Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 24 januari 2015

Vintertur!

Av Marru - 24 januari 2015 23:15

Vad som är tråkigt med all denna snö, att det blir lite svårt att hålla på med geocaching. Man måste ju försöka hitta dom som är snösäkra. Eftersom det gått nästan 3 veckor utan att jag varit ute och letat efter nåt, så kändes det som att nu har det gått alldeles för lång tid sen sist. Så efter att jag varit ut med hundarna, och gett dom mat så bestämde jag mig för att åka ut en sväng. Jag hade ju kollat upp några i Grängesberg som skulle vara snösäkra. 

 

När jag var på väg genom byn så kommer det en bil på tvären i en av kurvorna genom samhället. Jag blir så irriterad på dessa pojkspolingar som tror att dom är mästare bakom ratten, bara efter att haft körkort i några år. Jag har trots allt haft körkort i över 30 år, och kört yrkestrafik i 15 år. Trots det så får jag inte för mig att jag skall leka på vägen, och riskera andras liv. För mig är inte bilen en leksak. Utan ett medel att ta mig från A till B. 

 

Kom till Grängesberg, och åkte till Källfallet. Det gamla bostadsområdet som vi bodde i när vi kom till Sverige. Husen finns kvar, men skall nog rivas förr eller senare. Såg att dom 4 i början av gatan var renoverade. Men resten stod med luckor för fönstrena. Där skulle det finnas en cache där som var vintersäker. Jag fick ju pulsa i snö upp till knäna. Men min gps visade helt fel. Så den fick jag skippa till slut.

 

Men jag stannade till och tog en bild på huset vi bodde i. Björkallén 10 C. Den högra dörren var våran, och den vänstra gick till lägenheten på övervåningen. Sen fönstret ut mot vägen på höger sida var vårat. Fast den lilla vet jag inte om det här till trapphuset. Men alla fall i lägenheten ovanför oss bodde en gammal alkis. Han brukade kasta ner karameller i en liten påse åt mig. Kungen av Danmarks bröstkarameller var det. I huset mitt emot på övervåningen bodde en gammal norsk tant. Hon ville alltid att jag skulle bära upp tvätten åt henne. Efter att jag gjort det så bjöd hon på nå rispuffar, som jag inte gillade alls. 

 

 

 

Efter att jag varit där så tänkte jag åka till fotbollsplanen för där skulle det finnas en. Men det var alldeles för mycket snö, så den fick vara. Den vid Folkets park var inte snösäker heller. Så jag tänkte att det får vara. Men på väg till Ludvika så svängde jag mot Blötberget i Klenshyttan. Där hittade jag äntligen 2 st enkla som jag kunde logga. 

 

Ett par bilder från morgonpromenaden.

 

   

 
 
Helen

Helen

25 januari 2015 10:54

Det är så tråkigt att de där husen har fått stå och förfalla, jag tycker de ser så fina ut och de ligger rätt bra till också.
Jobbigt med all snö, det är inte mycket bättre här, men det går i alla fall att ta sig fram ordentligt i skogen. Det är mer än man kan säga om hur det var för 2 år sen när det kom 70 cm på ett dygn. Då var det hårt att spåra upp en stig att gå.
Håller på att träna Ceres att gå lös i skogen och det funkar ganska bra. Kommer nog aldrig kunna lita helt på honom som jag kunde med Tellus. Fortfarande tänker jag att jag ska vända mig om och se så Tellus har hängt med, men kommer på direkt att det inte är nån idé.

http://www.colliekompaniet.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards