Colliekompisarna

Alla inlägg under mars 2015

Av Marru - 8 mars 2015 23:24

Äntligen en EFIT dag som jag kom ihåg. EFIT betyder att man skall ta ett foto i timmen. Vilken tur att det vart en dag då det händer nåt också, så man inte behöver hålla på och fundera vad man skall hitta på och fota. 

 

Börjar med en bild kl 6.30 Är det våren som är här, 7 grader varmt.

 

 


7.30 Så här ser det ut på våran baksida nu.

 

  

 

8.30 Idag skulle vi till uppfödaren och träna lite rallylydnad. Hon bor utanför Heby. Passerar på vägen dit en del av området som brann upp i somras. Så här ser det ut idag.

 

 

 


9.30 Var och letade lite geocacher, och passerade här efter det. Eftersom det var dags för en bild, så stannade jag till där för att ta en. Visst fanns det ett par cacher i närheten, men dom hade jag inte tid med nu.

 

 


10.30 Framme hos uppfödaren så byggde vi en rallylydnadsbana i fårhagen. Japp, i fårhagen av alla ställen   . Det vart lite pysslande och få till en bana mellan stenarna. Men det gick bra. fick försöka se till att det inte fanns alldeles för mycket fårskit på ställen där man var stilla. Jeri rullade sig flera gånger på backen, så klart över fårskiten.

 

 

 


11.30 Nu har vi kommit igång. Uppfödaren ute och går banan  med en av sina.

 

 

 


12.30 Nästa på tur att gå banan. Vi hade tur med vädret alla fall. Soligt och fint, men lite blåsigt. Kom fram till att jag måste nog ha en tejprulle med mig i fortsättningen. Skyltarna höll på att flyga iväg emellanåt.

 

 

 

13.30 Efter rallylydnaden så blev det lite inkallning.

 

 

 

14.30 På väg hem nu, och in till Sala igen för att leta lite cacher.

 

 

 


15.30 Grönt strax före Norberg.

 

 

 

16.30 Äntligen hemma. Titta på SBK-tävling hur det har gått för mina klubbkompisar som har varit och tävlat. Mumsa samtidigt på en sallad.

 

 

 

17.30 Ja, det har ju inte hänt mycket på baksidan sen imorse. Vore ju bra om den där isen smällte bort, och det började torka lite.

 

 


18.30 Trängsel i hallen. Dags för en kvällspromenad.

 

  

 

Ja, det får vara slut där. 

ANNONS
Av Marru - 7 mars 2015 22:55

Då är vinterns sista Vintercup avklarad. Trevliga banor var det igen. Domare var återigen domaraspiranten som dömt hela Vintercupen, men den här gången var han riktig domare. Han fixade ju sin examination under förra tävlingen. 

 

Idag var Lizzie först ut i alla 3 loppen. Hon hade ganska bra fart i det första loppet. Men det blev lite strul vid slalomet så hon fick en femma där. Hade ju varit roligt och se tiden ifall man hade sluppit det där strulet. Men hon kom alla fall på 3:e plats. Jeri då. När vi började tävla så sa alla att kör så rakt som möjligt. Utan nåt att ta hinder från fel håll eller så för det kan han ju inte. Vadå inte kan ta hinder från fel håll. Han är jättebra på att ta hinder från fel håll, särskilt när dom inte skall tas från fel håll   . Så vi diskade oss direkt i början i det loppet.

 

Andra loppet med Lizzie. Det kändes inte riktigt som om hon hade fart. Känns som om jag också tappar farten när hon inte har den. På slutet var jag lite less efter att försökt jaga på henne att jag struntade lite i hur hon tog hindrena på slutet, så hon hoppade från fel sida. Och vi diskade oss. Jeri tänkte jag jobba lite extra hårt med att vi skulle klara oss runt. Denna bana var lite kinkig. Men på nåt vänster så tog vi oss runt. Han kom i sin tur på 8:e plats i det loppet. 

 

Den tredje banan var den roligaste av alla. Det var mycket raka sträckor, bara och springa på. Jag försökte jaga på Lizzie som vanligt. Ja, det gick väl som det gick. Tror vi inte fick nå hinderfel där. Vi kom på 11:e plats i det loppet. Sen har vi Jeri. Den här banan tänkte jag skulle passa bra för han. Det gick ju bra dom 6 första hindrena. Sen var det ett hinder som skulle tas från fel håll. Men han sprang förbi den på baksidan. Men jag fick över han på rätt sida igen. Men då sprang han åt andra hållet istället. Men till slut så fick jag han och hoppa från rätt håll. Sen var det en bra sträcka igen. Tänkte inte på hur han tog slalomet i dom tidigare loppen. Men i det här loppet så gick det kanonbra. Han hade ju felfria slalom i dom tidigare. Men kommer ihåg att jag tänkte när han tog slalomet att det gjorde han snyggt nu. Vi kom på 12:e plats i det loppet.

 

Mitt mål var ju att vi skall komma runt en gång innan Vintercupen var slut. Det målet har vi nått med råge. Redan på fjärde tävlingen så kom vi ju runt. Visserligen diskade vi oss i alla 3 loppen pga han hoppade hindret från fel håll. Men han tog banan som det skulle både före och efter dom disken. För det enda han gjorde på dom 3 banorna var att ta ett hopphinder från fel håll. Förra tävlingen så tog han ju sitt första resultat, och placerade sig tom före Lizzie. Idag tog han då 2 resultat. I hela Vintercupen så fick Lizzie 37 poäng och Jeri 6. Ok, inte på topp. Men jag är glad bara för ett poäng.

 

Vad som gjorde mig lite mindre glad var det här. Men lite får man väl stå ut med. 

 

 

ANNONS
Av Marru - 6 mars 2015 22:25

När jag gick ut med hundarna på morgonpromenaden så var det ett fasligt tjutande. Från oss ner till Moga, så hördes det nåt hela tiden. Visste inte om det var brandbilar eller ambulanser, men det var många. Vid ett tillfälle så fick jag alla fall en skymt att en ambulans borta vid vägen som går förbi vid oss. Ja, får väl reda på det förr eller senare. Vi fortsatte vår promenad ner mot Heros och nedanför kyrkogården för att därifrån gå hemåt, förbi skolan. När jag närmade vår gata, så hörde jag några som pratade vid gatan före vår om att det var nåt som hänt, men jag hörde inte vad dom sa. När jag kom hem så var det bara och kolla på nätet. Det hade visst brunnit i ett hus på området snett nedanför vårat. 

 

Nu börjar det bli lite lerigt på baksidan. Än finns det mycket snö kvar, eller det har väl mest börjat gå över till is. Det känns lite oroligt att släppa ut hundarna på baksidan. Särskilt nu när vi har så mycket tävlingar så vill man ju inte att nån skall skada sig. Tänker främst på Lizzie och Jeri. Fast dom andra behöver ju inte göra det heller, som tex Farina som är så gammal. Där kan det gå riktigt illa lätt, om det vill sig. 

 

Imorgon är det dags för sista Vintercupen. Då är det en vinnare i varje klass som får med sig ett fint presentkort med sig hem. Jag är då stolt att mina båda har fått poäng. Lizzie har ju hela 34 poäng, och Jeri fick till 3 poäng förra gången. Det var ju första gången han tog sig runt en hel bana utan att diska sig. 

 

Nu sitter jag och tittar på Let´s dance. Det finns en person där som jag vill skall åka ut,och det är den där fjollan från Åhlens reklamen. Men tyvärr så blev han tydligen kvar. Håller på och skriver just precis när dom talar om vilka som går vidare. Jag tycker att han är bara för  mycket. 

Av Marru - 5 mars 2015 23:48

Idag har det gått ett år sen Micki lämnade oss. Kommer ihåg morgonen när Micki och jag åkte än idag som om det varit igår. Tidigt på morgonen åkte vi så att vi inte skulle behöva träffa på en massa folk på kliniken var det tänkt. Nu blev väl det inte riktigt så för dom hade glömt kolla vad vi skulle dit för. Vi var ute i god tid, så jag lekte med han en stund. Men eftersom det aldrig verkade bli tomt där på mottagningen, så gick jag väl in och ställde mig där inne. Sen kom hon djurskötaren som jag träffat på förut, hon har också collie, och undrade varför vi var där. Då brast det för mig. Då fick hon bråttom in till rummet med oss. Sen gick hon och kolla bokningen. Kom tillbaka med en pläd åt Micki och tände ett ljus. Sen fick Micki sprutan, och där var vi tillsammans, Micki och jag. Han med sin nos innanför min jacka, och där somnade han in. 

 

Maken sa när jag kom hem att han trodde att vi skulle få ringa efter en ambulans åt han på kvällen. Han tog det minst lika hårt som jag, fast han hade lite svårare att visa det. Hade han vaknat innan vi hann åka så hade han inte släppt iväg oss. Det var en jobbig vecka. Tankarna på Micki kommer ramlande över en med jämna mellanrum. Tror inte det gått en vecka att jag inte gråtit över han minst en gång efter det. Nu är det bara och vänta på när Farina bestämmer sig för att nu är det färdigt hennes del. Hon är ju trots allt över 13, men fortfarande pigg. 

 

Nånting som är konstigt med Farina när hon är  nere och vill komma upp. Då håller hon på och cirklar och cirklar framför trappan precis som om hon vill ta fart. Kan hålla på hur länge som helst. Men går jag ner till henne, så behöver jag bara ställa mig bakom henne och säga "gå upp nu". Och hon börjar gå uppför trappan utan några som helst problem. Behöver inte ens ta fart. Hon hoppar upp på soffan hur lätt som helst. 

 

 

 

Ikväll har vi varit på rallylydnadsträning. Lizzie har jag fått ett nytt problem med. Har svårt att få henne att stå stilla. Tex i frontmomenten när hon skall backa. Då skall hon ju stå stilla tills jag kommer bredvid henne. Jeri var lite ofokuserad ibland, och ibland var han hur bra som helst. Svaret för ofokseringen fick  jag ju senare. Det fanns ju 2 löptikar på plats, fast den ena gick ut när vi gick in. Nu har vi tränat flera ggr med löptikar, på torg och gågator. Nu vill vi ut och prova på en tävling, men måste tyvärr vänta ända till april.

Av Marru - 4 mars 2015 23:44

Lillördag och agilityträning. Fick åka lite tidigare ikväll för jag skulle låsa upp. Visste ju inte om de skulle ha gympa före, som det brukar eller inte. Men det var ingen där vid halv och skulle gympa. Så jag gick först en vända med Lizzie och Jeri så de fick pinka. Sen gick vi in i hallen. Det stod några kombinationer uppställde. Så jag band fast Jeri och körde lite med Lizzie. Tänk om hon hade den farten på en tävling som hon hade idag så skulle vi fixa tiden. För hon gick riktigt fort nu. Hopphinder med slalom efter körde. Sen fanns det en kombination där man kunde träna lite hoppteknik. En annan kombination med tunnlar och hopp under balansen. 

 

Sen satt jag fast Lizzie och körde lite med Jeri. Han har sån fart den killen. Men jag måste komma ihåg och säga hoppa vid varje hopphinder, annars så springer han förbi vid sidan. Man har blivit lite bortskämd med Lizzie. Räcker ju att vifta med armen för att hon skall hoppa. Fast ibland blir jag lite för säker på henne också, glömmer ju bort att visa för jag tror att hon skall ta det. 

 

Sen började det droppa lite folk. Vi blev inte så många alla fall. Bara 5 personer, men en massa hundar   . Efter ett uppehåll så tog jag in Lizzie igen. Men nu gick hon betydligt långsammare. Fast hoppen och slalomet gick hon ganska bra. Sen tog jag in Jeri. Det skall bli så spännande och se på lördag hur det går med han på sista Vintercupen. Han har så bra fart. 

Av Marru - 3 mars 2015 23:05

Idag blir det mycket Jeri här. Jag gjorde likadant med han idag som jag gjorde förra veckan. Ett träningspass där det finns mycket folk. Eftersom jag tänkte passa på och handla också så tog vi bilen till byn idag. Ställde den på Icas parkering. Sen tog vi en promenad ner till hamnen därifrån. Vi tränade på några rallylydnadsmoment på ställen där det var lite lugnt, och lite kontaktövningar. 

 

Vi gick runt lite i hamnen bland dom stora båtarna som stod uppställda där. Dom var ju alla täckte med presseningar, men han brydde sig inget om det. Sen gick vi till lekparken där. Där står ju hästen och tåget från lekparken där vi bodde när jag var liten. 

 

Därifrån gick vi till centrum. Mötte maken som kom körande när vi var på väg dit. Efter en stund ringer han och vill att jag skall åka och köpa läsglasögon åt han när jag ändå var i Ludvika   . I Ludvika, är du dum på riktigt tänkte jag. Vi gick ju alldeles vid sidan av vägen när du kom körande sa jag. Men han hade inte sett oss, fast han kom i en kurva körande rätt mot oss   .

 

Men väl på torget så tränade vi lite följsamhet, och några rallylydnadsmoment. Jag tyckte han var mer fokuserad än tidigare. Visst hände det att han tittade runt lite ibland. Men jag fick med mig han mycket bättre än förut. Vi får fortsätta med den här sortens träning. Har jag tur så struntar han i allt runt omkring när vi sen kommer ut på tävling. Fast nästa gång skall jag nog åka till Ludvika.

 

         

Av Marru - 2 mars 2015 23:53

Då var vi äntligen inne i mars. Vädret ser ju ganska lovande ut framöver. Det är bara nu i början av veckan som det kommer ner en massa elände. Men mot slutet av veckan ser det ganska bra ut. Ganska hektiskt månad är det också. Idag har jag varit med mamma till lasarettet i Ludvika på ett vanligt läkarbesök. På lördag har vi sista tävlingen i Vintercupen. På söndag skall Jeri och jag till uppfödaren för lite rallylydnad. Nästa vecka skall Jeri och jag på agilitykurs för Annica Aller igen. Skall bli spännande. På fredagen skall jag skjutsa mamma till tandläkaren. På lördagen nästa vecka så planerar jag en geocachingdag och på söndag är det agilitytävling igen. Hmmmm.....veckan efter det skall jag till Falun på måndag. Då får jag höra hur det står till med mina käkar, och om dom tänker göra nåt åt dom. På lördagen den veckan så är det Länskamp. Helgen efter det så skall vi till Strängnäs och tävla i agility. Både Lizzie och Jeri skall med.

 

Imorgon om det blir hyfsat väder så tänker jag ta en träningsdag med Jeri igen. Sen får vi se om jag håller mig hemma i byn, eller om det blir en tur till Ludvika igen. Idag har jag tränat lite med dom inne på kvällen. Lizzie håller jag på och nöter helt om höger med på höger sida. Hon skall sitta både före och efter svängen. På vänster sida och till vänster så gör hon det perfekt, om hon är på det humöret. Jag kan vända på stället, och hon följer efter med rumpan. Men på höger sida har det inte velat fungera lite. Men så tänkte jag att jag gör först på vänster sida och åt vänster. När hon sitter kvar, så går jag över till andra sidan, och försöker göra samma sväng med henne på höger sida och åt höger. Tänkte att om hon upptäcker att jag vill att hon skall göra samma sak på höger sida som hon precis hade gjort på vänster sida. Idag fixade hon det 2 ggr. 

 

Med Jeri jobbar jag med apporten. Den är ingen rolig och ta i munnnen, men allt annat bär han på fram och tillbaka. Sen har vi tränat på 360 º vänster, och jag tycker att han får till den ganska bra. Till sist har vi tränat på att stå fint. Vi skall åka på utställning snart.

Av Marru - 1 mars 2015 22:36

Jepp, tävlingsdag idag men inte för oss. Eftersom jag skulle döma. Nån gång måste man göra det också. Fast jag har ju i år prioriterat Jeri. Skall försöka tävla så mycket som möjligt med han. Men vi hade dubbla avancerade klasseridag. Det här var nog en tävling som går till historien som glömskans tävling.

 

Jag åkte hemifrån, och när jag kom till rondellen vid riksväge så kom jag på att jag hade glömt mitt kollegieblock, där jag har ritat banorna. Men det hade tagit över en kvart för mig och vända och åka hem. Bor ju liksom i andra ändan av byn. När jag kom till Söderbärke, så kom jag på att jag hade glömt nyckeln till hallen hemma. Visste ju inte riktigt när nästa person som har en nyckel skulle komma. Så jag fick ringa till henne. Jo, hon var på väg. Innan jag kom till Vad så började tänka på tävlingsprogammet. Kändes som om jag missat nåt. Hur får jag in ekipagen i programmet. Vi kan ju inte få nån internetuppkoppling i hallen. Så jag brukar importera tävlingen till ett annat program. Sen skriver dom bara in poängen under tävlingen. Efter det är det bara för mig och importera det till SBK-tävling sen när jag kommer hem. Men nu hade jag glömt och göra det. Så det blev att köra manuellt idag, och för mig att sitta vid datorn och skriva in poängen hemma. 

 

Men jag var inte den enda som hade glömt nåt. Nästa person hade glömt kaffebryggaren. Den var då inte så viktig enligt mig. När jag var på toa före tävlingen så hade hon försvunnit under tiden. Då hade hon glömt protokollen i Fagersta på jobbet   . Ok, då vart det ju lite kris. Antar att bilen fick fart. Protokollen är ju ett absolut måste. 

 

Men sen när vi väl kom igång så flöt allt på riktigt bra, och vi höll tidtabellen ganska bra. 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se