Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 15 december 2014

Hundmässan igår!

Av Marru - 15 december 2014 23:08

Igår så fick jag den stora äran och döma på Hundmässan i Stockholm. Det var nåt jag såg fram emot, lite med skräck också. Ännu värre vart det när jag fick ett meddelande från arrangören i fredags att dom hade placerat mattorna fel på rallylydnadsbanorna. Jösses, tänkte jag. Hur skall jag få till banan där. Den var ju redan färdig, och jag hade skickat skisserna till arrangören. Så där fanns det ju inte mycket att göra. Men jag hade tur. Dom hade ju placerat mattorna som dom låg i en utställningsring. I en kvadrat, med en en lång matta på diagonalen. Undrar hur dom hade tänkt där. Nu var det ju inte dom som var ansvariga för rallylydnaden som hade lagt dom så. Undrar om det kunde vara personal från mässan som gjort det. Me alla fall så lyckades jag få hopphindret på matta. Det var bara ett par övningar som hamnade utanför mattan. 

 

Jag hade en kompis som skulle ställa ut sin collie som åkte med mig. Så då åkte jag lite tidigare än vad jag skulle gjort annars. Vilken lyx det var. Fick parkera bilen alldeles vid ingången. Det var bara för mig och vifta med kortet och gå in. Maten som bjöds var väl inte mycket och hurra för. Den gillade jag inte alls. Jag hann se uppfödaren inne i ringen med Jeris syster Liz som blev tredje bästa tik. Tidigare hade hon varit inne med sin överlevare Märta som blev Svensk Juniorvinnare 2014. Tyvärr så missade jag de, för de hade varit i en annan ring. Jag hade stått hela tiden och spanat på collieringen efter dom. Men sen fick jag höra efteråt att dom hade varit i ringen bredvid. Men jag hade ju inte kollat alls på den. Men det var kul och träffa alla colliebekanta som jag inte sett på länge. Som Mimmi tex som har collie från samma kennel som tjejerna är från. Nedan Jeris uppfödare, Marianne från Gatefields kennel med hans syster Liz. 

 

 

 

Sen hann jag inte se mycket mer för det var dags för mig och gå titta till mina domäner för dagen. Alltså rallylydnadsbanan   . Dom var klara med den första mästarklassen när jag kom dit. Så det var bara och börja bygga banan. Det var lite besvärligt och ha banvandring, för det var så mycket surr runt omkring. Men det gick nog bra alla fall. Vi fick göra en liten kompromiss där. Släppte in ekipaget in på banan innan de kopplade loss hunden. Kändes lite osäkert och ha dom på utsidan med lös hund där det hela tiden gick folk och hundar. Ibland så måste man låta säkerheten gå före reglerna. 

 

Tycker alla hundarna var jätteduktiga. Tävla i den miljön med mycket liv. Folk som applåderar, det prasslas med plastpåsar bredvid banan. Det var nog mest jag som vart störd. När jag stod där och dömde, så kunde det helt plötsligt komma nån och knacka mig på axeln för att fråga efter nånting. Vad är det med folk, såg dom inte att det pågick en tävling där och jag försökte ha fullt fokus på dom som gick på banan. Jag hade bara 30 ekipage och döma så det gick på några timmar. Efter det så var jag och åt maten som jag verkligen blev besviken på. Jag är ju ganska kräsen när det gäller kött. Det får inte vara nåt fett, senor eller massa sliska sega delar på det. Det här innehöll allt plus att det var helt smaklöst. 

 

När jag ätit tänkte jag gå tillbaka till collieringen. Men det var tomt i hela hallen. Tydligen var dom klara med allt där och finalerna skulle till och börja. Borta vid finalringen var det trångt. Men jag tänkte att jag plöjer mig fram till mitten för att se ifall det finns nån stol ledig så att man ser nåt. Längst fram var det flera stolar som var tomma, men jag såg att det låg en lapp på dom att dom var reserverade till domare. Men jag är ju domare tänkte jag. Har ju tom en lapp på mig där det står "judge rally" på. Så jag letade reda på en funktionär och frågade om det vara var för utställningsdomare eller om rallylydnadsdomare också fick sitta där. Jo, det var för alla domare. Så jag gick och satt mig där för att titta en stund. Först var det prisutdelning för lydnaden. Det var visst NM i lydnad där. Kan ju säga att den prisutdelningen gillade jag. Trea blev en finsk, tvåa blev en finsk. Vann gjorde en ......finsk   . Hela tävlingens mest framgångsrika ekipage var......finsk. Sen blev det prisutdelning för lagtävlingen. På fjärde plats kom Danmark, på tredje Norge. Vann gjorde.....Finland    .  Hurraaaa, vilka är det som är bäst. Sen spelade dom Finlands nationalsång. Här nedan, svenska landslaget till vänster och finska till höger.

 

 

Efter det så presenterades freestylevinnaren och och de fick visa sitt dansnummer, vilket var mycket trevligt och titta på. Efter det då började dom att fixa i ordning för gruppfinaler och BIS mm. Eftersom SKK fyllde 125 år i år, så hade gjort en stor prinsesstårta i finalringen, och mycket gick i bakverkens tecken.

 

 

 

Det blev en lång dag igår, men det var roligt och vara där. Definitivt var det roligt och vara där utan hund och jag vet inte om jag nånsin vill ställa ut där. Tycker det kändes för stort. Men vi får se, hur det blir får väl framtiden utvisa.

 

Ikväll så har vi haft avslutning med spelgänget jag spelar med. Vi spelade en stund, och sen gick vi till en pizzeria och åt. Jag har visserligen ledsnat lite på pizza. Men den här var god. Tog en tacopizza, utan den där äckliga starka gröna saken. Guacomole eller vad den nu heter. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Av Marru - Onsdag 24 jan 21:43

Idag har jag återigen varit till ortopeden i Falun. Men om jag skall börja från början. För ett år sedan var jag på utvecklingssamtal med rektorn, och då började vi prata om min skada. Hon frågade om jag varit till en fysioterapeut, att de vet ju mer...

Av Marru - Måndag 1 jan 19:20

Vad bra det gick och hålla tag i bloggen. Lika gick det med EFIT-dagen också. Såg att det är EFIT-dag nu på fredag. Få se om man kommer ihåg det.    Har ju glömt och skriva om förra årets bravader. Jeri blev Svensk viltspårchampion i somras, på g...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards