Colliekompisarna

Alla inlägg under mars 2013

Av Marru - 12 mars 2013 21:42

Från att i lördags varit överlycklig över vårkänslor, så känns det helt tvärtom nu. I förrgår var det nästan -16 på morgonen, och nu vräker snön ner. Visserligen säger dom i Finland "uusi lumi vanhan surma" , vilket betyder ungefär nysnö den gamlas död. Men vi får väl se, det finns ganska mycket av den gamla snön kvar än. Vad jag längtar till att få börja träna ute i Semla igen. Börjar bli ganska trött på att åka till Norberg flera ggr i veckan. Visst är det bra att vi har hallen, men den är ju lite långt borta. Rallylydnaden kan vi ju flytta dit ganska tidigt, men agilityn lär det nog dröja med. 

 

I förra veckan kom det allra sista avsnittet av House. Nu har dom börjat med nån idiotserie där dom dödar folk på löpande band verkar det som. Det verkar som om den handlar om nån sekt. Det är nog bland det sämsta jag har sett, men maken verkar gilla den. Fast han blundar ibland han också när han tittar på den. 

 

Imorgon blev det visst sovmorgon för oss från skolan. Lärarna skall ha planeringsmöte eller nåt. Så jag tänkte att jag tar systrarna på morgonpromenad imorgon. Sen har ju Lizzie och jag agilityträning på kvällen. Då skall det tränas slalom.

ANNONS
Av Marru - 10 mars 2013 22:05

Idag har vi haft vinterns sista Vintercup. Det var 3 ggr hoppklass idag. 2 av klasserna var väl egentligen klara vem som skulle vinna. Det var bara i small där den som ledde cupen kunde bli hotad av den som var tvåa. Det syntes också på hans sista lopp. Han var bra nervös när han sprang sista loppet   .

 

Hur gick det för Lizzie och mig då? Ganska bra. Banorna var ganska svåra att komma ihåg. Men det var bara en bana jag hade lite problem med. Men första banan gick ganska bra, tom slalomet. Det var på slutet hon kom lite snävt på ett hopphinder och rev det. Jag är ju inte van att hon river. Blir lika överraskad varje gång. Vi fick 5 fel och tidsfel på första loppet, och 11:e placering.

 

Andra loppet var lite knepigare att komma ihåg. Jag hade planerat hur jag skall göra. Men när det var vår tur så glömde jag bort mig ett tag och placerde mig helt fel. Så jag fick springa på utsidan av alla hinder. Blir det galet i början så blir det för det mesta galet hela vägen. Det blev strul i slalomet bla. Så det loppet diskade vi. 

 

Tredje loppet var ännu värre och komma ihåg. Men det gick bra på den biten. Men det var en ganska knepig bana så det gick ju inte så snabbt precis. Men trots det så kom vi på 6:e plats, tror jag. Det var ett par hundar kvar när jag tittade på resultatlistan. Men jag har för mig att de inte tog sig i mål. Det om nåt säger ju en del av banan, för vi hade ganska bra med tidsfel. 

 

Så nu får vi vänta ända till påsk på nästa tävling. Det blir 2 dagar i Rättvik, 4 lopp båda dagarna. 

ANNONS
Av Marru - 9 mars 2013 20:34

Jag vaknade en timme före väckarklockan imorse. Där ser man hur det blir när man går upp tidigt i flera veckor på rad. Är inne på den andra vecka nu. Har inte haft en sovmorgon på hela tiden. Maken vaknade också tidigt. Så då tänkte jag att jag har ju gott om tid, så då går jag morgonpromenaden med systrarna. Annars hade han fått ta alla 4 på morgonen. Men jag hade över en timme på mig innan jag skulle åka, så då hann jag. Jag hade inte riktigt bestämt mig vart jag skulle gå. Men sen visade det sig att det var ju så snön var ganska hård. Det har ju varit kallt på nätterna. Kollade hur det såg ut där man åker in på hälsospåret. Det fanns skidspår men det fanns även fotspår. Så jag tänkte att vi går hälsospåret, och systrarna vart glada över att få gå där igen. Det om något är väl ett vårtecken, när man kan gå ut och gå på hälsospåret. Visserligen så var det snö fortfarande på hela spåret. Men efter sjön så var det så mycket kvistar, barr och kottar på spåret så det var nog ingen bra skidföre där alla fall. Så vi har haft våran premiärpromenad på våran favoritslinga.

 

Efter det så åkte jag till Norberg och agilitytävlingen. Satt bakom datorn som vanligt. Jag börjar känna mig ganska bekväm med det där programmet nu. Det var några klubbkompisar som fick pinnar idag. Det var kul och se. 

 

Sitter nu och tittar på Melodifestivalen, och den enda värdiga vinnaren där är Louise Hoffsten. Inte nog med att låten är bra, den har ju en innebörd också. Sen är ju Louise envis som sjutton som ställer upp i denna karusell trots sin sjukdom.

 

Ikväll så skall jag försöka komma i säng lite tidigare än igår. Imorgon skall Lizzie och jag tävla. Sista tävlingen i Vintercupen och det blir 3 ggr hoppklass imorgon.

Av Marru - 8 mars 2013 22:45

Igår när jag åkte till träningen så åkte jag ju till Ica i Fagersta för att se om det hade memma. När jag var där så ringde jag till mamma och frågade hur många hon skulle ha. När jag sen senare på kvällen skulle ringa till henne och höra om jag skall ta med mig en idag när jag åker till henne. För dom var ju frysta, och då tinar den ju upp i bilen. Eller om hon ville ha dom nästa helg när jag åker direkt hemmifrån till henne. Men det gick ju inte komma fram till henne för det tutade upptaget. Jag trodde först att hon pratade med nån. Men det tutade ju upptaget efter en timme, och ännu senare så då misstänkte jag att hon lagt på luren snett. Funderade ett tag på om jag skulle ringa till hennes granne för att be henne gå över. Men tänkte att det är ju lite sent och de kanske sover. 

 

Provade och ringa igen på förmiddagen, och det tutade upptaget fortfarande. Då tänkte jag att jag kan ju ringa till hemtjänsten, de skulle ju till henne alla fall. Så jag ringde till dom och sa vem jag var och frågade om de hade varit hos henne än. Nej, det hade dom inte. Dom visste om att hon hade larmat men inte hunnit dit. Så jag sa att jag bara ville att de skulle säga åt henne att lägga på telefonen, att det går inte komma fram till henne. Då säger hon på hemtjänsten att mamma inte glömt lägga på luren, för hon har larmat. Det där med larmet var ju inget jag visste nåt om   . Det var ingen fara sa hon, det var nåt med toaletten eller nånting   . Men jag försökte säga en gång till, men hon har ju alla fall inte lagt på luren, ifall dom kunde säga det åt henne. Då säger hon att det är inte mamma som inte lagt på luren, utan det var jag   . Undrar nu hur  hon tänkte där. Om det var jag som inte lagt på luren, hur skulle jag komma på idén att ringa henne. Jag bör ju om jag ringer med en vanlig hemmatelefon tex lyfta upp luren för att kunna ringa överhuvudtaget nånstans. Men resultatet av denna diskussion var alla fall att ingen sa nånting åt henne. När jag skulle ringa innan jag slutade skolan för att påminna henne om att vi skulle till vc, så tutade det fortfarande upptaget. 

 

När jag kom till henne så sa jag direkt att hon måste lägga på luren. Då hade hon tydlingen glömt att trycka på knappen på telefonen. Hon använder ju högtalarfunktionen på telefonen för hon orkar inte hålla luren vid örat. Så istället så trycker hon på en knapp på telefonen. Men nu hade hon glömt och trycka på den när vi var klara. 

 

Sen visade det sig att hon för ovanlighetens skull hade haft mobilen på. Jag tänkte ju inte på att prova den för hon har den aldrig på annars när hon är hemma. 

 

I helgen blir det en härlig agilityhelg igen. Imorgon är det klass 1 tävlingar, då är jag ju bara funktionär. På söndag är det sista delen av Vintercupen. Då skall Lizzie och jag tävla.

Av Marru - 7 mars 2013 22:33

Idag var det lite stressigt här på eftermiddagen. Fast i skolan var det inte stressigt. Jag har gjort utvändiga gängor på en stång. Vad sakta det snurrade, och man fick ta så lite åt gången. Första stången gick kanonbra, men den andra stången vart nog lite för mycket för mig. Helt plötsligt så stannade maskin. Jag tittade vad som hände. Istället för att backa så tröck jag spaken neråt och då fortsatte ju verktyget framåt, och in i min stång   . Blir bara så matt ibland. Men det vart ingen större skada, annat än att jag fick göra en fas alldeles för stor, för att få bort det som vart skadat. Skäret gick inte sönder. Men det fanns en risk att hela verktyget flyttat på sig, att man inte skulle fått in den i den påbörjade gängan igen. Men det hade inte hänt nåt på den fronten alla fall. Men istället så fick jag problem med att den skulle gänga jämt. Gängtolken gick på hur bra som helst i början, men sen mot slutet så gick det inte alls. Oavsett hur många gånger jag tog om. Men till slut så gick den på hela vägen. På teorifronten har jag börjat igen och skriva koder. 

 

Men imorgon så har vi bara en lärare där igen, och en som bara jobbar fredagar. För han är pensionär och jobbar bara en dag i veckan. Så vi får se vad jag skall göra imorgon. 

 

När jag kom hem från skolan så slängde jag bara i mig maten. Fast jag fick ju först ta en tallrik, och flytta över från tallriken som  maken gjort i ordning åt mig, och sen från matlådan han hade gjort i ordning. Han verkar tro att jag äter lika mycket som han. Det vart nog mer på den andra tallriken än på den som jag åt från   .

 

Varför jag hade bråttom? Jo, det var för att jag tänkte jag skulle åka in till Ica i Fagersta för att se om de har memma där i år igen. Det hade dom, 2 st för 65 kr. Fast det var inte riktigt färskt. Förra året så var det inte nerfryst, men det var det nu. Så jag tror nästan att det var sånt som vart kvar från förra året. Det håller sig ju ett tag i frysen. Men det är alla fall Kymppi-memma, och det är bra mycket godare än Fazers memma. Det är den som bla våran affär har. En liten gul låda som kostar 45 kr. Den dom säljer i Fagersta är den bästa memman, och mycket större lådor. 

 

Snart blir det sängen här så att man orkar med sista skoldagen denna vecka. Skall bara tömma USB-minnet och stoppar den i jackfickan. Så jag kommer ihåg att ta med mig den till agilitytävlingen på lördag. Vi har ju kommit på att det går bra och ladda upp resultaten från tävlingen från USB-minnet. 

 

 

Av Marru - 6 mars 2013 22:10

Eftersom jag inte har nåt speciellt och skriva om så tänkte jag köra med lite veckans frågor eftersom det kommit en del igen. Du hittar frågorna här om du är intresserad och svara på dom.

 

3 mars

 

Spara eller slösa

 

1. Sparar du pengar regelbundet, till vad isåfall?

Ja, för tillfället till en hundvalp. När det är klart så skall jag börja spara till nästa projekt. Har många på min lista. En ny tv, kamera mm.


2. Om nej, varför inte?


3. Vad lägger du helst pengar på?

Mat


4. Spenderar du mycket pengar på dig själv?

Nej!


5. Pensionssparar du?

Nej!


1 mars


Träning

 

1. Tränar du regelbundet?

Beror på vad man kallar för träning. Men går regelbundet.


2. Vilken träningsform är din favorit?
Agility


3. Vilket är ditt syfte med träningen?

Ha roligt tillsammans med min hund.


4. Tar du något tillskott eller vitaminer?

Nej!


5. Vart någonstans tränar du? Gym, hemma, ute eller något annat?

Ute.

 

Övernaturligt

 

1. Tror du på övernaturliga ting?

Delvis! Min farmor påstod sig se en del saker som skulle hända. Bla säger hon att hon hade haft besök av sin mamma som sagt att hon skulle komma och hämta farmor efter att farmor fyllt 82 år. Farmor dog ett par månader efter att hon fyllt 82. Min faster var hos farmor på slutet. Alldeles innan farmor dog så hade hon sagt nånting om att mamma kom nu för att hämta henne. 


2. Tycker du om tv-program som Medium, Hemsökta hus mfl?

Är väl ganska ok, men känner inget behov att jag måste titta på det.


3. Har du någonsin varit med om något övernaturligt själv?

Nej!


4. Tror du att det finns liv i universum eller tror du att vi är själva?

Vet inte!


5. Skräms du av övernaturliga ting eller är du fascinerad?

Har inte tänkt så långt.


 

 

Av Marru - 5 mars 2013 22:19

Idag äntligen så blev jag klar med matten i skolan. Jag har av och till suttit och stirrat på samma bild en hel eftermiddag för att hitta en triangel där som skulle kunna användas för att räkna ut nåt mått. Igår så började jag ju på själva matte-testet, men jag hann inte klart med den så jag fortsatte idag. Det var 2 uppgifter jag inte fixade. Men jag tänkte att jag behöver ju bara ha en viss procent rätt, så jag klarar mig alla fall. Så glad i hågen så skickar jag iväg testet. Får svaret, 15 % rätt   . Hur kan det ara möjligt att jag räknat fel på nästan alla av 15???? Var till läraren för att säga till om att nollställa testet att jag kan göra den en gång till. Vi gick in till kontoret och tittade på vad som gått snett med det. Det var väldigt enkelt avklarat. Det stod ju att man skulle ha två decimaler med i svaret. Nånstans i mitt bakhuvud hade jag nåt att man var tvungen och räkna med två decimaler hela tiden då. Men det skulle jag inte göra, utan alla decimaler skulle med från början till slut. Sen på slutet avrunda till 2 decimaler. Så jag räknade om, och skickade in. Den här gången hade jag 83% rätt, och godkänd. Så nu är äntligen matten avklarad. Nu vill jag inte se trianglar, pythagoras, eller trigometri på länge. 

 

På förmidddagen så började jag svarva det som behövs till skruvstycket, så att jag får den klar också nån gång. En av lärarna skulle köpa skruvar så att jag kan börja skruva ihop det andra som jag gjort. 

 

Annars så känns det lite vemodigt idag. Idag kom det allra sista avsnittet av House. Jag har ju till slut fastnat för den serien. Har tom tittat på repriserna när jag kunnat. Jag fastnar för serier som har en udda personlighet, som dr House. Eller Ally i Ally Mc Beal. Det är också en serie jag kunde titta på hur många gånger som helst. Kändes lika vemodigt när den tog slut. 

 

 

Av Marru - 4 mars 2013 21:33

Då är ungarnas sportlov över. En annan går ju också i skolan, men inte fick jag nåt sportlov inte   . Jaja, det är smällar man får ta. Jag är nu inne på nionde dagen utan sovmorgon, och har elva kvar. Börjar känna mig lite trött så det blir nog och lägga sig lite tidigare på kvällarna. Lägger mig ju ganska tidigt redan som det är, men kanske en halv timme tidigare. Nästa helg är det ju agilityhelg. 

 

I skolan idag så fortsatte jag och svarva inne i rörstumparna. Blev klar med dom idag. Jag var lite orolig där ett tag att jag skulle åka på och svarva dom mindre också eftersom han som började med dom är på praktik i 5 veckor nu. Men tack och lov så fick nån annan det. Det började kännas lite enformigt, och jag ville börja med nåt annat. Så jag fick börja med teori igen på eftermiddagen. Trianglarna, återigen. Men jag skippade det jag inte kunde på kunskapstestet och gick på provet direkt. Jag har alla fall fixat dom 4 första frågorna där alla fall. Tror jag. Men det är alla fall ett test där man vet om man gjort rätt eller fel. Dom där kunskapstesten finns det ju ingen facit. Förstår inte varför man gör tester, men inte gör nåt facit till dom. Så nu är det en lärare som försöker räkna ut dom där uppgifterna för att sen kunna hjälpa mig. Skall bli spännande och se vad jag får göra på förmiddagen imorgon. Jag vill ju gärna fortsätta med skruvstycket. Det är ju några delar till den som skall svarvas. Så hoppas att jag får börja med dom. 

 

Ikväll så tränade jag med Lizzie igen. Lite fritt följ, fjärren och sen lite rallylydnadsmoment. Jag måste ta mig tid att träna lite med henne då och då när jag kommit hem från skolan. Hon behöver det mer än Clara. Man ser att hon ser lite grinig ut när hon inte får göra nånting, och hon blir så nöjd med så lite.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27
28
29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se