Colliekompisarna

Alla inlägg under mars 2013

Av Marru - 20 mars 2013 21:40

Idag har vi kört på nya banor. Banorna kändes lättare idag, eller var det så att vi börjar bli mer vana. Vi började alla fall med teori på förmiddagen. Vi har tittat på en del filmer under dom här dagarna. Men filmen vi såg idag slog nog alla rekord. Oj, vad vi skrattade när vi tittade på den. Det var en film med riktiga skådisar. Visserligen så hade den ju ett allvarligt budskap, men den var rolig och titta på alla fall, och gjorde så att man vaknade till. Jag hittade den på you tube, här. Vi tittade också på en annan film tidigare på morgonen. Den handlade om hur man kör på ett lager. Det var en lager med öl. Jag har aldrig sett så mycket toapapper bland ölburkar. Ok, jag har väl inte sett massor av ölburkar heller för den delen. Men det var ju lite lustigt när den där trucken åkte där mellan pallstativen, så var det nästan jämt när det var nåt som ramlade eller nåt annat, så råkade det stå en pall med toarullar bland ölburkarna   . Ok, det vart ju lite säkrare och filma det när truckföraren inte behövde få en massa hårda ölburkar på sig, utan lätta toarullar istället. 

 

Imorgon börjar vi alla fall med uppkörning. Börjar med 2 av 4. Uppkörningen kommer att gå på tid. Så jag frågade igår, vilket som var viktigast, säkerheten eller tiden. Förra utbildningen som jag gick så var uppkörningen utan tid. Och det tyckte jag var vettigt. För den läraren ansåg att säkerheten gick före tiden. Så jag tycker dom på den här utbildnigen säger lite emot varandra. För när jag frågade om vilket som var viktigast, så fick jag till svar båda. För det var ju inte bra om körningen tog för lång tid. Men senare på dagen säger han att företaget inte kan vänta sig att man är snabb i början, utan det kommer med tiden. Så med tanke på det så tycker jag att dom skall tänka på säkerheten och låta tiden vara. 

 

Jaja, vi får väl se hur det går imorgon.

ANNONS
Av Marru - 19 mars 2013 21:25

Dag 2 på truckutbildningen. Jag kom dit först av oss i Ludvika, jag åker ju över Ulfshyttan till Borlänge. Gick in och hallen, och tittade runt   . Man hade nästan kunnat tro att det varit jordbävning eller nåt där inne   . Men så illa var det inte. Utan lärarna hade pressat in 4 banor i den lilla hallen. En för varje trucksort. Vi skulle ju börja ute vid truckarna, först med daglig tillsyn. Sen fick vi en bangenomgång. Hmmmm....man skulle behövt en banskiss som i rallylydnaden eller en banvandring som i agilityn. 2 av banorna kom jag ihåg alla fall. En av truckarna är en där man själv står i en så kallad korg. Tanken med den är att man kör fram den till ett pallstativ. Dom kan ju vara flera hyllor höga. Den på skolan var bara 3 hyllor hög. När man står vid pallstativet, så skall man sen hissa upp korgen man står i   . Sen när man är på rätt höjd så skall man ta upp gafflarna med pallen. Sen är det bara och plocka det man vill ha från hyllan och på pallen. Sen kan man hissa ner sig igen när man är klar. Jag åkte iväg med den trucken, körde hela banan och bökade med att backa in bredvid pallstativet. Lyfte upp korgen, och skall ta upp pallen. Pallen   , vart är den????? Den som körde den trucken innan hade ju tagit ner gafflarna, precis som man skulle göra. Meningen var ju att jag skall lyfta upp gafflarna så att jag får pallen med mig. Men det glömde jag ju, så jag åkte ju runt utan pall. Så det var ju bara och hissa ner sig igen, och åka och hämta den där pallen. Kan ju säga att jag inte vart överlycklig över det. Tyckte inte att det var nån höjdare och stå där i korgen och hissa upp sig. Tyckte att man inte kom ner tillräckligt fort. Stabilt golv skall man ha under fötterna. 

 

Den andra trucken som jag tyckte var bökigast igår, en gick ovanligt bra idag. En problemet var att jag inte var säker på avståndet när man skulle svänga in med pallen mot pallstativet. Men jag tog mig runt banan med den med hedern i behåll   . 

 

Men nåt som stör mig är motviktstrucken. Det är över 4 år sen jag kört en sån. Bitvis så körde jag ganska mycket. Tex en sommar så körde jag heltid i 4 veckor. Idag känns det nästan som om man aldrig suttit i en sån förut. Fast det är klart, det fanns ju inga trånga banor inne på stålrör. Enda stället där man kunde säga att det var trångt, det var när man var inne vid svetsmaskin på ettan. 

 

Sen på eftermiddagen så hade vi teori. Man kände sig ganska trött efter lunchen, men det var bara och bita ihop. Vi gjorde en bensträckare alldeles innan fikarasten. Sen när vi skulle ut på fikarasten så tänkte jag att jag skulle hämta min smörgås som jag hade liggande i bilen. Men jag hittade inte bilnycklarna   . Jag kände igenom alla jackfickorna. Hade en huvjacka också och gick igenom dom fickorna och jeansen. Men inga bilnycklar. Då började jag få lite panik. Gick till läraren och satt jag hade ett litet problem. Att jag tappat mina bilnycklar. Men jag kunde ju inte förstå att vi inte hittade dom eftersom jag efter att jag varit till bilen hade bara gått in i hallen och rakt in i teorisalen Vi var ut flera ggr för att kolla. Jag var nära på att ge upp och fasade för tanken över att ringa till maken. Jag och bilnycklar har ju ett litet problem. Men till slut så hittade jag dom. I den lilla fickan som satt på ärmen. Jag hade ju inte jackan på mig när jag var till bilen med matlådan, utan hade den hängaden på ärmen. Jag stoppade nyckeln i en ficka som var öppen utan att tänka mig för vilken ficka det var. Så fort jag inte har nycklarna i höger jackficka så får jag lite panikkänsla att jag har tappat bort dom. Vilken känsla det var och hitta nycklarna. Men jag kan lova att man vaknade till alla fall.

ANNONS
Av Marru - 18 mars 2013 21:33

Idag blev det att åka till Borlänge då. Men allra först så var jag in en sväng till järnvägsstationen. En del kan nog säkert gissa varför. Precis, salladen   . Såg att & Ett kök öppnade redan 6.15 på morgonen. Kanske blir det en sallad på fredag också. Vet ju aldrig när jag får det igen nästa gång. Så klockan var ganska exakt 8 när jag kom dit. Missade ju att ta med mig skyddskor, så det blev till att låna ett par där på skolan. Vi började med teori hela gruppen först eftersom dom filmade ute i hallen där vi skulle köra. Sen blev vi uppdelade i 2 grupper. Vi från Ludvika fick vara ihop, sen fick vi med en karl till. Han tyckte jag såg väldigt bekant ut. Han sa detsamma om mig på eftermiddagen, men vi kunde inte komma på vart. Men jag har en känsla av att jag har sett han åka buss nånstans. 

 

Sen efter på lunch så fick vi ut och köra. De hade 4 olika sorters truckar. Jag började med den som jag var bekant med, motviktstrucken. Det kändes lite ovant i början men sen började det gå bättre. Sen gick jag över till en som hade en platta bakom, och man höll i ett handtag där reglaget för gasen fanns. Man skulle också vrida på det handtaget om man skulle svänga. Det var lite problem med balansen där ett tag. Men det började gå relativt bra till slut. Nästa truck jag hoppade på var också en där man stod. Men den var mycket stabilare. Den kändes lite konstig för man hade gafflarna bakom sig när man stod där. Men sista trucken jag gav mig på, den var värst av alla. Vred man för mycket på ratten när man tex höll på att backa så började den helt plötsligt gå framåt. Ingen ordning och reda på den saken. Den kommer nog bli den jag får mest problem med. Vi har 2 dagar till på oss och öva på dom. Idag körde vi bara slalom mellan lastpallar som stod på högkant. Både framåt och bakåt. Men imorgon blir det svårare uppgifter. 

 

På lunchen satt jag ensam av oss från Ludvika och åt, för killarna åkte till Max. Då kom en väldigt mörkhyad man och satt sig vid samma bord. De var väldigt många som hade börjat nån annan utbildning där idag. Alla fall så hade den här karln med sig spagetti och köttfärssås. Så såg jag han hålla på och lyfta på spagettin med fingrarna. Tänkte väl inte så mycket på det utan fortsatte och äta på in underbart goda brie och salamisallad. Helt plötsligt så såg jag att han satt där och åt med händerna   . Alltså spagetti och köttfärssås är väl inte direkt nåt man äter med händerna, men det gjorde han. Jag såg inga bestick i närheten av han.

Av Marru - 17 mars 2013 22:13

Så var det slut på denna härliga helg, och imorgon börjar allvaret igen. Nästa vecka skall jag vara i Borlänge på truckutbildning. Jag har ju visserligen truckkort redan, men bara för motviktstruck. Sen har jag ju tappat bort kortet. Jag fick ju den när jag var med i lärlingsprojektet i Sura. Men det var inget riktigt plastkort, utan en papperslapp som var inplastad. Jag körde ju ganska mycket truck på stålrör. En sommar så körde jag heltid i 4 veckor tror jag det var. Men det är ganska länge sen så vi får väl se hur mycket som finns kvar. Fast det kanske är som med cykling. Har man en gång lärt sig det så glömmer man det aldrig   .

 

Imorse gick jag med systrarna på hälsospåret. Sen tog vi oss ut på isen, och gick där. Där fick dom verkligen rusa av sig. När vi gått en bit så kommer det ner en karl lite längre fram. Han sätter sig där på sin låda och börjar pimpla. Systrarna tyckte nog att han såg lite mystisk ut för dom började buffa båda två. Men jag har alltid trott att pimpla är en ganska rogivande sysselsättninge. Men ack vad jag bedrog mig. Han kan inte ha suttit där mer än 5 minuter när jag hörde ett ljud bakom mig. Då var han igång och borrade ett nytt hål. Gjorde han nya hål var femte minut så kan jag inte tycka att det är speciellt rogivande. 

 

Efter det så trimmade jag tassarna på systrarna. Det var ganska jobbigt för jag fick göra det sittande på golvet. Trimbordet har en annan funktion för tillfället. Så tassarna ser ut därefter också.

 

Nu på kvällen har jag varit till Hedemora och spelat durspel. Vi fick publik också ikväll. Ett par från deras granne kom och lyssnade på oss. På lördag nästa vecka skall vi spela på ett 20-års jubileum i Borlänge. Det skall bli så kul att få komma ut och spela igen. Det är nåt jag verkligen har saknat. Fast det är ganska skönt att det bara är det lilla spelet. Var ju ganska trött på att släpa på det stora åbäket överallt. Alltså det stora dragspelet. 

Av Marru - 16 mars 2013 23:00

Jag var ute strax efter 8 redan imorse och gick med hundarna. Först med Micki och Farina i långsam tempo en vända på ca 2 km. Sen med systrarna i lite raskare tempo ca 4 km. Efter det frukost och sen till mamma. 

 

När jag kom hem så bestämde jag mig för att nu hämtar jag upp änglatrumpeten och pelargonerna från källaren. Jag har haft 2 st änglatrumpeter uppe hela vinterns som var så små att dom hade aldrig klarat sig i källaren. Fast den ena står i ett vattenglas, precis som jag hade en förra vintern. Och den har klarat sig precis som den förra gjorde. Pelargonerna ser också ut att ha klarat sig. Jag frågade mamma om hon hade nåt miniväxthus, och det hade hon ju. Hon håller ju inte på med blommor mer, tycker det är jobbigt att vattna dom. Så jag tog med den hem. Så jag har sått tomater och petunior. Få se om det blir nåt av dom. Sen har jag en påse frön till physalis . Tänkte prova om jag får några av det. Men dom hann jag inte så idag. Sen får vi väl se hur mycket jag hinner med imorgon. Skall till Hedemora och spela på kvällen. Sen hade jag tänkte tvätta Farina den här helgen. Fast det verkar som om det får bli nästa helg kanske. Trimma tassarna på systrarna skulle jag också behöva göra. 

 

Så fullt upp är det alla fall. 

Av Marru - 15 mars 2013 23:13

Äntligen så är dagen här. 23 morgnar på raken har jag gått upp tidigt. Men nu i helgen behöver jag inte höra på väckarklockan alls. Utan får sova länge jag vill, men jag misstänker att det inte blir så länge. Så det är lika bra att jag går och lägger mig snart. Men jag hinner ju inte med att göra allt jag ville göra. Jag hade tänkt och leka lite med psp innan jag lägger mig, och hade börjat på ett bonustema. Men precis när jag skall ta ner en hjälplinje så låser programmet sig, och jag hade inte sparat det sista jag gjort. Får hoppas att jag ställt in att den sparar själv med jämna mellanrum, så att jag inte behöver börja om där jag slutade sist. 


Igår hade vi rallylydnadsträning. Hade tänkt träna lydnad med Lizzie, men den träningen blev till styrketräning för mig istället. Jag hade dagen innan på agilityträningen fått med mig en kofot för att få upp dörren. Det är ju en gammal ståldörr, och den har varit lite krånglig av och till. Eller mest har det varit låset på vintrarna. Men nu har hela dörren börjat krångla. Kofoten använder vi bara för att handtaget håller inte för att rycka och dra hur mycket som helst. Vi höll på i en halvtimme med att få upp dörren. Så där rök den lydnadsträningen. Får väl hoppas att det blir lite varmare snart så man kan träna här ute. 


Så vi började med rallylydnad direkt. Det var så kallt igår så jag tänkte att jag testar med att ta båda in i hallen samtidigt. Har ju gjort det förut men då fanns det inte lika mycket hundar där. Clara skällde i början när jag gick med Lizzie, men sen mot slutet tystnade hon. Fast ibland så anklagade jag fel hund för det stod en flat på motsatta väggen och skällde för hans matte höll på med en annan hund. Jag började träna med Lizzie, gick bara skyltarna som var framme i fortsättningsklassen och avancerad klass med henne. Sen tog jag Clara. Måste säga att hon var ovanligt duktig igår. Hon kanske blev sotis när hon stod och väntade på oss. Hon var mycket närmare mig än vad hon brukar. Jag skulle ju behöva en godkänd i fortsättningsklass med henne. Måste bara hitta en tävling som jag kan anmäla henne till. Gick momenten med Lizzie en gång till. Sen försökte jag koncentra på att få henne att första vart hon skall ta vägen när jag säger sidan. Det blir inte lätt. Hon har ju accepterat att hon ibland skall vara på höger sida. men att få dit henne på kommando har jag inte lyckats med än. Men snart så faller poletten ner  där också. 


Idag har jag hållt på och grejat hela eftermiddagen. Gick en eftermiddagspromenad med systrarna delvis på hälsospåret. Men vi gick ner på isen också för att gå runt udden på isen för att komma upp till hälsospåret igen senare. 

Av Marru - 15 mars 2013 23:02

Den här veckans frågor hittar ni här. Och mina svar på dom kommer här   .


Mello

 

1. Såg du melodifestivalen igår kväll? Om inte, varför?

Ja!


2. Vann rätt låt? Om inte, vem tycker du borde ha vunnit och varför?

Nej! Jag gillade Louise Hoffstens låt. Den låter var inte lik dom andra, 


3. Vad tycker du om att andra länder får vara med i vår omröstning?

Tycker att det räcker med att det egna landet röstar.


4. Vad tycker du om melodifestivalen generellt?

Jag tycker inte alls om det nya upplägget med dubbla telefonröstningar.  Som jag skrivit förut så får Telia in sjukt mycket pengar på desssa telefonröstningar. Ok, en del går ju till bra ändamål. Men jag tycker att det blir alldeles för långrandigt. I Finland har dom gjort om allt. Dom kallar tävlingen för Den nya musikens tävling. Visserligen tycker jag inte det var mycket nytt över låter som vann. Jag hann inte med att titta på tävlingen i år, men förra året var det mycket bra låtar med där. Publiken får ingen möjlighet att rösta förrän på slutet. I början är det bara en jury på 4 personer som bestämmer vilka som går vidare. Tror publiken inte får nåt att säga till om förrän i semifinalen. 


5. Vilken är den bästa melodifestivallåten genom tiderna?

Det kan ju inte vara annat än Waterloo. Sen finns det många andra som jag gillar. Som Finlands låt med Hanna Pakarinen som heter Leave me alone, eller Kaija Kärkinen med Hullu yö. 

 

 

 

Av Marru - 13 mars 2013 22:25

Vilken härlig dag det blev idag, trots att det är bitande kallt igen. Vi började ju inte förrän 10 idag i skolan. Jag gick upp 1 timme senare idag än vanligt, så jag hann gå en morgonpromenad först med systrarna och en med Micki och Farina. Sen var det bara och åka till skolan. 

 

Sen var det full sula hem igen för att hinna äta och sen åka till Norberg och agilityträningen. Det har börjat vara mycket folk på agilityträningarna idag. Men vi hade ett par kortbanor och träna på. Sen hade vi ett extra långt slalom också. Lizzie gick inte ur en endaste gång idag. Fast hon gick inte så värst fort heller idag. Ändå så försökte jag busa upp henne lite. En av kombinationerna var starten från helgens tävling. Nu så såg jag klart och tydligt hur jag skulle gjort den starten. Hade sparat en del tid på att göra som jag gjorde idag på träningen. I söndags så fick jag lite stopp där vid ett tillfälle. 

 

När vi tränat klart så gick jag ut med Lizzie, och då märktes det vad kallt det var. Hon fick kramp där hon gick i lössnön. Så hon fick pinka lite snabbt sen la jag henne i bilen. Efter det gick jag in igen och hjälpte till och plocka undan hindrena. Det är nåt vi slipper hålla på när vi är i Semla. Plocka undan hindrena för rallylydnaden. Men på vintern så måste vi göra det för att få plats i hallen.  Imorgon är det kortbanor som gäller. Fast före rallylydnaden skall vi ju träna lydnad. Jag får väl fortsätta och träna fjärren. Hon har ju fått för sig att hon inte skall  sätta sig när jag kommenderar sitt, utan hon bara ligger och gafflar.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27
28
29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se