Colliekompisarna

Alla inlägg under juni 2013

Av Marru - 8 juni 2013 23:36

Idag var det bara och ta sig i kragen och göra allt man inte gjort tidigare. Men först av allt så tog jag systrarna ut på en långpromenad. Sen var det bara och börja beta av allt en efter en. Trimmade tassarna på 3 hundar. Jeri fick sin premiär på trimbordet idag. Det är ju mycket lättare och klippa när man inte behöver böja sig ner. Efter det så tog jag in Lizzie i badrummet för att tvätta henne. Hon är den som är besvärligast. Hon håller på och ruskar sig hela tiden. Så till slut så vet man inte vem som är blötast, jag eller hon. En gång så smet hon från duschhörnan till toalettdelen. Vi har ju tvådelat badrum. Först är det toalett med handfat. Där har det förut funnits ett badkar, men där har jag numera torkställningen. I andra delen finns det dusch och tvättmaskin. Men alla fall så smet hon därifrån full med lödder, och ställer sig och ruskar av sig. Jag som hade tvätt på tork. Men till slut så blev hon klar, fast nog hade jag ont i ryggen när jag blev klar med henne.  Sen blev det mat. 

 

Sen blev det dags och börja fundera på rallylydnadsbanor till nästa helg. Hela 4 stycken behöver jag. Det har väl aldrig varit så trögt som det var idag. Jag ritade och suddade, ritade och suddade. Till slut så fick jag väl ihop nåt. Än så länge har jag dom bara på papper. Städade lite på altan mellan varven. Sen möblerade vi om där. Nu är det mycket rymligare än vad det var förut. 

 

Det var väl lite av allt småpyssel jag gjort idag. Imorgon är det dags för agilitytävling i Dala-Floda.

Av Marru - 6 juni 2013 23:31

Vilken dag har det varit en härlig dag igen. Soligt och fint. Passade på att städa här hemma. Dammsugningen är det ju lite si och så med när maken har hand om det. Så jag gjorde det och torkade golven. Kan ju säga att det behövdes. Skall bli spännande och se hur många dagar det går innan det kommer en liten pöl på golvet. Förra natten så sov Jeri väldigt länge. Han sov ända till 9, och jag tror han hade sovit ännu längre ifall jag inte hade tagit ut han ur buren. 

 

Ikväll var vi och tränade lite på klubben. Det var banträning ikväll. Så jag gjorde upp nybörjarbanan som jag hade på tävlingen i Flen. Men nu blev det bara en nybörjarbana. Det blir lite dåligt med träning i dom högre klasserna. Jag muttrade lite tidigare idag över att jag inte anmälde Clara till fortsättningstävlingen i Sala idag. Men när jag var och tränade ikväll så kom jag fram till att det var då tur att jag inte hade gjort det. Hon var bra seg. Lizzie var väl inte heller så alert. 

 

Men efter den träningen gick vi upp till agilityplan, och då vart det mer fart på Lizzie. De har ju agilitykurs på klubben på tisdag och torsdag. Så då tränar vi på planen ner mot sjön. Men efter rallylydnadsträningen så brukar vi träna lite agility. Brukar ta 2 flugor i en smäll, så att säga. Jeri fick lite tunnelträning också idag. Idag tog vi den långa tunneln som jag rätade ut lite. Den var lite för böjd för att han skulle vilja springa igenom. Men när jag rätade ut den lite, och fick lite hjälp av en klubbkompis så vart han väldigt ivrig på att springa igenom den. Nästa gång så skall vi nog böja på den lite mer. 

 

En av mina klubbkompisar hade med sig sin sheltievalp. Den var så liten så. Vägde ingenting när man höll den i handen. En annan klubbkompis har varit och hämtat sin valp, och är på väg hem nu med den. Eller dom är väl hemma med vid det här laget kanske.

Av Marru - 5 juni 2013 23:47

Imorgon är det helgdag och ledigt. Då tänker jag sova ut så länge jag kan. Vilket inte lär bli så länge. Men alla fall längre än annars, och jag blir inte väckt av en väckarklocka. Det räcker för mig. Nu är det ett par veckor sen sist, och det lär dröja ett par veckor till nästa gång. Tänkte också passa på och få reda hur länge Jeri sover innan han vill ut. Annars så går jag ju ut med han när jag går upp på morgonen. Men han verkar ha fått en störra blåsa. Han kissar inte så ofta numera. Idag såg jag dessutom att han har fått väldigt långa ben. 

 

Upptäckte också idag att han börjar bli lite väl nyfiken. Vi var till mamma och klippte gräsmattan. Hon har ju en hörntomt med skogen på 2 sidor. Dit försvann han några gånger, plus att han var över till grannen några gånger. Så till slut så fick jag sätta fast han. Han var ner i diket som kommunen har grävt bakom tomterna. Han var alldeles svart om tassarna när han kom upp efter ett besök där. Det brukar rinna en bäck efter ena sidan av tomten, men den är nog ganska torr nu. Micki brukar vara där och dricka vatten, och såklart så visade han Jeri den härligheten också. 

 

Med andra ord så får inte jag mycket gjort där när maken klipper gräsmattan. Idag var det förresten en lite deppig dag. Pappas födelsedag. Han skulle ha fyllt 74 år i år   . Vad mycket som hade varit annorlunda om han hade fått leva.

Av Marru - 3 juni 2013 22:53

Idag var det då dags för sista valpkursen. Lite godissök bland burkar och annat skrammel. Sen blev det lite prova på rallylydnad och agility. Det är ju sånt som vi kommer att hålla på med, vilket alla säkert kan gissa sig till   . Jag fick han och följa med mig ganska bra bland rallylydnadsskyltarna. Sen var det dags för agilitybiten. Mittendelen av balansen låg på backen, sen var den tunnel, och ett par hopphinder som hade hoppbommen på 10 cm. Allt det avslutades med ett 4-pinnars slalom, varav vi körde bara ingången. Det är ju den vi måste få till först. 

 

Annars så var jag på lite dåligt humör när jag åkte på kursen. Mamma skulle ju till lasarettet i Falun idag. Vid halvfem ringer hon till mig och frågar om jag kan hämta henne   . Så jag ringer till dom som har hand om sjuktransporterna. Jodå, det fanns en bil bokad till henne 15.30 Dom visste inte varför hon inte var med på den. Men de skulle fixa en ny bil, och de skulle höra av sig till mig när dom visste när den skulle vara där. Så jag ringde till mamma och sa att det kommer en bil. Bilen som var bokad tidigare var bokad till 15.30 Men mamma sa att dom sagt åt henne att den var bokad till 16. Hon hade tom haft en tolk med sig då, så hon har inte missförstått. Sen gick det en halvtimme, och jag hade inte hört nåt. Så jag ringde upp dom på sjuktransporten igen. Jo, det stod en bil vid lasarettet. Jaha, sa jag. Personen jag pratade med skulle ju ringa tillbaka och meddela när bilen kunde vara där. Sen sa jag att mamma hade sagt att bilen skulle visst vara bokad till kl 16 åt henne. Det sa hon också som jag pratade med   . Så jag blev lite fundersam om den var bokad till 15.30 el 16. 

 

Så då ringde jag åter till mamma och sa att bilen står där. Jag ser ingen sa hon. Så jag frågade om hon var ute eller inne i hallen. Då sa hon att dom brukar komma in och hämta. Men inte den här gången tydligen. För det första så tycker jag att det är fel av dom att åka iväg bara. Hon har ju fått bilen bokad från lasarettet, så då måste de väl leta reda på henne och inte bara åka iväg utan henne   . Men så kom hon fram till bilen, och det var visst den som skulle hämta henne. När jag var på väg till kursen så tog jag mobilen för att ringa och kolla om hon kommit hem, men just då ringde hon och talade om att hon var hemma.

Av Marru - 2 juni 2013 23:00

Skall väl skriva lite om veckan som gått, trots att jag borde sova. Skoldags imorgon igen. Fast det blir ju en kort vecka alla fall. Jag får väl sova på torsdag. Kan väl börja med att i fredags så ringde jag till dom som har hand om gräsklippningen hos pensionärerna. De hade inte då än varit och klippt gräsmattan hos mamma. Alla andra har vi det här laget klippt gräset både två och tre gånger. Den var på vissa ställen 3 dm hög. Så maken och jag kom överens om att vi börjar klippa. Så i torsdags så var maken och hämtade en gräsklippare. Så på fredag så åkte jag hem först och hämtade några hundar. Maken nog några, och gräsklipparen. Sen åkte vi upp. Så nu är det ordnat. Måste dit och klippa nästa vecka, så att det blir ordning på den igen.

 

Igår sen var jag till Flen och dömde en rallylydnadstävling. Det var många duktiga ekipage som var det var riktigt roligt att se. Det var nybörjarklass och fortsättningsklass. De fick bara tag på en domare så jag lovade att jag skulle ta ca 70. Det brukar alltid bli svinn på själva tävlingsdagen, så i slutändan så var det bara ca 60, som vi brukar ha på våra tävlingar. 

 

Idag har vi då varit till Köping och tävlat agility Lizzie och jag. Det har varit DM. Tycker att lite av farten börjar komma tillbaka nu, men det går långsamt fortfarande. Slalomet har blivit lite bättre, och lite snabbare. Först började vi med dom individuella loppen. Hopplopp först. Allt gick bra, utom att jag på senare halvan av banan var på väg och ställa mig fel ställe, kom på det och flyttade på mig. Men det hann inte riktigt på rätt plats. Så Lizzie hoppade över fel hinder och vi diskade oss. Sen i agilityklassen så planerade jag in ett blindbyte, men den gick inte så bra. Så hon tog fel hinder igen. Så det vart disk igen.

 

Sen blev det dags för lagtävlingarna. Vi hade ett lag som dagen till ära fick heta Semlas balla vallare. I den ingår förutom Lizzie, en bc, en lapsk vallhund och en blandras mellan bc och beardis. Jag startade först av alla, och jag tänkte att jag kör säkert, så har vi en i mål, och pressen inte blir så stor på dom andra. Vi fick en vägran i slalom, och tidsfel, men vi tog oss runt. Sen diskade sig nästa ur nästa lag, och laget efter den diskade sig också. Den första från andra laget från våran klubb klarade sig också. Sen blev det nästa från vårat lag, men de diskade sig. Sen blev det nr 2 i nästa lag, och den diskade sig. Yes, då var dom borta ur leken. Sen blev det nr 2 i lag 3, och den diskade sig också tror jag, eller så var det den tredje. Men de vart alla fall också borta ur leken. Så till slut så var det bara vi och det andra laget från våran klubb kvar. Sen blev det spännande och vänta och höra vilka som vann då. Dom andra vann och vi kom tvåa. 

 

Sen blev det hoppklass, och Lizzie och jag körde säkert igen. Där hade jag inte riktigt koll hur dom andra gick. Men vi kom tvåa i den lagtävlingen också. Så det var riktigt roligt.

 

Nu hinner jag inte skriva nå mer, så jag fyller ut med lite bilder här. Dags för sängen.                        

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards