Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 30 november 2014

LP1 RLD N RLD F RLD A RLD M Steadwyn Blue Blossom Bouquet

Av Marru - 30 november 2014 22:57

Ja, det är Lizzie numera. Eller blir hon när resultaten kommer in på hunddata, och jag kan söka om titeln. Alltså, vi har varit på rallylydnadstävling i Rättvik idag. Jeri fick också följa med eftersom det såg ut igår som om Farina löper. Alla fall så vred hon undan svansen en gång, och Lizzie och Clara är och försöka jucka på henne. Men alla fall så var vi i Rättvik, Lizzie, Jeri och jag. Vi var ute i god tid, för jag tänkte gå en liten morgonpromenad. 

 

I normala fall när vi är i Rättvik och tävlar så brukar vi gå runt lantbruksgymnasiet, eller ut mot golfbanan. Den brukar inte finnas tid och gå nån annanstans när det är agilitytävlingar. Dessutom så brukar mina klubbkompisar vilja gå där det inte är så mycket trafik. Så idag gick jag åt ett annat håll. På morgonen gick jag en kortare promenad mot kyrkan.  Bild på kyrkstallarna, och från cyeklvägen in mot Rättvik.

 

   


Sen gick vi tillbaka till körhallen för att kolla hur långt dom kommit på tävlingen. Lizzie hade sena startnummer i båda klasserna. Inte riktigt klara än, men det var inte lång väntan till vår banvandring. Banorna kändes ganska enkla, på papperet. Men med Lizzie kan vad som helst hända. Det jag var mest orolig för att hon som vanligt inte kan hålla tyst. Hon är ju väldigt mycket för att snacka. Det började ju bra. Men sen kom ett sidbyte, och snurrar utåt och inåt, med ett sidbyte bakom. Jag testade båda ute och det blev mycket snack. Men till slut så fick jag henne att göra dom tyst. Men sen inne på banan så ville hon inte snurra utåt   . Så där rök 10 poäng. Sen fick vi en till bris-10. Vid det laget började hon snacka ännu mer, och jag började tappa koncentrationen för jag fick börja jobba på att få henne tyst. Så då missade jag och sätta henne efter ett frontmoment. Så där fick vi också -10 för fel övning. Den banan slutade med 53 poäng. 

 

Nu blev det en ännu längre paus. Det var några kvar i den första klassen efter mig. Sen skulle det ju bli lunch för domaren, och det skulle byggas en ny bana. Och Lizzie skulle starta näst sist. Så då gick jag åt samma håll fast längre denna gång. Tänkte att jag kanske kunde hitta en cache. Så då gick jag till tågstallarna, och där hittade jag en lätt. Sen därifrån gick jag cykelvägen tillbaka till körhallen. Efter vägen så såg jag dessa söta fjäderfän.

 

 

 

När jag kom tillbaka, så hade dom inte ens börjat med första banvandringen   . Så jag hade kunnat gå mycket längre. Men det är ju tur att man börjar känna en hel del människor, så det fanns ju många och prata med. Sen på eftermiddagen så blev det vår tur till slut. Denna bana kändes också väldigt enkel. Det var några saker vi fick finslipa på. Men vid det här laget så var dom klara på dom andra banorna. Så då kunde vi göra det i hallen, och okopplat. Denna gång kändes det bättre. Men återigen började hon snacka, men inte lika mycket som första gången. På denna bana fick vi bara 2 st -3 och några 1-poängs avdrag. Vi slutade med 82 poäng.

 

Honnören på båda banorna var samma. Stå på höger sida. Tack och lov. Hade det varit stå framför så hade vi nog fått problem. När hon står framför, och har stått ett tag så tycker hon att hon borde kanske göra nåt mer för att få sin belöning. Så då provar hon på att ta några steg bakåt. Ifall det skulle ge nåt resultat. Så jag vart glad när jag såg att det var på höger sida båda gångerna. När vi stod i honnören andra gången och tiden gått ut, så vred hon ju ut kroppen lite. Då såg jag att hon drägglade   . Hon väntade på sin belöning så att det rann från mungiporna på henne   . Men tyvärr så fick hon vänta på det tills vi fick gå ut ur rutan. Så får jag presentera:

 

LP I RLD N RLD F RLD A RLD M Steadwyn Blue Blossom Bouquet   .

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Söndag 10 mars 22:59

Never ending story, den började den 6/1-18. Det var då jag ramlade och böjde benet bakåt med sån kraft att lårmuskeln släppte från sitt fäste. Det var då drygt ett års helvete började. Akuten, röntgen, sjukgymnast, läkare, magnetröntgen och operation...

Av Marru - Fredag 18 jan 13:50

Igår var det dags för den efterlängtade dagen. Operation nr 2 för att få fast lårmuskeln. Den här gången så försov jag mig inte alla fall. Hade packat en ryggsäck, hade med mig ifall att jag skulle behöva vara kvar över natten. Vilket jag tack och lo...

Av Marru - Söndag 6 jan 21:49

Idag är det precis 1 år sen den förhatliga dagen som jag aldrig kommer att glömma, och som jag aldrig hoppas behöva återuppleva. Sista dagen jag sprang, dagen då jag ramlade och lårmuskeln lossnade från sitt fäste.    Men det har ju inte bara var...

Av Marru - 31 december 2018 18:38


Det här är året jag verkligen inte vill återuppliva i nåt sammanhang, nånsin. Hoppas på ett bättre 2019. Det började den 6 januari. Jeri och jag var på årets första officiella agilitytävling. Vi hade sprungit ett lopp, men jag hade kört försiktigt me...

Av Marru - 23 december 2018 22:01


 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se