Colliekompisarna

Alla inlägg under januari 2015

Av Marru - 23 januari 2015 20:08

Så är det helg igen, och ytterligare en vecka bakom oss snart. Nu har TV 4 börjat avslöja deltagarna till nästa Let´s dance. Det fanns många intressanta namn där. Fast min favorit kommer nog Nanne att vara. Aldrig hade jag trott att dom skulle få med Ingemar Stenmark. Vi får väl se om det blir så att hela Sverige stannar igen. Som på den gamla tiden när han åkte slalom. 

 

Kommer ihåg ett tillfälle, jag hade beredeskapsarbete på folktandvården i Smebacken. På den tiden hette det beredeskapsarbete, som man fick när man var arbetslös och precis slutat skolan. Jag hann med minst 3 st, och den första var på sterilen hos folktandvården. Just då var ju han Stenmark på topp. En gång satt vi och fikade precis när han skulle åka, alla utom klinikchefen, för han hade en patient inne hos sig. Men inte hindrade det han från att titta på Stenmark. Så han gick in i fikarummet mitt i behandlingen och tittade   .  Synd om den som låg där i stolen med en massa bråte i munnen. För patienten hade ju inte möjlighet gå ifrån. 

 

Idag har man varit verkligen seg, knappt orkat göra nånting. Men ibland så måste man ju ha sådana dagar också.

ANNONS
Av Marru - 22 januari 2015 22:15

Dagens hundträning blev rallylydnadsträning. Men med platsliggning i början. Jeri satt sig upp ganska tidigt, och jag stannade lite närmare han. Då låg han ganska länge, och jag stod och funderade om det blir dags och gå tillbaka innan han sätter sig. Och jag hinner inte mer än tänka tanken då sätter han sig. Då anser han att han har legt tillräckligt länge. 

 

Idag blev det bara kortbanor. Satt upp bara 2 st korta med nybörjarmoment. Vi andra tränar mest utan skyltar. Ställde upp ett par tomma skyltar för att träna helt om sidbyten. Vid dessa har Lizzie en tendens att svira ut för mycket. Sen tränade jag tre steg bakåt, fast nu istället med att backa extra långt. Såg ju på våran förra tävling att hundarna har en tendens att sluta backa innan föraren hunnit ta sina 3 steg bakåt. Lizzie har också en tendens att göra det. Så nu tränade vi att backa längre. Sen tränade vi på backa framför, och det gick riktigt bra. Hon var ganska snabb där. Jobbade också lite med framåtsändande till kon. Det gick ganska bra. Det svåraste är att få henne och stå kvar där. 

 

Jeri gick jag med på den ena nybörjarkortisen bara. Undrar varför??? Glömde väl bort den andra helt enkelt, eller förträngde. Jag hade ju satt upp 360 º vänstersvängar i långsamt tempo och i spring. Vi fixar inte riktigt den svängen i normalt tempo ens, så därför tänkte jag inte börja böka med några tempon på dom. På den andra banan hade jag sitt-stå, sitt-ligg-gå runt, tysken, sitt-gå runt, och sitt framför-höger ingång-sitt. Gick den banan först med godis i handen, och det gick bra. Jeri fixar stå från sitt ganska bra. Sen gick jag dom momenten utan godis och det gick hur bra som helst. 

 

Nästa vecka så kör vi en bana i fortsättningsklass.

ANNONS
Av Marru - 21 januari 2015 23:45

Såg nåt intressant i veckans Året runt, som fick mig att haja till. Dom skrev om överaktiv blåsa. Eller jag brukar kalla det för busschaufförsblåsa   . När man kör buss, så måste man gå på toa när man kommer åt en. För man vet aldrig när man kommer åt en nästa gång. För mig började det verkligen spåra ut dom sista åren jag körde buss. Så här kunde en morgon tex se ut för mig.

 

Gick upp, in på toa. Åt frukost, klädde på mig. Gick på toa. Åkte till jobbet. Gick på toa. Till garaget för att hämta buss. Hmmmm....känner som om det trycker på lite. Måste nog gå på toa. Kör upp till busstation. Hmmm....nu skall jag köra dit och kanske hinner jag gå på toa när jag kommer fram. Men händer det nåt på vägen, så måste jag vända på en gång, och då hinner jag inte. Så det är lika bra att jag går på toa innan jag åker. Alltså, på kanske cirka en timme, så hade jag varit på toa 5 ggr. 

 

Det satt i flera år efteråt, och lite fortfarande. Måste tex på toa ofta på fm, men em klarar jag mig nästan hur länge som helst. Nätterna har också varit jobbiga. Var alltid tvungen på toa på natten. Blev till slut riktigt less på att aldrig få sova en hel natt. 

 

Men nu på sista tiden så har jag börjat jobba på det. Precis som det stod i Året runt. Att man inte skulle gå på toa direkt när man känner att det trycker på. Nu till slut så har jag klarat mig flera nätter utan att gå på toa på natten. Vad skönt det känns att äntligen få sova en hel natt. Så nu är vi på väg åt rätt håll. 

 

Men det var ju inte det enda problemet jag fick när jag körde buss. Fast det andra var mycket lättare att komma över. Det var sömnen som höll på att bli ett problem. Var det nåt pass som började extremt tidigt hade jag svårt att somna. Till slut så gick jag och la mig tidigare, men inte sov jag för det. Utan låg i sängen och rullade och tänkte. Tänkte på hur trött jag kommer att vara när jag skall köra dit eller dit. Vi hade tex en tur som gick till Krylbo från Borlänge, ca 5 på morgonen. När man skulle köra tillbaka till Borlänge så var man så trött, så att man höll på slockna flera ggr om. Man satt och tuggade i sig godis, fram och tillbaka med värmereglaget, eller så satt man och nöp sig på låret. 

Av Marru - 20 januari 2015 23:21

Ikväll har vi varit på agilityträning igen, som vi brukar vara på tisdagar. Vi hade en bana som alla körde på. Ganska mycket folk var vi också. Men trots det så blev inte väntan så lång mellan varven. Första gången jag sprang med Jeri så gick han otroligt bra. Det var bara ett par ställen på banan som vart lite som det blev. Han har efter kursen före nyår fått problem med balansen. Han brukar ju normalt springa fram och tillbaka hur som helst. Men efter kursen så vill han inte gärna upp på balansen. Han gjorde en jättefin slalomingång, och tog hela med bra fart. Sen vart nästa problem. Efter slalom ett hopp, sen ett hopp man skulle ta från fel sida. Men det ville inte han. Vi struntade i det och fortsatte vidare. Sen var det nästan bara rak sträcka in i mål. 

 

Tänkte att Lizzie skulle bli lite taggad av att jag tog Jeri först. Men det verkar som om hon kommit på vad vi gör. Att vi tar han först och sen henne. Hon gick mycket långsammare nu än vad hon på tidigare träningar. Tex slalom, så lunka hon bara igenom. Fast jag försökte jaga på henne. 

 

Sen tog jag in Jeri en gång till. Men han gick betydligt långsammare än första vändan. Återigen så tvekade han vid balansen. Så innan träningen var slut, så körde jag banan fram till balansen, och där lugnade jag ner mig och väntade in han och visade tydligt att det var där jag ville att han skulle gå över. Då gick det bra. Får väl hoppas att han till slut kommer över det med balansen. Han har ju inga problem med gunga eller A-hinder. Så varför skulle han ha problem med balansen. Fast så var det ju förra hösten. Han hade som valp sprungit över balansen fram och tillbaka. När jag skulle ha han och komma till mig, då sprang han över balansen istället. Det tyckte han var roligare. Sen när vi flyttade till hallen i Norberg, då vägrade han gå över balansen. Men det tränade vi bort, och efter ett tag så brydde han sig inte alls. 

 

Vad jag längtar till att få börja springa på klass 1 banor med han. Han kan bli hur bra som helt. Måste bara träna lite mer drag på hinder med han.

Av Marru - 19 januari 2015 22:47

Redan inne på årets fjärde vecka. Här går det undan. Man märker redan att dagarna har blivit lite längre. Härligt och ha nåt att se fram emot. Sitter och tittar på tävlingar. Är ju flera stycken man är lite sugen på att åka. Men de är så långt borta. Men har ju några veckor på mig och fundera. Skall jag försöka övertala nån att följa med mig, eller skall jag åka ensam. Åker jag ensam så kan jag plocka lite cacher efter vägen. 

 

Vad det kliar i fingrarna och ge mig ut och leta efter cacher. Men det är lite jobbigt när det är snö. Vet inte hur många det finns i närheten som är snösäkra heller. Så jag får väl nöja mig med att åka från punkt A till B och tänka på alla cacher som finns efter vägen. 

Av Marru - 18 januari 2015 23:45

Äntligen kom jag ihåg den, och jag kom ihåg den hela dagen. Sist jag kom ihåg den så vart det bara halva dagen, så då fick det vara   . Synd bara att när jag äntligen kommer ihåg den, så är det en tråkig, händelselös dag   . Grått och trist, och lite seg i kolan är man också. Vad är det då jag kom ihåg??? EFIT-dagen, eller ETT FOTO I TIMMEN. Det är verkligen länge sen. Så nu ville jag göra ett försök. Jag har ju återigen börjat göra det jag gjort förut, men kommit av mig. Har bla lekt med psp idag mm.

 

Men här är alla fall min gråa trista dag.

 

Kl 9, släppte ut hundarna en vända innan det blev dags för en promenad.

 

  

 

Kl 10, dags för en promenad. Clara ville visst inte vara med på bild, men hon är med hon också.

 

 


Kl 11, ett litet break under promenaden. 

 

  

 

Kl 12, maken sitter hemma och glor på skidor.

 

  

 

Kl 13, skall jag verkligen äta allt det här, tänker Jeri. Jaja, ät så mycket du orkar.

 

  

 

Kl 14, tyst i Smebacken. Var och hämtade mat vid grillen, orkade inte börja laga mat.

 

 

 

Kl 15, tom fågelbordet är alldeles öde.

 

 

Kl 16, har alltid förut tyckt att tulpaner är lite tråkiga. Att det vissnar så fort. Men jag har ju fått dom att hålla ganska länge nu.

 

 

 

Kl 17, alla trötta och sover. Jeri ligger under bordet, så därför kommer inte han med.

 

 

 

Kl 18, håller på och laddar upp lite filmer från igår på You tube.

 

 

 

Kl 19, Lizzie är hunden som verkligen kan slappa.

 

 

 

Kl 20, dags för en kvällspromenad.

 

 

 

Kl 21, alla hundar fick varsinn tuggpinne.

 

 

 

Kl 22, min strumpstickning.

 

 

 

Kl 23, dags och sova. Nä, inte riktigt än. Men denna får alla fall bli den sista bilden för idag.

 

 

 

Får hoppas att det inte dröjer lika länge innan jag kommer ihåg EFIT-dagen nästa gång. Och att den blir lite mer händelserik när jag kommer ihåg den.

Av Marru - 16 januari 2015 23:45

Idag var det plusgrader ute. Skönt och kunna gå ut utan att känna sig som en Michelingubbe. Fast det var mindre roligt att det regnade. Riktigt plaskigt började det bli på eftermiddagen. Jag har nu börjat med en liten vikt i klövjeväskan när jag är ute och går med Jeri. Sen har jag tränat inkallning med han. Sen tog jag ut Lizzie och körde med lite klossträning. Att det skall vara så svårt att göra samma sak på höger sida som hon gör på vänster. I början så var inte ens stå samma sak på höger sida som det var på vänster. Men nu har hon kan hon ju stå på kommando på båda sidor. 

 

Jag har varit lite sugen på att anmäla mig till en rallylydnadstävling som Uppsala HU skall ha i Stockholm. Men det är så många anmälda så att det kommer att bli bortlottning. Hade i så fall tänkt åka med både Lizzie och Jeri. Men det hade nog blivit lite för långt att åka ifall den ena hade blivit bortlottad, och bara åka med en hund. 

 

Ja, det kommer väl fler tillfällen. 

Av Marru - 15 januari 2015 22:04

Lagom tills vi skulle åka på rallylydnadsträning ikväll så började det snö. Det är väl typiskt när vägarna var bra och gå på, så skall det vita eländet börja ramla ner igen. Men nu har maken och jag varit ut precis och skottat bort det sista som kommit. För tillfället kommer det inget. 

 

Vi började med en platsliggning innan vi började göra nåt åt rallylydnadshållet. Jag vill träna det med Jeri och det är andra hundar med. Han ligger ganska bra tillsammans med Lizzie och Clara. Jag la han, och gick ifrån ca 5 m. Han låg jättefint där. Så att jag började nästan tro att han var en naturbegåvning. Då reste han på sig. Efter det fick jag gå och lägga han några gånger. Nästa gång vi tränar så skall jag stå närmare han och jobba på att han skall ligga kvar, tror jag.

 

Som jag säkert skrivit förut så kör vi kortbanor varannan vecka, och varannan vecka har vi en bana. Där turas vi om mellan klasserna. Så idag blev det en nybörjarklass igen. Båda träningsformerna har sina fördelar. Tex kortbanor, då är det flera ute samtidigt och tränar. Då få vi störningsträning på samma gång. Men emellanåt så måste man ju träna bana också, för att få uthålligheten, att hunden kan ta flera moment efter varandra. Idag gjorde vi då en nybörjarbana. Sen är det ju lätt och göra banan till sin egen   . Som när jag gick med Lizzie så blev det mest höger sida, och lite mästarklassmoment istället för nybörjarklass. Likadant kan man göra med en svårare bana, byta ut momenten mot enklare istället. 

 

Lizzie är inte så säker på höger sida än, hon håller låda och har sig. Dessutom så tycket jag i början att hon inte hade riktig fart. Sen på slutet så är hon nästan lite före mig istället. Tog en vända till med henne och då bara nybörjarbanan. Hon var lite tystare, men fortfarande var hon lite slö i början. Mot slutet så är det nästan så att hon är före mig. 

 

Sen tog jag in Jeri igen. Jag gick hela banan med han med godis i handen, och försökte jobba med han att han inte nosa på nåt. Han gjorde alla momenten som han skulle. Men så tänkte jag att jag provar med han hur han går utan godiset. Han fixade 5 moment, utan godis. Vad jag kommer ihåg så nosade han ingenting på vare sig koner eller skyltar. Jag blir bara mer och mer sugen att testa han på en tävling. Men jag vet också att omgivningen kommer att bli en alltför stor störning för han. 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se