Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 16 juli 2013

Mycket nu!

Av Marru - 16 juli 2013 23:18

Ja, mycket att skriva alltså   . Just för tillfället så händer det inte så mycket. Men jag har inte hunnit skriva hur det gick på tävlingen i torsdags. Onsdagstävlingen har jag ju skrivit om. I torsdags så var det ju hoppklass x 3. Det var varmt på. På onsdagen så var det mycket svalare. Vi började återigen med lopp C, och där blev vi diskade. Det vart lite strul i slalomet. Jag tog om en gång, men hon gick ur så jag brydde mig inte om att ta om fler gånger. Nästa lopp var B. Den banan var visst knepig. Av 34 startande var det bara 8 som klarade sig, och vi kom på 8:e plats. Med nästan 16 sekunder i tidsfel. Sista loppet var A. Där var det lite fel som tog sig runt. Hela 18 st av 34. Vi kom på 15:e plats med tidsfel och ett hinderfel. Vi fick en vägran på slalom. Så av 6 lopp sammanlagt under dessa 2 dagar så diskade vi bara ett. Men vi hade ju kunnat vara lite snabbare.

 

Sen på fredag så var jag tävlingsledare. Med andra ord så behövde jag inte göra så mycket   . Skrev bara under lite tävlingsböcker, och var tillgänglig ifall nån ville fråga nåt. Så därför tog jag Jeri med mig. Han var överlycklig över att träffa en massa människor som alla ville hälsa på han. När tävlingen var över, det blev inte så lång dag på fredagen, så gick vi ner till kanalen för jag skulle försöka få han och bada. Först ville han inte i alls, så jag fick hjälpa han lite. När vi skulle gå därifrån så fick han se klubbkompisens hundar hoppa i från brygga där på stranden, då ville han i igen   . Han såg ut att njuta av att simma. Det kan nog bli bra det här. På lördagen så var jag till tävlingsplatsen igen utan nån hund. Sista dagen på tävlingen, och det kändes verkligen skönt. 

 

På söndag gjorde vi ingenting. Allt kändes bra segt efter en vecka med agility. Jo, förresten. Vi var upp på byn en sväng. Möljan började ju i söndags. Tänkte passa på och miljöträna med Jeri när det är lite liv i luckan. Fast så mycket liv var det inte. Det var bara ett par flickor med gitarrer som satt och sjöng. Men det fanns ju alla fall lite människor man kunde charma   .

 

Igår började jag då städa lite smått här hemma. Började med köket. Sen på kvällen hade vi valpträff på klubben. Vi tränade först lite stadga, men agilitynördar som vi är allihopa så hamnade vi ju bland agilityhindrena till slut. Jeri tycker att tunneln är jättekul. Men gungan är mindre rolig. Men jag har än så länge gjort så att jag har satt han mitt på gungan, sen har han fått stå där ett tag innan han har fått gå ner. Började också med att skicka han mellan hinderstöd. Lizzie fick också följa med i måndags. Det stod ju en bana uppställd, men den brydde jag mig inte om. Men där låg 2 tunnlar rakt efter varandra, sen 2 hopphinder efter dom. Så då ställde vi gungan direkt efter hopphindrena. Sen gick jag vi till tunnlarna, och vi sprang, så fort jag bara kunde   . Och Lizzie sprang över gungan utan att tveka. Så gick vi till början igen. Men Lizzie tyckte att nåt vid kanten av plan var spännande. Så jag stod där och väntade och försökte locka henne till mig. Sen tänkte jag för mig själv, vad är det jag håller på med. Varför vänta när jag kan få lite försprång. Så jag började springa, men dröjde inte länge förrän hon var ifatt mig. Hann bara till första hopphindret, så var hon där. Den här gången tog hon gungan ännu snabbare. Hon hoppar av lite vid sidan av, men hon har en tass på kontaktfältet alla fall. Det gjorde vi 4 gånger. Hon hade en bra fart till slut. 

 

Efter det så tog vi oss an slalomet. Det var ett hopp, en böjd tunnel och 3 hopphinder som ett staket.  Sen mittemot dom stod slalomet. Så vi körde så snabbt vi bara kunde igen. När hon var i tunneln så sprang jag till andra hopphindret. Tänkte att vi kör det enklare varianten av staketet och att jag inte skall vänta på henne. Hon hoppade över från rätt håll, sen nästa, och farten hade hon kvar. Även i slalomet trots att ingången kanske inte var den bästa. Tänk om hon kunde hålla den farten nu. Var så nöjd med mina två som var med igår. 

 

Idag har jag fortsatt och städa. Plockat bort sånt jag inte vill ha kvar bla. Sen gick Jeri och jag ut på byn för lite miljöträning idag. Men det hände ju inget märkvärdigt där idag. Kan det bero på att det var rullatorrally idag. Tror inte att det för så mycket väsen av sig. Men vi gick alla fall till kiosken och köpte en mjukglass, och satt där och slappa en stund. Det är ju en sorts träning det också. Att kunna slappna av där det finns människor som man kunde hälsa på istället. Sen på kvällen cyklade jag ner till badstranden och simmade en stund. Lite bättre med den varan i år mot förra året. Då jag tog mitt första, sista och enda dopp i augusti.

 

Imorgon skall vi åka till mamma. Maken skall fortsätta och måla vindskivor. Jag skall tvätta nån av våra mattor, och kanske städa lite. Beror på hur varmt det blir. Det skulle visst bli bäst väder i Dalarna imorgon. Så kanske det blir ett dopp imorgon kväll också. 

 
 
Bodil

Bodil

17 juli 2013 21:12

Hej Marketta.
Vad du är flitig, både med hundarna och hemmet. Jag tycker jag får inget gjort. Vi har varit iväg på semester i ett par veckor.....hann med att besöka vår travhäst i Örebro, där hon sprang sitt första lopp, premieloppet, vilket hon gjorde med bravur. Sen var vi också på Kolmårdens Djurpark, och resten av tiden hos min syster i Göteborg.
Nu har vi också beställt en ny schäferkille...tiken paras i augusti/september, beror ju på när hon har sitt höglöp.....så kanske i slutet av året kan vi hämta hem vår Asco.....hoppas bara att det blir en hanvalp till oss.
Ha det gott...kram från Bodil

http://www.romme.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards