Colliekompisarna

Alla inlägg under mars 2013

Av Marru - 3 mars 2013 21:55

Idag så dömde jag min andra tävling eller den första på hemmaklubben. Det är nu jag får börja betala tillbaka det utbildningen har kostat   . Fast jag var på plats en timme före samlingen så fanns det hur mycket folk som helst i Norberg redan. Rallylydnadsfolket är ute mycket tidigare än agilityfolket. Vet inte om de är nervösare inför tävlingen än agilityfolket. Det var en lite ovanlig tävling på det viset att nästan alla startande var närvarande. Det var bara 2 som inte dök upp, och det var ingen som strukit sig före tävlingen heller. 

 

Som vanligt så fanns det väldigt många duktiga ekipage. Återigen så fick jag dela ut 100 poäng. I båda klasserna tom. Samma ekipage som fick 100 poäng av mig förra helgen i Katrineholm fick det i båda klasserna hos oss idag. Man bara satt där alldeles hänförd när de gick banan. Det gick så otroligt bra. Det var kul. Tävlingen förra helgen var deras första hörde jag idag. Men fick ju tyvärr underkänna några också idag. Det är ju tur, eller kanske otur för dom tävlande att jag har fått itutat i mig att titta ekipaget hela vägen från att dom kommer in på banområdet ända tills dom kommer ut för det var några som blev så glada när dom kom i mål att de klappade hunden innan de hann ut från banan. Och det på en bana där det var spring fram till mål. Då hade dom bara behövt springa den korta sträckan ut och det var klart med det. Men nä, då saktar dom ner farten och klappar hunden istället. Ja, det är ju läropengar det. 

 

Själv sitter jag och funderar vilka tävlingar jag skall åka med Lizzie, för vi skulle behöva 2 godkända i avancerad klass.

 

Imorgon är det dags för skolan igen, och jag hoppas att nån har svarvart dom där rörstumparna under dom 2 dagarna när vi höll på med miljö och hälsa. Hoppas också att lärarna har tagit reda på hur dom där trigometriuppgifterna skall lösas så att jag kommer ifrån matten nån gång.

ANNONS
Av Marru - 2 mars 2013 23:15

Idag har våran klubb haft Länskamp. Tävlingen som går mellan Västmanland, Dalarna och Gävleborg. Tyckte jag hörde dom säga att dom har haft den i 10 år. Från varje lag så startar 7 small, 7 medium och 7 large. Man försöker samla ihop dom bästa ekipagen i länet till den tävlingen. Det hurras och buas inne i hallen om vartannat. Man försöker psyka motståndarna och hejjar på sina egna. Stämningen är på topp med andra ord. Jag gjorde min praktiska tjänstgöring som tävlingsledare på den tävlingen. Så jag fick sitta och räkna ihop felen och tiderna. 

 

Tävlingen slutade med att Västmanland vann   . Gävleborg kom tvåa och Dalarna trea. Vinnaren blev ju rätt, men nog hade Dalarna fått komma på andra plats   . Efter tävlingen så byggde vi första rallylydnadsbanan till imorgon, så den står färdig där. Nu hoppas jag bara att dom tävlande har läst PM:t och förstått vad dom läst. För vi har skrivit in att dom med löptikar måste meddela senast fredag. Så då vill jag inte höra ett ljud om att nån kommer dit med en löptik, för då hade jag gjort allt annorlunda idag. Men kommer dom med en löptik utan att meddela så får dom skylla sig själva. Då får dom vänta på sin tur hela dagen. 

ANNONS
Av Marru - 1 mars 2013 22:55

Äntligen fredag, och helg. Men det blir ingen sitta i soffan helg. Imorgon är det ju länskampen. En agilitytävling mellan Västmanland, Dalarna och Gävleborg. Säger bara Dalarna och Gävleborg, huka er för i år är Västmanland laddade   . Jag skall göra min praktiska tjänstegöring som tävlingsledare. Teoribiten är färdig och det är bara den praktiska som fattas. 

 

Sen på söndag så är det rallylydnad. Höll på att få lite panik igår kväll, för jag kom på att jag inte kommit ihåg att skicka mina banor till henne som brukar skriva ut allt. Sen när jag kollade på kvällen om banorna såg ok ut, så fick jag lite panik igen. För det var en av banorna som jag var lite fundersam på om det verkligen kommer att fungera. Men jag har ju gjort som jag brukar, ritat upp det på rutat papper först, på papperet fungerade det. Så gjorde jag med förra helgens bana också, och den fungerade inte bara på papperet, utan även i verkligheten. 

 

Idag har vi i skolan haft fortsättning på föreläsningen från igår. Fast idag så riktade det på hälsa. Tyckte faktiskt att det var lite tråkigt. För hon hade inget nytt att komma med, utan gammal skåpmat som vi matas med från alla håll och kanter. Sen innan vi slutade så satt vi i en ring och alla skulle berätta vad dom skulle ändra i sin livstil för att förbättra sin hälsa. Kan ju säga att jag tyckte att det började gå lite väl långt. Så när det blev min tur så sa jag bara att det är min ensak, och om jag gör nåt eller inte så angår det bara mig. Ja, men då kunde dom andra peppa en sa hon. Om jag villl ha pepp i nånting jag beslutar mig för så har jag tillräckligt med vänner som kan ställa upp. Jag behöver inte främmande människor till det. Undrar om dom som sa att dom skulle sluta röka blir peppade av ifall vi går och påpekar "skulle inte du sluta och röka" . 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27
28
29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se