Colliekompisarna

Senaste inläggen

Av Marru - 7 juli 2015 23:21

Nu är den slut, sommarens stora agilitytävling i Semla. Ja, den var väl inte så stor deltagarmässigt. Men vi ville inte ha det för stort, utan det var alldeles lagom. Fast vädret har ju varit lite som den varit. Dom första dagarna i gassande sol med temperatur på 30 grader. Sen igår så vräkte det ju ner istället. Enligt regnmätaren här hemma så har det kommit över 30 mm. Idag så blåste grejerna omkring. Tom stolarna flög i tältet. Alltså dom som ingen satt på   .

 

Det var 3 hopplopp klass 2 idag. Jag skulle springa lopp 1 o 3 med Lizzie och Felix fick springa mellanloppet. Hon kom på 7:e plats med 3.79 i tidsfel. Andra loppet sprang Felix med Lizzie. Men då tog Lizzie ett hopphinder från fel sida. Så dom blev diskade. I sista loppet kom på vi 6:e plats, med 3.61 i tidsfel. Där låg vi på andra plats länge, men efter halva klassen så började vi halka neråt sakta men säkert.

 

Imorgon skall vi Dala-Floda. Lizzie får springa 4 lopp då. 2 med mig och 2 med Felix.

ANNONS
Av Marru - 6 juli 2015 23:14

Slutet närmar sig. Vi är inne på dag 5 av 6. Klass 2 idag och imorgon, och vi började med agilityklass idag. Vädret var ju inte det allra bästa. Vi går från ena ytterligheten till den andra. Från kokhett till regn. Det regnade nästan hela dagen. Blötare och blötare blev det på planen. Till sist så plaskade det ganska rejält när dom sprang. Large var i mitten idag. Första loppet med Lizzie gick bra. Hon kom på 10:e plats och fick 1.64 i tidsfel. 

 

En del av tidsfelet berodde på att fröken ville inte springa i en vattenpöl   . Mellan slalom och ett hopp var det en vattenpöl. Vad gör damen, springer runt den   . Hade hon sprungit rakt så hade hon kanske sluppit tidsfelet. Jaja, det gick ju trots allt ganska bra med tanke på vädret. 

 

Andra loppet skulle Felix springa med Lizzie. Men Lizzie var inte riktigt med på noterna där. Jag gick in i klubbstugan så att hon inte skulle sig mig. Kikade lite från dörren och jag såg henne spana efter mig, men Felix fick med henne. Men efter halva banan så drog hon in i sekretariatet för att leta efter mig. Det slutade ju med en disk för dom. 

 

Tredje loppet strök jag henne från. Hon var blöt och sur, och Felix var frysen. Så dom fick åka hem. Felix var där med våran andra bil för att titta hur det går för Felix. Så därför skickade jag med Lizzie, så maken fick åka hem med henne sen. 

 

Nu hoppas vi på bättre väder imorgon.

ANNONS
Av Marru - 5 juli 2015 22:33

Dagarna går så fort att man hinner inte ens uppdatera här om vad som händer. Första dagen fick ju Jeri en agilitypinne. På torsdagen så var det då dags för hoppklasser, 3 st. Första loppet gick kanonbra. Men Jeri är inte lika vältränad på blindbyten som Lizzie. Vi behöver träna mer på dom. Så vid ett tillfälle när dom kom ut från en tunnel skulle dom ta 2 hopphinder, och sen in säcken. Efter tunneln så gjorde jag ett blindbyte, med resultatet att Jeri hamnade på släpet till säcken. Då vart vi ju diskade. Om jag hade gjort ett framförbyte där, så hade han kanske sprungit på hopphindren istället. För övrigt så vad det ju ett kanonlopp, och han hade absolut kunnat nolla den utan den lilla fadäsen. 

 

Andra loppet kändes också väldigt bra. Alla dom här fyra dagarna har det varit roliga banor. Fast helgens banor får jag ju bara gissa mig till att dom var roliga. Det har ju varit klass 3 som kört i helgen. Men dom såg roliga ut   . Men alla fall så nollade vi andra hopploppet. Fick tom en pinne i den också. Kom på 6:e plats och ytterligare en pinne.

 

 

 


En bild på Jeri, som Stefan Borg från Västerås har tagit. Den bilden är kanonfin, och det är den första bilden på Jeri under en agilitytävling.

 

 

 

Tredje loppet, då tröck han nosen ner i backen redan från start. Jag försökte få han och starta men han  ville bara nosa. Han var väldigt okoncentrerad och ville inte springa alls med mig. Tror nog att det blev för mycket för han med 3 lopp i den värmen. Det var ju säkert en 30 grader varmt ute. Men vi var ner till kanalen under dagen och svalkade tassarna ett par gånger. 

 

Dagen blev väldigt lång, allt tog så extremt lång tid. Det var många som tog om slalomet flera gånger tex. Vi hade valt 3 lopp för att det var hoppklass och trodde att det skulle gå snabbare. Det var ganska sent på kvällen när jag kom hem. Sen på kvällen skulle jag ju till parken. Brolles Rock´n roll tour var där, och med var Boppers och Nanne. Det var ju Nanne jag helst ville se. Hade köpt biljetterna tidigare under veckan. Men när jag stod på balkongen hemma så ångrade jag mig nästan att jag hade beställt biljetten. Men kvällen blev bra alla fall. Fast hade kanske velat vara lite närmare så att man hade sett lite mer. 

 

 

 

På lördagen var det dags för klass 3, och jag skulle vara tävlingsledare. Det är en ganska lätt uppgift. Man behöver bara vara närvarande ifall det blir nåt problem, eller svara på frågor. Sen har man hand om prisutdelningen och skriver i tävlingsböcker. När det är klass 3 så är det ganska lugnt på den fronten också, för det enda man behöver skriva är ifall nån fått cert, och det är det bara en i varje klass som kan få. Men ibland kan det bli en klass utan nåt cert också. 

 

Idag var det andra dagen för klass 3, och det var nästan lika varmt idag som dom tidigare dagarna. Men imorgon är det klass 2, och dom har lovat regn   . Det vill jag inte ha, men det är väl det jag får ta. 

 


En bild på Jeri imorse när jag åkte till tävlingen. Skall detta tolkas som att han inte ville med.

 

 

 

Sen en bild på en pion som jag köpte i våras. 

 

 

Av Marru - 2 juli 2015 21:32

Äntligen så körde vi igång våran agilityvecka. Lite väl varmt vart det kanske. Men trots det så har första dagen gått bra. Vi började med klass 1 idag, agility. Imorgon är det 3 hopplopp, klass 1. Sen i helgen så är det klass 3, och på måndag och tisdag är det dags för klass 2. 

 

Så med andra ord, så fick Jeri vara med och springa idag. Spännande och se vad som händer när vi är på hemmaplan och tävlar. Lite nosig vid starten. Men när jag ropade åt han, så kom han, med en rejäl fart. Allt gick strålande bra. Var lite orolig vid balansen, för han har börjat hoppa över kontaktfältet vid nerfarten. Men jag tänkte att jag kör på, och ser vad som händer. Jes, han tog den. Vi gick i mål nollade. Vilken känsla! Var tvungen in i sektretariatet och kolla tiden. Jaaaa, vi hade nollat oss. Vi hade 42.03 i tid, och refenstiden låg på 46. Det blev en 5:e plats, och vi fick våran första pinne   .  Vad härligt det var. Från att bara springa runt som han ville till det här. 

 

  

 

Snart dags för andra loppet. Banan var lika rolig som den första. Vad härligt det är som omväxling och springa på banor utan en massa krångel hela tiden. Att  bara springa och ha det kul. Andra loppet började också bra. Men så i en böj så hade jag lite för bråttom, och då sprang han vid sidan av hindret han skulle hålla, så där fick han en vägran. Den var ju helt onödig. Men han var med mig hela banan utan några som helst problem. Vi kom på 14:e plats i det loppet, med 5 hinderfel och ingen tidsfel. Idag så belönade jag bara med levergodis. Tänkte att det är alldeles för varmt och hålla på och härja med nån leksak. Men det verkade fungera det också. Han är ju annars väldigt kräsen, men levergodiset jag gör själv verkar han gilla. 

 

 

 

 


Av Marru - 29 juni 2015 23:58

Nu börjar det märkas att tävlingssäsongen är igånr. Kanske inte riktigt för våran del än. Men det kommer. I helgen har vi haft rallylydnadstävlingar i 2 dagar på klubben. Nybörjare och avancerad klass på lördag, och fortsättning och mästarklass på söndag.  Dom som tävlade på söndag gick bättre än dom på lördag. Fast dom hade lite fler konstiga fel. Som man inte råkat ut för tidigare. Men vi löste dessa små problem. Vädret hade vi tur med. Nästan lite för mycket tur. 

 

Nu har man 3 dagar på sig och vila, innan nästa drabbning börjar. Våran agilityvecka, som börjar på torsdag. På torsdag är det klass 1 som börjar med 2 x agilityklass. Då skall Jeri och jag tävla också. På fredag fortsätter vi med hopplass, 3 lopp. På lördag och söndag är det klass 3. På måndag är det då dags för klass 2 med 3 x agilityklass, och sen avslutar vi på tisdag med 3 x hoppklass. Så då får Lizzie tävla. Vi får väl hoppas på att det inte blir så hett som dom lovar. 

 

Efter det så skall Lizzie och jag åka och tävla i Dala-Floda, dubbla klasser. Skall bli kul och se om hon orkar springa 3 dagar på raken. 2 dagar har hon ju fixat förut, men då har det bara varit 2 lopp per dag. 

 

Efter det är det då tänkt att mamma och jag åker till Finland. Vi får väl se hur det blir med den saken. Hon är fortfarande kvar på lasarettet. Nu har hon börjat bli ganska förvirrad. Tänkte för mig själv idag att blir hon kvar där länge så har nog hela släkten återuppstått från de döda. Idag var det då pappa och farmor som var där.  Ja, så länge hon ite ser mormor där, så skall jag väl inte vara orolig. Både mormor och farmor såg sin mamma innan dom dog. Farmor sista ord var att nu kommer mamma och hämtar mig, och sen var hon borta. Farmor sa sista gången vi var till henne nån månad innan, att hon sett sin mamma. Hon hade sagt att hon kommer och hämtar farmor när hon fyllt 82. Och det gjorde hon tydligen. 

 

Idag har jag varit hos fotvårdaren, hon har grävt riktigt rejält i min skadade stortå. Alltså vid nageln, för jag håller på och får nageltrång, och det gör riktigt ont nu. Som inte det var nog, så har betten från igår att klia. När jag höll på med prisutdelningen efter tävlingen så upptäckte jag att benen var fullt med svart prickar. Benen var fulla med otäcka kryp som bet mig, och nu är jag alldeles prickig på benen.

Av Marru - 23 juni 2015 23:45

Ja, nu har folk festat och jublat över att det vänder och det börjar bli mörkare och mörkare igen. Jag var till klubben på förmiddagen på midsommarafton och tränade lite agility. Väldigt lite agility. Det blev en runda med Jeri och en med Lizzie. Vågade inte riskera mer med tanke på mitt knä som inte är så bra. 

 

På lördagen så var jag till lasarettet och hälsade på mamma. När jag skulle gå ur bilen så vred jag till benet på nåt vis, för det gjorde förbaskat ont i knät. Sen på kvällen när jag var hemma, så ringde mamma. Hon skällde ut mig för att jag hade lämnat henne där bland främmande personer, jag talade inte om vart jag åkt mm. Så jag frågade om det är medicinen som ställer till det. Jo, det var väl det sa hon. Jo, jag tänkte det. Att jag är ju inte skyldig och säga åt dig vart jag skall. Jo, det är du, sa hon. Hur länge skall jag vara här bland vilt främmande människor frågade hon. Ända tills du tar dig upp ur sängen utan hjälp och klarar dig på toa ensam sa jag. Så vi får väl se, om vi får fart på henne. Imorgon är det 3 veckor sen hon opererades. Om 2 veckor så är det tänkt att vi skall åka till Finland. Ja, vi får väl se hur det blir med det.

 

Förra veckan har det hänt lite grejer på byn. Det har dykt upp lite fina handarbeten vid ån. Det skall visst vara nån sorts protest mot dagens konsumtionssamhälle. Det fick bli en promenad ner till byn idag, så jag skulle få se dessa på nära håll.

 

                 

Senare på kvällen så åkte maken och jag till Säter. Dom har tisdagsträffar i Säterdalen varje tisdag under sommaren. Länge sen man varit i dalen sist. Det är ganska jobbigt och ta sig upp därifrån. Visserligen så finns det parkering längre ner också, men vi gissade att det skulle vara fullt. Så vi ställde bilen upp, och gick ner. På tisdagarna så är det loppis där och en massa jänkare, motorcyklar. Det var mycket fint och titta där. Mina favoriter var bubblorna. Alltså folkorna, cab. 3 st var dom, en gul, en röd och en metallic  blå. Den gula och röda var mina favoriter.

 

             

 


Av Marru - 15 juni 2015 00:13

Då har ytterligare en vecka gått, och nästa helg är det redan midsommar. Vad tiden går fort, och ändå så har vi inte haft en ordentlig sommar än. Ja, lite sommarvärme har vi väl haft i slutet av veckan. Men idag var det ett minne blott. Fast igår så hade vi inte behövt värmen vi fick. Vi skulle ha agilityuppvisning i Ramnäs på deras yra där. Ja, det var ju inte mycket till yra det där. Jag har för mig att det var en mycket större fest än vad det var. Det hände ju ingenting i centrum. Några tält efter huvudgatan där dom sålde loppisgrejer. Vi skulle vara på en plan bakom skolan. Tror det  var nätt och jämt 20 personer som var där och tittade. Då kände man inte mycket inspiration att springa heller. Samtidigt så var det ju tur att det inte var så mycket folk, för vi var inte heller så många. Hundarna klarar ju inte att springa hur mycket som helst. Men vi hade med oss bra med hinder. 5 hopphinder, 1 däck, platta tunneln, slalom och gungan. Så vi fick till en bra bana. Efter halva dagen så vände vi lite på banan för att hundarna inte skulle ledsna helt, eller vi heller för den delen. Men jag tyckte att Jeri skötte sig ganska bra. Utom på slutet då, men då tror jag han började bli övertrött. För då började han springa efter klubbkompisens tik. I farten så lyfte han benet mot min ryggsäck. Men tack och lov så hade jag min väst hängande där, så han träffade bara den med några skvättar. Den är ju alltid lätt och tvätta.

 

Mamma är i Ludvika, och hon lär nog vara kvar där ett tag till. Hon har fortfarande väldigt ont. Men när jag är där så försöker jag se till att hon är uppe och går lite. Får väl hoppas att det går över fortare. Jag vill ju åka en sväng till Finland. Men jag åker ju inte utan henne. 

 

Mitt knä känns lite bättre för tillfället. Det gick skapligt och springa igår. Nu blir det ju inte mycket springande på ett tag. Nästa tävling är en kvällstävling efter midsommar med Lizzie. 4 lopp i Dala-Floda. 

 

Idag så har mammas kusin tävlat på agility SM i Finland. De hade livesändning där, och jag såg att hon skulle springa ungefär vid 10-tiden. Så jag gick en snabb vända med hundarna. Hann få igång datorn ganska precis. För hon kom in på banan efter första hunden jag såg. 3 timmar och 3 minuter in i filmen ser man henne komma in.

 

Av Marru - 9 juni 2015 00:47

I lördags så var det marknad här i byn. Den var ju lite i klenaste laget. Sen var ju inte vädret det allra bästa. Regn och blåst. Men det fanns en som sålde blommor alla fall. Millionbells med 3 olika färger i varje för 30 kr st. Det var billigt när det billigaste jag hittat före det var nåt på 60. Så jag fick passa på och köpa några. 

 

I söndags så var vi då till Falun på agilitytävling. Det var 2 lopp för både Jeri och Lizzie. Vädret var som vanligt igen. Regn, regn, regn och åter regn. Och så lite åska på det i Falun. Det var väl inte så farligt halt på plan när jag sprang med Jeri, men det vart värre när det blev dags för Lizzie. Jeri fick börja med ett hopplopp, vilket kändes bra för man vet ju aldrig på vilket humör han är på inför balanshindrena. Han tog första hopphindret, och sen drog han mot en tunnel och sprang igenom den. Ja, då vart vi ju diskade för det skulle han ju inte göra. Men för övrigt så följde han mig väldigt bra på banan. Nåt som var mindre bra var att han tog fel ingång i slalomet. 

 

Nästa lopp var ett agilitylopp, och den kändes lite knepigare. Han tog alla balanshinder jättefint. Men igen så tog han fel ingång i slalomet. Men jag tänkte att jag skall inte visa han att det blev fel utan vi fortsätter och springer. Huvudsaken var ju att han var med mig inne på banan, och att vi tog oss runt hela banan trots disk. Så igår var han med mig båda loppen, och det kändes bra. Men det är ingen garanti att det blir likadant nästa gång. Nu dröjer det nästan en hel månad innan Jeri skall tävla igen. Hatar dessa luckor mellan tävlingarna. Hade ju visserligen kunnat anmäla oss till Uppsala. Men kände att det är nog lite väl lång väg och åka om han bara skall lattja runt. 

 

Lizzie fick då börja med ett agilitylopp. Vid det här laget så hade jag börjat känna lite av mitt knä. Jag har idag beställt ett knästöd, så vi får se om det blir lättare och springa. Marken var ju lite ojämn och jag kände när jag gick banvandringen att det var väl inte det ultimata underlaget för mig för tillfället. Men alla fall så gjorde Lizzie ett kanonfint lopp, med tanke på att jag inte kunde springa fullt ut, och sen var jag ju rädd för halkan också. Men jag klarade mig bra, men Lizzie halkade när hon hoppade över sista hindret i mål. Hon landade på rumpan. Hon kom på 6:e plats där med noll hinderfel och 3.30 sek i tidsfel.

 

Sen var det dags för dagens sista för oss, ett hopplopp. Nu tyckte jag att banan började bli lite väl slipprig. Och ännu mer ont gjorde det i knät. Så där fick hon över 9 sekunder i tidsfel. Vet inte om jag hade kunnat pressa på henne ännu mer om det inte varit halt, och jag inte haft ont i knät. Men när vi tävlade i Dala-Floda, så sprang hon ju fort när hon fått vänta halva dagen på sin tur. Där var det också Jeri först ut, och sen Lizzie. Men alla fall så slutade hon på 5:e plats i det loppet. 

 

Idag har mamma fått komma till Ludvika. Och precis nu kom jag på att jag har glömt och ringa till min farbror för att ge han telefonnumret. Jag kan ju inte ringa för tidigt på dan för han är inte hemma då. Är i skogen och hugger eller håller på med nåt annat. Min morbror är visst ännu värre. Han är i skogen så länge det är ljust nästan. Och snart är det ju ljust dygnet runt där. Eller det kanske det är redan. Kommer inte ihåg hur tidigt det börjar före midsommar. 

 

Lizzies nästa tävling är efter midsommar. En kvällstävling i Dala-Floda. SUCK!!!!! Nu på lördag skall vi alla fall åka till Ramnäs från klubben och ha en agilityuppvisning. Sen helgen efter midsommar skall vi ha vår rallylydnadstävling i 2 dagar. Sen bara några dagar efter den så börjar vår stora agilitytävling som håller på i 6 dagar.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Grafikgrupper

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se