Colliekompisarna

Alla inlägg under januari 2015

Av Marru - 14 januari 2015 23:09

Nu har man kommit mitt i veckan, känns det som. Man bara sitter och väntar på helgen. Fast denna helg så är det inga hundaktiviteter på gång. Däremot på lördag skall maken och jag till Borlänge på lördag på födelsedagsfest. Skall man säga att det är ett 140-års fest. Eller det är 2 personer som fyller 70 denna månad. Vår spelledare och hans fru. 

 

Jag har dom senaste dagarna läst igenom förslagen till nya regler och moment i rallylydnad. Klubbarna skall skicka sina åsikter om dom senast imorgon. Så det var lite bråttom. Så det har jag gjort idag. Så nu måste jag börja träna på durspelet istället. Det var en del låtar på den listan, plus att vi har en bonus. En överraskning är det tänkt att det skall bli. Får väl se hur dom andra har tränat, ifall vi får ihop den. För mig är det inga problem för det är en av dom första jag lärde mig på durspelet. 

 

Inte har jag hunnit träna med nån hund heller idag för jag har haft en mammadag idag. vi har varit och handlat, sen kom vi hem till oss. Jag lagade mat och vi åt. Efter maten så åkte vi hem till mamma och plockade undan julen hos henne. Bytte gardiner, och plockade bort tomtarna. 

ANNONS
Av Marru - 13 januari 2015 23:30

Morgonpromenaden var lite jobbig fortfarande idag. Gångvägarna var ju inte plogade än. Så dom är lite jobbiga och gå på. Var alldeles genomsvettig när jag kom hem. Senare på dagen så tog jag en promenad med Jeri, och han fick ha klövjeväskan på sig. 

 

Senare på kvällen så var det dags för agilityträning igen. Jeri fick träna på korta olika kombinationer. Hoppteknik, slalom, gunga, däck och lite annat. Husse var där med Lizzie och han sprang med henne innan dom andra kom dit. Men han åkte hem ganska tidigt, och nu vet man inte när han dyker upp där nästa gång, om han gör det. 

 

Men jag är nöjd med Jeri, han håller sig till mig mer och mer. Tränade lite fritt följ med han, bara en kort sträcka. Just nu sitter jag och funderar på om vi skall åka ner på collie SM. Men jag tappade lite suget på det, eftersom det är delat i 2 delar. Osby skall ha agility och rallylydnad sista helgen i maj. Piteå skall ha lydnad och utställning i juli. Jag som hade tänkt anmäla Jeri till utställningen, Lizzie i lydnaden, och båda på rallylydnad och agility. Eventuellt Clara i rallylydnaden också. Inte åker jag till Piteå för bara en utställning och lydnad.  Men är lite sugen och åka till Osby på agilityn och rallylydnaden. Få se nu hur det blir. Vet inte hur det blir med SM nästa år, tror dom skall ha i Stockholm och har för mig att det på hemsidan står bara att utställningen är bokad. Men 2017 är dom i Västerås, och då skall vi absolut vara med. Ok, lydnaden kanske jag får skippa med Lizzie. Men allt det andra kan vi vara med på. 

ANNONS
Av Marru - 12 januari 2015 23:05

Ja, inget särskilt har det hänt idag, förutom att det har kommit en massa snö. Fast nu börjar det gå åt det varmare hållet igen. Vi får väl hoppas att det tunnar ut snötäcket igen. Jag vill ju gärna fortsätta med dom där åkerspåren några vändor till. Idag var första gången jag skottade snö denna vinter. Har ju inte hunnit göra det tidigare för jag har haft annat och göra.

 

Sen fick jag till slut bort julgardinerna idag för dom nya jag beställt kom idag. Ja, förutom det så har väl allt varit som vanligt här. Gått med hundar, lagat mat mm.

Av Marru - 11 januari 2015 23:46

Igår så slog vintern till ordentligt. Det var ju en bra dag och ha Vintercup på då. Ja, jag gillar ju inte snön för det. Tycker bara att den ställer till med en massa elände. När jag åkte iväg till Norberg på lördag morgon så såg det ut så här på himmelen. Man skulle nästan tro att Söderbärke brinner när man tittar på bilderna.

 

   

 

Eftersom dagens tävling skulle börja med dom små hundarna, så skulle maken komma senare tillsammans med Lizzie och Jeri. Det kändes riktigt lyxigt och åka iväg utan hundarna och veta om att de kommer senare. Ännu lyxigare kändes det när maken tog hand om hundarna mellan loppen. Värmde upp och rastade dom. Vi får väl hoppas att det håller i sig   .

 

Jag hade bestämt mig för att nu skall jag jobba på att få Jeri och stanna kvar på banan med mig. Starten i första loppet såg jag ju på en gång, att den skall ju inte vi ge oss in på. Så han och jag tog raka spåret istället. Hopp, hopp, hopp, säcken och gungan. Sen lekte vi lite. Sen försökte jag få med han en bit till, men han var inte riktigt intresserad av det. Men han höll sig till mig trots allt. Så jag var nöjd med det.

 

Lizzie fick ta den svåra starten, men hon tappar mycket fart på sånt. Hon gick ju alla fall banan utan hinderfel, men däremot så fick hon ju en del tidsfel. Men kom på 7:e plats alla fall. Andra loppet med Lizzie fick jag tilt i huvudet. Man skulle ta hinder 1,2,3 i en båge, ungefär. Men när vi tagit dom 2 första så fick jag helt plötsligt för mig att hon skulle ta tredje hoppet från fel håll. Varifrån jag fått det ifrån har jag ingen susning om. För egentligen hade det bara varit och skicka henne rakt över. Ja, så vi diskade oss. 

 

Sen blev det Jeris andra start. Återigen så var ju tanken bara att hålla kvar han på banan med mig. Så vi gjorde den starten med 3 hopphinder, och sen lek. Sen tog vi A-hindret och ett hopp, och återigen lite lek. Tidigare gånger så har Jeri fått åka hem efter andra loppet. Men med tanke på dom 2 kurserna vi gick kring jul, och hur mycket han sprang med mig då, så fick han göra en tredje start. Nu gjorde vi ett lite längre lopp. Tog dom 3 första hoppen, och A-hindret innan jag tog fram leksaken för att belöna han. Sen gick vi vidare till slalomet. Så klart ville jag visa åt alla att han kan slalom   . Balansen däremot undvek vi, eftersom jag inte visste ifall han skulle ta den. Han har ju krånglat i början på dom sista träningarna efter sista kursen. Vi får träna på den en liten stund till. 

 

Tredje loppet gick Lizzie återigen utan hinderfel, men med tidsfel. Hon kom på 10:e plats i det loppet. Men hon har återigen börjat gå säkert i slalom. Det var ju en period när hon skulle gå ur slalom hela tiden. Men hon har inte gjort det på ett tag nu. 

 

Idag var det då dags för en rallylydnadstävling. Men jag skulle inte tävla idag, utan döma. Vi hade 2 mästarklass idag. Under hösten var jag ju till Rättvik och tävlade, och där såg jag en banskiss på en bana i avancerad klass som det inte fanns ett endaste sitt på. Då började jag tänka, man måste ju kunna göra det i mästarklass. Ju högre upp i klasserna man kommer, desto fler sittmoment blir det. Så jag fick trixa och klura för att få ihop en bana utan några sitt. Till slut så fixade jag det. Men sen började jag fundera, blir den för lätt för dom i mästarklass. Kommer alla gå därifrån med 100 poäng. Jag funderade in till det sista ifall jag skulle ändra på den. Men till slut så bestämde jag mig för att det får bli som det blir. Kan ju säga att det blev kanonbra. På den första banan där det var mycket sitt, där fick jag fram 3 ekipage med 100 poäng. Men i det andra loppet så var det bara en som klarade 100 poäng. Men däremot, så klarade alla 70-poängs gränsen. Det var nog första tävlingen där man inte började med "så börjar vi med dom som inte riktigt nådde ända fram" . Kan ju säga att det blev jubel i hallen när jag sa, att alla hade klarat 70 poäng. 

 

Jag måste ta mig i kragen någon dag, och lägga ut banorna på hemsidan. Har en massa banor som jag inte lagt upp än. 


Av Marru - 9 januari 2015 23:26

Nu har en vecka gått snart igen, och vi är snart halvvägs i januari   . Säger ju bara svisch och så är det nyår igen. Men det här året verkar bli ett väldigt aktivt hundår. Uppfödaren planerar en massa, och en till som planerar ett helgläger. Sen har vi på klubben vår 2-dagars rallylydnadstävling helgen efter midsommar. Sen efter det så har vi vår agilityvecka. SEn kommer det ju vara en massa tävlingar precis som vanligt. Jag är lite sugen och prova på en till rallylydnadstävling med Lizzie. Om det går bättre nu när vi inte har nån press på oss att behöva fixa minst 70 poäng. 

 

Idag var det stressigt värre. Hundpromenad, frukost. Sen var jag förbi mamma en sväng. Glömde ju kvar matlådan jag hade gjort i ordning åt henne, så jag var upp med den. Sen in till Ludvika och handla och hämta hundmat. Vi har bestämt att vi skall testa Vov och Hundemat på tjejerna också. Men inte samma som Jeri har, utan en med mindre fett. Det är så besvärligt med Bravo. Visst hade vi haft det nära och hämta här i byn. Men det är inte alla gånger hon har öppet, och inte sitter det nån lapp uppe heller när hon kommer tillbaka. Sen när hon är där, så är det inte alla gånger man får det man vill ha, utan man får ta nåt annat. Det här andra köper vi ju från djuraffären och dom kan man vara ganska säkra på att dom har öppet. Sen var jag och handlade lite. Smart som jag var så tog jag med mig spårpinnarna. Så när jag åkte hem så stannade jag till vid vägen här nedanför och gick ut på åkern och la ett spår. Sparade ju lite tid mot ifall jag hade gått ner och upp igen. Hem och packa upp grejerna och vänta ett tag. Sen gick Jeri och jag ner till åkern. 

 

Förhållandena var likadana idag som förra gången vi spårade. Men det gick sämre idag. Han hade lite problem med att hitta spårbörjan. Sen fick han upp ångan så pass när han hade hittat 2 pinnar, att han missade vinkeln. Utan drog bara rakt på, så jag fick hejda han och ta tillbaka och hjälpa till med vinkeln. Sen hittade han en pinne där, men efter det så la han av. Bara stod och tittade och ville inte gå nånstans. Jag försökte hjälpa igång han, men han bara tittade eller så gick han och gjorde nåt helt annat. Tur nog så såg jag alla fall vart jag hade gått nånstans så jag fick ju med mig alla pinnar hem. 

 

Imorgon är det alla fall dags för nästa Vintercupstävling. 3 x agilityklass, och det skall bli intressant hur mycket jag får med mig Jeri. Skall kolla lite hur banan ser ut. Jag kanske skippar och starta vid starten, utan gör det en bit in på banan och tar bara några hinder. Det visar sig. 

Av Marru - 8 januari 2015 23:37

Idag har det varit plusgrader igen, men dom hotar med snö igen på lördag. Bilen var så ren och fin när jag tvättade den i tisdag. Men nu är det ett minne blott igen. Hade varit mycket bättre om vi skippat snön och bara hade minusgrader. Det var ju torra vägar alla fall. Det blev inte nå hundträning på dan idag. Hade tänkt få till ett spår innan det kommer mer snö. 

 

Men jag åkte lite tidigare till Norberg, eller jag tänkte göra det. Det är ju några saker som jag skulle behöva träna på, tex stanna. Alltså att jag skall kunna kommendera stanna när han inte är i närheten av mig. Tänkte nu närmast på fårhagen och vallning. 

 

Men vi tränade alla fall platsliggning med 3 hundar. Jag med Jeri så klart. Gick inte så långt ifrån han, och var och belöna han  mellan varven. Men han låg stilla hela tiden, förutom att han nosade på backen. Rallylydnadsträningen blev det väl lite si och så med. Tog in Lizzie efter platsliggningen. Jag måste försöka jobba på att få henne tyst. Om vi fixade 3 små saker, då skulle vi bli grymma. Våra största problem är ju ljudandet, befinna sig på höger sida och bakdelskontrollen på höger sida. Jag provade momentet, sitt, helt om vänster, sitt med henne. På vänster sida blir det klockrent. Men när jag försökte på samma moment på höger sida, fast med helt om höger, då gick det inte alls lika bra. Lizzie och jag provade på några moment som ligger som förslag till nya moment. Det är till stor del moment som finns i nån av dom andra nordiska länderna. 

 

Jeri tränade jag lite nybörjarmoment med. Jag är lite sugen på att starta med han, men han är ju så nyfiken på omgivningen. Så fort det händer nåt nånstans i närheten så ställer han sig och tittar och låser sig helt.

 

Idag blev det ingen lek med klubbkompisens grönis. Vi byggde istället banan till lördagens Vintercup. 

 

Av Marru - 7 januari 2015 23:20

Då kom den eländes snön igen. Man kan inte gå långa promenader för snön fastnar i tassarna på hundarna. Oavsett vad jag än gör. Har klippt under allas tassar i förrgår. Har provat med tassimpregnering. Men det verkar inte fungera heller. Vintrar utan snö, men med lagom kyla är det jag vill ha. Vet inte vad postisen höll på med, men alla fall så såg jag att hon backade ner och sen la in vår post i lådan. Antagligen så våga hon inte stanna vid våran låda på väg upp. Men tycker det borde blivit enklare om hon kört förbi oss, och tagit dom andra som vanligt. Sen stannat till vid oss på vägen ner och klivit ur, och gått till lådan istället. Jaja, vi fick ju posten alla fall. Den där backen har ställt till det många gånger. Fast vi har klarat oss skapligt bra under förra vintern och denna hittills. Vi får väl se om det håller i sig. Antagligen har däcken blivit bättre, eller snöröjningen. Ok, jag tror väl inte riktigt på det sista. Ja, nu är det väl bara och hoppas att det inte kommer mer snö. För då kan vi inte gå på hälsospåret heller, för då blir det skidspår där istället. 

 

Har börjat lite smått att plocka undan smågrejerna. Ja, eller det mesta är väl borta redan. Det är bara köksgardinerna som hänger kvar. Har ju beställt nya gardiner, så jag väntar på dom. Hoppas dom kommer nästa vecka. 

Av Marru - 6 januari 2015 23:36

Som en del kanske vet så håller jag på med geocaching. Det är en sorts skattjakt med hjälp av gps. Fast egentligen vill inte jag kalla det för skattjakt. Över hela världen finns det olika sorters burkar gömda, och för att hitta dom skall man använda en gps. Det finns ca 2 500 000 burkar överallt. En del är lätta och hitta, en del svåra. Ibland kan man få klättra. Det finns tom en ute i rymden nånstans. Men nej, den tänker jag inte ta   . 

 

Det finns en burk i Fagersta som har gäckat oss länge och väl, och idag tänkte vi ge oss på den igen. Vi var 4 personer som var ute och letade. Vi letade högt och lågt, pillade i allt vi kom åt. Men inte hittade vi nån burk. Sen var en av oss tvungen och åka hem, och senare åkte nästa. Så då var det bara min klubbkompis kvar, och vi funderade på vad vi nu skulle hitta på. Så vi åkte till ett annat ställe för att leta efter en annan burk. Men innan vi hann åka så svänger det ner en polisbil   . Oppppsssss! Det var nån som hade ringt att det är personer som smyger omkring en gammal nerlagd port. Det ligger ju ett värmeverk en bit därifrån, och dom där hade ringt. Den ena polisen blev lite nyfiken på geocaching. Jag fick visa han appen. Dom blev nöjda när dom såg att vi inte var några skummisar. 

 

Ikväll har vi varit på agilityträning. Jeri, Lizzie och jag. Det var en bana uppställd. Först började vi med individuell träning som uppvärmning. Jag körde däcket med Jeri. Han har inte riktigt förstått att han skall hoppa genom hålet. Sen gick vi ner och körde slalom och gungan. Han är så duktig i slalom. Hoppas det fortsätter när vi i sommar börjar träna på ett 12-pinnars slalom. Vi har ju bara ett med 10 pinnar i hallen. Sen började vi med banan, bit för bit. Först 3 hopphinder och ett A-hinder. Sen nästa vända la vi på några hopp och tunnlar. Sen sista vändan la vi till några hopphinder och tunnlar och balansen på slutet. När vi skulle börja med första delen, så sprang han runt omkring. Orsaken till det var att det fanns en tik som löpte. Men när vi väl avklarat det, så gick han väldigt bra. Ok, lite långsamt på vissa ställen. När dom små hundarna var nöjda med sin träning så höjde vi hindrena, och då hämtade jag in Lizzie. Jag tränade lite gunga, slalom med Lizzie. Lite rallylydnad också. Sen körde vi banan några gånger, och jag tycker hon sprang på rätt så bra. Efter det tog jag in Jeri och provade han på dom höga höjderna. Bara några hinder. Sen fick han sluta med lek tillsammans med klubbkompisens grönis.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se