Colliekompisarna

Alla inlägg under februari 2015

Av Marru - 6 februari 2015 23:44

Fredag kväll igen, och det är så skönt. Tänk att man tycker det är speciellt med helg trots att man går hemma om veckorna. Men det är ju på helgerna det alltid händer nåt kul. På söndag skall vi träna rallylydnad i ny miljö tex. Nästa helg är det Vintercup. Helgen efter det så är det en officiell tävling, klass 2. Helgen efter det så har vi rallylydnadstävling på klubben, och jag har inte ritat några banor än. Måste bara komma ihåg att den här gången kan jag inte skicka dom till henne som brukar skriva ut dom, för den är gången skall hon tävla. Men det är allt det här som får veckorna att gå så fort. Man har alltid nåt kul att se fram emot. Man har alltid nåt kul och se fram emot när man tävlar aktivt med sin hund. På måndag så längar man till tisdag och agilityträningen. Sen till torsdagen och rallylydnadsträningen. Sen ser man fram till helgen, då all träning sätts på prov, och för att se vad man får fortsätta och träna mer på tex. 

 

Idag var Jeri och jag nere på byn. Vi gick lite. Tränade lite rallylydnad på torget. Där fanns det störning så det räckte till. Fick jobba ett tag med att få han och fokusera på det vi skulle göra. Det fanns ungar som åkte kana på snöhögarna. Men den fanns ingen som åkte skridskor på den lilla isen. De har gjort en boulebana på torget, men på vintern så spolar dom is där. Det var fin blank is. Om man vore yngre så skulle man kanske tagit sig en vända där, i mina fina röda skridskor. Har ett par röda Jofa. Dessa är mitt andra röda par. 

 

Nu i kväll har jag lekt lite med mitt paint shop. Länge sen jag gjorde det. Men resultatet av det jag gjort får nog komma senare. 

ANNONS
Av Marru - 5 februari 2015 23:45

Ja, den lovade solen såg man ju inte mycket av idag. Det har varit mulet hela dagen, kanske nån lite spricka i molntäcket på eftermiddagen. Vi får hoppas på att det blir sol imorgon då. 

 

Ikväll har vi varit till Norberg och tränat rallylydnad som vanligt. Ingen platsliggning idag, kom ju dit så sent. Gjorde en kort nybörjarbana. Sen tog jag in Lizzie först och tränade lite med henne. Upptäckte att hon har börjat backa snett på höger sida. Så vi tränade lite bredvid väggen. Sen testade vi sändande till kon. Där har hon problem och stå stilla tills jag kommer fram till henne. Likadant frontmomentet med backa. Efter att hon har backat klart, så skall hon ju stå stilla och vänta att jag kommer upp till henne. Men hon har svårt med det också. Vill ju gärna komma och möta upp mig. Sen tränade vi helt om sidbyten. I normal tempo och med språng, framför skyltar. När vi tävlar så har hon en tendens ibland att runda hållarna. 

 

Sen tog jag in Jeri. Först så gick vi lite för att han skulle få kontakten med mig. Sen gick vi den där kortbanan en gång. Efter det så gick vi åt sidan, och tränade lite följsamhet. På söndag skall vi till Sala och träna rallylydnad tillsammans med uppfödaren och några av hennes valpköpare. Skall bli kul och komma ut nån annanstans och träna som omväxling. Vi behöver ju mer miljöträning. 

ANNONS
Av Marru - 4 februari 2015 21:21

Hur kunde man tro att allt bara flyter på utan att nåt händer. Jag skulle idag på en anställningsintervju. Den gick nog bra, alla fall kändes det bra. Vi får väl se vad det leder till. Fast det finns ju ett litet problem där. Det är ett jobb där jag måste prata, och jag väntar fortfarande på kallelsen till käkkirurgen. Har ingen aning vart det leder, blir det en operation. Om det blir en operation, hur längde dröjer det innan jag kan prata normalt, åker jag på att ha en skena eller nåt, och hur länge. Men det löser sig säkert med tiden. 

 

Alla fall så tänkte jag att jag tar med mamma till Borlänge så kan vi åka och handla lite. Nu vart det ju inte så mycket med det. När jag kommer till mamma så säger hon "jag hittar inte min plånbok"   . Jag gjorde en snabb koll på ställen där jag trodde att den skulle finnas men ingen plånbok. Vi var och handlade i onsdags förra veckan, och hörde där. Men ingen plånbok. Så vi fick åka till Borlänge utan den. Jag hade ju pengar så vi kunde handla. Men så klart så vart ju mamma lite hämmad av att inte ha sin egen plånbok så hon köpte nästan ingenting. 

 

Så efter att vi varit och handlat så åkte vi hem och direkt hem till henne. Letade en vända till fast lite bättre än på morgonen. Men ingen plånbok  nu heller. Sen åkte vi hem till henne. Jag spärrade hennes bankkort. Men det finska bankkortet kom jag inte åt att spärra för vi kommer ju inte ihåg hennes finska personnummer. När vi hade ätit och fikat hos oss, så åkte vi hem till henne igen. Nu började jag leta mer systematiskt. Beta av ett området i taget. Sen kom maken och det vart lite mer sporadiskt. Sen gick vi till sovrummet. Äntligen hittade vi den, på ett helt oväntat ställe. Särskilt för mamma som aldrig har lagt sin plånbok där förut. Ja, hon får ju alla fall ett nytt bankkort om några dagar. Så det spelar väl ingen roll att den är spärrad. 

 

Brukar ibland kolla på en vädersida för att se hur vädret blir framöver. Sen är det ju en annan sak om det blir så. På sidan Vackert väder kan man se både YR:s och SMHI:s väder. Det ser väldigt lovande för framtiden. Så jag hoppas verkligen att det stämmer. 

 

 

 

Av Marru - 3 februari 2015 22:57

Det verkar som om den där snön aldrig tar slut. Kommer mer hela tiden. Finns ju snart ingenstans och göra av med den. Nu idag var alla fall plogen hit och tog bort det som finns på trottoaren mitt emot oss. Det är ju ingen som köpt den tomten, och det förstår jag. Möjligen så får dom väl plats med en liten stuga där. Det är den minsta tomten på hela gatan, plus att den har en konstig form, trekantig. Det är väl ingen som vill ha en sån. Så därför får kommunen ta hand om den biten av trottoaren. Våra grannar borde väl ta hand om resten, men det verkar dom inte göra. 

 

Men bäcken har alla fall inte frysit. Hör när man står vid tomtgränsen hur det porlar i den. Så mycket snö som jag har skyfflat på den kanten så lär ju inte den bäcken torka ut i första taget denna sommar.

 

Ikväll var vi då på agilityträning. Tog bara med mig Jeri, det var så pass kallt ute så jag ville inte ha nån hund liggande i bilen. Så Lizzie fick stanna hemma och vila. Det första jag gjorde med Jeri, var och gick till balansen. Jag tog över han med koppel först. Först så ville han inte men så sa jag åt han att nu är det så här. Att det bara var och gå över. Till slut så började han ju gå mot balansen på eget initiativ. Så då kopplade jag loss han. Han gick över en gång, men en andra gång ville han inte. Så han drog mot Lizzies favorithinder att hata, gungan. Den har han inga problem med. Men sen gick han över balansen flera gånger. 

 

Det fanns en bana på 11 hinder, så vi körde den ett par gånger. Första vändan så sprang han iväg. Det hände ju så mycket intressant i ena ändan av hallen. Men till slut så fick jag fatt han, och talade om för han att det är med mig han skall vara nu. Nästa försök gick bättre. Sen höll han sig till mig. 

 

Efter en liten paus så tränade vi lite på att runda hinderstöd, alltså att ta hophinder från fel håll. Tycker vi kan börja träna på lite svårare saker. Men bara kort, som i det här fallet bara ett hopphinder. Innan vi slutade för dagen så tränade vi lite rallylydnadsmoment också.

Av Marru - 2 februari 2015 21:32

Inne i februari redan, och snön den bara vräker ner. Verkar som om det aldrig tar slut på eländet. Fast jag har varit på en vädersida och tittat, och dom lovar att det skall snöa imorgon också. Men sen skall det bli soligt och fint i flera dagar. Jaja, vi får väl se hur det blir med den saken. 

 

 

 

Igår hade jag några av mina spelkompisar här hos oss och spelade. Det är så kul och spela med andra. Vi har en spelning den 1 mars. Men den kan inte jag vara med på för vi har ju rallylydnadstävling och jag skall döma på den. 

 

Jag var till affären på lördagen när jag var på väg hem från rallylydnadstävlingen. Då köpte jag en bukett med tulpaner. Tyvärr så har vasen jag brukar använda försvunnit, så jag har tagit en gammal mjölkkanna till det. Den är lite sönder. Mormor lär visst ha kastat den, men morbror som är den stora samlaren, hade tagit reda på den. Morbror har väldigt svårt att kasta bort nånting överhuvudtaget. Fick en chock när vi var till han förra sommaren. Jösses, vad mycket tidningar. Ändå så lär han visst ha kastat en massa. Mina spelkompisar kom också med tulpaner igår. Så då hade jag 2 buketter och ingen riktig vas. Men så kom jag ihåg vasen vi fick när vi gifte oss. Det är ju en riktigt dyr tulpanvas. Men jag har aldrig haft några tulpaner i den för den är så stor, och det ser ynkligt ut med en liten buket tulpaner i den. Men nu hade jag ju två   .

 

 

 

På kvällen när dom hade åkt hem kände jag att jag hade ont i en tå på högra foten. Det kändes precis som om jag hade slagit den i nåt. Men jag kommer inte ihåg att jag gjort det. Sen upptäckte jag precis innan jag skulle gå och lägga mig att den var dessutom svullen också, och kunde knappt böja på den. Hade ont fortfarande när jag vaknade. Men nu verkar det vara borta. 

 

På förmiddagen idag skickade jag en jobbansökan. Sen på eftermiddagen när jag lagade mat, så ringde dom därifrån. De ville att jag skulle komma på en anställningsintervju   . Där gick det undan. Så på onsdag skall jag till Borlänge på det. 

 

 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se