Colliekompisarna

Alla inlägg under december 2012

Av Marru - 15 december 2012 22:56

Idag har det då kommit ännu mera snö. Det är likadant väder idag som det var förra veckan när vi skulle åka till Finland. Men nu får det banne mig räcka. Skottat utanför 3 ggr idag, och tror maken hann med ett par gånger han också. Få se om jag kommer ut från parkeringen imorgon bitti. Vi skall ju ha en träningstävling i rallylydnad imorgon. Förra veckan när det snöade så här, så var det nån som plogade vägen fram til carporten. Plogade nog också in bilarna på parkeringen, och vägen in till gården så det inte gick att köra in. Det hade varit fint ifall nån behövt ambulans. Jag hade ju tänkt köra fram bilen för att packa den, men jag fick allt bära grejerna till parkeringen. Det var ju en halvmeter hög vall in till gården. Har inte hört nån plog ute än. 

 

Jag har idag gjort kålrotslåda. Jag hittade ett recept på Icas sida för många år sen, och den tycker jag blir god. Vet inte om mamma har nåt eget recept i sina gömmor. Den här letade jag fram en gång i tiden när jag tänkte överraska dom. Ifall det inte lyckades så skulle jag inte sagt ett ljud åt dom. Men det vart nog bra, för både pappa och mamma tyckte om den.

 

Jag känner mig inte särskilt stressad av att göra dessa saker inför julen, som att baka pepparkakor, och göra kålrotslåda. Jag gör det för att jag vill, inte för att jag måste. Om det hade varit ett måste så hade det säkert blivit till stress. Men alla dessa är sånt jag tycker om, och då vill jag göra det själv. Pepparkakorna får en speciell smak. Min faster använder också samma recept. Min kusin hade provat ett nytt recept som skulle vara så lätta och göra. Men både min faster och jag kom överens om att vi fortsätter med våra, även om den degen är lite svårarbetad och man svär över den. Men dom är godast. Dom ljusa går ju inte att få tag på här färdiga. Såg dom inte i Finland heller. Det kanske är mest norröver dom görs. 

ANNONS
Av Marru - 14 december 2012 23:46

Ja, då har vi ännu en helg framför oss. Det lovas dåligt väder i helgen, snöoväder. Nu tycker jag faktiskt att det räcker med snön. Det är alldeles för mycket av den varan för min smak. Snart går det bara och trampa runt på byn igen. Usch, vilken lång vinter det blir då. Såg att det inte varit nån och gått i skogen där det förut har gått en massa folk. Men det går ju inte komma fram dit heller nu för nu går det även skidspår på ännu fler ställen, fast jag gick vid sidan av för att kolla om det var nån som hade gått en stig där. 

 

Jag har i ett par dagar nu haft ont i ena ögonvrån, och det nedre ögonlocket är svullet och rött. Vaknade vid 6-tiden imorse, och det gjorde kanonont. Trodde ögat var igensvullet. Var en vända på toa och somnade om några timmar. Sen kändes det bättre när jag vaknade imorse. Men nu börjar det göra mer ont igen. Få se nu om det är igenmurat när jag vaknar imorgon bitti. 

 

Ikväll har jag inte haft nån hund som har suttit och stirrat på mig. Idag kom jag ihåg och ge maten   

ANNONS
Av Marru - 13 december 2012 23:27

Det blev en riktigt kall Lucia idag. Det var över -20 imorse när jag gick upp. Det har inte blivit några längre promenader med hundarna idag. Nu börjar dagarna mer och mer återgå till det normala, och tvättkorgen börjar få plats med lite smutstvätt också   . Idag gjorde jag dom ljusa pepparkakorna, så då kanske man kan sätta upp brandvarnaren i hallen igen. På lördag skall jag nog göra kålrotslådan också. Vet inte om mamma tycker att min kålrotslåda är god, eller om hon vart snål. Men alla fall när vi tittade på lådor i Finland, så säger hon helt plötsligt "skall inte du göra nån låda i år" . Jo, det ska jag väl sa jag. Då vart hon nöjd med det. Vi köpte bara en liten låda hem för att smaka på den. Köpte ett annat fabrikat när vi var där, men den var ingen god. Undrar hur stor sats jag gjort förut. Att jag aldrig skriver upp hur mycket jag har gjort. Kommer alla fall ihåg att jag gjorde kålrotslåda 2 ggr förra året.

 

Ikväll när vi satt och tittade på tv, så började Lizzie stirra på mig. Jag funderade lite över vad hon stirrar på. Så jag frågade maken om hon bajsat när han var ute med dom. För när jag varit ut så har  hon inte gjort det. Nä, sa han. Då är hon säkert bajsnödig. Så jag gick till hallen och öppnade dörren för då brukar hon gå ut när hon är bajsnödig. Hon gick ut en vända och kom in igen. Så jag gick och satt mig igen. Men då kommer hon en gång till och sitter och stirrar på mig. Då klädde jag på mig och så gick vi ut. Hon hade väl inte sådär bråttom som hon brukar ha när hon är bajsnödig. Hon gick väl runt ute på plan, och satt sig till slut. Men hon kissade bara. Då tänkte jag att hon kanske var pinknödig. Så vi gick in. Jag satt mig igen, och hon kommer och börjar stirra på mig en gång till. Då tog maken och gick ut med henne. Den här gången så bajsade hon. Men inte hjälpte inte, för hon fortsatte och stirra på mig. När hon sätter sig och stirrar på en, då stirrar hon verkligen. Så jag var ju tvungen och börja fundera vad som var fel. Dom har ju fått mat, och har varit ute på kvällsrundan, vad är det för fel. Sen började jag tänka igen. Mat, har dom verkligen fått mat på kvällen. Så jag frågade maken om jag hade gett dom mat. Nä, det har du nog inte. Jaha, det var därför hon satt och stirrade på mig. Hon var hungrig och inte alls bajsnödig   . Jaja, men då hade hon alla fall det gjort.

 

Igår så bajsade inte Clara på hela dagen, idag höll det på och bli Lizzie. Dom är lite kinkiga systrarna ibland. Ibland så får man gå runt med dom i timmar för att få dom och kissa en andra gång för dagen. Alltså dom kissar på morgonen. Sen händer inget på hela dagen. Och man får jobba för att få dom och kissa på kvällen. 

Av Marru - 12 december 2012 23:48

Nu börjar det kännas att allt är som vanligt igen efter resan. Har tom sovit ordentligt på natten, äntligen. Det är bara tvättkorgen som behöver få sig en tömning. Det går lite sakta för får ju inte plats med hur mycket som helst på tork, och jag vägrar och ha en massa kläder på tork runt hela lägenheten. Har ju en torkställning i badrummet och det får räcka.

 

Idag tog tinade jag ett paket med smördeg och gjorde julstjärnor. Både med plommonsylt, och med äpple och kanel. Dom med äpple och kanel gjorde jag efter en ny mall. Försökte ta bild på dom, men dom såg så konstiga ut så jag år väl göra ett nytt försök senare. Sen efter det så gjorde jag en deg till ljusa pepparkakor. Så imorgon blir det dags för dom. 

 

Sen på kvällen så blev det agilityträning. Vi var inte många och tränade ikväll, bara 4. Jag tog med mig Lizzie bara. Det började bli så kallt ute, så jag ville inte ha nån som låg i en kall bil och vänta på sin tur. Så ikväll fick vi väldigt bra träning. Dom hade ju haft grundträning förra veckan, så jag sa att vi kan väl köra det den här veckan också. Så det blev ett staket. Sen blev det lite slalom med bakombyten när hunden är i slalomet, och blindbyten efter slalomet. Eller framförbyte. Sen tränade vi drag på hopphinder. Sen blev det lite skick in i en böjd tunnel bakifrån. Sen sprang man själv bakom tunneln. 

Av Marru - 11 december 2012 23:45

Vad trött jag var imorse när klockan ringde. Sov ju dåligt förra natten också. Nu skall jag bara skriva klart detta idag, sen blir det sängen för mig. Hoppas jag får sova den här natten ordentligt alla fall. Det som störde mig mest inatt var den äckliga cigarettdoften. Har ju en make som röker. Han brukar ta sig ett sista bloss innan han går och lägger sig, men tvättar inte händerna efter det. Det luktade så starkt att jag vart illamående. Så jag sa åt han imorse att han måste tvätta händerna med tvål efter sista rökat. Glömde påminna han om det ikväll. Men det är så svårt att få han och förstå att jag lider av hans rökande. Han tycker bara jag gnäller. 

 

Jag får väl visa att jag fick ihop lite bilder alla fall från våran tripp. Här tex lite mörka bilder från konserten.

   

 

Sen några från min promenad på stan.

 

                             

Lite bilder från kvarnbacken.

 

       

 


Sen har vi några bilder från området min faster bor. Det rosa huset i bild bodde min kusin i förut. Maken var och hjälpte till och gjuta grunden åt dom. Min kusins man kom hem till faster en dag när vi var där på besök, och sa "kära släktningar"   . Då förstod man att det var nåt han ville. Det hade strulat till med betongbilen för dom, så dom behövde ha hjälp med grunden och det var lite bråttom. Den vita tegelvillan är den min faster bor i.

 

           

 

En bild på en isros. Min faster hade nånstans sett nån som hade fryst in en tulpan i ett isblock, och hon tyckte det var så snyggt så hon tänkte prova med en ros. Men kylan var inte riktigt som det skulle då, för hon hade tänkt att isen skulle bli alldeles klar. Kommer inte ihåg vad hon sa, ifall det hade behövt vara kallare för att det skall lyckas. Nån kanske vill prova detta. Om ni lyckas så får ni visa en bild åt mig på det   .

 

 

Sen till sist en suddig bild från hamnen alldeles innan vi skulle köra på.

 

 

Av Marru - 10 december 2012 23:32

Äntligen hemma. Det tog bara ca 2 timmar och 20 minuter och åka från hamnen till Smebacken. Då kollade jag klockan vid dom första trafikljusen vid terminalen. Det tog ju lite tid att komma fram dit och att sen komma därifrån. Men när vi väl passerat dom ljusen då gick det undan vill jag lova. När vi passerade Virsbo då sa jag mamma att det var ju skönt att vi inte bodde där mer. Det hade känts surt att åka förbi där, 6 mil till Smebacken och tillbaka igen. Nu är det lite drygt en mil och åka, och sen tillbaka.

 

Jag får väl skriva mer imorgon. Nu börjar det kännas som jag skulle kunna somna snart, kanske. Kan ju säga att sömnen har det varit lite si och så med. I onsdags så vaknade jag ju kl 9 på morgonen. Sen sov jag ju inget på hela dagen och efter midnatt så åkte jag hem till mamma. Sen sov jag ett par timmar på båten på morgonen. När vi kom till faster så var klockan ganska mycket plus att jag hade svårt att somna. På morgonen började dom slamra och koka gröt. Jag flög upp med fart och tänkte vem är det som väsnas mitt i natten för det var så mörkt. Men då var klockan redan åtta där. På fredag kväll kom vi väl i säng i hyfsad tid, och upp igen kl 8 på morgonen. Men sen på lördag var ju konserten, så jag var inte hos faster förrän halv två på natten. Och återigen hade jag problem med att somna. Vaknade strax efter åtta. Sen igår kväll gick vi och la oss halv elva, men vad spelar det för roll för jag sov som en kratta igen. Och vi gick upp halv sex. Men vi hade bara en timmes körtid till hamnen.

 

Inte år jag sova ut imorgon bitti heller för jag skall till arbetsförmedlingen, sen skall jag skjutsa mamma på provtagning.

Av Marru - 9 december 2012 16:09

Vilken härlig kväll det var på konserten igår. Det gick kalla kårar efter ryggen med jämna mellanrum när man hörde låtarna som man växt upp med, trots man bott i Sverige. Min jämngamla kompisar sa alltid att finsk musik är skit. Men jag som alltid varit en motvallskärring sa emot. Och hur rätt har jag inte haft   . Jag hittade stället ganska bra. Åkte förbi vägen en gång. Men när vi satt här hos min faster och tittade på kartor så kom vi fram till att jag måste svänga före järnvägen. Men jag såg ingen skylt så jag åkte ju förbi, och då visste jag ju att jag åkt för långt. Så det var bara och se till att komma runt på nåt vis och åka tillbaka, och då såg jag en skylt där det stod Logomo. Så då var den biten löst. Sen var det bara och oroa sig för parkeringen för det stod att du fanns dåligt med platser på deras hemsida. Men det var inte heller nåt problem. Det fanns hur mycket plats som helst. Jag fick ställa bilen alldeles bredvid hallen, sen var det bara några meter till ingången. Kanske kunde bero på att jag var där så tidigt   . För när jag kom in så fanns det inte så mycket folk där. 

 

Så jag fick gå där och driva i nästan 2 timmar. Åkte ju i tid med tanke på hur jag hittar och parkeringen. Sen hörde jag när folk pratade med vakterna om platserna inne i salen, att stolarna som stod längst fram, ca 10 rader var onumrerade att man fick sitta vart som helst, utom på dom 5 första raderna i mitten för dom var för VIP-gäster. Men annars var det fritt. Så jag tittade och såg att min plats egentligen var på andra raden efter golvet. Golvet var det ställe i mitten där dom som ville fick stå, eller dansa. Då tänkte jag att jag kommer ju inte se nånting där. Så jag gick och satt mig nästan längst fram, och vad bra det vart. Jag såg allt kanonbra. Ett tag så var folk som skulle stå på golvet bak på väg fram och mellan stolsraderna. Men då var ordningsvakterna och motade tillbaka dom. Var lite orolig ett tag att dom skulle ställa sig framför så man inte såg nåt. 

 

Tiden gick så fort där att när det var dags för paus så satt jag där som ett fån och tänkte "redan". Dom spelade först några gemensama låtar. Sen började dom en och en. Alla fem körde 2 låtar var av sina tidiga hits. Sen blev det paus, och så började dom samma sak igen. Mina händer vart alldeles svullna av allt klappande, och rösten höll på att försvinna av allt sjungande. 

 

Idag har vi varit hos min kusin och fikat. Vi hann inte vara där så länge för mamma vart dålig. Hon har ju nu ätit som man skall. Hemma är det lite si och så med maten för hon tycker inte nåt smakar gott. Så hon har ju inte ätit som man skall egentligen. Så nu vart hon alldeles mätt, och vart lite dålig. Jag har nu packat ihop alla grejer, så imorgon är det bara och bära dom i bilen. Färjan går kl 8.45 lokal tid, och är i Stockholm 18.55 Vad härligt det skall bli och få komma hem till hundarna. 

 

Jag har köpt 3 stora lådor Dentastix åt dom. Förstår inte hur det kan vara så billigt här. Hemma kostar en låda med 28 st ca 100-110 kr. Här kostade en låda med 56 st 12.6 euro. Det blir alltså ca 114 kr för en låda med 56. Bara hälften mot vad det kostar hemma   . Så imorgon kväll så är vi hemma från en kanon resa.

Av Marru - 7 december 2012 16:14

Igår på Finlands 95-årsdag så åkte vi till Finland. Jag åkte hemifrån strax efter midnatt. Snön yrde bara så det var frågan om jag skulle ta mig uppför backen till mamma. Hon skulle ju med till Finland. De var så mycket snö på uppfarten hos henne så jag gjorde inte ens ett försök att ta mig uppför backen. Ända fram till Västerås så yrde det lite. Men efter det så vart det skapligt, och det vart bara bättre ju närmare Stockholm vi kom desto bättre väder vart det. Jag var lite orolig eftersom jag blev uppskrämd lite på onsdagskvällen. Men vi kom fram en timme tidigare än vad det var tänkt från början. Tur var ju att färjan inte var sen. Det var inte så mycket folk på båten som man är van vid. Tror det kanske var 20 personbilar som åkte på. Men dom flesta som åker båt är ju på kryssning och dom inte inte är ute med egen bil.

 

Eftersom jag inte sovit sen kl 9 på onsdag morgon så la jag mig en stund direkt när vi kom på, och somnade till ett par timmar. Sen var jag och åt frukost, min vanliga. En smörgås med anjovis, te och en fil. Det har jag alltid ätit på färjan. Sen var jag till hytten en stund. Det var ju tur att vi hade tv i hytten. Det har vi aldrig haft förut. Men nu är det ju många år sen jag varit ute och åkt båt. Sen på eftermiddagen var vi till kafeterian och åt. Sen gick vi till nattklubben och spelade bingo.

 

Jag hade inte tur i själva binogspelet. Men dom drog ett bonusspel på brickans nummer och där vann jag. Fick gå fram och välja om jag ville spela kort eller lyckohjul. Så jag tog lyckohjulet. Tänkte att det var enklast. Skulle välja 3 siffror. Så jag tog 6,3 o 5. Siffran 6 kom först. Så jag fick snurra en gång till, och fick välja siffror men jag behöll mina gamla. Då kom siffran 3 upp. Jaha, jag skulle få spela en gång till. Antingen byta siffror eller ta samma. Jag tog samma, men den gången vart det nit. Men jag vann alla fall 2 st presentkort värda 57 kr/st på nån av restaurangerna, plus en kupong på 3 st tapas och ett glas rödvin. Men jag hade ju redan ätit. Men dessa presentkort var giltiga i 2 månader. Så jag tänker fråga på hemvägen om jag får använda dom i buffen istället. Hade ju tänkt äta smörgåsbord på hemvägen.

 

Idag har vi varit och shoppat. Mamma fick sin vinterjacka hon ville ha. Jag har köpt 3 skivor, och så har jag köpt en tunika också. Hade jag sett prislappen innan jag provade så hade jag inte tagit den. Då hade jag nog sagt innan att jag inte tycker om den. Men nu är den köpt alla fall.

 

Snart skall jag bada bastu, för första gången på länge   . Imorgon skall jag då på konsert. Skall bli jättekul och jag är lite spänd på hur jag hittar dit.

 

Lite bilder från igår, inte så bra kanske men alla fall. Har kommit fram till att blixten är värdelös.

 

         

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se