Colliekompisarna

Alla inlägg under december 2014

Av Marru - 11 december 2014 23:45

Torsdag igen, och det är mindre än 2 veckor kvar till julafton. Ser här på bloggen på sidan där reklamen är att man skall betala med kort för att få koll på alla julens utgifter. Jag tycker nog att man har mindre koll när man betalar med kort. Betalar man kontant, så tar man ju ut den summan man tänker använda. Men med kortet blir det nog lätt så att man drar och drar och drar och till slut så är det slut. Jag föredrar nog pengar. Men trots det så blir det mest kortbetalning. Tar jag nån gång ut pengar, så betalar jag ju så länge jag har med dom. Sen helt plötsligt när jag behöver betala nåt kontant, så har jag inga kontanter på mig pga det. 

 

Ikväll så var vi och tränade rallylydnad, Jeri, Lizzie och jag. Vi hade kortbanor idag. Det var ju inte så många som var och tränade idag. Försökte träna mycket på höger sida med Lizzie. Hon är ju inte riktigt säker på den sidan, så det blir ju väldigt mycket prat. Jeri går ibland jättebra, och ibland är han helt borta. Vet inte hur det är med Clara, ifall hennes höglöp är på väg och gå över. Hon fräser ju ifrån åt Jeri, och han vågar knappt gå förbi henne. Men hon har ju inte varit i höglöp så länge än. Tänk om Lizzie ville börja löpa nu, så det var gjort. 

 

Det är ju Musikhjälpen på tv nu. Har tv:n på i bakgrunden för tillfället. Det är Petter som är inne i buren nu, med nån gäst. Idag uppmanades alla att ta bilder där ett rött band var med på nåt vis. Dom som håller i insamlingen för hundsporten bestämde att kl 18 ikväll så blir det en flashmob där alla vi tar bilder på våra djur med ett rött band. Jag var tvungen och fundera hur jag skulle få till det. Vi börjar ju träna kl 18. Men jag tog bilden på dan. Sen ladda jag upp den på Instagram alldeles innan jag kom till hallen. Så det var nån minut före 18   . Här kommer systrarna bidrag till Musikhjälpen.  Med ett varsitt rött band runt benet.

 

 

 

 

#mh14#hundsporten#stoppahiv#colliekompisarna

 


ANNONS
Av Marru - 10 december 2014 23:30

Nu är det bara 2 veckor kvar till julafton. Fortfarande så har Lizzie inte börjat löpa. Har inte gjort nåt speciellt idag. Bakat lite, varit till fotvårdaren. Skulle titta en stund på Musikhjälpen på förmiddagen. Men det behövde uppdateras, och efter det så ville inte digitalboxen fungera lite. När jag väl fått igång den så hade dom slutat med Musikhjälpen och börjat med ordinarie program. 

 

Lizzie låg på soffan och myste med husse ikväll. 

 

 

ANNONS
Av Marru - 9 december 2014 23:15

Ikväll så har Jeri och jag varit på agilityträning. Lizzie fick stanna hemma idag och vila sig. Idag hade han lite spring i benen igen. Det fanns så många kompisar och hälsa på. Eller så var han tvungen fram och kolla om det fanns fler löptikar i närheten. Tror han blev lite kär i klubbkompisens lilla blå sheltieflicka. Han sprang fram till henne flera gånger. Men vi tränade lite hoppteknik alla fall idag. Några slalom blev det också. Sen fick vi jobba med däcket. Han verkar glömma bort att han kan nåt ifall vi inte tränat det på ett tag. Men jag tror, och ibland känns det som om han är med mig mer än vad han var från början. 

 

Nu sitter vi här och hoppas att Lizzie skall börja löpa också. Clara gör det ju redan. Men av nån anledning så verkar Jeri inte så värst intresserad av henne. Men hon är alla fall inne på höglöpet nu. Hon vrider på svansen åt sin syrra   . Hon kanske vill tala om för syrran att nu är det dags att du också sätter igång. Hoppas att hon gör det. Vi sover ju på övervåningen Jeri och jag, och jag börjar sakna min säng.

 

 

Av Marru - 9 december 2014 00:11

Idag är det nog lugnet före stormen. Farinas löp är nog på sluttampen. Clara har inte riktigt kommit i höglöpet. Ja, inte så långt alla fall att hon har börjat visa nåt intresse för Jeri, och han visar faktiskt inte nåt större intresse för henne heller. Men nog är Clara på väg mot höglöp. Hon vrider på svansen åt syrran alla fall. Så Jeri och jag fortsätter och sova på övervåningen. Det har sina fördelar att huset har två våningar, men även nackdelar också. Men idag så ser jag bara fördelarna. 

Av Marru - 6 december 2014 23:54

Dags för andra Vintercupen idag. 3 gånger hoppklass. Det var lite ovisst om jag skulle kunna tävla med Lizzie. Hon var lite dålig i början av veckan. Fortfarande igår så ville hon inte äta. Undrar om hon kan vara på väg och börja löpa, eller kan det ha och göra med att hon råkade sno Jeris mat tidigare i veckan. Hon hade först ätit sin egen mat. Flickorna får Bravo. När dom ätit fick flickorna gå ner. Sen gav jag Jeri mat, men lät den stå framme för jag tänkte att han kanske behövde lite tid för att komma över Farina. Att han skulle äta när hon inte varit i närheten på ett tag. Men sen glömde jag bort maten, och såg Lizzie stod i trappan och ville upp. Så jag släppte upp henne och gick och tittade på tv. Sen när jag tittade ifall Jeri var och åt, då kom jag på. Just ja, jag har släppt in matvraket Lizzie och Jeris mat står på golvet.. Japp, jag såg en grå (blå   ) rumpa, vid Jeris matskål. När jag kom ihåg det, så hade hon ju redan hunnit glufsa i sig allt. Ungefär ett halv kilo Klass, plus lite Vom och Hundemat. Så för det första så fick hon i sig en aning för mycket mat + att hon fick i sig 2 helt olika mot vad hon äter normalt. 

 

Jag och Jeri och först till Norberg, och maken skulle komma senare med Lizzie. Han hade visst gett dom mat på morgonen, och haft flickorna ute. Då hade Lizzie både ätit och sprungit ute och busat med dom andra två. Så vi kom fram till att hon fixar och springa några lopp idag. 

 

Första loppet med Lizzie gick ganska bra. Hon hade bra fart, och vi nollade oss. Men tidsfel fick vi ju som vanligt, med drygt 6 sek. Det var vårt bästa lopp. Hon kom på 12:e plats. Sen skulle jag springa med Jeri. Just det, jag skulle springa med han men han skulle inte springa med. Tänkte han. Jag kopplade loss han, han satt ner. Men när jag började gå ifrån han, så såg han domaren. Oj, en människa som jag bara måste hälsa på. Oj där finns det fler roliga människor. Sen sprang han till sekretariatet. in under bordet. Han trassla in sig i en sladd. Men jag tog in han på banan igen, och tog några hinder och sen sprang vi ut. 

 

Nästa lopp var Lizzie först ut igen. Hon gick bra, men vid ett tillfälle var jag lite för snabb, och då sprang hon förbi hopphindret hon skulle ta. Så vi fick en vägran där och tiden gick. Vi slutade på 25:e plats i det loppet. Jeri fick göra ett till försök idag. Jag försökte få kontakt med han i början, men det är inte lätt med allt intressant runt omkring. Men vi kom igång alla fall. Han tog dom 2 första hindren, tunneln, och tredje hoppet. Men sen blev det lite för avancerat för herrn och så sprang han fram till domaren igen. Ok, men det var mer än vad vi klarat av hittills. Efter det så fick Jeri åka hem med husse. Men jag funderar på om vi skall testa 3 lopp nästa Vintercup. Men före det så har vi en inofficiell tävling efter jul. 

 

Tredje loppet så kändes Lizzie lite seg. Ja, det är väl inte så konstigt kanske. Troligen löp på gång, och att hon har ätit lite för mycket under veckan   . Sen blev det en ganska lång dag, trots att hon kom senare med husse. Det var ju alla fall över 300 starter idag. Vi tog oss runt felfritt, men med ganska mycket tidsfel. 23:e plats i det loppet. 

 

Men nu verkar Farinas löp vara klart, så inatt skall jag sova i min egen säng.

Av Marru - 4 december 2014 23:56

Idag har det varit lite och göra. Gick morgonpromenad med hundarna som vanligt. Det är lite trixigt hos oss för tillfället. För det första sover ju Jeri och jag på övervåningen för tillfället. När jag vaknade så släppte jag ut han. Han fick springa ute en stund. Sen tog jag in han och släppte ut flickorna. Efter det skulle jag ut och gå, så då tog jag ner han. Sen släppte jag in flickorna och tog ner dom som skulle följa med mig. Farina fick vara inne under tiden vi gick. När vi kom hem så släppte maken ut tjejerna innan vi kunde gå upp Jeri och jag. Sen växlade vi, och jag gav tjejerna mat. När dom ätit fick dom gå ner, så jag kunde ta in Jeri. Efter en stund så provade jag ge han lite mat. Lite fick han i sig. Så har vi hållt på hela dagen. Ut med Farina och nån till, in med Farina och ut med Jeri. Ner med Farina, och in med Jeri. Förhoppningsvis så blir Farina klar i helgen med sitt. Fast jag hoppas ju att systrarna skulel börja löpa nu så dom var klara före jul. 

 

Idag gjorde jag nåt jag aldrig gjort förut, eller aldrig skulle trott att jag skulle göra. Jag gjorde en glutenfri kaka. Jag trodde väl aldrig att man skulle få till en kaka på bara dadlar, choklad, hasselnötter och ägg   . Tydligen så gick det  och den smakade inte illa heller   . Maken däremot tyckte inte om den, han tyckte den var för söt. Sen gjorde jag en deg till imorgon. Tänkte göra ljusa pepparkakor. 

 

Ikväll så har vi varit på rallylydnadsträning. Vi gjorde en nybörjarbana. Eller dom andra gjorde. Jag testade en sak ifall det fungerade till nästa helgs tävling på hundmässan. Lizzie var inte riktigt sig själv, eller på sätt och vis var hon det. Pratade gjorde hon för fullt som hon brukar.  Jag tänkte först gå nybörjarbanan med henne på höger sida. Men hon var inte med alls. Så jag gick med henne på vänster sida. Det gick väl lite så där, och med mycket prat. Undrar om hon är på väg in i löp. Därför hon inte riktigt var med. Jeri fick för första gången gå en hel nybörjarbana. Vi har ju bara gått några skyltar förut. Men idag gick vi hela banan. Visst hade jag godis i handen. Men vi gick hela banan och gjorde alla moment. En del bra, och andra mindre bra. 

Av Marru - 3 december 2014 23:52

Idag  vaknade man till en härlig morgon, med sol ute. Fast till skillnad från andra morgnar så vaknade jag ju på övervåningen. Trodde det skulle bli konstigt och sova uppe, men det gick bra. Vaknade inte förrän vid 8 när Jeri stod i det andra sovrummet och bara ylade rätt ut   . Nu har det gått 5 dagar sen jag såg Farina vrida på svanen för han. Så jag tror att det borde vara över snart. Nu hoppas jag verkligen att systrarna sätter igång med sitt löp snart, och att dom gör det samtidigt den här gången, gärna före jul. 

 

Eftersom vädret var så fint, och situationen är den det är hemma nu så bestämde jag mig för en riktigt lång promenad. Först ner till hälsospåret, en bit på den. Ner förbi skolan där jag gick under mellanstadiet. Därifrån ner tilll ån, och cykelvägen mot hamnen. Från hamnen fortsatte jag cykelvägen mot vårat nya fina bad. Men va, tomt, ingen som badar. Nä just ja, badsäsongen vart ju bara en månad längre i början och slutet. Så den tiden är väl förbi nu. Ja, från badplatsen så gick jag vägen mot Moga, och hem. Det blev en rejäl vända, men glömde starta appen på mobilen så jag skulle se hur långt det blev. 

 

Lite foton blev det på vändan. Bilden med hästen. Hästen stod i lekparken där vi bodde när jag var liten. Den satt jag ofta på. Fast den kändes mycket större än nu. En morgon tex, det var en sommar. Mina föräldrar jobbade förmiddag båda 2. Jag hade vaknat väldigt tidigt på morgonen. Jag gick ut till lekparken. Men jag var tydligen väldigt tidig för det fanns inte en kotte ute. Där satt jag ensam på hästen tidigt en morgon.

 

             

 

När jag kom hem så hade maken redan åkt. Han var till Ludvika och till Jysk. Vi skulle ha en garderob i hallen. Men den fick inte vara för djup. Bara 50, för annars skulle den sticka ut för mycket. När han kom hem så åkte jag till Ludvika istället. Hade ju inte tagit nån cache sen i söndags och det är lite glest med dom under december och januari. Så jag kände att jag måste ut och ta ett par. Samtidigt så passade jag på och köpa lite hundmat, och en sväng till Willys. Normalt så brukar jag passa på att ta en cache när jag har ett ärende. Nu passade jag på och göra några ärenden när jag var på cachejakt   .

 

När jag kommer hem från Ludvika så står maken i hallen med garderobsdelarna. Han såg mer eller mindre ut som ett frågetecken. Han visste inte vilken del som var vilken. Det var ju hur enkelt som helst. Han visste ju vilka delar var sidoväggar. Han visste vilka som skulle vara upp och nere. Problemet var bara att han visste inte just vilken som skulle vara upptill, eller nertill. Men det var ju lätt som helst. Den ena var vit på bara ena sidan och den andra på båda. Jag fick ju han och inse att den med bara en vit sida skulle vara nere. Men han tänkte sätta den åt fel håll. Så jag fick ju säga åt han att den obehandlade sidan skall vara neråt, mot golvet och inte tvärtom. Ja, det var ju en del andra saker som jag fick vara behjälplig med. Men nu står garderoben i hallen alla fall. Vet inte om det blev så bra, ser lite trångt ut. Men man vänjer väl sig vid det.  

 


Av Marru - 2 december 2014 23:49

Idag har jag nog varit dagvill hela dagen....nästan. Det första jag gjorde på morgonen var och satt igång tvättmaskinen med mina nyaste jeans. För jag skulle ju ha på mig dom när jag åker till Borlänge på onsdag. Hmmmm....det är ju inte förrän nästa vecka, så till dess hinner dom nog torka och bli smutsiga en gång till   . Sen har jag funderat på när jag skall göra degen till dom ljusa pepparkakorna. Hade tänkt göra det idag, men kom ju på att det går ju inte för jag hinner ju inte göra dom imorgon, för jag skulle ju till Borlänge   . Kom ju som sagt på senare att jag skulle ju inte till Borlänge imorgon. Men då var det för sent och börja göra nån deg. 

 

Men det var ju alla fall en sak som jag inte hade fel om. Det är tisdag och agilityträning. Jag åkte iväg tidigare för jag hade en idé tilll en rallylydnadsbana jag ville testa. Det fungerade, så imorgon eller i övermorgon får jag väl sätta mig ner och rita klart banan. Skall bli riktigt kul att åka till hundmässan och döma där. Särskilt när jag bara skall döma max 30 ekipage, så då hinner jag ju titta på en massa annat där. Sen är det ju samma dag som collie skall in i ringen, så jag ser ju en massa bekanta också där. 

 

Sen började ju dom andra komma så jag gick och hämtade Jeri ur bilen. Det fanns lite olika kombinationer och träna på. Jag kör enkelt med Jeri för att han skall tycka att det är roligt och hålla farten. Först 2 hopphinder, tunnel och 2 hopphinder. De var på låg höjd, så jag bestämde att jag höjer senare och tar han på den kombinationen igen. Vi körde lite slalom, och lite staket på låg höjd. Och några gånger på gungan. Det var bara vid ett tillfälle, vad jag kommer ihåg nu, som han drog iväg till en annan hund idag. Undrar om han tror att alla hundar luktar gott. 

 

Sen tog jag in Lizzie en vända. Hon fick springa en vända på alla kombinationer. Sen tog vi gungan också några gånger. Nästa lördag har vi Vintercup igen ,men det är 3 ggr hoppklass. Ännu fler anmälda än förra gången, så det kommer att bli en lång dag. Sen skall vi tydligen ha en inofficiell tävling på annandagen också. Så Jeri får många möjligheter och träna på. Jag har börjat köra med en hund, och sen in med nästa och inge mer. Dom blir så smutsiga om det är blött ute, och man byter emellanåt. Mycket bättre när dom inte trampar ut och in. 

 

Inatt tänkte jag sova på övervåningen med Jeri. Få se om han kan hålla sig lugn hela natten. Förra gånge tjejerna löpte, så gick det ju inte så bra. Så då fick jag ta den tiken som löpte och sova uppe med den. Men numera så är Jeri uppe med mig tills jag går ner och lägger mig. Ofta så får jag putta på han för att han skall gå ner. Verkar som om han ville hellre vara uppe. Men vi har bestämt att hundarna sover nere hos oss. Vill inte ha hundar snubblande i trapporna. Alla fall Farina, som är gammal. Vill inte ha henne snubblande i trappan i mörkret. 

 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se