Colliekompisarna

Alla inlägg under november 2012

Av Marru - 13 november 2012 23:26

Idag var det livat i luckan   . Vi hade rallylydnadsträning och det kom många som skall tävla på våran inofficiella tävling på lördag. Vi behöver ju lite ekipage, så det kommer vara några som inte tävlat rally förut. Fast går det bra så kanske de får blodad tand.

 

Vi provade också ifall Lizzie vill gå med en klubbkompis, samtidigt som jag står vid sidan av banan. Nu stod jag dessutom och höll i klubbkompisens hund, samtidigt som hon gick med Lizzie. Det gick bra, så då får hon ta Lizzie på söndag. Skall verkligen bli intressant och se hur det går. Enda nackdelen är väl att jag gör det extremt svårt för mig kanske. Om hon får för sig på tävlingen och inte alls vill gå, då kommer jag få jobba extra hårt med att hålla reda på alla avdrag. Visst vände hon sig om och ville komma till mig ibland. Men Sussie jobbade på bra, och fick henne tillbaka till sig. Det var faktiskt riktigt roligt och titta på vid sidan. Se hur svansen gick på henne. Hon var riktigt söt där hon gick   , Lizzie alltså   . Clara får stanna hemma på söndagen. Vet inte om det går att få henne att gå med nån annan. Det skulle väl vara Sussie där också då, fast hon kan ju inte gå med alla hundar. Hon har ju redan 3 egna hon skall gå med.

 

Imorgon är det då dags och åka till Falun igen med mamma. Vi skall till ögonmottagningen, och eventuellt efter det hälsa på en vännina hon har i Svärdsjö. Hon träffade henne för många år sen på reumatologen när dom båda låg inne för behandling. Sen dess har dom hållt kontakten.

ANNONS
Av Marru - 12 november 2012 23:11

Idag så blir våran gammelkille 11 år. Sista bilden är tagen i somras.

 

           

 

Bilden där han har tratt är tagen efter att han blev kasterard. Stackaren fick ligga på operationsbordet samma dag han fyllde 2 år. Mer om det finns och läsa på våran hemsida, länk finns till höger. Men med dom alternativen vi hade så var det inget svårt val.

 

Micki älskade agility över allt annat. För han var det bara en belöning och få springa på banan. Men nu klarar han inte det mer. Men en gång så skämdes jag rejält för han. Vi var då med i Ludvika BK, och första Bergslagsveckan som Fagersta KK hade i Smebacken hade dom tillsammans med Ludvika. Vi höll till på övre planen på fotbollsplan, och vi hade ett utställningstält som stod vid staketet så att man såg över planen som låg nere, och våran. Där fick Micki och Farina vara för vi kunde ju inte lämna dom hemma för vi var funktionärer båda två. Det var meningen att jag skulle tävla med Micki men det fungerade inte för largebanan låg nere. Hade ingen möjlighet att hålla koll på när det var våran tur. Men alla fall så var vi där dag efter dag hela veckan. En dag när vi skulle åka hem, vi var klara på våran plan så släppte jag Micki och Farina, för våran bil stod alldeles bredvid plan. Jag tänkte ju att de springer direkt till bilen. Men nejdå, inte Micki inte. Han sprang raka spåret ner till largebanan som låg nedanför våran bana   . Gissa om det var pinsamt och gå och hämta han från den banan    . Jag har väl aldrig skämts så mycket som jag gjorde då. Men vi hade tur att hunden som var inne på banan hade kommit i mål och nästa hade inte hunnit och starta. 

 

Men för det mesta är han god och glad. Han har blivit en riktig myscollie på äldre dagar. Han kan helt plötsligt komma fram till en och puffa, då vill han gosa.

ANNONS
Av Marru - 11 november 2012 23:37

Idag så äntligen blev det lite annorlunda aktivitet. Jag har varit till Borlänge nu på eftermiddagen och spelat durspel. Vi hade ju, eller har, den är väl inte officiellt avslutad än, en spelmansgrupp på finska föreningen. Ok, samarbetet med finska föreningen är avslutade på grund av vissa omständigheter. Men gruppen har spelat tillsammans lite efter det. Fast nu har det inte blivit nåt på länge. Vår fiolspelare gick bort för många år sen i cancer. Visserligen så var han över 80 år då, men han var pigg annars. En dragspelare har också blivit dålig och inte orkat spela mer. Så gruppen minskar ner. Men alldeles innan vårt samarbete med föreningen upphörde, så började några damer också spela durspel tillsammans med våran ledare. De kallar sig för Mattis flickor. De träffas och tränar varje söndag. För mig är det ju lite långt att åka till Borlänge varje söndag. Fast man kunde ju börja träna med dom lite då, kanske en gång i månaden eller nåt. Beroende på hur mycket tävlingar vi har.

 

Men alla fall så fick jag här för nån vecka sen ett mail från våran ledare, och han frågade om jag ville vara med och spela med hans flickor   . Dagen var väl inte det allra bästa, vi har ju vintercupen samma dag. Men suget att få vara med och spela igen vart stort. Så då bestämde jag att jag tillbringar några timmar på vintercupen. Kanske hinner springa ett lopp med båda tjejerna, sen full rulle hem och byta om. Till Smebacken och plocka upp mamma, och sen till Borlänge. Jag hinner ju inte spela ihop med dom före konsterten. Den här konserten är nåt som dom dragit igång själva tillsammans med ABF. Finlands dragspelsmästare från förra året kommer dit bla.

 

Så nu är det bara och ligga i hårdträning resten av veckan. På lördag smäller det   .

 

 

Av Marru - 10 november 2012 23:56

Det har inte hänt nåt speciellt idag heller. Varit hemma ensam med hundarna under förmiddagen. Gick dubbla vändor på hälsospåret. Först med Micki och Farina. Jag brukar gå den i deras takt. I somras tex mötte vi en dam som joggade på spåret 3 ggr   . Så inte gick det fort för oss. Eller så sprang hon otroligt fort. Med systrarna brukar det gå fortare fast de springer och busar.

 

Vädret var inte så bra, så jag hoppade över EFIT idag. Hoppas det blir bättre nästa gång. Men jag har så svårt att komma ihåg dessa dagar.

Av Marru - 9 november 2012 23:41

Veckoslut igen, och ännu närmare jul. Det är väl det enda positiva med vintern. Julen, det är roligt och pynta till jul. Blir så mysigt i köket med julgardinerna. Sen får jag ta fram mina dragsspelstomtar igen, som under sommaren har utökats med 2 st till. Jag får snart börja leta ett nytt ställe och ha dom på, och en till banankartong och förvara dom i på sommaren. Sen den goda julmaten. Skall nog om ett par veckor börja baka mina pepparkakor, dom ljusa och dom vanliga bruna. 

 

Den här helgen blir lite konstig. Ingen hundaktivitet alls under hela helgen. Vi skulle egentligen haft agilityträning på söndag. Men jag kan ju inte klona mig och vara på två ställen. Skall till Borlängen på lördag och spela lite durspel. Skall bli roligt och träffa dom från Borlänge igen. Det är länge sen sist nu. Träna agility hinner jag göra många gånger framöver. 

 

Vi har fått ett litet mysterium på halsen. Mina tröjor och toppar har nästan allihopa blivit förstörda. Har nog bara en som jag köpte från nån vecka sen som inte har fläckar på sig. Ja, förutom en som är svart. De har fått blågröna fläckar sig i tvättmaskinen. Konstigt är att det är bara mina. Fast maken har inte så många ljusa tröjor. Jag sa det åt maken för nån vecka sen, och han började gapa åt mig att jag inte gjort rent filtret. Nä, sa jag för jag har sagt åt dig för evigheter sen att jag inte får upp den luckan. Sen hände det väl inte så mycket mer. Men så visade jag han fläckarna åt han några dagar senare. Då sa maken att han saknade en tjock tuschpenna. Men jag sa att då måste ju den blivit kvar i trumman om han hade haft den i en jackficka. Men nu var det alla fall inte den, för idag när jag höll på och städade så såg jag den tjocka tuschpennan. Så det måste vara nåt annat. Nu har det visserligen inte blivit nå fler fläckar. Efter att han sa det om tuschpennan så körde jag en vända med maskinen i 95 grader. 

 

Så vi får väl se om det är avhjälpt med det. Om det är nån som har en idé varifrån dom blågröna fläckarna kan komma, så får ni gärna skriva en kommentar om det. 

 

Imorgon är det visst en EFIT-dag. Få se nu om jag kommer ihåg den, och om det är väder så att jag vill komma ihåg den   .

Av Marru - 8 november 2012 21:52

Det tog på krafterna och trampa runt i storstan igår. Har inte gjort nåt annat än gäspat idag. Så vi har bara slappat, och samlat krafter inför morgondagens städdag. Jag har väl inget mer och skriva idag. Skall fortsätta och leka med paint shop i en timme till, samtidigt som jag tittar på ett gammalt avsnitt av House. Tittade ju inte på den från början, så det finns några avsnitt kvar för mig och titta på   .

Av Marru - 7 november 2012 23:53

Idag var en händelserik dag. Det började tidigt imorse när jag stod i toa och borstade tänderna. Stod där och funderade ifall jag skulle ha med mig systrarna eller inte till Falun. Hade ju först tänkt vandra i affärer, men så såg jag ju genom badrumsfönstret att det kanske skulle bli en fin dag. Så innan jag var klar med tänderna hade jag bestämt mig. Systrarna följer med mig. Så det var bara och börja packa med mat och vatten.

 

Sen åkte vi mot Smebacken, och strax ser jag en massa blink framme. Det blinkade gult och blått. Då hade det hänt en olycka, tyvärr med dödlig utgång. En 46-årig man som av nån anledning hade kommit över på fel sida. Halt var det inte. Kanske han har somnat bakom ratten, inte vet jag. Men efter att jag passerat dom så började man ju tänka lite. Det hade ju lika gärna kunnat vara jag som mött den där bilen. Det är tur man inte vet när man är ute på vägarna vad det är för dårar man möter. Tex så finns det lika många rattfyllon ute på vägarna som det finns taxibilar i Sverige. Tänk på det när du möter en taxi, det hade lika gärna kunnat vara ett rattfyllo. Vi svängde in på järnvägsstation i Borlänge innan vi åkte vidare. Jag bara älskar den där brie och salamisalladen dom har.


När vi kom till lasarettet så släppte jag av mamma vid entren som jag brukar göra. Sen körde jag istället för parkeringshuset till en parkering lite längre ifrån. Såklart så fungerade inte automaten där med bankkortet. Nåt bensinkort hade jag inte med mig, så jag försökte skramla ihop så många slantar som möjligt från min och mammas plånbok, men dom räckte inte långt. Men så fick jag för mig att jag ringer numret som stod på automaten, och sa att automaten var paj. De var dom ju medvetna om att den inte fungerade med bankkort. Men jag kunde använda bensinkort eller mynt. Då sa jag att jag håller på och laddar den med mynt nu, men har inte så många. Då tog han regnumret på bilen och sa att jag kunde stå där så länge det behövdes. Men det känns lite opålitligt med ett sånt där muntligt löfte. Så jag var lite småorolig hela dagen, men det var inga problem.

 

När vi kom upp till avdelningen så kollade de blodtrycket och tempen innan de satt på droppet. Sen gick jag till bilen och tog ut systrarna. Det finns ju en fin stadspark vid lasarettet, så vi gick en stund där. På somrarna är det cafe i timmerhuset, och i dammen simmar det änder. Själva lasarettet tycker jag är jättefult. Det har byggts ut hela tiden, och det verkar vara olika arkitekter varje gång. Finns inget enhetligt på det där stället. Men stadsparken är kanonfin.

 

             

 

När vi strosat runt där ett tag, så gick vi upp mot Lugnet. Tänkte att jag måste ju ta kort på hur det ser ut där nu, innan dom börjar med den nya hoppbacken. Har inte läst så noga, men jag tror den nya också skall vara där dom 2 gamla är. Sen har vi ju Scandic hotel, som ser ut som en hoppbacke från sidan.

 

   

 

Efter det så började vi gå sakta tillbaka mot lasarettet igen. Jag gav systrarna mat, och åt upp min sallad. Sen satt vi i bilen och myste en stund. Sen gick vi ut på promenad igen. Men den här gången gick vi mot stan istället. Tänkte att det skulle vara bra miljöträning, och det kan vi nog lugnt säga att det var. Först en bild på busstation i Falun. Där har man tillbringat många timmar.

 

 

 

Sen lite bilder från Faluån, först en med Dalateatern i bakgrunden, sen själva ån, sen har vi huset där Radio Dalarna håller till.

 

     


Men nåt som fick mig att börja gapskratta, det var en staty av Selma Lagerlöf. Ja, eller inte statyn, men Lizzie   . Jag tänkte gå närmare och titta vad det var för en. Såg ingen namnskylt, men jag tyckte att det var väldigt likt bilder man sett på Selma Lagerlöf. Hann inte titta för Lizzie vart alldeles skogstokig när hon såg henne   . Hon buffade och skällde, och vägrade gå nära. Jag fick lura henne lite och gå bakom ryggen på statyn. Men tom då var hon på sin vakt. Men ni ser ju, hon ser väldigt bestämd ut där hon sitter.

 

 


Sen kom vi till nån gammal byggnad som numera tycks vara nån sorts sommarservering.

 

 

 

Sen gick vi mot torget. Jag trodde att jag tog en bild på kyrkan, men det vart inget. Bara på torget, med statyn och huset på andra sidan vägen. Sen hade dom en sten i hörnet av torget som dom kallade för Speakers corner. När jag stod där och läste på en skylt om den där Speakers corner, då kom det en äldre farbror och sa att det är bara och ställa sig där och börja tala. Nä, skulle nog inte tro det sa jag. Här har det pratat tillräckligt idag, att vi har tom varit och skällt på Selma. Han sa att det finns äldre personer i Falun fortfarande som har haft henne som lärare. En riktigt trevlig farbror var det vi pratade med.

 

   

 

Sen var det bara och börja gå uppför backen mot lasarettet igen. Det här gamla huset har jag ofta beundrar när jag kört förbi där med bussen.

 

 

 

Det finns mycket gamla fina hus i Falun, men nu gick jag inte där dom flesta finns. Men till skillnad från Borlänge så finns det mycket mer gamla fina hus i Falun än i Borlänge. Tråkigt att det i Borlänge har rivits så mycket. När vi kom till lasarettet så la jag Lizzie och Clara i bilen, och gick upp på avdelningen. Då visade mätaren att det var 40 minuter kvar på droppet, men det gick fortare än så. Därifrån åkte vi till Ica Maxi och handlade, och sen skjutsade jag hem mamma. Fickade en snabbis. Åkte förbi kyrkogården på vägen hem. Så är fint är det vid pappas grav nu. Bilden är gammal. Vi har en lykta i högra hörnet, vid ljungen också. Men det lilla glaset i stenen med korset på. Det är också en lykta. Det finns en dörr bakom stenen, så man kan sätta in ett ljus där. Den är beställd från Finland. Där är dom lyktorna ganska vanliga.

 

 

 

Hann bara vara hemma en halv timme, sen var det dags och fara igen. Visserligen kände jag mig ganska trött efter allt trampande idag, men jag åkte alla fall med Lizzie. Clara tyckte att hon hade fått nog idag. Hon gick och la sig i sovrummet, och lyfte inte ens på huvudet. Vi hade som vanligt 3 olika kombinationer och träna på. En kombination med kontaktfält, och 2 där man kunde träna slalomingångar tex. Lizzie var riktigt på hugget. Men gungan har hon börjat bli lite seg på igen. Men det blir väl ändring på det också igen. Funderade faktiskt lite när vi var i Falun ifall hon kanske för ovanlighetens skull börjar löpa nu. Så mycket systrarna pinkade idag har dom inte gjort på länge. Eller om det var alla ovanliga dofter som gjorde det, att det skulle kissas lite här och där. Vi har fått en ny valp igen på klubben. Den här gången en lapsk vallhund, eller är det en fladdermus   .

 

 

 

Av Marru - 6 november 2012 22:46

Idag var det ganska frostigt ute när man vaknade på morgonen. Det räcker alldeles bra för mig. Minusgrader så att det är torrt ute. Ikväll har vi varit och tränat rallylydnad. Vi gör ju det på tisdagar numera. Alla fall så länge det är agilitykurs. Men jag tycker det verkar var nån agilitykurs på gång hela tiden. Få se hur det blir efter nyår, om vi kan börja träna ordinarie tid igen. Tror vi har tappat en del från träningen pga att vi tränar på tisdagar. Men vi har agilitykurs två dagar i veckan. Jag gick också det på den tiden när jag gick med Lizzie. Tycker det är bättre än att gå en gång i veckan bara. 

 

Men vi tränade lydnad först, och sen rallylydnad. Jag tränade lydnad med Lizzie. Vet inte riktigt hur jag skall göra. Tycker att man kanske borde träna lite mer på momenten. Men en del moment i tvåan är inte riktigt bra och göra det. Som fjärrdirigeringen tex. Nöter man för mycket så börjar hon prata. Hon tycker jag blir tjatig. Men det är väl  det man får göra i vissa moment för att poletten skall trilla ner. Vet inte vad som gått åt henne på platsliggningen. Hon har börjat resa på sig. Idag hann jag inte mer än lämna henne förrän hon reste på sig. 

 

Sen kom dom andra, så då gjorde jag fixade jag till 2 kortbanor med nybörjarmoment, och en annan gjorde kortbanor med fortsättnings och avancerade moment. Då tog jag Clara först för hon hade fått vänta i bilen tillräckligt länge på sin tur. Hon var riktigt pigg på att träna ikväll. Om hon är så på en tävling, då är det inga problem med henne. Men hon är ju verkligen en som svänger med humöret. Lite fick vi nöta på frontmomenten i början, men sen gick dom som en dans. Provade lite slalom med henne på höger sida. Det gick bra i början, men när jag skulle gå tillbaka, då var hon på vänster sida igen. Hon som inte ens vet vad fot är   . Sen när vi tränat en stund så gosade vi lite innan jag hämtade in Lizzie istället. 

 

Lizzie kändes också ovanligt pigg idag. Hon pratade inte riktigt lika mycket som hon brukar, men lite var hon ju tvungen prata. Men hon gick kanon både på vänster sida och höger sida. Men nu känner jag ingen press på att träna nåt speciellt heller. Det kommer inte bli några rallylydnadstävlingar för våran del förrän till våren kanske. Så då kanske man skulle börja nosa lite på momenten från mästarklass också. För går hon lika bra på tävling som hon gjorde idag på träningen, så behöver vi bara 2 tävlingar till för att vara klara med avancerad klass. Hon känns säker på höger sida nu, det är bara kommandot hon inte riktigt har pejl på. Men det kommer nog tids nog. Just ja, högersvängar när hon är på höger sida bör vi också träna på. Vänstersvängarna när hon är på vänster sida börjar bli riktigt bra nu. 

 

Imorgon kommer det att bli en lång seg dag. Skall med mamma till Falun och reumatologen. Hon skall få medicien där via dropp. Det tar ca 4-5 timmar beroende på hur hon reagerar mot läkemedlet. Reagerar hon inget går det snabbare, då kan dom ha den på en snabbare hastighet. Jag skall nog ta med mig en bok. Sen kameran ifall det är fint väder så kan jag gå runt i Falun och ta lite kort. Eventuellt skall jag kolla det nya köpcentret vid regementet som jag inte varit till förut.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se