Colliekompisarna

Alla inlägg under december 2012

Av Marru - 23 december 2012 23:50

Nu är det inte många timmar kvar till julafton. Vi har idag varit och handlat mat, och jag var orolig att det skulle vara en massa stressade människor i affären. Vi var till Dollar store, Ica Maxi och Coop i Borlänge. Stället där vi fick köa längst var Dollar store. Men det var inte så lång kö att jag skulle bli rastlös. Jag hatar ju att köa. Står det fler än 2 människor vid minuten så går jag inte dit. Ica Maxi och Coop var det inte så mycket folk på utan man kom fram till kassan nästan på en gång. 

 

Maken är lite lustig. I veckan sa han att vi inte behöver köpa en så stor skinka eftersom jag nästan inte äter nå skinka. Så var vi i affären och titta på skinka, och jag sa att den där ser väl fin ut. "Inte skall vi ha en sån liten skinka" . Liten och liten, jag tyckte den såg tillräckligt stor ut. Nästan 4 kg. 

 

På vägen hem så stannade vi till vid Brandten i Smebacken och åt varsin hamburgare. Det har blivit så mysigt vid Brandten när dom byggde om. Sen när vi kom hem så strök jag den stora julduken och la den på köksbordet. Nu ser vårat köksbord ut som ett normalt köksbord. Annars ser den hemsk ut. Det är alldeles fullt med märken. Maken tänker ju inte före, utan reagerar efteråt. Men oj, där vart det ett hål. Om han nu säger nåt alls. Sen klädde jag granen. Egentligen vill jag ju göra det på julafton, men eftersom jag skall till mamma imorgon bitti så får jag göra det en dag för tidigt. 

 

Vi var förbi  vid Coop i Smebacken och jag var in och köpte en V75-andel. Det blev 6 rätt på den. Så det blev nog så mycket vinst att jag kan lösa in den till en ny andel. Har suttit och lekt med en bild i psp, men det verkar vara mycket pill med den. Skall försöka få den klar innan jag går och lägger mig.

Av Marru - 22 december 2012 22:15

Idag var det dags för Vintercupen igen. 3 gånger agilityklass var det. Imorse gick jag först en vänd med systrarna och sen en vända med Micki och Farina. Sen åkte vi iväg till Norberg, systrarna och jag. Det hade kommit en del snö under natten, och det kom en del under dagen. 

 

Det var small och medium som började, sen till slut så vart det våran tur. När jag gick banvandringen så hade jag en del planer, som jag senare fick skrota. Före mål så fanns det bla en hopphinderskombination, som jag hade tänkt lösa med en del fina blindbyten. Ja, dessa vart nog till några fina bakombyten istället   . Lizzie hade sån fart så jag insåg ganska snart att jag skulle aldrig hinna springa så fort att jag skulle hinna före henne för att göra ett blindbyte. Eftersom hon nu hade sån fart framåt så då var det ju bara och köra på. Slalomet tog hon också utan problem. Det hela slutade med att hon kom på 2:a plats, utan tidsfel tom. Clara däremot diskade sig i det loppet. Men det gör inget, jag är nöjd bara hon vill springa med mig.

 

Sen var det dags för nästa lopp, där det körde sig redan i början. Istället för att gå in i slalom så sprang hon in i en tunnel. Domaren tyckte att jag visade för dåligt   . Men nu är det ju så att jag brukar inte visa slalom, utan jag brukar bara säga slalom. Börjar jag vifta med armarna så blir det garanterat fel. Har märkt på båda flickorna att dom tar slalomingången mycket bättre när jag säger bara slalom. Försöker jag visa med handen så är det risk att jag visar så att dom går in fel istället. För det mesta så går det bra, men inte idag då. Clara diskade sig också i detta lopp. Men fortfarande gör det inget. Hon sprang och det räcker för oss för tillfället. 

 

Sen var det dags för tredje loppet, och det började bra för Lizzie och mig. Men det vart lite miss i slalomet, så vi fick ta om den. Det blev 5 fel för oss där. Mitt på banan så stod det ett A-hinder, och under den så låg det en böjd tunnel. I det här loppet skulle man över A-hindret från samma håll som tunnelingångarna. Tunneln stack ut mer på vänster sida om A-hindret. Såg att nästan alla valde vänster sida om A-hindret, efter att dom skickat hunden mot A-hindret. Med det resultatet att dom vart för ivriga att komma runt tunneln och till andra sidan, och då sprang hunden in i tunneln istället. Men jag tänkte prova och springa på höger sida istället. Visserligen så fick jag springa mer efter A-hindret men det gjorde inget. Så jag fick Lizzie upp på A-hindret, eftersom jag aldrig behövde springa så långt ut från den för att komma förbi tunneln. Vi kom på 11:e plats i det loppet. Clara diskade även denna. Men hon sprang 3 lopp väldigt bra ändå. 

 

Så Lizzie fick en disk, en andra placering och en 11:e placering. 9 vintercupspoäng fick hon också. Så nu har hon 16 poäng. Visserligen är det inga poäng som räcker till nånting. Men jag är glad över att hon överhuvudtaget får poäng. Claras saldo idag var 3 disk. Men hon har ju faktiskt 3 poäng sen förut. Det tycker jag är väldigt bra för Clara. 

Av Marru - 21 december 2012 23:20

Har inte så mycket att skriva idag, så jag sätter väl in min julhälsning idag.

 

GOD JUL TILL ALLA SOM LÄSER

 

 

Av Marru - 20 december 2012 23:11

Det har ju av vissa skäl inte funnits nån veckans fråga på den sidan. Men såg att det har kommit några förra veckan. Så jag kör väl alla dom här på en och samma gång. Veckans fråga hittar du här

 

Den senaste handlar om cirkus.

 

1. Har du varit och tittat på många cirkusar? Vilka?

En gång i Finland. Kommer inte ihåg vad den hette.


2. Vilket/vilka uppträdanden ser du helst?

Om det finns nåt nummer med hundar som gör tricks.


3. Vad tycker du om djurhållningen på cirkus?

Det varierar säkert där som i verkliga livet. Vissa är bra, andra mindre bra.


4. Litar du på säkerheten på ett cirkus?

Ja!


5. Vad tycker du om clowner?

Ganska tråkiga

 

Sen har vi föregående veckan som handlade om vinterväder, och det vet nog alla redan vad jag tycker om det   

 

1. Rent allmänt, tycker du om vintern?

Nej!!!!


2. Vilken typ av vinter har ni där du bor? Milt, blaskigt, blåsigt, kallt etc?

Dom 3 sista vintrarna har det varit alldeles för mycket snö. Det har också varit ganska kallt.


3. Tycker du om att utöva någon vinteraktivitet? Åka skoter, skidor, spark eller liknande.

Åker bara spark till affären, inget annat.


4. Finns det något speciellt som du inte tycker om med vintern?

Mörkret!!!


5. Hur tycker du att det går att köra bil på vintern? Du som inte kör bil, vad tycker du om att åka med som passagerare vintertid?

Inga problem med bil på vintern, varken köra eller sitta bredvid. Eller det beror väl kanske lite på vem man sitter bredvid   .

 

Veckan innan fanns det nåt som heter Jag tycker..... Då skulle man fortsätta meningen.

 

1. Jag tycker om att…

Tävla med mina hundar


2. Det viktigaste jag lärt mig är…

Möjligen att läsa, fast det är ju länge sen det   


3. Jag är bäst på..

Det finns nog inget som jag kan säga att jag är bättre på än dom flesta andra. Men jag kan säga att jag kör bil bättre än maken alla fall   . Sen är han av en annan åsikt, men det bryr jag mig inte om. Det är alla fall min lapp det står BECEDE på, och inte hans. Jag har då kört många fler mil i livet än han.


4. Jag är mest nöjd med..

Kanske med mina handarbeten jag har gjort. Det finns så mycket jag är nöjd med. Att Lizzie tog sitt LP I i år tex.


5. Mitt mål är att....

njuta av livet.

 

Sen finns det en omgång till med frågor, dessa är ju högst aktuella just nu.

 

1. Längtar du efter julen i år?

Ja, lite gör man väl det varje år.


2. Vad är det bästa respektive sämsta med julen?

Det bästa är maten, det värsta skulle i så fall vara att man går upp i vikt ännu mer av just den där maten.


3. Vad måste finnas på ditt julbord?

Kålrotslåda, lax.


4. Har du någonsin åkt bort under julen? Vart och varför?

En gång var vi till Finland hos släkten, men annars har vi varit hemma.


5. Har du många att köpa julklappar till och hur mycket pengar lägger du ner på julklappar?

Köper klappar till hundarna och ett paket till mamma. I år sa jag åt maken att vi lägger en summa åt sidan, och åker och handlar kläder på mellandagsrean. Så det kanske blir en 500 kr på julklappar.

Av Marru - 19 december 2012 22:17

Då har man kommit till mitt i veckan igen. Imorgon skall jag till Smebacken igen och handla med mamma. Annars har jag inget annat planerat. På fredag skall jag städa. Sen skall jag göra kålrotslåda nån dag. Igen   . Men jag fick göra 2 omgångar förra året. Det var mamma som ville ha det. Men julmaten skall vi inte åka och handla förrän på söndag. Har man ett litet kylskåp så vill man inte ha mycket mat där längre än nödvändigt, och hålla på och flytta på det fram och tillbaka. Men sen när maken väl kommer igång med sitt ätande, då går det undan fort och det blir mer och mer plats i kylskåpet. 

 

Det är mycket diskussioner på nyheterna om hyrorna. På ett bostadsområde har hyrorna höjts med 60 % efter renovering. Skulle det hända här så skulle man bli tvungen och leta efter en mindre lägenhet. Inte har vi råd att betala 10 000 kr i hyra i månaden. Fast det dröjer nog inte många år tills vi är där. Nu har hyran höjts med 2 % till nästa år. Tänk om Bärkehus ville göra nåt annat än bara höja hyrorna. Kanske vore dags och tex göra ren taken. Snart börjar det väl växa träd eller nåt i mossan på taket. Ja, eller fixa parkeringen. När jag var till affären igår, så var jag först och pantade flaskor. Och när jag var på väg in till affären efter det så kom maken åkande och sa åt mig att plats nr 1 bredvid våran bil är hyrd. Vi har ju delvis ställt våran bil på den platsen för motorvärmarsladden räcker inte till annars. Och det är sagt att den platsen skall aldrig hyras ut. Men alla fall när jag kom från affären så stod det en bil där, och den stod på markeringen. Tack och lov så har jag en skarvsladd i bilen så att jag skall koppla på motorvärmaren hos mamma. Men igår kväll när jag kom från träningen så ställde jag våran bil i våran ruta. Då hade dom aldrig haft en chans och få dit sin bil. Men dom kom aldrig idag dom som hyrt platsen. Men ikväll ställde jag bilen likadant som igår. Precis mellan markeringarna. Och får det inte plats med sin bil på sin plats så är det inte vårat problem. Dom får väl ringa till Bärkehus att dom kommer och plogar snön ordentligt och tar bort buskarna vid den platsen. För dom kommer vara i vägen i sommar. Maken pratade med fastighetsskötaren imorse. Så vi får se, om de får ta platsen på andra sidan om oss istället. Fast han sa att vi kunde ta den platsen istället. Då skulle vi få eluttaget på samma sida där den sitter på bilen. Kanske jag inte glömmer sladden heller då. Har ju glölmt sladden ett par gånger. Första gången så var jag till Norberg. Men då hade sladden snott sig runt regskylten, så den var kvar. Men nästa gång glömde jag i fredags när jag skulle till Smebacken, och den vart kvar på den resan. Så maken fick in till Biltema på lördagen och köpa en ny. Tack och lov så var den inte så dyr. 169 kr för en som passar både till Defa och Calix. Det sitter 2 kontakter på den. Synd att han snålade, 20 kr till och han hade fått en som var 5 meter lång istället för 2.5 m.

 

Vi var till Norberg och tränade agility ikväll. Det blev mera grundträning igen. Vi satt upp slalomträningen vi hade förra veckan igen. Sen fanns det en liten bana från agilitykursen, så den fick stå kvar. På den kunde man faktiskt träna på Jaakko. Så det kom till nytta också. Fast med Clara skippade jag den svängen, utan satsade istället på att få henne och springa. Det är nog inte många på Vintercupstävlingarna som har promenerat sig till Vintercupspoäng   . Men det har Clara och jag gjort. 

Av Marru - 18 december 2012 23:33

Vädret har varit hyfsat idag, inte för kallt och ingen snö. Försökte gå med systrarna på Hagudden idag, men det var ingen som hade gått där sen vi gick där sist. Det hade kommit ganska mycket snö efter den vändan. De håller på och lägger ny sand på badstranden. Det blir nog fint det till nästa sommar. En annan sak är om man får nån möjlighet och bada nästa sommar. Det blev ju bara ett dopp förra sommaren. 

 

När jag var ute och gick med systrarna så fick jag ett telefonsamtal från AF. Jag skulle eventuellt få börja en utbildning till CNC-operatör. Jag var ju och tittade på den utbildningen för ett par år sen. Men det blev inget av det för jag hade jobbat ihop till en ny omgång stämpeldagar. Men nu går jag på aktivitetsstöd, så då är jag berättigad och gå den. Först skall jag gå en provperiod på 4 veckor för att se om det är nåt. Jag hade ju helst velat gå i Fagersta eftersom det är närmast. Men där var det fullt, och de hade kö. Så det blir att åka till Ludvika. Det kommer att bli en stor omställning för mamma. Nu blir hon tvungen och försöka ta sig till vårdcentralen själv på nåt vis. Jag kommer nog inte orka åka och hälsa på henne lika ofta. Skall jag vara på utbildning 8 timmar 5 dagar i veckan, sen hem och laga mat och städa. Då orkar man inte med mycket mer. När jag sa det åt maken, då sa han att det finns väl ingen anledning att åka dit ifall man inte orkar. Han sa inte att du behöver inte diska och städa, att det kunde han göra   . Ja, vi får väl se hur det blir. 

 

Ikväll har vi varit och tränat, systrarna och jag. Fortfarande så reser Lizzie sig på platsliggningen. Förstår inte varför hon har börjat med det. Sen tränade vi lite på rutan, fjärren och hoppet. Sen blev det rallylydnad. Gjorde kortbanor, 2 st för nybörjare och 1 för fortsättning. Nu gjorde jag en riktig klurighet på en nybörjarkortisen. Jag satt dit 360 º vänster i långsamt tempo. Långsamt tempo överhuvudtaget är nåt som det tränas för lite på. Sen när man skall göra en vänstersnurr i långsamt tempo, det blir extra svårt. Man måste försöka komma på ett knep och göra det på utan att hunden sätter sig. För det gör dom gärna när det är långsamt tempo. En del gör det tom i normalt tempo. Fortsättningsbanan gjorde jag med vänstersvängar. Dom avancerade momenten körde jag med Lizzie utan skyltar.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Marru - 17 december 2012 23:55

Så började den sista veckan före jul nu. Men allt är lugnt. Jag skall göra en omgång kålrotslåda till i slutet av veckan. Så jag får 4 stora lådor och mamma 8 små totalt. Då har hon så att det räcker ett tag. Jag försöker också få ihop så mycket matlådor som möjligt åt henne. Hon vill ju inte ha så stora portioner, så då brukar jag ibland få ihop en matlåda åt henne då och då. Idag när jag kom till henne så var dom från kommunen och skotta snö. De hade tom en snöslunga med sig. Den här gången så hade dom gjort rent vid sidan av också, där jag brukar ställa min bil när jag har hundarna med mig. Det blir så högt hopp för dom om jag ställer bilen framför garaget. För det är plant knappt bilens längd, sen börjar backen. Så då blir det alldeles för högt för dom för att hoppa i och ur bilen. Så därför brukar jag svänga in bilen till sidan. Pappa gjorde en gång i tiden en parkeringsplats där åt min bil. 

 

Sen var jag bara en snabbis hem. Hämtade mat från Sibylla, eller Brandten som det heter här. Grillkiosken som funnits i Smebacken så länge jag minns. Efter det så gick jag en pinkvända med alla hundarna. Sen var det bara och byta om och åka till Borlänge. Skulle vara hos vår spelledare vid 16-tiden. Jag trodde att alla skulle vara där och att vi skulle träna före spelningen. Men det var bara en där före  mig, och dom satt där och fikade. Men vi spelade alla fall igenom låtarna vi fyra innan vi åkte. Och då gick det kanonbra. Hmmmm....kanske skulle hoppat över den träningen, för sen gick det inte lika bra. Men gjort är gjort. Dom låtarna jag kan utan att titta på noterna går ju såklart bäst. Några av låtarna har dom ju ändrat lite på. Dom spelar ju inte dom som vi har gjort då när jag började spela. De har blivit förenklade lite. På en av låtarna vågar jag absolut inte släppa blicken från noterna, för dom kommer jag och halka in i den versionen som jag har spelat från första början. Då skulle dom andra bli förvirrade och börja spela fel i sin tur. Men jag kommer alla fall och åka och träna med dom då och då. Alla fall när dom tränar i Hedemora. För en i gruppen bor där.

Av Marru - 16 december 2012 21:54

Jösses vad tiden går. Redan tredje advent och om en vecka är det jul. Ser på Farinas tassar att tiden har gått med en rasande fart. Dags och trimma hennes tassar, och jag som tycker att jag gjorde det alldeles nyss. Lizzies tassar tog jag förra veckan, Claras för nån vecka sen. Mickis och Farinas är det en stund sen, ser det ut som på Farinas tassar alla fall   .

 

Idag hade vi en träningstävling i rallylydnad i Norberg. Det var inte många som kom, men desto mysigare stämning var det där för oss som var där. Det var bara 2 personer som inte var från klubben som var på plats. Men de fick det strålande erbjudandet att få gå fortsättningsklassen också. De tackade de ju inte nej till. Är det träningstävling så är det, då skall man passa på och träna så mycket som möjligt. Det försöker jag också tänka på när jag gör banorna till träningstävlingarna. De skall inte vara några enkla banor som det bara är och gå hur lätt som helst. Jag hade tydligen lyckats. Det var en som sa att jag hade lyckats få hennes 3 hatmoment med på banan. Dessutom så var dom efter varandra också. Men det verkade inte vara några större problem med dom idag. 

 

Sen gjorde jag en fuling med 8:ans frestelse. Den var som skylt nr 1 på banan. Sen gick man en sväng på banan, och man passerade frestelsen på väg till ett annat moment. Man såg på en del att de slappnade av när de gått igenom frestelsen, och det gått bra. Med resultatet att de kanske inte jobbade lika mycket med hunden när dom gick förbi den på väg till nästa moment. Sen såg man att det jobbades annorlunda med lös hund än med kopplad hund. 

 

Det gick ovanligt bra även för dom som provade på fortsättningsklasssen. Det är alltid kul att se hur dom först kommer med bortförklaringar att vi klarar inte det och det. Sen går dom banan utan dom problemen som dom hade förväntat sig. 

 

Imorgon skall jag till Smebacken igen på förmiddagen. Mamma skall ta sitt prov, sen skall vi till affären. Men jag kan inte sitta hos henne en längre stund. Skall på eftermiddagen till Borlänge. Det är durspel på gång med damerna i Borlänge igen   . Vi skall spela på ABF:s säsongsavslutning.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se