Colliekompisarna

Alla inlägg under januari 2013

Av Marru - 15 januari 2013 22:20

Idag har det verkligen hänt mycket. I Stockholm snor en städerska ett tåg   , och kör in den i ett bostadshus. Fast hörde nu på nyheterna att hon hade kunnat döda nån efter vägen också. Tåget hade visst passerat fler vägövergångar utan att bommarna gått ner.

 

Men det värsta är nog den stora olyckan på E4:n. Såna där olyckor händer inte i Sverige, utan man ser ju om dom på nyheterna nere i tex Tyskland och Belgien. Men inte i Sverige. 100 fordon i en och samma olycka. 

 

Jag vaknade idag med ont i halsen. Maken har ju varit krasslig av och till i ett par veckor, och nu har han gett det åt mig i present. Jag har inte tid att vara sjuk. Nästa söndag skall vi ha en träningstävling i rallylydnad där jag skall träna på att döma. Helgen efter är det då dags för själva provet. 

 

Idag i skolan har jag svarvat ett lod i mässing. Jösses, vad det sprutade om det när man höll på. Jag glittrade som en julgran ett tag. Jag försökte ställa mig så att det inte sprutade på mig för mycket, men det gick inte så bra. Jag var till en av lärarna för att fråga han om en sak. Han tittade på mig, och säger "och där står du i bara mässingen"    . Ja, vad säger man på det. 

 

Imorgon skall jag skriva in ett program till en liten automatsvarv. Sen skall jag föra över det till maskinen som skall göra en löpare.

 

Nu är det snart dags och lägga sig, och hoppas att det  onda i halsen har flyttat nån annanstans. Det har ju hänt tidigare att jag har haft ont i halsen, men nästa dag har det inte varit nånting.

ANNONS
Av Marru - 14 januari 2013 21:53

Då började vi på den andra veckan på utbildningen idag. Idag har stått och svarvat hela dagen. Det var väldigt mycket och komma ihåg vid den maskinen. Men det kommer väl bitvis. Imorgon skall jag nog få svarva ett lod i mässing. Det var prat om det idag. Vi får väl se hur det blir med den saken.

 

Men jag har upptäckt en sak, jag har problem med skjutmåttet. Alltså inte med mätandet för det har jag ju gjort hur många gånger som helst. Det är nog mest mina ögon som har problem med skjutmåttet. Hade på eftermiddagen ganska ont i huvudet. Har ett par läsglasögon jag köpt på OK, jag får väl ta med mig dom imorgon och prova. Det är väldigt svårt att se vart dom där strecken möts på skjutmåttet.

 

Sen på eftermiddagen, sista timmen innan vi slutade så satt jag och lästa ritningsläsning. Fick en låda med modeller som skulle användas till det. 

 

Har idag bokat tid för klippning, så imorgon när jag slutar så skall jag åka och klippa mig. Ja, jag har bytt frissa, utan jag håller mig på hemmaplan fortfarande. Jag var lite orolig hur det skulle gå eftersom hon inte jobbar heltid. Men hon hade tid halv fem och fem på eftermiddagen.

 

Nu måste jag nog sätta mig och göra den sista rallylydnadsbanan till söndagens tävling. 2 st är färdiga, har bara nybörjarklassen kvar.

 

ANNONS
Av Marru - 13 januari 2013 22:04

Idag hade vi den fjärde Vintercupen. Jag hade bara Lizzie med mig. Clara har ju inte riktigt visat att hon tycker det är kul. Visst kan hon springa på ganska bra ibland, men dom gångerna är få. Så när maken är hemma så får Clara också stanna hemma. Behöver ju inte stressa så mycket när jag bara har en hund med mig. Har jag två så får man springa och byta hela tiden.

 

Som vanligt var det jätteroliga banor, men knepiga att komma ihåg främst. Det var hoppklass idag, och large som började. Lizzie hade en riktigt bra dag idag. Hon tog hela slalomet alla 3 gångerna. Tror det har gett resultat, träningen med långslalomet. Vi har tränat på ett slalom med några extra pinnar. Annars så har slalomet vi använder på tävlingar i Norberg två pinnar för lite. Det är ett gammalt stabilt slalom som står stadigt utan att man behöver sätta fast den. Men 2 pinnar för kort. Första banan gick hyfsat bra, fast när jag sprang mot mål så vart jag lite fundersam om vi tagit alla hinder. Men det hade vi. Jag försöker ifall det är lite knepigare start planera starten så att jag vill ha en stående vid starten och gå ifrån, men samtidigt att jag skall vara beredd på att hon kan tjuvstarta. Idag stannade hon ganska snällt vid första starten. Jag hann gå två hinder bort vilket jag hade tänkt. Vi klarade oss genom den banan utan några fel, och kom på 10:e plats. 

 

Nästa klass vart jag yr i huvudet redan vid banvandringen. Det var ett ställe i mitten där det stod tre hopphinder i en cirkel och dom skulle man runt på 2 gånger medsols, sen blev det en runda på andra hopphinder motsols. Där var det inte mycket som kändes bra, och till slut så hamnade hon på fel sida om ett hopphinder och hoppade över. Så det blev en disk där.

 

Tredje loppet kändes enklare fast den skulle vara svårast. Det var en bra raksträcka i början, slalomingången var väl inte det ultimata. Men jag tycker det räcker ganska hyfsat och säga slalom ett par gånger så tar hon det. Det var ett ställe där som var lite knepig. Jag skulle gjort som jag tänkte från början, för hon rev ett hopphinder. Tom välte omkull hinderstödet. Sen fick jag ett stopp på henne. Hon skulle hoppa över ett hinder och ett helt om till ett annat som stod lite snett framför den. Jag hade lite bråttom där, tänkte skicka över henne för att sen springa tillbaka till det andra hopphindret. Men jag stannade ju till innan jag skickade henne över hindret, så då stannade hon också. Så vi fick 5 fel och en vägran, tio fel sammanlagt och kom på 15:e plats. 

 

Jag ser verkligen fram emot när vi skall börja tävla på riktigt igen. Funderar på att åka 2 dagar till Rättvik. De har en 4-dagars tävling där. Men klass 2 under 2 dagar, med 4 klass 2 lopp båda dagarna. 

Av Marru - 12 januari 2013 22:31

Vilken dag det har varit idag. Det enda som lös upp tillvaron var att det var agility idag. Visserligen så tävlade inte vi för det var bara klass 1 idag. Men det är ganska roligt och vara funktionär också och titta på alla ekipagen. Det var klass 1 idag, så det fanns en del som man inte sett tidigare. Men som man säkert kommer att se mycket av i framtiden. Imorgon är det då Vintercupen och då skall Lizzie och jag tävla. Eftersom Clara inte är så pigg på att springa så får hon stanna hemma med husse, Micki och Farina. 

 

Skitdagen idag består av att Micki har varit lös i magen. Imorse hade han bajsat på mattan i hallen. Så det var bara och ta den till badrummet och försöka spola av. Sen gick jag ut med systrarna och efter det med Micki och Farina. När jag kom hem så såg jag att Micki var alldeles smutsig i rumpan, så det var bara och ta av sig strumporna och in i duschen med Micki. Det är tur alla fall att han går dit ganska snällt. Sen var det dags för mig och åka. Stängde dörren till andra sovrummet. Sen satt jag för kompostgaller vid köksbordet så att man inte kommer under där. För av nån anledning så verkar det vara ett populärt ställe, vare sig man är bajsnödig eller behöver kräkas. Då skall det göras på den stora mattan under köksbordet.

 

När jag kom hem från tävlingen, så såg jag att det fanns en pytteliten klick på långa köksmattan. Så gick jag och kollade om det fanns nåt mer, men det gjorde det inte. Såklart så var Lizzie och trampade runt på den där lilla bajsfläcken. Så det var bara och skicka ut henne, och in med den mattan också i badrummet. Sen funderade jag lite på hur jag skulle göra med rastning. Jag hade tänkt gå med Micki och Farina först, men Lizzie behövde också gå så att hon blev ren om tassarna tänkte jag. Så då var det väl lika bra och knalla iväg med alla fyra, och det gick ju bra. Ända tills Micki satt sig på alldeles fel ställe för att göra sin lösa hög. Jag försökte sparka lite snö över den för det gick inte och plocka upp. Vad händer, jo Lizzie trampar där så skiten flyger kring framtassarna på henne. Suck, pust och stön. Just då var jag bra less på allt vad hundar heter. Så vi fortsatte våran promenad. När jag kom hem så tänkte jag bara att nu tar vi det lilla lugna. Så jag kopplade loss alla andra utom Lizzie som jag band fast vid trappan ute. Sen in i badrummet och spolade av köksmattan och skrubbade med såpa. Tur att det var en plastmatta, som nu hänger på tork. Sen in med Lizzie och göra ren henne. Sen in med Micki och tvätta rumpan på han igen. Får ta och skrubba av hallmattan imorgon kväll, och lägga den på tork. Får ju inte plats med alla på en gång. 

Av Marru - 11 januari 2013 21:59

Då är första veckan avklarad. Om det nu blir så att jag går hela den där utbildningen så skulle jag vilja se den symaskinsförsäljaren som kommer och påstår att karlar är bättre på att skruva än kvinnor. Måste erkänna att det är ganska roligt och hålla på med den där programmeringen. Jag har fått ganska mycket gjort den här veckan. Fast jag måste erkänna att jag inte är riktigt nöjd med introduktionen. Idag dök det upp en ny karl där som är lärare. Ingen aning om vad han heter, och varför han dök upp helt plötsligt. Dom andra kursdeltagarna som alla ligger lite i olika nivåer där på kursen verkar helt OK. Gick lätt och smälta in i den gruppen. 

 

Efter kursen så åkte jag till mamma och skjutsade henne till affären. Vi var också en sväng till kyrkogården. Idag köpte hon alla fall mat. Tror hon blev lite nervös nu när hon bara kommer till affären en gång i veckan. Då är hon tvungen och planera så att hon har så hon klarar en hel vecka.  Jag tycker det har varit lite dåligt på matfronten då när jag skjutsat henne 2 ggr i veckan. Men jag kommer och köra slut på mig själv om jag skjutsar henne till affären 2 dagar i veckan. Slutar ju kl 16 varje dag utom på fredag. Kl är nästan 5 när jag kommer hem. Sen skall det lagas mat, och jag måste ju umgås med mina hundar också. Nu skall jag helt plötsligt göra allt som jag förut har haft hela dagen på mig och göra på bara 6 timmar. Så jag kommer att åka till henne på fredagar efter skolan om vi har tävlingar under helgen, annars så åker jag dit på lördag och tar alla hundarna med mig. Vi är ju alla fall ensamma hemma halva lördagen.

 

I helgen blir det agilitytävlingar. Imorgon klass 1, bara 155 starter, och då skall jag bara vara funktionär. Men på söndag skall Lizzie och jag tävla i Vintercupen. Skall bli spännande och se hur det går med slalomet då.

Av Marru - 10 januari 2013 22:47

Jaha, då är den första skolveckan snart avklarad. Igår kväll när jag gick och la mig så kom jag på att mamma skall ju ta pk-prov på måndag. Så då vart jag ju lite fundersam över om nån bokat tid åt henne. Sen kom jag ju på att hon skulle ju till Falun också för att ta bort stygnen. Så jag blev lite fundersam på hur vi skulle fixa det. Först tänkte jag ringa till medicin och kolla om de kunde fixa så att de tar provet i Falun. Fast det hade nog inte blivit så lätt eftersom hon skulle till ortopeden. 

 

Så jag började först med att ringa till mamma och fråga när hon skulle vara i Falun. 11.10 jaha, sen ringde jag och bokade en sjuktransport åt henne. Bilen skulle hämta henne 9.30 Ok, då hinner hon ju åka och ta pk före det. Så då ringde jag till hennes bekanta och frågade om de kunde skjutsa henne på morgonen. Jo, det gick bra. Så det fick jag fixat under min fikarast idag   . Idag har jag fått hem blanketten om färdtjänst. Skall fylla i den åt mamma, sen får hon skriva under och jag skickar in den. Så att hon får åka taxi billigare. Jag sa åt henne att hon måste ringa till invandrarassistenten och höra kolla hur hon jobbar mm. Jag kan ju inte ringa och boka tider och bilar varje dag heller.

 

Idag borrade vi klart hållen på metallstycket vi höll på med. Vi gjorde tom gängor och försänkningar. Det var riktigt kul att hålla på med det. Sen på eftermiddagen var det och sitta bakom datorn. Nu börjar det bli riktigt avancerat. Jag har skrivit "koder" som maskinerna använder för att utföra en uppgift. Varje sak som maskinen gör har en egen kod. Sen skall man hålla koll på koordinater, radier mm. Full hjärnaktivitet varje dag alltså. 

 

När jag slutade så var det bara hem och vända, sen vidare till Norberg och träna rallylydnad. Hann ju inte riktigt träna så mycket jag ville. Det hade kommit några nya som behövde introduktion. Clara var väldigt glad idag, hon höll på och vifta på svansen så jag trodde den skulle gå av, när vi tränade. Lizzie tränade jag ju lydnad med först, och hon börjar bli bättre på fjärrdirigeringen. Kunde faktiskt stå ett par meter ifrån henne och hon satt sig upp utan att lyfta upp rumpan. Gjorde det flera gånger tom. 

 

Sen när vi tränat klart så byggde vi banan till lördagens agilitytävling. Vilken rolig helg det kommer att bli. Officiell klass 1 på lördag, då är jag funktionär hela dagen. Skall bli roligt och se alla duktiga klass 1 ekipage. Sen har vi Vintercupen på söndag. Då skall Lizzie och jag tävla.

 

Men nu skall jag sova. Hinner inte ens med en bloggrunda. Jag försöker se till att komma i säng vid 23-tiden för att inte bli för trött dagen efter.

Av Marru - 9 januari 2013 21:38

Då var den tredje dagen avklarad, och första morgonen man började 7.30 då. Började morgonen vid datorn, gjorde om testet jag gjorde igår för att kolla hur mycket jag glömt bort under natten. Men istället så fick jag fler rätt än igår när jag gjorde den sista gången. Det var ett test med 50 frågor och jag fixade 47 idag   . Sen började dom prata om att vi skulle ut på golvet. Men innan det fick vi göra säker i arbetet, och läsa om borrning. Ja, det var borrning vi skulle börja med. Man kan ju tro att det bara är en borr och börja borra. Men så enkelt var det inte. Vi fick börja med att kapa en bit till rätt storlek. Sen var det bara och börja ritsa punkterna där borren skulle ner. Vi skulle ju borra hålen efter en ritning. Så då var vi tvungna och mäta vart borrhålen skulle sitta. Det var faktiskt riktigt skönt och hålla på med det efter lunchen. Annars hade man suttit framför datorn och halvsovit och försökt förstå nåt man läser. 

 

Det är ju nytt upplägg på den där utbildningen, och ganska mycket går ut på att plugga vid datorn. Förut så hade dom teori 2 timmar på morgonen, sen var det praktik resten av dagen. Visserligen så har man ganska mycket valfrihet över vad man vill göra. Men CNC går ju mycket ut på programmering, så det blir mycket och sitta bakom datorn. Sen lär jag nog träna lite extra på matte. Imorgon skall vi alla fall fortsätta på den där biten vi började med. Vi hann ju bara borra ett hål, det skall dit 5 till av olika sort.

Av Marru - 8 januari 2013 22:04

Idag var det dags för andra dagen på kursen. Introduktionen blev väl lite bättre idag, men fortfarande inte riktigt vad jag väntade mig. Men är alla fall lite klokare. Och har fått ett par byxor och en skjorta också   . Sen blev det återigen och sitta bakom datorn. Har gjort ett test ang hitta i verktadshandboken. Sen ett test på att kunna läsa skjutmått och micrometer. Båda två har jag ju erfarenhet av, fast måste erkänna att jag glömt lite på skjutmåttet, men micrometern kom jag ihåg som är svårare   . Sen kolla jag lite på andra mätverktyg. Efter det så var det dags för dom svåra sakerna. Det var koordinater hit och dit, och koder till förbannelse. Det blir ju nästan som att göra en hemsida, men istället gör man ett program som en maskin skall jobba efter. Ja, det är lite av vad jag gjort idag. Imorgon skall jag fortsätta med ISO-kurs. Det här e-learningprogrammet är så nytt så dom här ISO-grejerna fick jag göra i ett gammalt program. Men det kanske kommer möjlighet att göra ett riktigt test sen. 

 

När vi hade lunch så ringde min mobil, det var mamma. Tänkte direkt, vad är det som har hänt? Hon skulle ju till Falun idag och hon ringde med sin mobil. Rösten lät så konstig också när hon pratade, det var ingen sammanhang i det hela. Men hon hade en tolk i Falun som tog över telefonen. Mamma skall dit på återbesök för att ta bort stygnen, och hon trodde att jag skulle ha möjlighet att skjutsa dit henne. Hon ville höra vilken dag skulle passa. Hon trodde jag slutade tidigare på fredagen än vad jag gör. Men inte tillräckligt tidigt för att kunna åka till Falun. Så jag sa till tolken att jag är i skolan, och jag kan inte vara borta för då får jag inga pengar. Så hon får ta sjuktransporten dit som idag.  Det kommer nog att ta tid för mamma att förstå att jag inte kan köra henne överallt som förut. Att hon måste börja klara sig mer själv.

 

När jag kom hem så gjorde jag en enkel laxlåda, och under tiden den var i ugnen så bytte jag gardiner i köket. Sen vart det kväll igen då. Har också kört en omgång tvätt i maskinen. Det är inte mycket man hinner göra nuförtiden.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se