Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 27 juli 2014

Agilitytävling i Skutskär och i Dala-Floda!

Av Marru - 27 juli 2014 23:55

Då har Lizzie och jag varit och tävlat agility 3 dagar denna vecka. Först i tisdags i Skutskär och nu i helgen i Dala-Floda. I tisdags var det ca 300 starter före oss på banan vi skulle börja på. Så jag räknade ut att vi behöver vara på plats ca 16.00 Så vi åkte så att vi skulle vara där 15.30 Vi hittade ett bra ställe åt bilen, skugga hela dagen. Nu skulle ju inte hundara sitta i bilen. Men det är ju alltid skönare och åka iväg om inte bilen stått i gassande sol hela dagen. Vi hittar våra klubbkompisar, och en säger " ni måste gå och höra om de kör ett uppsamlingsheat, för dom har haft banvandring för er alldeles nyss   . Redan tänkte jag, här har dom speedat på. Men jag reagerade inte på att det var fel bana. Vi skulle vara på bana 2 o 3 enligt PM, och det här var på bana 1. Men då hade dom tydligen ändrat om för de hade blivit klara tidigare på första banan, och får att snabba på tävlingen så möblera dom om lite. Men bara för att det var en del som var på plats som hade missat det, och så vi som kom precis, så fick vi en banvandring när alla andra hade kört. Vad lyxigt det kändes och göra en banvandring tillsamman med bara 3 andra. Annars så kan vi vara upp till 50 pers som trängs på banvandringen. 

 

Det var ju hett som sjutton så jag hade ju inga höga förväntningar på Lizzie. Vi fick fel på slalomet, och tidsfel och kom på 26:e plats. Min klubbkompis gick det bättre för, men dom som aldrig har tidsfel fick det nu   . 

 

Sen var det ganska snart dags för banvandring i hoppklass. Den skulle alla fall vara på rätt bana. Där hade Lizzie lite av en egen vilja. Så hade även klubbkomisens hund. 

 

I lördags var det då dags igen. Hett som sjutton var det. Så jag blötte ner alla kyldukar jag har. Sen åkte vi. Först reste vi tältet på ett ställe, men där gassade solen hela tiden. Klubbkompisen hittade några andra klubbkompisar som hade sitt tält på ett mycket bättre ställe. Vid skogskanten, men vid banan där klass 1 körde. Men vi flyttade alla fall tältet dit. Tänk att i den hettan sätta upp tältet, för att på mindre än en timma ta ner det för att ta upp det på nästa ställe   . Men det var helt klart värt det. 

 

Vi började med hoppklass igår, och jag tappade suget redan på banvandringen. Direkt efter ett hopp, tror jag det var, så skulle man göra en u-sväng för att ta muren. Det här ser inte bra ut, men jag tänkte att det går väl som det går och kände mig inte riktigt engagerad på den banan nå mer. 

 

Sen blev det vår tur att köra banan, och jag tittade väl inte på muren mer. Men när vi kom fram dit så vart jag lite paff, för det var nåt som inte stämde. Då hade dom alla fall sänkt på muren. Istället för 60 cm hög så var den nu bara ca 45. Jaja, inte mig emot. Det gick väl hyfsat, men farten saknades. Det blev en 28:e plats där. Agilityklassen gick lite bättre. Men vi fick tidsfel där också.

 

Idag var det dags igen. Men det kändes lite svalare alla fall än igår. Vi började med agilityklass idag, och Lizzie var inte alls med på den banan. Så där diskade vi oss. Hoppklassbanan var riktigt kul. Visserligen kom vi bara på 18:e plats med mycket tidsfel. Men vi tog oss runt i värmen. 

 

Nu har jag alla fall fått förklaringen att vi på vissa tävlingar får så mycket tidsfel. Nästan 10 sekunder när vi på dom flesta brukar ligga på kring 5 sek. Det beror på domarna. Istället för att använda rekommenderad referenstid, så sätter dom tid efter dom snabbaste hundarna i början. Det tycker vi är väldigt tråkigt. Hade det inte varit mycket enklara att räkna md koefficenten istället för att sätta tid efter en massa border collies. Det finns faktiskt andra raser där ute på banorna. Nu tänker väl nån att skaffa dig en border collie. Aldrig säger jag. Efter att sett border collies på agilitytävlingarna så säger jag aldrig. Ok, det finns undantag där, men dom är få. Om man visste i förväg vilka domare som dömer på dom tävlingar man tänker åka på, så hade det bara varit och skippa dom där man vet att domaren sätter referenstiden efter eget huvud. Men nu vet man inte det. När tom klubbkompisen som aldrig brukar få tidsfel får det, då känns det som om nåt är galet. 

 

Ibland börjar man fundera på vart agilityn är på väg. Som att referenstiden sätts 6 sekunder under den tid som skulle bli om man räknat efter koefficenten. Eller dom här domarna som bygger banor som är bara ett, bromsa, spring, bromsa, spring. Sen finns det domare som påstår att deras banor har en linje. Kan ju säga att jag har inte samma uppfattning om linjer som en del domare har.  Om man tex tar ett långhopp, så efter den skall man tvärvända tillbaka för att ta ett hopphinder, så finns det inte mycket till linje där. 

 

Jag hoppas att domarna som ritar vettiga banor, och som räknar rätt på tiden är i majoritet där ute. För annars så tappar jag suget helt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Söndag 10 mars 22:59

Never ending story, den började den 6/1-18. Det var då jag ramlade och böjde benet bakåt med sån kraft att lårmuskeln släppte från sitt fäste. Det var då drygt ett års helvete började. Akuten, röntgen, sjukgymnast, läkare, magnetröntgen och operation...

Av Marru - Fredag 18 jan 13:50

Igår var det dags för den efterlängtade dagen. Operation nr 2 för att få fast lårmuskeln. Den här gången så försov jag mig inte alla fall. Hade packat en ryggsäck, hade med mig ifall att jag skulle behöva vara kvar över natten. Vilket jag tack och lo...

Av Marru - Söndag 6 jan 21:49

Idag är det precis 1 år sen den förhatliga dagen som jag aldrig kommer att glömma, och som jag aldrig hoppas behöva återuppleva. Sista dagen jag sprang, dagen då jag ramlade och lårmuskeln lossnade från sitt fäste.    Men det har ju inte bara var...

Av Marru - 31 december 2018 18:38


Det här är året jag verkligen inte vill återuppliva i nåt sammanhang, nånsin. Hoppas på ett bättre 2019. Det började den 6 januari. Jeri och jag var på årets första officiella agilitytävling. Vi hade sprungit ett lopp, men jag hade kört försiktigt me...

Av Marru - 23 december 2018 22:01


 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se