Colliekompisarna

Alla inlägg under februari 2013

Av Marru - 20 februari 2013 22:37

Eller egentligen inte, för det är väl torsdag. Men det är bara 2 skoldagar kvar den här veckan. Idag skippade jag teorin, för idag jobbade läraren som brukar vara vid maskinerna över. Annars åker han hem vid lunch, och därför måste vi som inte kommit så långt som till fleropmaskinerna gå och ha teori istället. Men idag så var det bara han kvar på eftermiddagen så jag skippade teorin, och fortsatte med mitt skruvstycke. Idag fick jag alla fall 2 bitar till den som är helt klara. Så det går framåt. 

 

När jag kom hem på eftermiddagen så tog jag systrarna blå på en promenad när det var ljust och jag inte behövde ställa mig och laga mat. Det var årsmöte på kennelklubben, och efter det så var vi och åt tacobuffé. Det är en klubbkompis man och hans bror som äger stället där vi hade mötet, och där vi åt också. Vi har också haft kurser där. Instruktörsutbildningen jag gick förra vintern hade vi där, sen åkte vi till hallen för det praktiska. Ibland så gjorde vi dom praktiska övningarna på parkeringar i byn, tex spår. 

 

Imorgon blir det ingen rallylydnadsträning heller. Jag skall med mamma till banken. Så det blir lite dåligt med träningar för oss. Men nästa vecka så skall vi träna. Det är tur egentligen att vi inte kan åka och träna. Lizzie är just nu i höglöpet, och håller på och terrosiserar Micki. Micki har börjat visa tänderna så fort nån av tikarna kommer i närheten av han   . Han tror visst att dom är lika jobbiga allihopa.

ANNONS
Av Marru - 19 februari 2013 22:34

Idag på eftermiddagen så vann jag kampen mot trianglarna. Nu har jag pejl på hur man räknar vinklar och kateter. Enda problemet är att när man får en ritning och man skall räkna ut nåt, att man måste hitta den där triangeln. Men när jag väl gör det så är det bara och räkna   .

 

På förmiddagen färste jag och  håller på och fräser dom sista bitarna till skruvstycket, som jag egentligen inte skulle göra än. Det flyger ju en hel del spån ibland, och jag har kommit fram till att man inte skall prata när man står där. Fast det är inget jag kommit på pga att jag skulle fått nåt i mun. Nänä, så pass intelligent är jag att jag vet när jag skall hålla mun stängd   . Har även kommit fram till att jag inte skall vrida på huvudet när jag står där, för då kan jag få en varm spåna i örat. Tack och lov så gick den inte så långt in. Men idag så fick jag en varm spåna på läppen. Det känns lite konstigt nu.

 

Fast på lärarfronten blir det bara ännu sämre. Det är inget fel på lärarna, för dom är bra. Men dom är för få. Nu är det en karl som jobbar 8 timmar mån-tors. Sen kommer det en annan som jobbar timmarna vi är där på fredagen. Så dom delar på en tjänst. Sen är det en karl som jobbar halvtid, han är bara där på förmiddagarna. Sen är det en kvinnlig lärare som har jobbat heltid, men idag talade hon om att hon nu är halvtids sjukskriven. Så istället för 2 ½ lärare så har vi bara 2 nu. 

 

Imorgon skulle vi haft agilityträning, men det blir årsmöte på klubben istället. Sen avslutar vi den med en tacobuffé. Skall bli så gott. Det är länge sen nu jag ätit tacos. Blir ju inte så ofta när det finns en som inte äter det. Lasagne är det evigheter sen jag ätit av samma orsak.

ANNONS
Av Marru - 18 februari 2013 21:33

Nu har jag hållt på och harvat med dom där j-a kateterna och vinklarna i över en vecka. När jag tror det skall vara sin så skall det vara cos. Jag hatar trianglar, jag vill inte ens se nåt som påminner om   en triangel. Det blev ingen svarvning på förmiddagen, utan det var några små bitar till som behövde fräsas. När jag gjort det så skall det börja borras och gängas. 

 

Det är väl så dagarna här för mig under veckorna. Jag har nu börjat gå en längre kvällspromenad med systrarna efter allt sittande på dagarna. Dom tycker det är skönt att komma ut och gå lite. Jag med   . 

 

Finns väl inte så mycket annat och skriva idag, så då låter jag bli   

Av Marru - 17 februari 2013 22:19

Upp tidigt imorse och åka till Stockholm, eller "fjollträsk"   . Kan inte säga annat än att det är skönt att man inte bor därborta. Borta bra men hemma bäst   . Det var en domarträff i rallylydnad. Nu var det några som hade blivit sjuka, så vi blev bara 8 som var där. Men det räckte mer än väl. 6 timmar är en väldigt kort tid när man har mycket att gå igenom. Nu har ju i och för sig inte jag råkat ut för så mycket än eftersom jag inte dömt nån officiell tävling än. Men man har ju råkat ut för en del som tävlande också, och så läser man ju en del diskussioner på FB i rallylydnadsgruppen.  En del frågor fick jag svar på, och det dyker säkert upp nya under resans gång. 

 

Hade lite problem att hitta, svängde ju av vid fel avfart. Sen stod det att man kommer till trafikljus och där på vänster sida finns det en Statoil. Det gjorde jag ju. Men några meter efter den korsningen skulle man svänga höger. Men det gjorde det ju inte. Så jag fick vända om och gå in på macken och fråga. De såg ut som frågetecken. Så då var jag tvungen och fråga om jag var vid rätt Statoilmack. Det var jag ju inte. Tydligen så växer Statoilmackar som svamp i skogen i Stockholm   . Men jag hittade ju rätt till slut. 

 

Imorgon är det skoldag igen. Det är bara och fortsätta med skruvstycket, blir väl svarvning imorgon. Sen blir det väl dom där förbaskade trianglarna på eftermiddagen. 

Av Marru - 16 februari 2013 21:53

Idag har det varit mycket att göra. Tänkte att jag skulle gå extra långt idag. Så först gick jag med Micki och Farina. När de går med mig så får det gå lite längre än med husse. Han påstår att Micki inte orkar gå, men Micki orkar. Det gäller bara och anpassa farten efter han, och inte tvärtom. Farina orkar gå hur länge som helst. Sen gick jag den längre promenaden med Lizzie och Clara. Kanske man nån morgon skulle gå Västerbyhyttan. Har ju inte vågat gå den förut eftersom jag går före frukost dom dagarna jag är hemma. Men idag så gick jag nog sammanlagt nästan lika långt som den rundan är. 

 

Sen efter det satt jag mig ner och ritade rallylydnadsbanor. 2 till tävlingen nästa helg, och 2 till våran helgen efter. Nu behöver jag inte rita banor förrän i april nästa gång. Efter det så var det dags och gå en vända med hundarna igen. Sen kom maken hem, och jag diskade. Efter det blev det en pizza. Det är länge sen vi har ätit pizza. Fast jag tyckte inte det var speciellt gott. Jag har nog tröttnat på pizza trots att vi inte äter det så ofta. Kanske skulle göra en egen pizza. Det har jag inte gjort på evigheter. 

 

Efter det tog jag fram durspelet och spelade en stund. Det är bla en polka som jag kunde spela förut som jag har glömt bort totalt   . Det vart ju ett lite väl långt uppehåll från spelandet ett tag. Fast nu skall jag försöka undvika det. Måste träna minst en gång i veckan. 

 

Jag har packat med mig grejerna jag skall ha imorgon, köpt en sallad och ta med mig. Imorgon blir det domarträff. Vilken tur att jag får vara med på den precis före min första tävling. 

Av Marru - 15 februari 2013 23:45

Härligt med fredag igen. Synd bara att måndagen är åter snabbare än man hinner blinka. Har nog alldeles för mycket att göra, därför går tiden så fort. Idag har jag varit till mamma, vi har varit och handlat och till kyrkogården. När jag kom hem så var det lite smått och greja, innan man kunde ta kväll. Har nu suttit här och lekt lite med psp, och gjort resten vecka 6 teman i Målarboden. Jag ligger lite efter där. På söndag kommer teman för vecka 8, och jag har inte börjat på vecka 7 än. Men tur är väl att det är inget där som måste. Allt är alldeles frivilligt. Fast nu har jag själv bestämt att jag skall försöka göra alla 4 teman varje vecka. Har för mig att jag gjorde alla teman i höstas. Även dom som jag inte riktigt gillade. Det vara bara och bita ihop och göra dom. 

 

I skolan idag så har jag blivit klar med alla stora bitar till skruvstycket. Det är bara diverse borrhål som fattas på dom. Få se om jag får börja svarva dom övriga delarna till den på måndag. Hann inte med mycket teori idag eftersom jag var tvungen och gå lite tidigare. Sen håller dom där trianglarna och driva mig till vansinne. Konstigt att jag inte drömmer om trianglar och vinklar till slut.

 

Imorgon tänkte jag gå en riktig långpromenad med systrarna, fast före det skall jag gå en lite kortare promenad med Micki och Farina. Sen måste jag rita rallylydnadsbanorna till nästa helg. Har lite idétorka. Så måste jag träna på durspelet också. Vi har ju fått en spelning nästa månad. Hinner väl inte göra så mycket mer imorgon. Gå med hundar, rita banor och spela.

 

Denna bild är en av teman i Målarboden vecka 5. Återigen samma bild på Lizzie och Clara som jag använt flera gånger förut. Men hittade ingen annan som passade.

 

    

Av Marru - 14 februari 2013 22:08

Så har en vecka igen farit iväg....svisch   . Dom går så himla fort nu, man hinner ju knappt med. Mitt skruvstycke går framåt. Idag började jag med dom fasta backarna. Bottenplattan och den rörliga backen har jag gjort. Det fattas bara lite borrhål på dom, men de kommer senare. Sen när jag fått till backarna så skall jag svarva en stång, och ett "handtag" till den. Sen blir det den spännande biten och försöka få ihop den. Alla borrhål måste ju stämma. 

 

På eftermiddagen så har jag hållt på och räknat ut kateter och vinklar. Det är nästan så jag ser trianglar och vinklar till allt jag ser snart. Jag hoppas verkligen att jag blir klar med matematiken nästa vecka. 

 

Idag så hann jag bara hem och äta. Maken var kock igen. Hamburgare och makaroner vart det idag. Var väl inte direkt nån höjdare, men man är väl mätt ett tag alla fall. Sen var det dags och åka på rallylydnadsträning. Det var inte många som tränade idag, så desto mer tid för oss som var där   . Tränade ju lite lydnad med Lizzie först. Fjärren sitter ganska bra nu, men det vore intressant och se hur det fungerar utomhus. I hallen fungerar det alla fall bra. Vi har 2 st klass 2-moment kvar som vi inte kommit så långt med. Men vi har inte tränat så mycket på dom heller. Jag skulle behöva träna in tasstarget på Lizzie, men har inte hunnit så långt än. 

 

Imorgon så åker jag till mamma efter skolan. På lördag tänker jag inte göra nånting annat än gå med hundarna. Vi skall tydligen äta pizza på kvällen. Det är länge sen vi har gjort det. 

Av Marru - 13 februari 2013 21:46

Ja, eller den andra delen av dagen, den efter skolan. Det sa bara svisch, och snart är det dags och lägga sig. I skolan har jag idag fräst spår på nåt som skall bli en lös back på mitt skruvstycke. Fast jag kan bli lite irriterad på killarna där. Det är alltid nån där och skall fråga en sak, då främst varför jag gjort så. Då brukar jag bara säga att läraren har sagt att jag skall göra så. Jaha, säger dom då. Jag skulle gjort så. Jaha, men jag har aldrig hållt på med det här, så då gör jag som lärarna säger. Har också kommit fram till att det är tur att jag inte äter ketchup. Det är en av killarna som alltid som när han har pasta med sig, och ser att nån har ketchup utbrister glatt "åååh, har du ketchup, får jag ta lite?" . Hur ofta händer det att personen som får frågan säger nej. Men hur ofta händer det att han frågar efter ketchup. Lite irriterande med personer som sätter sånt i system, att aldrig ha med sig själv utan alltid tigger av nån annan som har tagit med sig. Jag tror inte det är nån av oss som går där som har mer pengar än den andra. 

 

Nu skall jag sluta upp och reta mig på dom. När jag kom hem så började jag med maten. Strömming i ugn och hemmagjord potatismos. Det vart verkligen gott. Sen var det bara och ställa sig och diska. Jag har sagt åt maken säkert hundraelva gånger att han skall skölja tallriken när han ätit. Men han gör aldrig det, han blir bara sur över att jag gnäller. Men idag sa jag åt han att han får börja göra det, att nu har jag stått helt i onödan i 20 minuter och försökt få upp avloppet i diskhon. Till slut så fick jag fart på den. Ibland så brukar han lägga en tallrik i diskhon som det är mat på, och när jag påpekar det så blir han sur. Hur kul är det och diska när det flyter mat i diskvattnet. Tänk om man fick han och inse att om han gjorde rätt på en gång så slapp man säga åt han. Jag trodde ju faktiskt att han är vuxen, och att jag inte skall behöva agera mamma åt han. 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se