Colliekompisarna

Alla inlägg under oktober 2014

Av Marru - 23 oktober 2014 22:54

Idag så gick jag en längre morgonpromenad. Gick ner till stranden där trädet med stammen som låg ner var. Tog ju bild på hundarna där förra veckan med koppel. Men blev irriterad på kopplena. Så jag tänkte att jag går ner idag och tar utan koppel. Tänkte att jag tar upp Jeri först som förra gången, sen Lizzie och Clara. Sen kopplade jag loss först Lizzie och Clara, och till sist Jeri. Tänkte att då håller han sig kvar där tillräckligt länge för att jag skall få en bild. Tog en bild, men den blev inte bra. Skulle ta en till men då ser jag att Clara reser på öronen. Jag tittar bakåt, men ser ingen vare sig människa eller hund. Men vad jag missade var en and som kom spatserande på gångbanan. Jeri hoppade ner, och jag fångade han nästan. Sen for Clara iväg. Så var jakten igång. Lizzie stod som ett fån och tittade på dom andra. Tror hon vid ett tillfälle försökte fånga in Jeri. Fick fatt på Clara till slut. Tog henne i nackskinnet och drog henne dit jag lagt kopplet. 

 

Men Jeri, fortsatte och ha roligt han. Han sprang över hela parken  och jagade änder. Det tog säkert en 5-10 minuter innan jag fick fatt han. Men sen fick han höra att han levde minsann. Ingen risk att han får tillfälle och jaga änder fler gånger. 

 

Ikväll så var vi på rallylydnadsträning. Vi gjorde en fortsättningsbana ikväll. Lizzie var inte alls tänd på träning ikväll. Hon kunde inte snurra  helt plötsligt. Nåt som hon kunnat åt båda hållen, på båda sidor. Det var också väldigt mycket snack på banan. Jeri han har fullt upp att hålla koll på alla runt omkring. Så vi tränade mest linförighet, och sen lite inkallning.

ANNONS
Av Marru - 22 oktober 2014 23:15

Usch, vad trött jag blir på mig själv ibland. Vissa dagar, så kan jag gå hur långa sträckor som helst på ett par timmar. Men så kommer det en eller två dagar i veckan när minsta lilla motlut känns övermäktigt. Idag var en sån dag igen. Jättekul när man inte kommer hem från nåt håll utan att gå i uppförsbacke. När jag går hemmifrån, då går det bra. Kommer jag från gamla Borlängevägen så har jag uppförsbacke ända hem. Kommer jag från centrumhållet så har jag ju uppförsbacke nästan till slutet på vår gata. Ja, dom sista metrarna är ju nerför. Så  jag kan ju inte bestämma innan jag går om det blir en riktig långpromenad, utan jag måste gå en stund för att känna efter hur det känns. 

 

Men senare så kändes det bättre. Vi krattade upp resten på baksidan idag. Men vi får nog ta en omgång till. Åkerö har ganska mycket löv kvar. Astrakan Gyllenkrok är nog bara ett minne blott. Tror Jeri har tagit död på den. När jag släpper ut dom på morgonen under tiden jag gör morgontoaletten, så springer Jeri raka fram till just det trädet, och lyfter på benet mot den. Även på dan när man släpper ut dom på baksidan. Så jag sa åt maken att när vi tar bort trädet så kapar vi av den ungefär en meter upp, så att det blir en hög stubbe kvar. Tar man bort den helt, så går han väl över till ett annat träd och lyfter på benet. Har ju en Transparent Blanche också på baksidan. 

 

Ikväll så har jag försökt mig på psp igen. Det gör jag varje vecka, och det enda jag hinner göra av veckans teman är bakgrunder. När jag sen skall försöka med resten av teman, så dyker det upp nåt annat. Det är nåt som behöver sparas hem, så tar det tid. Då börjar jag med nåt annat under tiden jag väntar, och glömmer bort mig. 

ANNONS
Av Marru - 21 oktober 2014 23:15

Tisdag, och det regnar fortfarande. Fast i morse när jag gick med hundarna så var det uppehåll. Men annars så har det väl regnat eller småduggat mest hela dagen. Tisdag och agilityträning. Det är tur att man har hundträningarna och se fram emot. Då går tiden lite snabbare. 

 

Idag åkte vi lite tidigare till träningen, för idag skulle vi försöka få Jeri och hålla sig hos mig. Han måste till slut fatta att det är roligare och vara med mig, än springa till dom andra för bus. Men allra först så tog jag gungan med han. Vet inte om det beror på att det är en ny gunga. Vi har fått den nya gungan till hallen, som vi har haft på tävlingar förut ute i Semla. Den har han ju aldrig varit på förut. Och den tyckte han var lite obehaglig. Men till slut så fick jag han och springa över den. Hade en leksak med mig så jag fick han och springa över.

 

Sen kom vårat störningsmoment, som skulle vara inne i hallen samtidigt som jag tog några hinder, och han skulle vara kvar hos mig. Första försöket, han hoppar över hindret, och springer sen raka vägen till den andra hunden. Det fick vi jobba på ett par gånger. Sen lessnade han på att hoppa hinder. Så då bytte vi till tunnel och ett hopp tillbaka. Det gick bra, men när han hoppade tillbaka fick han ju syn på kompisen och drog. Men till slut så tog vi några hinder och han höll sig till mig.

 

Lizzie var med också. Så jag var ut och bytte. Vi skulle göra några kortbanor. Idag blev det en där man kunde träna lite på farten. Sen en med bara kontaktfält. Lizzie tyckte det var jättekul att springa i tunneln, precis när vi skulle till och flytta på den. Likaså med A-hindret. När vi skulle lyfta på den så fick hon för sig att hon skulle upp där. Körde den där kontaktfältsbanan med Lizzie några gånger, så hon fick träna på gungan. Vi har ju haft den gamla trägungan i hallen förut. 

 

Tog in Jeri igen en stund. Försökte sitta vid sidan med han, och få han och vara lugn. Men det är inte så lätt med alla kompisar runt omkring. Som dessutom har roligt med sina mattar. Ja mattar, det var då inga hussar ute idag. Vi har ju för övrigt inte så många karlar som tränar och tävlar i agility. Det var samma sak igen med Jeri, han skulle springa och hälsa på kompisar igen. Men jag lyckades till slut få han och ta slalomet på båda sidor till slut. Men jag fick vara snabb så att han inte drog iväg nånstans efter slalomet.

 

Lizzie fick komma in en vända till. Körde banan med tunnlarna, och sprang sen till slalomet. Tänk om hon hade likadan fart i slalomet på tävling som hon har på träning. Vi tog ett par tunnlar från banan, och sprang direkt på slalomet. Jag behövde inte visa nåt heller, utan ropa bara slalom, och hon sprang i den rätt. Snabbt gick det också. Sen gjorde vi om samma sak, fast då gjorde jag ett blindbyte, så jag hamnade på andra sidan av slalomet. Där tänkte hon springa in i en tunnel som låg så där lagom till efter tunneln. Men när jag ropade slalom, så tvärnitade hon vid tunnelingången, och sprang till slalomet. Det är så frusterande när man vet att hon kan, men inte på tävling. Men det är ju tur att dom på klubben ser ibland att hon kan om hon vill.

 

Efter det tog jag ut Jer en sista vända. Hade planerat hur jag skulle springa med han. Hopp, tunnel, hopp, tunnel. När han kommer ut ur sista tunneln så springer han ju rätt emot dom som höll på med säcken nån meter ifrån. Första gången sprang han till dom som höll på med säcken. Men jag tog tag i han och talade om för han att nu skall han vara med mig. Andra gången sprang vi likadant. Men då när han kom ut från den sista tunneln så började jag springa bort samtidigt jag ropade på han. Och han kom till mig   . Sen tog vi slalomet på båda sidor igen. Han höll sig fortfarande till mig. Så då tyckte jag att det var läge och avsluta och åka hem. 

 

Av Marru - 20 oktober 2014 23:30

Nu börjar jag bli trött på detta regnande. Det räcker nu. Baksidan ser ut som en swimmingpool snart, eller en gyttjepöl. Inte roligt och gå några långa promenader heller. Idag har jag varit med mamma och handlat. Sen kom vi hit och jag lagade mat, och vi fikade. Sen skjutsade jag hem henne på kvällen. Hon är ju så orolig att hon inte skall komma hem i tid tills hemtjänsten går upp tilll henne för medicinen. 

 

Mamma hade fått ett brev från kommunen. Huset hon bor i var ju ett servicehus för till snart 2 år sen. Sen gjordes det ju om till ett trygghetsboende. Det är bara dom som fyllt 70 som kan få en lägenhet där. Hemtjänsten har sina lokaler i bottenvåningen i samma hus. Men nu skall hemtjänsten flytta nån annanstans. De skall ha informationmöte om det och ville samtidigt ha förslag på vad man skulle göra med dom tomma lokalerna sen. Men hur svårt kan det vara. Ställ in en vävstol i ett rum, fixa ett snickarrum mm. Kanske ett rum med lite träningsredskap. Finns ju massor dom kan göra med dom tomma lokalerna. 

Av Marru - 19 oktober 2014 23:30

Det var den helgen det. Igår hände det inget speciellt. Var ensam hemma med hundarna under förmiddagen. Så det blev ingen långpromenad. Farina orkar ju inte gå så långt. Har inte hjärta och lämna henne ensam hemma och gå långt med dom andra. Det skär ju i hjärtat tom när jag går ut utan henne trots att maken är hemma med henne. När hon står i hallen och tittar med sina stora bruna ögon. Men jag vill gå längre promenader, och hon orkarinte. Vi får se om hon klarar denna vinter.  Det beror väl på hur kallt det blir. Man ser på henne att hon är stel när hon reser på sig på morgonen. 

 

Idag har jag varit till Västerås Kennelklubb och dömt på deras KM. De hade KM i rallylydnad, lydnad och agility. Jag stod då för rallylydnaden. Det blev en trevlig dag, och jag tror jag fick till banorna bra. 

 

Nu är det bara och hoppas på att det blir hyfsad väder i veckan så man kan lägga några spår. 

Av Marru - 17 oktober 2014 23:36

Så var det fredag igen. En fördel med att veckorna går så fort är väl att man kan hoppas att vintern också är över fort. Vädret såg ganska hyfsat ut idag, så det blev en extra lång promenad. Hemmifrån, över Moga till Heros och till vår nya fina badplats. Tycker det hade räckt med att dom rusta upp det. Börja värma upp vattnet några grader känns ju lite meningslöst. Därifrån tog vi gångbanan mot hamnen. Sen vidare mot centrum. Tänkte gå nedanför Ica Pilen förbi Folkets Hus. Men nedanför Ica Pilen stod det en amstaff bunden i ett räcke, och den lät inte alls trevlig. Så jag vågade inte ta risken att gå förbi där. Såg ju inte om hur den satt fast. Hade lika gärna kunnat slita sig loss. Så vi tog vägen över parkeringen och torget. Men vilken samling det var på torget. Sällan man ser så mycket folk där samtidigt. Potatisförsäljaren var där, och hade en lång kö. Sen gick vi förbi skolan och hem.

 

         

 

Idag så försökte jag mig på ett spår med Jeri igen. Det gick inte så där väldigt bra den här gången heller. Men om jag envisas så ger det väl sig till slut. Men det är inge roligt och hålla på med ensam, och har ju ingen jag kan vara ute i skogen med och lägga spår. En av anledningarna jag inte håller på med sök heller. Hur skall det gå ensam???? Efter det blev det den vanliga fredagsstädningen. 

 

 

Av Marru - 16 oktober 2014 23:11

Idag så tänkte jag gå en riktigt lång promenad med hundarna på morgonen. Men det är så besvärligt med kläder. Tar jag huvjackan så blir det för kallt. Tar jag min fleecejacka så blir det i slutändan för varmt. Tänkte gå hälsopromenaden, och lite till. Tänkte kolla vart cykelvägen som fortsätter efter hälsopromenaden går. Men det blev för varmt, och sen började jag titta på min kläder. Man vet aldrig när det är en massa jägare i farten, då kändes det lite osäkert med jackan jag hade. Men vi gick en ganska lång vända alla fall. Vad jag längtar efter en morgon med sol. 

 

 

 

Jag bakade idag också. Idag blev det långpannebullar med Philadelphiaost som fyllning. Har aldrig gjort dom förut. Vi skulle egentligen behöva ha en till frys. Vi har ju redan 2 st, som är överfulla. Vi skulle behöva en tredje. Då skulle man inte behöva köpa färdigbakat. Men som det är nu så finns det inte plats i nån frys för bakat. Vi har ju en massa fryst hundmat. 2 olika sorter dessutom. Klass åt Jeri och Bravo åt tjejerna. 

 

Sen ikväll så åkte jag tidigare till träningen, för vi skulle ta lite cacher före. Hittade 2 st och jag är nöjd. Sen åkte vi till hallen. Vi skulle träna svängar och snurrar i olika tempon, och sidbyten. Fast det där med olika tempon såg jag inte mycket av. Visserligen hann jag inte titta så mycket för jag hade fullt upp med Jeri. Han ville inte riktigt vara med mig när vi var nära dom andra. Men höll vi en bit ifrån, så gick han så fint vid sidan. Lizzie provade jag svängarna och sidbytena med i alla tempon, normal, spring och långsam. Tränade på front med Lizzie. Front där hon skulle sitta, och front där hon skulle backa. Tog in Jeri igen, och det kändes som om han var med mig lite mer än första vändan. Då hade han ju kollat in dom flesta redan, och hade förhoppningsvis insett att det blir inget lekande. 

 

När vi hade fikat, och det började minska ner med folk så tog jag in Jeri en gång till. Eftersom banan från söndagens tävling stod kvar, så passade jag på och springa lite  på den. En klubbkompis har en tik som löpte, och hon var inne samtidigt. Men trots det så följde Jeri med mig. Vilken fart han hade. Men jag såg att han sneglade på mig emellanåt som om han väntade att efter det hoppet så blir det lek, men vi fortsatte och han sneglade på mig igen. Sen körde vi lite slalom också och det gick kanonbra. Enda problemet var gungan. Han gillade inte den nya gungan. Så där får vi nöta lite. Han har inte fått in det där att det är han som bestämmer hur fort den går ner. Utan för han är det full sula över. Tog och sprang ett par vändor med Lizzie också, och hon hade bra med fart. Tänk om det kunde vara så på tävling *drömmer* .

Av Marru - 15 oktober 2014 23:30

Idag har jag varit ovanligt energisk. Först en morgonpromenad med hundarna.  Efter att jag ätit min frukost och gett hundarna mat, så gick jag i skogen och la ett litet spår åt Jeri. Det är tur att man har skogen alldeles bakom huset. Annars när man åker iväg nånstans så skall man lägga spår, sen vänta innan man kan gå det. När skogen är alldeles bakom huset, så kan jag ju greja med nåt hemma innan vi går ut. 

 

Jag hade inte gjort det förs svårt för nu är det ju ett tag sen sist. Jag valde och ta gamla spårpinnar till spåret för att inte riskera att nåt blir kvar som inte skall vara kvar där. Han irrade runt lite, men på nåt vis så kom vi framåt alla fall. Men första pinnen gick han förbi men jag såg den. Så jag visade han på den, han nosade på pinnen, och så började vi leka. Sen fortsatte vi. Han stannade till på ett ställe och började nosa, titta på mig, nosade igen, tittade på mig. Precis som om han ville säga, här är en sån där pinne, skall vi inte leka nu   . Så klart vi leker när vi hittar en pinne. Har för mig att jag hade en till kort pinne efter spåret. Men vi hittade bara 2, och sen hittade jag den långa. Jag hade gjort i ordning snitslar, men använde inte dom för jag tänkte att det var så enkelt att jag inte behövde dom. På fredag el lördag, beror på vädret så får det bli ett till spår, men denna gång skall jag snitsla. Jag har ju gjort i ordning färdiga snitslar, så varför inte använda dom. 

 

Sen har jag småpysslat lite, bakat en ananaskaka, gjort i ordning en kruka med höstblommor. Kanske lite sent, men kan ju inte ta bort sånt som blommar. Sen hade jag inte köpt nåt förrän igår när maken och jag var till Blg.  Hmmmm....kanske skall ta bort den där vita lappen med Hammarplast från krukan   .

 

 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se