Colliekompisarna

Alla inlägg under februari 2013

Av Marru - 12 februari 2013 21:18

Det börjar bli liv i luckan igen. Ett par lugna kvällar blir det alla fall denna vecka. Igår var jag till Hallsta på ett möte om agilityns framtid. Vi skulle ta ställning till ett förslag som inte sa så mycket. Jag åkte dit med våran klubbordförande. På vägen dit så kom det 2 plogbilar från Västeråshållet. Vet inte om de tänkte vända och åka tillbaka, men alla fall så var den andra plogen på väg på våran sida. Den kom över så pass mycket att vi fick väja åt sidan. Men det gick bra alla fall, fast man vart rädd. 

 

Idag var jag ganska trött på eftermiddagen. Förmiddagen går bra för då är det praktiskt. Jag håller på med mitt skruvstycke. Har börjat med en ny bit där. Det är ju många smådelar som skall till innan det blir klart. Men jag blir fortfarande lika imponerad när jag ser nån del på  ritningen och står och funderar över hur sjutton skall man fixa till det där. Sen visar det sig att det är ju hur enkelt som helst. Sen på eftermiddagen så började jag med matte. Pytaghoras sats, jösses vad länge sen det var man räknade nåt sånt. Tror inte det gick nå bra heller då. Fast nu tror jag att jag börjar få kläm på den biten. Imorgon skall jag börja med trigometri. Vi får väl se hur det går med den biten. Fast kommer ihåg när jag gick och läste på Komvux att  tex ekvationerna som jag tyckte var kanonsvåra när jag gick i skolan var mycket lättare på Komvux. Det är nästan så att det är kul med matte. Eller egentligen så är väl det att man klarar av nåt som man inte trodde att man skulle fixa som gör att det blir kul 

ANNONS
Av Marru - 10 februari 2013 22:38

Jaha, då verkar det bli full rulle här igen ett tag framöver. Det har ju varit skapligt lugnt den här helgen, fast en del inte verkar tro det   . Jag har ju alla fall varit hemma till största delen. De kan man inte säga om dom tidigare helgerna. Men ikväll var jag till Hedemora och spelade durspel med durspelsdamerna. Det är jättekul att ha några och spela med igen, fast det inte är det gamla gänget med dom stora spelen. 

 

Imorgon börjar en ny skolvecka, och jag fortsätter med skruvstycket och teorin på eftermiddagen. Sen skall jag åka till Hallsta på ett möte på kvällen. Vi får väl se vad den kvällen för med sig. Tänker hoppa agilityträningen eftersom jag har bestämt mig att jag bara tänker vara borta ett par kvällar i veckan. Är det nåt annat så hoppar jag över nån träning. Är ju borta så mycket annars också så nånstans måste jag dra ner på det. 

ANNONS
Av Marru - 9 februari 2013 23:35

Eller så kanske den inte var så lugn   . Först gick jag morgonpromenaden med hundarna. Micki och Farina, sen Lizzie och Clara. Borde nog trimma tassarna på systrarna imorgon om jag hinner. Sen åt jag min frukost, och hundarna fick sin senare. Efter att dom hade ätit så packade jag hela samlingen i bilen och vi åkte till mamma. Först till affären, sen åkte vi till Granngården. Mamma ville ha tösalt. Jag tittade på lite frön när jag var där, och köpte en påse med physalis och en med tomater. Physalisfrön har jag letat efter förut men inte hittat. Skall bli kul och se om jag får några frukter på dom. Nu behöver jag bara frön till petunior. Sen när jag nöjd på den fronten. 

 

Efter det åkte vi till mamma och fikade en stund. Sen fick vi åka hem för jag skulle få besök på eftermiddagen av en rallylydnadsdomare och hennes skrivare. Det blev en trevlig eftermiddag. Vi hade 3 terrier, en sheltie och en doberman här också. Våra fick tillbringa tiden i vårat sovrum så länge. Jag fick också en sorts tandprotes   . Det var ju den domaren som var examinatör på mitt domarprov. Då en bit lossnade från min framtand. Jag skojade då om att det gick så hett till på det provet att hon slog ut min framtand. De hade tänkt ge mig en riktig tand, men dom glömde den tack och lov hemma. Så jag fick lite skumtänder istället  .

 

Har suttit och tittat på melodifestivalen ikväll. Louise Hoffsten imponerar verkligen på mig. Trots sin sjukdom så har hon gett sig in i den rumban, och det med bravur. Den låten var faktiskt bra. När den var slut så bytte jag över till Finlands tv, då fick jag se Finlands vinnande bidrag. Tävlingen i Finland heter numera Uuden Musiikin Kilpailu, eller Nya musikens tävling. Det går ut på att de letar efter låtar som har nåt nytt. Men vet inte, jag tycker den låten som vann lät precis som alla andra dussinlåtar. Det var inget som skiljde den från andra. 

 

Imorgon tänker jag gå en riktig långpromenad med systrarna. Sen om jag hinner så tänker jag göra ett riktigt långkok. Länge sen jag ätit kålröran, som enligt receptet heter Lata kåldolmar. Fast maken lät inte så pigg på det, för han hittade en matlåda med det i frysen i veckan som han åt. Han menade på att han nyss har ätit det. Men det är länge sen jag har ätit det. Sen på eftermiddagen så åker jag till Hedemora för att spela med durspelstanterna. Måste bara titta vart hon bor som jag skall åka till.

Av Marru - 8 februari 2013 23:45

Vad fort tiden går. Det är redan 5 veckor sen jag började skolan. Nu är det bara 30 veckor kvar. Kanske går det snabbare än så, det hänger ju helt på mig. Ja, eller inte riktigt. Det känns ibland som om dom är för få lärare till antalet elever. Som igår hade vi ju bara en lärare på hela dagen. Sen tar dom ju in nya, och dessa kräver ju mer uppmärksamhet. Ju längre man går desto mer självständig blir man. Tom jag har kommit så långt att jag klarar av en del av det jag gör utan hjälp. Det är bara när det skall göras nåt jag inte gjort förut som jag behöver hjälp med. 

 

Nu börjar jag lite smått få in rutinerna tex att räkna fram varvtal och matning för varje gång man byter verktyg. Det är ju olika på allihopa. Mitt största problem är när jag står vid dom manuella maskinerna att komma ihåg att vrida på rattarna åt rätt håll. Så jag får stå och fundera ett tag innan jag gör nåt. Annars blir det galet. 

 

Den här helgen är den första på länge när jag inte har nåt inplanerat, fast det skrev jag väl om igår. Känns faktiskt skönt att få sova ut 2 dagar på raken. Sen blir det dåligt av den varan i några veckor igen. Nästa helg är det domarträff utanför Stockholm. Så jag bör väl ta mig dit. Sen helgen efter är det rallylydnadstävling i Katrineholm, och jag skall döma där. Helgen efter det så har vi Länskamp på klubben. Det är en agilitytävling mellan tre län. Dalarna, Västmanland och Gävleborg, och det brukar vara liv i luckan under den tävlingen. Lagen består av dom bästa i varje län, i första hand klass 3 hundarna. Det är en hård kamp mellan länen   . I år så hoppas jag att Västmanland tar hem segern. Förra året tror jag det gick till Gävleborg, men året innan så vann Västmanland och året före det. Sen på söndagen har vi rallylydnadstävling. Helgen efter det så har vi återigen 2 dagars agility. Klass 1 på lördag, och sista Vintercupen på söndag. Sen är det lugnt igen en helg. Alla fall än så länge, men det är ju en månad kvar dit och mycket hinner hända   .

 

Borde nog gå och lägga mig, kan ju inte dra mig hur länge som helst på morgonen. Fast nu har jag fått in vanan att gå upp tidigt så det blir kanske inte så länge. Skall till mamma imorgon. Vi skall handla och gå till kyrkogården och tända ljus. Sen på eftermiddagen så får jag besök av en rallylydnadsdomare och hennes skrivare. Skall bli kul.

Av Marru - 7 februari 2013 22:52

Nu är det snart helg igen. Vad härligt det skall bli, en helg med riktigt helledigt. Inget hundrelaterat, annat än det jag gör här hemma. På söndag skall jag till Hedemora och träna med durspelsdamerna   . Det är länge sen sist. De har börjat träna på en ny låt, och jag har sån tur att jag kan den redan.

 

Skolan idag var som vanligt, fräsning på förmiddagen och teori på eftermiddagen. Helst skulle jag vilja ha tvärtom, men det finns fler lärare på plats på förmiddagen. Ni kan ju gissa hur roligt det är med teori efter lunchen. Sömnvarning!!!! Idag har jag fräst spår på mina bitar. Imorgon blir det borra och fräsa . På teorin läste jag om toleranser. Det var maxspel och minspel. Fick ingen ordning på dom så till slut gick jag till läraren att nu har jag hållt på med dessa maxspel och minspel så att jag snart får ett frispel   . Då kom han och förklarade för mig, och jag var ju på rätt spår. Men av nån anledning så blev det inte rätt. När jag väl fått ordning på spelen, vad händer då. Ja, då börjar dom tjafsa om maxgrepp och mingrepp   . Fast då sa läraren att det kan vi strunta i, det är alla fall inget som jag kommer att ha nån använding för. Det är ändå nånting som de aldrig råkat ut för under sin tid när det varit ute och jobbat. 

 

Efter skolan var det bara hem och äta, byta om, sen var det rallylydnadsträning med systrarna. Eftersom det är första torsdagen i månaden så hade vi banträning. Jag hade planerat en bana på lunchen. Hoppas jag får mer inspiration till några tävlingsbanor också. Skall döma min första rallylydnadstävling om ett par veckor redan. Skall bli så kul. Vi började med en nybörjarbana, och jag gick med Clara på den. Vi har väldiga problem med alla vänstersvängar och vänstersnurrar. Om vi fick ordning på dom nån gång så skulle Clara kunna gå hur långt som helst. 

 

Tränade innan vi började med rallylydnad lite lydnad med Lizzie. Fritt följ, och fjärren, apportering och läggande under gång gjorde vi idag. Fjärren börjar sitta väldigt bra nu. Hon var tom tyst idag när vi gjorde den ett par gånger. Men så lät hon desto mer när vi tränade rallylydnad. Förstår inte varför hon klarar av och vara tyst under lydnaden, men under rallylydnad så låter hon hela tiden. Men jag är annars ganska nöjd med Lizzies insats vad det gäller rallylydnaden, förutom pratandet då.

 

 

Av Marru - 6 februari 2013 22:29

Äntligen har Lizzie och jag varit på agilityträning. Det är ett tag sen sist nu. Mycket slalom blev det för oss. När jag sen tog godis i handen, och visade henne det, då blev det väldigt mycket fart i slalomet också. Gäller bara och få den där farten och säkerheten överförd till tävlingssituationen. 

 

I skolan har jag fortsatt och fräsa på mina bitar, och mer fel blev det. Ok, den andra biten har än så länge bara ett fel, den är för kort. Men egentligen har inte längden så stor betydelse. Värre gick det för den andra biten. Det är ju så mycket man måste tänka på när man står vid dom där maskinerna. Det skall räknas fram varvhastigheter, och matningshastigheter, och det glömde jag ju förstås. Så där rök det en fräs, och biten fick ett snett spår. Läraren var och hämtade en ny fräs, men han hade en gammal ritning i huvudet, så den fräsen vart 2 mm för stor. Med resultaten att spåret hamnade fel också. Suck säger jag bara. 

 

Sen på eftermiddagen så vart det teori, och jag gjorde ett prov. Helt plötsligt mitt i provet så dyker det upp nå bilder som jag inte kände igen. Var inne på toleranser, och då skulle man ha koll på passning mellan en axel och ett hål. Till slut så frågade jag läraren hur ofta det händer att man behöver hålla på och räkna på dessa. Aldrig säger hon, och en annan lärare sa samma sak. På ritningar står det ju alltid hur stort ett hål skall vara tex, och där står det också min och maxmått. Samma sak med en ev axel som skall vara i det håller, min och maxmått även där för att det skall passa hålet bra. 

 

Imorgon skall jag forstätta med mina bitar. Undrar vad det blir för fel då? Men jag har bestämt mig för att den ena biten får vara provbit, och sen gör jag om samma sak utan misstag med den andra biten som är för kort. Det är ju det minsta problemet.

Av Marru - 5 februari 2013 21:31

Idag har det vräkt ner av den vita varan. Det var ju inget man såg fram emot precis. Det var väl därför allt var så motigt idag. Jag fräste ju en vinkel på en bit igår. För att få till den där vinkeln så skulle fräsen vridas det antal grader som vinkeln var i. Igår när jag sen skulle vrida tillbaka huvudet på noll grader, vilket är ursprungsläget. Det var ju bara det att ursprungsläget var inte noll, utan den var på 99 grader   . Ja, det är ju gamla maskiner, man kan ju inte kräva allt av dom   . Så första biten jag fräste imorse vart sned pga det. Så jag fick kapa en till bit.  Man skulle ju göra 2 bitar. Sen när jag var nästan klar med båda bitarna, då upptäcker jag att den andra är för kort. Ja, skall det jävlas så skall det göra det ordentligt.

 

Men nånting positivt har det alla fall hänt. Nu finns jag med på domarlistan på SBK-tävling   . Vad jag ser fram emot att döma min första officiella tävling. 

Av Marru - 4 februari 2013 21:52

Då är vi åter i början av en ny vecka. Idag började jag med att fräsa klart mina bitar jag började med i förra veckan. Man blir alltid lika fascinerad när man upptäcker hur lätt nånting är som man trodde var jättesvårt. Nästa övning i pärmen är ett skruvstycke. Skall bli kul och börja med den, men när det blir vet jag inte. Kanske denna vecka. På eftermiddagen så hade jag teori. Ritningsläsning! Och jag var så inne i det så jag glömde eftermiddagsfikat. Det hade redan gått 10 minuter över tiden när jag tittade på klockan, och då var det ingen idé att gå och fika. Svetsarna har ju sina raster efter oss. Så min apelsin ligger kvar i skåpet och väntar på morgondagen.

 

Idag provade jag ett nytt recept när jag kom hem. Franska färsbiffar, och det vart kanongott. Klyftpotatis till var det också. Det är ju franska örter i dom där biffarna, och det är min favoritkrydda. Kommer inte ihåg vart jag hittade receptet, men jag antar att jag skrivit det från nån tidning.

 

1 påse fransk löksoppa, blandas med 1 dl standardmjölk. Låt det stå i 10 minuter. Blanda sen i 2 tsk franska örter, 1 vitlöksklyfta och grovmalen svartpeppar och 400 gr fläskfärs.  Gör biffar och stek i stekpanna. 

 

Efter maten så satt jag här och kollade mailen mm. Sen tog jag systrarna ut på en kvällspromenad runt byn. Eftersom jag inte kan gå morgonpromenader med dom så får jag väl gå på kvällen istället. Jag börjar för övrigt känna mig ganska bra. Har inte tagit en endaste halstablett idag. Fast jag kände när jag gick kvällspromenaden att det kändes lite tungt mot slutet. Man börjar få en liten rutin i det här. När jag kommer hem så börjar jag laga mat, och samtidigt så diskar jag   . Sen när det är gjort så slappar jag en liten stund, och sen gör jag nåt tex går ut med systrarna eller nåt annat.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se