabatten. Jag trodde igår att jag fått bort allt på den halvan som jag hade rensat igår. Men dag när jag skulle plantera dit det jag tänkte spara så hittade jag såklart en stor knöl igen. Ändå så var det på den delen som jag hade mest energi på. Blev väl lite slöare vart efter dagen gick med rensningen. Men nu är alla fall blomrabatten jättefin. Ett tag   .

 

Idag har vi varit till Semla och tränat systrarna och jag. Först tränade jag lydnad med Lizzie ensam där. Och allt går kanonbra där. Visserligen så var det lite strul med läggandet. Hon stod i början. Sen när jag skulle göra ställandet så la hon sig hela tiden. Men linförigheten var ok. Men på tävlingen så glömmer hon säkert bort igen att hon skall sätta sig när jag stannat. Det har hon gjort på varenda tävling. Istället så ställer hon sig framför mig och tittar på mig. Jaja, jag har alla fall inga stora förväntningar på lördagens tävling.

 

Sen tränade jag lite rallylydnadsmoment med Clara. Idag var hon då på sitt soliga humör. Allt gick kanonbra, hon satt sig på en gång. Behövde inte säga flera gånger. Gjorde sidosteget till höger kanonbra. Även vänstersvängarna gick också hyfsat. Så det finns hopp för Clara. Innan alla andra gång så testade jag på agilitybanan om hon var lite mer hoppvillig än hon brukar vara. Det gick också bra. Man kanske skulle kunna börja träna agility med henne igen. Lizzie körde jag också på agilitybanan innan dom andra kom. Slalomet gick kanonbra, som det brukar gå för det mesta på tävling.

ANNONS
Av Marru - 5 september 2012 23:23

Hittade en rolig grej i veckan när jag var inne hos Paula, du hittar henne bland länkarna under Paulas pörte. Det är nåt som heter quizle, och det är veckans fråga. Såg att det är Paulas dotter som är administratör för den sidan nu, det var nån annan förut. Men jag tänkte att har man inget att skriva om så kan man lägga in en sån här. Alltid något   . Så här kommer den här veckans frågor.

1. Vilken är din favoritmöbel hemma?

Här har jag tyvärr lite svårt att bestämma mig för fåtöljen eller sängen   . Sängen börjar bli lite väl sliten kanske.


2. Saknar du någon/några möbler?

Jag skulle vilja ha ett skåp eller nåt i badrummet.


3. Din senast införskaffade möbel?

En bäddsoffa som vi har fått.


4. Vilken är den dyraste möbel du äger?

Det måste nog nästan vara köksbordet med stolarna.


5. Vilken färg har du på din soffa och i vilket material är den?

Är i plysch, och färgen är en blandning av mossgrönt och rostbrunt. Köpt begagnad på Da Capo. Med 4 hundar så köper man begagnad soffa för en billig peng, så har man råd att byta oftare.

ANNONS
Av Marru - 4 september 2012 22:44

Jupp, det är idag det kom jag på helt hastigt och lustigt imorse. 13 år är det idag sen vi gifte oss i Torsångs lilla stenkyrka. Vilken härlig dag det var då. Inte alls som idag, utan det var soligt och fint hela dagen.  Så himla dåligt väder har det väl inte varit idag heller egentligen. Bara regnat lite, mest varit uppehåll.


Tränade lite lydnad med Lizzie ikväll, och det verkar ha gått troll i läggandet igen. Jaja, det skall bli intressant och se hur det går på tävlingen. Fast nu är jag ju egentligen inställd på att det går åt h-e pga domaren. Det är inte bara jag som inte gillar han, utan jag har ju hört flera som inte gör det. Inte bara av dom som är i samma klubb som han, utan även av andra från andra klubbar.


Denna bild gjorde jag för många år sen i en grupp jag var med i. Sista lektionen var att man skulle göra en egen bild och göra en tut på den. En tut är förkortning för tutorial, och är egentligen en beskrivning som talar om för en hur man skall göra. Idén till den här bilden kom jag på från en finsk tango. Den handlar om en kvinna som var ensam kvar på stranden, sörjande efter sin älskade. De hade nyligen gift sig, och direkt efter smekmånaden var han tvungen och åka tillbaka till jobbet som kapten på ett fartyg, som förliste i en storm, och han kom aldrig mer tillbaka.


 


Här har ni själva tangon.


Av Marru - 3 september 2012 22:05

Nu är det väl höst officiellt då, för september är väl den första höstmånaden. Såg ju igår när vi åkte hem från tävlingen i Örbro vad gult det var överallt   . Ja, det var mycket mer gult i skogen därborta än här. Alltså jag vill inte, jag vill inte ha höst, jag vill inte ha mörkt, jag vill inte ha kallt, jag vill inte ha snö. Jag vill helt enkelt inte, inget av detta. Skall det vara så svårt att förstå.

 

Idag har jag alla fall varit till mamma. Har tvättat två mattor till oss nu när det vart så fint väder. Sen tog jag ner ett par gardiner åt henne som hon stoppade i tvättmaskinen. Dom var så tunna så jag hängde upp dom igen innan jag åkte därifrån. Jag håller på och städar lite hos henne bitvis. Snart så har jag tagit hela sovrummet. Det är bara hörnet bakom sovrumsdörren som behöver en genomgång. Sen går jag vidare till nästa rum.

 

Annars så har jag varit till brukshundsklubben, ja inte för att träna hund. För det gör jag på kennelklubben. Det var möte om rallylydnad. Det var ju meningen att det skulle komma nån från alla klubbar inom västmanlands distrikt för att komma med sina åsikter inför nästa regelrevidering inom rallylydnad. Intresset var ju väldigt stort. Vi var två från kennelklubben, och en från brukshundsklubben i Fagersta.

 

 

Av Marru - 2 september 2012 21:29

Idag har vi varit till Örebro på agilitytävling. Det var en relativt snabb historia. Det började med agilityklass, under tiden agilityklassen pågick så var det fri banvandring på hoppbanan. Det fanns en liten luring på agilitybanan, och jag trodde faktiskt att vi skulle fixa det. Men ack vad jag bedrog mig. Det började med 3 hopp. Efter det tredje hoppet skulle man runda hinderstödet och springa upp på balansen. Problemet var ju bara att det gick en tunnel under balansen med ingången nästan bredvid balansen. Ja, ingången var väl lite före uppfarten på balansen. Jag stod vid balansen och ropade på Lizzie, men hon bara drog mot tunneln. Och jag ropade på Lizzie om och om igen, men hon bara drog mot tunneln, och så dök hon in i den. Så det vart ju disk där. Men vi fortsatte väl på banan, men inget av det som vart kvar gick nå bättre heller. Ja, gungan gick ju bra alla fall. För trots vi hade diskat oss så ser jag till att vi tar gungan, för den behöver vi träna på.

 

Sen stoppade jag in Lizzie i buren och gick hoppbanan. Den verkade enkel, utan sådana luringar som på agilitybanan. Det gick bra, tills vi hade 3 hinder kvar. Då drog hon in i fel tunnel. Det var 2 hopphinder efter varandra, sen skulle hon svänga tvärt tillbaka nästan för att gå in i en kort tunnel och bara 2 hopp in i mål. Då tar hon en böjd tunnel istället. Så då diskade vi oss där också. Idag hade hon bestämt sig för att inte alls lyssna på mig   .

 

Sen gick vi en snabb prommis innan vi började åka hemåt. På vägen hem så svängde vi in mot Färna och vi hittade lite pelargoner hos Pellispricken som hittade med oss hem. En del lite fler än andra. Jag köpte en stor kruka med rosenpelargoner. Jättefina! Och en minipelargon som heter Almost heaven. En av mina klubbkompisar köpte 3 pellisar, och en annan köpte 12, varav en i en stor kruka. Så då fick vi ett litet problem, hur skall vi få med oss alltihopa. Vi hade ju redan 3 hundar i bilen. Tack och lov så fanns det en takbox på bilen vi åkte med, för vi hade hundburarna och stolarna i den. Så min ena klubbkompis satt med sina stora kruka i knät, och jag satt med min stora kruka i knät. Lizzie fick dela sin halva av buren med en kasse pelargoner, och Birk fick dela sin halva av buren med ett par kassar. Sen hade vi en kasse med pellisar inne i bilen. Med lite vilja så går det med allt. Nu är det största problemet hur jag skall få dessa stackars pellisar och överleva vintern.

Av Marru - 1 september 2012 22:36

Idag har vi varit i Fagersta på Seco Tools familjedag och visat rallylydnad. Kan ju säga att vi med våra hundar var ett av dom populärare inslagen där. Ungarna ville inte hoppa i hoppborgen för dom ville bara gå till hundarna   . Vi var inte många där, men desto bättre gäng. Vi var där från kl 10 till kl 15. Jag hade med mig systrarna blå. Kan ju säga att det var liv i luckan där redan när vi kom dit. Vi tog det där mer som träning än uppvisning. Vilket kanontillfälle och träna på med en massa störning. Systrarna visade sig verkligen från sin bästa sida idag.

 

Vi byggde upp banan, och sen var det bara och börja visa, eller träna   . Vi hade en nybörjarbana, och en avancerad bana. Vi använde samma skylthållare till båda, eftersom vi har skylthållare från Nattlejonet, så kan man sätta skyltar på båda sidor. Så från ena hållet hade vi en nybörjarbana, och från andra hållet hade vi den avancerade. Vi skulle egentligen behövt vända på ett par svängskyltar, men vi skippade den biten och improviserade istället. Clara fick köra nybörjarklass kopplad idag, och det gick bra. Kanske skall träna  med henne kopplad ett tag för att se ifall hon får upp lusten igen. Lizzie fick vara okopplad hela dagen.

 

Lizzie fick in en kanonbra backa. Får henne och backa på bara kommando. Men jag får nog lugna ner mig lite med den träningen för hon tror att vi bara skall backa hela tiden   . Sen momentet sitt-sväng vänster-sitt fixade hon kanonbra idag.

 

Vi utnyttjade tilfället till och träna platsliggning också. Tror folk vart lite imponerade när vi la 5 hundar bredvid varandra och gick ifrån, och dom bara låg där. 3 minuter fick dom ligga där, folk gick fram och tillbaka, från scenen hördes det musik, ballonger gick sönder med en smäll. Jag är så stolt över Lizzie för hon låg bara där och tittade i hela 3 minuter.

 

Kan säga att vi hade en trevlig dag, med kanonväder. Inget regn, men inte för varmt heller. Systrarna är helt färdiga nu. Hoppas Lizzie inte är för trött nu för imorgon åker vi till Örebro och tävlar agility.

 

Ett par bilder från festen. Först en klubbkompis som visar lite med sin lapska vallhund.

 

 

 

Sen ett härligt band som spelade på scenen där. Det var verkligen ös i deras låter. Vi skulle kanske gått dit och dansat med hundarna istället   .

 

 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se