Colliekompisarna

Alla inlägg under december 2014

Av Marru - 23 december 2014 23:32

Imorgon är det julafton. Det blir en lugn dag med mat. Inga presenter och sånt. Hämtar hit mamma, vi äter. Sen sitter vi och slappar. Kanske eldar i öppna spisen och grillar korv på kvällen. Bastu blir det alla fall. Man måste ju ta sig ett julbad. Men börjar dagen med en morgonpromenad med hundarna. Sen skall granen kläs samtidigt som Finland utlyser julefrid i Åbo. Efter det åker jag nog och hämtar mamma. Men vi måste åka förbi Ica och köpa Voltaren gel åt mamma. Hon har ju haft ont bak i vid skuldran en längre tid. 

 

Lite bilder från dagens morgonpromenad. Sol från strålande blå himmel.

 

   

ANNONS
Av Marru - 21 december 2014 23:54

Nu har det varit full rulle med hundaktiviteter hela helgen. Igår på lördagen så hade vi agilitykurs med Annica Aller på klubben. Vi var indelade på grupper med 4. Vi är ju många på klubben som har nya hundar. Så jag gick med Jeri den här gången. Jag var ju lite orolig i början. Han drar ju iväg, tröttnar fort mm. Vi hade en hinderkombination på 4 hopphinder, 2 tunnlar och ett slalom. Vi gjorde likadant som förra året när jag gick med Lizzie. Att man börjar med några hinder, sen lägger man på några nästa gång, och några till för att till slut köra hela kombinationen. 

 

Jag fick order att ha leksaken framme längre. Brukar ju ha den i fick för att ta fram den när vi kört. Men nu höll jag i den, och han fick sitta kvar. Sen när jag starta han stoppade jag undan leksaken. Han drog ju till Annica några gånger. Men till slut så fick jag ju han och sitta kvar i starten tills jag sa till. Han skötte sig väldigt bra. Men efter 2 vändor så märkte man att han började bli trött. När vi körde sista vändan så var han så trött att han orkade inte ens leka. Så då fick jag gå över till att belöna med godis. Tack och lov så tycker han om levergodiset jag gör själv. För annars skulle det bli svårt med godisbelöning. Vet inte vad jag skulle hitta på istället när han blir så trött att han inte ens orkar leka. 

 

Men alla fall så provade vi på en hel del saker, staket, framförbyte, snäva svängar mm. Ett pass på lite drygt timmar på 4 hundar, är alldeles lagomt. Efter jul så har vi en omgång till med Annica. Det ser jag fram emot. Men nåt jag verkligen ser fram emot, är att få starta på en officiell klass 1 tävling med han. Vi får se när den första blir nästa år. Västerås i Valborg blir det alla fall senast. 

 

Idag har vi varit till uppfödaren och vallat istället. Nu är det några veckor sen sist. Idag blev lite av en aha-upplevelse. Nu har jag lite bättre koll på vad jag skall göra. Vi började med att testa vallning utan får och hundar på gården först. Vi turades om att vara får, hund och herde. Där började redan säga lite klick. Jag har funderat lite på hur jag skall hålla reda på höger och vänster. För det är ju inte min höger och vänster jag skall hålla reda på utan hundens som står mitt emot mig. Men nu vetjag hur jag skall tänka till där för att hundens höger blir höger tex. Så det är ju alltid nåt. Jeri var mycket lugnare idag. Tom så lugn att jag trodde att han inte var nå intresserad av fåren, att han var fortfarande trött. Men tydligen var det inte så. Han hade visst full koll på fåren, men behövde vila hjärnan mellan varven. 

 

Nu kommer det att bli lugnt med hundaktiviteter till efter jul. Har inte bestämt mig än om jag skall till agilityträningen på tisdag eller inte. Imorgon skall maken och jag åka till Västerås och handla. Maken ville absolut till Västerås. Länge sen han varit där. 

ANNONS
Av Marru - 19 december 2014 23:47

Eftersom det har varit löp här, så har jag gått med Jeri varannan dag och med systrarna varannan. Eftersom jag skulle till Ludvika och köpa mat åt Jeri så bestämde jag för att vi skulle ta våran morgonpromenad i Ludvika idag. Ja, han behöver ju inte hålla sig ända dit. Vi brukar släppa ut han på baksidan så han får ju pinka ur sig på morgonen. Det har han gjort så bra att han har tagit död på ett äppelträd. Astrakan Gyllenkrok ser ut att ha fått tillräckligt med näring   .

 

Så jag gjorde i ordning mig på morgonen och så åkte vi. Planen var och ta ett par cacher också. Det är lite glest mellan dom den här månaden. Hade tittat på geocachings sida, vilka jag skulle ta. Så jag åkte vägen över Hagge, och stannade till vid parkeringen vid Jägärnäsbadet. Det finns ju en serie efter cykelvägen mot Räfsnäs. Så jag tog dom 2 första i den serien. Jeri fick kissa och bajsa. Sen åkte vi in till stan via Dollar store. Hittade en parkering vid busstation. Jaa, ibland saknar jag bussarna. Men när jag tänker på arbetstiderna så går det över. 

 

Vi tog tunneln under vägen förbi Åhlens, och till centrum. Därifrån gick vi till början av den nya fina gångtunneln som dom byggt. Den som förbinder centrum med Väsman. Jag har länge tänkt att jag skall ta en promenad där med Jeri för att se vad han tycker om det. Tror nog att jag var den som tyckte det var jobbigast av oss två. Jag kände mig lite snurrig i skallen när jag tittade ner på vägen när bilarna svischade förbi där. Men tänk vad lätt det var och ta sig till stranden från centrum. Tänk att det finns nåt som är vackert i Ludvika, som jag har utsett till Sveriges fulaste stad. Det gjorde jag på den tiden jag körde buss. Satt uppe på Bergslagskonditoriet och fikade en gång och tittade ut från fönstret. Men vad fult det var där utanför. Såg ut som det hade slängt ut hus från olika tidsepoker lite här och där. 

 

Men borta vid stranden var det jättefint, bara man inte vände blicken mot ABB   .

 

               

Av Marru - 18 december 2014 23:48

Ja, vilket är det som närmare sig. Jo, julafton och vintersolståndet   .  Äntligen så vänder det och börjar bli ljusare igen. Fast det dröjer ju ett tag innan man märker det. Men helt plötsligt så upptäcker man att det är ju faktiskt nästan ljust när man åker iväg på hundträningen. Sen är det ljust när man åker hem från träningen och hastigt och lustigt så är vi i Semla och tränar igen. Tror alla på klubben längtar till våren och få börja träna i Semla igen. 

 

Igår så var maken och jag till Wanbo herrgård och åt julbord. Vi har ju bestämt att vi skippar julklappar till varandra och går och äter julbord. Plus att vi köper några travandelar. Annars så kommer vi bara äta och slappa under julen. Det fanns alla fall 2 saker på julbordet som jag gillade mycket. Det var den rökta laxen, och Wanbo husfrus sill. Den sillen var kanongod.

 

   

 

Ikväll så har jag varit på rallylydnadsträning med bara Jeri. Lizzie såg lite ledsen ut när vi åkte. Men efter jul så får hon hänga med igen. Lizzie verkar inte speciellt intresserad av Jeri, men han är desto mer intresserad av henne. Funderade på ifall jag bara skulle sova här uppe nästa natt, och sen flytta ner igen med Jeri. Vi får väl se vad Lizzie gör under morgondagen. 

 

I måndags så skickade jag in ansökan om mästarklasstiteln åt Lizzie. Såg att den var inne på hunddata redan. Ibland så är dom snabba, eller så var det få som sökt om titlar för tillfället.

 

 Av Marru - 16 december 2014 23:15

Idag hade vi en träning som jag var riktigt nöjd med. Vi började med att titta på en film med hoppteknik. Sen ställde vi upp en kombination från filmen. Det var en kombination där det ingick ett bakombyte. Sånt har inte Jeri och jag provat på alls än. Men han var jätteduktig. Han fixade det på första försöket och andra med   . Dessutom så höll han sig till mig, och hade inte en tanke och sticka till nån annan hund. Inte bara det, utan han följde med hela tiden och hoppade över alla 8 hinder också. Nu var det ju inte så högt. Men jag vet att han kan hoppa alla fall. Sen provade vi samma kombination från andra hållet. Men där gick inte bakombytet lika bra. Jag var för långt ifrån hindret vid sidan, därför blev det lite för lånngt för mig och hinna byta bakom. Därmed så hoppade han över hindret, men hamnade bredvid nästa hinder. Sen trots att jag försökte vara närmare hindret, för att hinna bakombytet, så ville han inte fortsätta framåt. 

 

Vi tränade vid en annan hoppkombination också vid sidan av, och så körde vi lite slalom och gunga. Men det jag vart mest nöjd med dagens träning var att han stack inte iväg till en annan hund på hela tiden. Utan det var bara han och jag.  Det kändes skönt. På lördag så är det dags för agilitykurs för oss. Sen har vi en till i mellandagarna. Vi får se vad Annica Aller hittar på för skoj åt oss på den.

Av Marru - 15 december 2014 23:08

Igår så fick jag den stora äran och döma på Hundmässan i Stockholm. Det var nåt jag såg fram emot, lite med skräck också. Ännu värre vart det när jag fick ett meddelande från arrangören i fredags att dom hade placerat mattorna fel på rallylydnadsbanorna. Jösses, tänkte jag. Hur skall jag få till banan där. Den var ju redan färdig, och jag hade skickat skisserna till arrangören. Så där fanns det ju inte mycket att göra. Men jag hade tur. Dom hade ju placerat mattorna som dom låg i en utställningsring. I en kvadrat, med en en lång matta på diagonalen. Undrar hur dom hade tänkt där. Nu var det ju inte dom som var ansvariga för rallylydnaden som hade lagt dom så. Undrar om det kunde vara personal från mässan som gjort det. Me alla fall så lyckades jag få hopphindret på matta. Det var bara ett par övningar som hamnade utanför mattan. 

 

Jag hade en kompis som skulle ställa ut sin collie som åkte med mig. Så då åkte jag lite tidigare än vad jag skulle gjort annars. Vilken lyx det var. Fick parkera bilen alldeles vid ingången. Det var bara för mig och vifta med kortet och gå in. Maten som bjöds var väl inte mycket och hurra för. Den gillade jag inte alls. Jag hann se uppfödaren inne i ringen med Jeris syster Liz som blev tredje bästa tik. Tidigare hade hon varit inne med sin överlevare Märta som blev Svensk Juniorvinnare 2014. Tyvärr så missade jag de, för de hade varit i en annan ring. Jag hade stått hela tiden och spanat på collieringen efter dom. Men sen fick jag höra efteråt att dom hade varit i ringen bredvid. Men jag hade ju inte kollat alls på den. Men det var kul och träffa alla colliebekanta som jag inte sett på länge. Som Mimmi tex som har collie från samma kennel som tjejerna är från. Nedan Jeris uppfödare, Marianne från Gatefields kennel med hans syster Liz. 

 

 

 

Sen hann jag inte se mycket mer för det var dags för mig och gå titta till mina domäner för dagen. Alltså rallylydnadsbanan   . Dom var klara med den första mästarklassen när jag kom dit. Så det var bara och börja bygga banan. Det var lite besvärligt och ha banvandring, för det var så mycket surr runt omkring. Men det gick nog bra alla fall. Vi fick göra en liten kompromiss där. Släppte in ekipaget in på banan innan de kopplade loss hunden. Kändes lite osäkert och ha dom på utsidan med lös hund där det hela tiden gick folk och hundar. Ibland så måste man låta säkerheten gå före reglerna. 

 

Tycker alla hundarna var jätteduktiga. Tävla i den miljön med mycket liv. Folk som applåderar, det prasslas med plastpåsar bredvid banan. Det var nog mest jag som vart störd. När jag stod där och dömde, så kunde det helt plötsligt komma nån och knacka mig på axeln för att fråga efter nånting. Vad är det med folk, såg dom inte att det pågick en tävling där och jag försökte ha fullt fokus på dom som gick på banan. Jag hade bara 30 ekipage och döma så det gick på några timmar. Efter det så var jag och åt maten som jag verkligen blev besviken på. Jag är ju ganska kräsen när det gäller kött. Det får inte vara nåt fett, senor eller massa sliska sega delar på det. Det här innehöll allt plus att det var helt smaklöst. 

 

När jag ätit tänkte jag gå tillbaka till collieringen. Men det var tomt i hela hallen. Tydligen var dom klara med allt där och finalerna skulle till och börja. Borta vid finalringen var det trångt. Men jag tänkte att jag plöjer mig fram till mitten för att se ifall det finns nån stol ledig så att man ser nåt. Längst fram var det flera stolar som var tomma, men jag såg att det låg en lapp på dom att dom var reserverade till domare. Men jag är ju domare tänkte jag. Har ju tom en lapp på mig där det står "judge rally" på. Så jag letade reda på en funktionär och frågade om det vara var för utställningsdomare eller om rallylydnadsdomare också fick sitta där. Jo, det var för alla domare. Så jag gick och satt mig där för att titta en stund. Först var det prisutdelning för lydnaden. Det var visst NM i lydnad där. Kan ju säga att den prisutdelningen gillade jag. Trea blev en finsk, tvåa blev en finsk. Vann gjorde en ......finsk   . Hela tävlingens mest framgångsrika ekipage var......finsk. Sen blev det prisutdelning för lagtävlingen. På fjärde plats kom Danmark, på tredje Norge. Vann gjorde.....Finland    .  Hurraaaa, vilka är det som är bäst. Sen spelade dom Finlands nationalsång. Här nedan, svenska landslaget till vänster och finska till höger.

 

 

Efter det så presenterades freestylevinnaren och och de fick visa sitt dansnummer, vilket var mycket trevligt och titta på. Efter det då började dom att fixa i ordning för gruppfinaler och BIS mm. Eftersom SKK fyllde 125 år i år, så hade gjort en stor prinsesstårta i finalringen, och mycket gick i bakverkens tecken.

 

 

 

Det blev en lång dag igår, men det var roligt och vara där. Definitivt var det roligt och vara där utan hund och jag vet inte om jag nånsin vill ställa ut där. Tycker det kändes för stort. Men vi får se, hur det blir får väl framtiden utvisa.

 

Ikväll så har vi haft avslutning med spelgänget jag spelar med. Vi spelade en stund, och sen gick vi till en pizzeria och åt. Jag har visserligen ledsnat lite på pizza. Men den här var god. Tog en tacopizza, utan den där äckliga starka gröna saken. Guacomole eller vad den nu heter. 

Av Marru - 13 december 2014 21:25

Då var det lucia idag. Det är ingenting som känns som känns speciellt numera. Allt är precis som en vanlig dag. Ja, jag såg ju Lucia på tv:n alla fall. Orkade inte åka till kyrkan, fast jag funderade lite på det. Men det är ju så tråkigt när man måste åka ensam. Så det blev till och vara hemma. Men jag fick alla fall städat, eller städat och städat. Jag har alla fall dammsugit. Sen har jag tvättat mattor   . Alltså jag har vänt på dom. Bra med trasmattor, dom ser ju lika ut på båda sidor. Nu när det är ganska kallt ute så lär dom där mattorna hålla sig någorlunda rena fram till jul. 

 

Jeri har inte många hjärnceller nu, och dom få han har verkar inte ha nån connection med varandra   . Idag har han varit helt hopplös. Eftersom jag skall upp tidigt imorgon för jag skall till Stockholm så tog jag upp systrarna på övervåningen för att sova tillsammans med mig. Blir Jeri kvar ensam här uppe när jag åker imorgon så blir det väl ett himla liv. Men systrarna kommer att fortsätta och sova när jag åker. Det skall bli riktigt kul att åka på mässan. Jag skall ju döma rallylydnad där. Men har bara ca 30 ekipage och döma. Skall inte börjar förrän vid 11. Så jag hinner gå och kolla en del. Dessutom så börjar dom i collieringen kl 9. Så då hinner jag ta en titt där innan jag måste in och kolla min bana. Enda nackdelen att man måste upp så tidigt. Men det är jag ju van vid.

 

Fast det är lite tråkigt att jag inte kan åka till Virsbo tillsammans med mina klubbkompisar när dom skall ha en agilityuppvisning där. 

 

Men nu blir det väl och pallra i säng här. Så man håller sig vaken imorgon bitti. Fast jag har ju sällskap på resan. Får väl bara hoppas att sällskapet inte sitter och snarkar i bilen hela vägen  .

Av Marru - 12 december 2014 23:15

Fredag, och imorgon är det lucia. Funderar på om jag skall gå till kyrkan och titta på Lucian där. Igår så kom jag på att jag skulle till läkaren idag, kl 9. Men sen när jag gick och la mig så hade jag glömt bort det. Men så vaknade jag på morgonen och kom på, läkaren   . Men klockan var bara 8. Men för att dubbelkolla så tittade på almanackan, och där stod det kl 12. Puuuh, men då var det ju ingen panik tänkte jag. Var har jag fått kl 9 ifrån? Så jag gick och la mig en stund igen. Försöker ligga till alla fall 9 på morgonen så att Jeri håller sig lugn. Vill ju inte helst släppa ut han för tidigt på morgonen. Sen när jag låg där så började tänka. Varför har jag fått för mig att jag hade läkartiden kl 9 när det står 12 i almanackan???? Nästa fundering var, kl 12 men då har dom väl lunch. Alla fall står det att receptionen har lunchstängt mellan 11.45-12.30 Nu är det nåt som inte stämmer. Så jag går upp och slår på datorn. Tänkte ifall man skulle se tiden på mina vårdkontakter. Men si du, det gick inte. Då försöker jag ringa till vc, men där får man ju ingen mänsklig kontakt. Utan måste lämna telefonnummer, sen ringer dom upp. Ok, jag gör väl ett försök. Dom skulle ringa upp 8.45 Ja, men då är det ingen fara tänker jag, dom ringer väl upp tidigare som dom alltid brukar göra. Bara jag gör mig i ordning så är det ju bara och hoppa i bilen ifall tiden skulle vara 9. Klockan går och ingen ringer. Det är väl typiskt, nu när man vill att dom skall ringa så tidigt som möjligt så gör dom inte det. Förut när jag ringde och bokade tid åt mamma för provtagning, så kunde dom ringa flera timmar före tiden. Men nån minut före 9 så ringde dom alla fall. Jo, det var ju kl 9 jag hade tiden. 

 

När jag nu ändå träffade en läkare så passade jag på och fråga om det kommit nåt svar på röntgen eftersom jag inte hört nåt. Jo, det hade kommit svar. Jag har artros i  käkarna    . Artros i käkarna, har aldrig hört talas om det säger läkaren. Det brukar man ju ha i knäna. Senare på dagen så ringde då den rätta läkaren upp mig och sa att han skulle skicka en remiss nästa vecka till kirurgen   . Så då vart jag genast nervös. Skall jag behöva opereras, då måste jag ju sjukskrivas. Som jag skrev förut på FB : 80 % av 80 % som egentligen inte är 80 % procent är ingenting. Alltså min A-kassa som skall vara 80% av inkomsten, men inte är det. 80 % av den A-kassan, det blir inte mycket slantar över av det. Hur ont kommer jag ha efter en operation. Vad skall dom göra, sätta in käkar av plast   . 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se