Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 2 december 2012

Vintercup del 2 i Norberg!

Av Marru - 2 december 2012 21:26

Jösses, vad kallt det var imorse när jag gick upp. -10 visade mätaren. Men det spelade ingen roll, det var Vintercupstävling idag, och det fick vara hur kallt som helst   . Finns det dessutom ett bättre sätt och fira advent på än en agilitytävling. Så jag packade med alla grejer jag skulle ha med, och tog med mig termobyxor också för säkerhets skull. När vi kom till Norberg så gick Lizzie och jag en vända i skogen. Sen på med täcket åt henne, och in i bilen.

 

Idag var det 3 gånger hoppklass som gällde, och large fick vara först ut. Banorna var roliga med kluriga. De krävde väldigt mycket minneskapacitet. Alla tre. Det var inte många largehundar som klarade sig i mål på nån av banorna. Fast jag hade totalt missbedömt Lizzies fart idag. Eller så är det hon som har ökat tempot rejält. Om det är så är jag nöjd. Första lopppet Så var det 2 hopphinder först, sen en böjd tunnel. Där tänkte jag ju att när hon är i tunneln så hinner jag springa till nästa hinder som var ett hopphinder som var alldeles bredvid tunnelutgången. Hinner och hinner. Jag stod där och väntade på Lizzie, och väntade. Ingen Lizzie kommer ur tunneln, och jag tänkte för mig själv " vart tog hon vägen" . Då står hon framför mig. Ja, då var det ju bara och fortsätta. Sen vart det ju bara pannkaka av allt. Eller nästan allt. Slalomet tog hon ju som hon skulle för en gångs skull. Sen upptäckte jag idag att hon faktiskt har fått såpass bra fart, att jag kan göra bakombyten ibland. Men det är bara och försöka lista ut när det är sånt läge att man kan göra det. Det är nog sånt man får ta gång till gång. När man går banvandring och gå två olika varianter. Ja, slutresultatet på den banan vart ju en disk.

 

Sen var det senare dags för lopp 2. Det började bra. Var en lite klurigare start än den förra men det fixade vi. Allt gick bra till det där förbaskade slalomet. Jag hann tänka för mig själv att nu fixar hon det igen, när hon gick ur för tidigt. Då var jag tvungen och ta en snabb funderare. Ta om, eller strunta och fortsätta. Men jag bestämde mig och fortsätta eftersom hon alla fall tog slalomet förra vändan. Så då diskade vi igen. Men slutet vart jag nöjd med. Det var ett staket på slutet och det tog hon kanonbra.

 

Ett staket i agility består av flera hopphinder bredvid varandra. Det finns olika sätt och ta staketet på, men den här gången skulle hon hoppa över den första, tillbaka på nästa, och så över igen på den tredje.

 

Det tredje loppet började med ett staket, sen blev det lite fram och tillbaka mellan två hopphinder. Jag var lite osäker när jag gick banvandringen om jag skulle klara av det jag planerat utan att krocka med ett hopphinder vid sidan, men det gick bra. Lizzie hade bra fart igen. Men så mitt i banan så var det två böjda tunnlar, ett hopphinder stod mellan dom. Man skulle in i den ena tunneln, sen till den andra, och in i den första igen. När vi var vid första tunneln så vart jag osäker, skulle vi verkligen in i nästa tunnel. Så jag var tvungen och stanna till där och fundera och titta på siffrorna vart vi skulle. Men jag kom på det till slut. Slalomet gick hon ur igen, men då tänkte jag att nä nu får det vara nog. Så vi tog om och det gick bättre. Vi fick lite stopp där på den banan. Alldeles före mål skulle jag gjort en bakombyte, men det gick bra alla fall. Hon kom faktiskt på fjärde plats i det loppet, trots tidsfel och hinderfel.

 

När jag kom hem så var det bara och börja diska. Sen fortsatte jag med julpyntantet Hade ju vardagsrummet kvar, och mina dragspelstomtar som har utökats med 3 st efter förra julen. Så nu är det bara lite smågrejer kvar, som att gå och dammtorka lite här och där. Men det är sånt man får hålla på med hela tiden. Tv:n suger åt damm nåt så otroligt. Imorgon är det dags och åka till vårdcentralen igen med mamma och ta pk.

 

 
 
Ingen bild

Helen

3 december 2012 10:30

Jag tror det är bra att du tar om slalomet ett tag nu. Om jag ser på Tellus så lärde han sig vad som förväntades av honom på det sättet. Jag är lite för lat för att gå tillbaka och bara träna korta slalom och förlänga efter ett tag, men det tror jag också kan funka. Allt utom att låta de "komma undan" Lizzie har absolut kapacitet att börja plocka pinnar i tvåan så jag ´tycker du ska träna slalom ordentligt i vinter. Tyvärr blir det väl inga fler agilitytävlingar för mig på åtminstone ett par år. Vi får se vad valpen vill göra. Förhoppningsvis blir han en lika duktig spårhund som Tellus är. Nu måste jag ner i källaren och riva sista golvet.

 
Bettan

Bettan

3 december 2012 20:15

ojojoj... Ja du har då haft en fullt ös söndag =) Det är ett som är säkert. Men kul att du i alla fall kände dig nöjd. Å vädret inverkar ju lite på våra 4-fota vänner. Är det kallare så blir de ju något piggare. Men jag hoppas att det inte beror på vädret utan att hon har ökat farten så klart.
Önskar dig en god kväll. Kramis

http://walkonfire.bloggplatsen.se

 
Kim

Kim

3 december 2012 22:36

Milda makter, så ni kan. Jag får ta ett snack med min matte, så hon lär sig.

http://htp://kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Av Marru - Onsdag 24 jan 21:43

Idag har jag återigen varit till ortopeden i Falun. Men om jag skall börja från början. För ett år sedan var jag på utvecklingssamtal med rektorn, och då började vi prata om min skada. Hon frågade om jag varit till en fysioterapeut, att de vet ju mer...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards