Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 17 november 2012

Agilitytävling i Norberg och succe i Borlänge!

Av Marru - 17 november 2012 21:40

Idag har det hänt så mycket så nu kommer det säkert inte hända nåt på evigheter, ja bortsett från imorgon då. Men det är väl lika bra jag tar allt i ordning. Börjar väl  med agilitytävlingen. Vi skulle ha 3 x agilityklass. Vi hann springa 2 av dom 3 idag. Lizzies första lopp, ja vad skall man säga om det. Det gick bra till slalomet, sen gick hon ur, återigen   . Då tappade jag suget. Börjar bli riktigt trött på att hon alltid går ur i slalomet. Så resten av banan blev ju bara pannkaka. Sen blev det Claras tur, och det gick väl inte så mycket bättre där. Hon sprang förbi första hindret, en gång, två gånger. Vad jag kommer ihåg så hoppade hon nog inte över den alls. Men jag tänkte att vi springer väl alla fall för att få henne på lite humör. Vid fjärde hindret så tyckte hon att det var dags och springa i mål. Jaja, så var det med det.

 

Nästa lopp startade Lizzie, och allt gick bra i början över halva banan. Men så kom det där slalomet igen   . Och hon gick ur igen. Men då vart jag sur, och tänkte att det här funkar inte. Hon tar slalomet alltid när vi tränar, men när vi tävlar så är det nåt som blir galet. Men nu tänkte jag att nu får hon allt ta om det. Så jag sa åt henne att nu tar vi om. På nåt vis så tror jag att hon har fått för sig att det är ok att skippa slalomet på tävling för vi fortsätter ju bara trots att hon hoppar över några pinnar. Ja, vete sjutton hur hon tänkter. Sen ble det Claras tur, och den här gången så hoppade hon över hindrena. Så Clara tog sig faktiskt runt banan. Visst tog det tid, men runt kom hon. Så dagens saldo 2 disk för Lizzie, 1 disk för Clara och en 8:e placering.

 

Ja, det var den biten av den här dagen. Fort hem och rasta Micki och Farina och byta om, och vidare till nästa ställe. Stannade till i Smebacken och plockade upp mamma och en grannfru. Sen åkte vi till Borlänge. Passerade stället där en bil med 4 ungdomar åkte av vägen.  Det var killar från Söderbärke, varav 2 dog. Jag har för mig att det var precis där en timmerbil, eller nåt åkte av, ut på isen för många år sen. Men isen hade konstigt nog varit tillräckligt tjockt att han hade tagit sig över till andra sidan.

 

Vi kom till Borlänge i tid. Salen började efterhand fyllas på med folk. Och det kom folk, och det kom folk, och det kom folk. Skall det aldrig ta slut   . Spelade ingen roll när man än tittade mot dörren så stod det massa människor där. De fick till slut ta fram extra bord. Tror det var närmare 150 personer där. Undrar om dragplåstret möjligen var sommarens vinnare av det Gyllene dragspelet. Det är en dragspelstävling som hålls i Finland varje sommar. Det Silvriga dragspelet är barnens tävling. Alla fall så var hon som vann den där, med sin lärare. Henriikka Santanen heter hon. Jag fick mig en scarf när jag kom dit. Alla skulle ha en scarf, de var i olika färger. Sen skulle vi göra som dom stora artisterna   , som byter kläder i pausen. Vi skulle byta scarf i pausen. Ja, roligt hade vi alla fall. Hoppas jag får tillfälle och spela med dom snart igen. Synd bara att det är så långt till Borlänge, så åka och tränar varje söndag blir nog lite för mycket. 

 

Lite bilder från dagen, de är klickbara.

 

Först en bild på den allra bästa hallen, som har nästan blivit som ett andra hem. Det är en del av dagens bana.

 

 

 

Sen har vi våra spel som står och väntar på att få komma igång   . Den som är längt bort till höger är min. Sen har vi en bild på all publik, det kom en hel del efter att jag tagit det där kortet. Hon i röd jacka med kryckor längst fram är min mamma, och mittemot henne är grannfrun. Jag frågade grannfrun om hon sympatifryser, för mamma fryser jämt. Men hon tyckte också att det var kallt där inne.

 

   

 

Det var tyvärr lite för mörkt där inne för att få till bra bilder. Sista bilden visar hur man också kan spela. Samma problem hade  jag i hallen imorse. Hade ju fått i uppdrag och ta bilder på tävlingen för att det skulle skickas till en tidning. Men de blev inte bra.

 

           


Här kommer en film på deras variant av Säkkijärvis polkka. Den är inte lätt fast man har dragspelet på sin egen mage. Inte blir det lättare om man har dragspelet på spelkompisens rygg   .

 



Nu blir det snart dags och lägga sig. Blir en tuff dag imorgon också. Då skall vi ha en inofficiell rallylydnadstävling där jag skall ha domaransvaret.

 


       

 
 
Bettan

Bettan

17 november 2012 23:23

Ha ha ha vilket busfrö till hund du har. Men bra att du inte lät henne slippa undan denna gången när hon bryter ut. För det ger henne nog vanan av att det är ok då. Nu fick hon snällt om hon ville eller ej jobba färdigt. Så fortsätt traggla henne där hon inte vill. Om det så ska ta hela dagen. Då kanske hon lär sig att det är bättre göra rätt från början så hon blir klar snabbt =)

Underbar dag ni fick. Ser mysigt ut. Skrutt att din mor tittar bort på fotot. Men kan tro att hon också fick en härlig dag.
Kramis & lycka till imorgon med dömningen =)

http://walkonfire.bloggplatsen.se

 
Paula

Paula

18 november 2012 11:27

Haha, vilken kramig polkka!

http://paulaz.se

 
Gunilla

Gunilla

18 november 2012 23:38

Det har jag alltid sagt, att innan man vet hur folk ser ut, så har man en annan uppfattning om hur folk ser ut, men hon ser ju trevlig ut din mamma, fast hon vänder bort halva ansiktet.
Ni verkar haft trevligt iaf.
Kram
Gunilla

http://gunillaskatter.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards