Colliekompisarna

Alla inlägg under januari 2013

Av Marru - 23 januari 2013 23:04

Penicilinet har haft effekt, har inte ont i halsen mer. Har inte tagit nån halstablett på ett dygn nu. Däremot så vaknar jag på morgonen av att jag är alldeles torr i munnen. Antagligen så sover jag med öppen mun. Tänkte försöka mig på att sova med bettskenan inatt. Den har jag inte använt på över en vecka, den passar väl snart inte in i munnen. Fast sover jag med öppen mun så gnisslar jag alla fall inte tänder   . 

 

Har väl inte så mycket mer och skriva. Händer ju inte så mycket nu.

 

 

ANNONS
Av Marru - 22 januari 2013 23:29

Jag kör väl med ett par veckans frågor idag. Frågorna hittar du här.

 

Den här veckans handlar om teknik.

 

Teknik

 

1. Har du egen egen dator? Vilken typ?
Japp, en laptop.

 

2. Hur viktig är datorn för dig? Vad gör du med den i huvudsak?
Jätteviktig! Mycket, paint shop är det roligaste. Sen blir det fb, och en del spel där och mycket mer.


3. Har du en smartphone, vilken?

Nej, jag är tillräckligt smart så jag behöver ingen   


4. Hur viktig är mobiltelefonen för dig? Vad gör du med den i huvudsak?

Ganska viktig. Ringer, och har den som en säkerhet när jag är ute och åker.


5. Finns det någon teknisk ”pryl” du önskar dig och isåfall vilken?

Inspelningsbar digitalbox.

 

Sen har vi förra veckans frågor som handlar om jul och nyår.

 

Jul- och nyår

 

1. Var du ledig under jul- och nyårshelgen?

Ja, är arbetslös.


2. Blev helgerna som du förväntade dig?

Japp, lungt och mysigt.


3. Fick/gav du många julklappar?

Vi hoppade över julklapparna i år.


4. Hur viktiga är julklapparna för din del? Både att ge och få.

Visst är det kul, men man klarar sig utan. Det roligaste tycker jag är att ge. Spännande och se ifall man lyckats och överraska den som får julklappen. En gång så gav jag maken en necessär med allt som hör till den. Bara det att jag hade paketerat varenda lite pryl. Ett paket med tandborsen, ett med tandkrämen osv...


5. Har du några nyårslöften?

Nej!

 

 

ANNONS
Av Marru - 21 januari 2013 23:30

Imorse ringde jag till vc, och jag fick en tid till våran distriktssköterska här så jag slapp åka in till Smebacken. Hon tog en titt i halsen och konstaterade att det var ju svullet där. Sen hämtade hon den där hemska bomullspinnen och tog bakterieodlingen. Fick vänta ett tag, sen kom hon med svar. Det fanns ju lite streptokocker där, så det blir en penicilikur då. Skulle få hämta ut medicinen efter kl 17. Maken skulle alla fall in till Smebacken och hämta så han fick hämta ut det. Vilket påminner mig om att jag måste påminna han om körkortet, om  han nu inte lagt tillbaka den i min plånbok. När han kommer hem så säger han att det var dyr medicin, gick på nästan 300 kr. För lite penicilin tänkte jag. Men när han gav mig påsen så fanns det både penicilin, nåt man skulle blanda med vatten och gurgla med och Paracetamol 1g   . Dom 2 första förstår jag ju, men var fick han det sista ifrån. Ok, visserligen brukar jag ta det i normala fall, och Diklofenak när jag har ont i fötterna. Och det hade blivit dags och förnya det receptet snart. Jaja, huvudsaken är att jag fått medicin mot halsen, och hoppas på att slippa det onda snart.

 

Det där med gurgla provade jag på ikväll. Vet inte om det gick så bra. Jag försökte med lite i början, och försökte få till det. Men det kändes mest som om jag skulle drunkna eller nåt   . Det där gurgelvattnet skall ha en bedövande effekt, och man skulle försöka undvika att svälja det. Man skall gurgla med det 3 gånger per dag efter man har ätit.

 

Det där äta har ju varit lite överskattat idag. Gjorde korv stroganoff, och det kändes mest som en pina att äta. Inte smakade det nåt heller. 

 

Det är ju tur att mamma har gått på antibiotika. Tror hennes tabletter har tagit slut nu i helgen. Så då får jag hoppas att jag alla fall inte smittat henne med eländet. 

Av Marru - 20 januari 2013 21:55

Imorse så bestämde jag mig för att stanna hemma från utbildningen imorgon och ringa till vc. Tänkte höra ifall dom vill ta en bakterieodling. Har ju alla fall haft ont i halsen i en vecka och det blir bara värre. Echinaforce har jag tagit redan när maken blev sjuk, och nu är den lilla flaskan tom, och glömde köpa nytt när jag var till affären. Men jag vet inte egentligen om det hjälper. Har alltid tagit det när jag har känt symptom på att bli dåligt, men jag vet inte om det har haft nån effekt. Alvedon har jag ätit hela veckan. Nån varm dryck känns inte vidare lockande för tillfället. Åt ju mat här på eftermiddagen, och vilken pina det var. Har ju ätit så mycket halstabletter så att tungan rullar sig av smärta när jag äter eller dricker nåt varmt. Jag vill inget annat än att bli av med detta till nästa helg. Det är ju då jag skall göra domarprovet i rallylydnad. Vad jag saknar halstabletten som fanns på 80-talet. En sån i munnen så var halsen bedövad i flera timmar. Det kanske var för starka när dom slutade med dom. Det finns samma ämne i Bafucin, men troligen inte lika mycket.

 

Idag hade vi då träningstävling i rallylydnad. I nybörjarklass hade vi skapligt med startande, men i dom andra var det sämre. Det var bara 3 i fortsättningsklass, och 3 i avancerad. Men i nybörjarklassen var det ca 20. Det var ett ekipage i nybörjarklassen som gjorde en kanonfin runda, och fick 100 poäng. Sen fanns det några nya som jag inte sett på tävlingar förut. Det var ganska mycket spring på slutet på banan, och alla ojade över alla svängar som skulle göras i språng, och hur bra det gick sen. Ytterligare ett bevis på att man inte skall ta ut problemen i förskott. Jag tycker ju att när det är träningstävling, så skall banan vara lite svår. Då upptäcker man kanske att det här är nog nåt som vi inte tränat på så mycket. Då har man igen det när man åker på en officiell tävling nästa gång. Jag brukar säga om det är nån som ojar över nånting, tex mycket vänstersnurrar eller nåt, att det är väl TRÄNINGSTÄVLING. Jo, det håller dom med om. När det är träningstävling så finns det ju inget press på att man måste klara sina 70 poäng. Anser jag alla fall. En träningstävling ser jag mer som en bekräftelse på att man tränat tillräckligt, eller att man behöver träna mer på nåt.

Av Marru - 19 januari 2013 22:02

Som jag längtat efter denna helg när jag trodde att jag skulle få sova ut förra natten. Fick dessutom sova så länge jag ville. Ingen väckarklocka skulle väcka mig. Första gången på två veckor. Vad händer???? När jag skulle sova så var jag så tjock i halsen att det kändes som om jag inte kunde andas. Hur jag än vände mig i sängen så kändes det lika trögt hela tiden. Så till slut så tog jag mitt täcke och gick till vardagsrummet. Tänkte att det kanske blir lättare om jag halvligger på soffan. Men inte blev det bättre, utan nu fick jag dessutom ont i naken också. Men eftersom klockan hade hunnit bli ganska mycket så tänkte jag att jag försöker väl slumra till på soffan tills maken skall upp. Sen gick jag till sovrummet, och den här gången lyckades jag faktiskt somna i några timmar. Men inte fick jag den vilan jag hade hoppats på.

 

Gick en sväng med alla hundarna, sen åkte vi till mamma. Skjutsade henne till affären. Kanske inte så smart att åka till henne i mitt tillstånd, men vad gör man. Hon måste ju få komma till affären och handla mat så hon klarar sig i en vecka igen. Var in en sväng till apoteket för jag skulle hämta ut medicin till henne. Blev lite irriterad där. Det var ju väldigt mycket folk som väntade där. De har ju 2 olika kölappar där. En för dom som har recept och en för dom som inte har det. Det var ganska mycket folk som väntade på sin tur där. Jag fick vänta i över 20 minuter på min tur. De har i normala fall en separat kassa för dom som handlar receptfritt. Men inte idag. Det som retade mig var, att där står man och väntar på sin tur och då kommer det in en karl och trycker på en nummerlapp för receptfritt, och blir expedierad nästan på en gång. De har ju den stora tavlan där numrena syns på, vilken som är på tur. Men på baksidan står det hur många som väntar på sin tur, och hur länge den som väntat längst har gjort det. Den ser dom som jobbar på apoteket. Jag gick fram och tittade på den där tavlan, då när den där karln fick gå fram och bli expedierad. Då var det 8 väntande i receptkön, varav den längsta väntat i 21 minuter. Det var jag. På den andra stod det 2 väntande, det kom 2 efter han, varav den som väntat längst hade väntat i 1 minut. Nog tycker jag att dom som skulle handla receptfritt också kunde vänta en stund. Varför skall vissa vänta hur länge som helst, och andra får komma fram direkt när dom knallar in genom dörren.

 

Hoppas att jag får sova bättre nästa natt, fast det inte blir så långt. Imorgon har vi en träningstävling i rallylydnad, och jag måste ju på den eftersom jag skall döma. Får väl bara hoppas att jag inte blir sämre. Men när jag var till apoteket så köpte jag Bafucin åt mig. Det tycks vara det enda som hjälper. 

Av Marru - 18 januari 2013 23:42

Då var halva provperioden avklarad, två veckor kvar. Sen blir det en träff med lärare, nån från arbetsförmedlingen. Lärarna skall lämna sin åsikt om de anser att jag har förutsättningar för att klara av det. Ja, vi får väl se vad det blir av det. Människan från AF gillar jag inte. Har visserligen inte träffat henne, men har pratat med henne i telefon. Men lärarna på utbildningen verkar trevliga. Problemet är bara att det kanske skulle behöva vara en till. Man får vänta länge när man vill ha hjälp. Idag efter lunchen var det tex bara en kvar. Normalt är dom 3 på förmiddagen och 2 på eftermiddagen. 

 

Idag har jag suttit vid en liten svarv. Började med den igår, men då skrev jag bara ett program för att svarva första delen på en bit. Idag började jag provköra programmet, först utan bit. Sen med en bit blockvis, och till sist med en annan bit helt automatiskt. Det är ganska fascierande och se biten ta form. Tanken att man själv skrivit ett program från en ritning med hjälp av en massa koder, som i slutändan får en maskin och göra en sak precis efter ritningen.

 

En annan sak jag tänkte på imorse var den där loden jag gjorde i förrgår. Det var en del till den som var så otroligt liten. Kommer inte ihåg, men tror den var 10 mm lång. Det är borrhål, gängor och spår på den. Allt detta är gjort i en stor svarv. 

 

Nackdelen med utbildningen är att jag är så lite hemma med hundarna. Jag saknar ju dom nåt så otroligt när jag är borta hela dagen. När jag kommer hem så är det redan mörkt. Visserligen är vi på väg mot ljusare tider. Men inte blir det mer tid för det. Men imorgon har jag inget särskilt för mig. Skall till mamma på förmiddagen tillsammans med hundarna. Åker till affären och handlar med henne. På söndag har vi en träningstävling i rallylydnad på klubben och jag skall döma på den. Vi har fått riktigt många anmälningar till den.

Av Marru - 17 januari 2013 21:30

Vaknade vid 3-tiden inatt av att jag hade så ont i halsen att jag knappt kunde svälja. Tog en Zyx i munnen precis när jag gick och la mig. Men den hjälpte tydligen inte alls. Det enda som händer är att man blir bedövad i tungan. Känns nästan som om man varit hos tandläkaren. Så då tog jag en Vicks istället, och det kändes kanska bra när jag vaknade imorse. Men sen har det onda kommit tillbaka. Får väl hoppas att det ger med sig snart. Jag får väl hoppas att allt det jag tagit för det har hindrat mig från att bli ännu sämre. För ont i halsen är det enda jag har för tillfället. Ingen feber, täppt i näsan eller nåt sånt. Bara ont i halsen.

 

Just nu visar dom på nyheterna om vaccinet mot svininfluensan. I Finland har dom ju blivit väldigt noga med hur dom vaccinerar och vilka. Sen intervjuade de nån, vet inte om det var från Läkemedelsverket eller nån annan myndighet om det där. I Finland lär det visst ha forskats i dom här olika vaccinerna mot svininfluensan, och de kan inte helt utesluta att dessa inte har vissa biverkningar. Men den här svenska experten menade på att det inte är vetenskapligt bekräftat. Men jag tycker han verkade väldigt luddig. Sen var det en kvinna i studion som propagera för influensavaccin som fick en fråga om hon har tagit. Jag tycker hon svarde väldigt luddigt hon också. Lät mest som ursäkter till varför hon inte tagit. 

 

Vi skulle varit och tränat rallylydnad idag systrarna och jag, men jag hoppade över den idag så jag inte blir alltför dålig till helgen. 

Av Marru - 16 januari 2013 22:13

Fortfarande ont i halsen. Just nu gör det så ont att jag knappt kan svälja. Men snart är det dags och lägga sig, och om det är nåt jag är bra på när jag har ont i halsen så är det sova   . Jag brukar stoppa en halstablett i munnen och sen är det bara och sova. Inte bra för tänderna dessvärre. Men vad gör man. Tror inte att jag skulle klara av och sova annars. Men jag hoppade över agilityträningen idag, och tror jag kommer att hoppa över rallylydnadsträningen imorgon också. Jag måste ju hålla mig på benen på söndag, då vi har en träningstävling i rallylydnad och jag skall döma. Ännu viktigare är det att jag håller mig frisk veckan efter. Då är det dags för domarprovet.

 

Idag har jag inte gjort nåt synligt i skolan, utan bara suttit vid datorn och försökt skriva program. Det är inte lätt. Man måste ju få klart för sig varför man skriver just den koden där och en annan där. Men det börjar klarna bit för bit. Kommer nog att fortsätta med det imorgon. Just nu håller jag på och skriver program till fräsmaskin. Hade ett par ritningar kvar och skriva på. Det där programmet görs i en simulator. Då skriver man in storleken först på biten man har, sen storleken på verktygen som används. Sen är det bara och börja titta på ritningen och få dit allt. Sen när man har skrivit så kan man klicka på simulatorn, och då ser man fräsen på datorn om den gör en bit som ser likadan ut som på ritningen. Det är ganska kul och hålla på med det, men väldigt ansträngande för huvudet. 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se