Colliekompisarna

Senaste inläggen

Av Marru - 10 juli 2016 23:40

Då har Lizzie tävlat färdigt för denna gång. Hon var nog ännu långsammare mot vad hon brukar vara. Vet inte om det är löpet som gör det. Hon har ju tydligen börjat löpa. Det är lite besvärligt med våra tikar, att man aldrig ser att dom börjat löpa. Om inte Jeri springer med nosen i rumpan på dom ganska mycket. Då kan man börja misstänka att nåt är på gång. Nu är det bara och hoppas att Jackie på nåt vis skall komma i samma rytm med Lizzie och Clara ang löpet. Annars kommer Jeri få jobbigt om det är löptikar 3-4 ggr på ett år. Hittills så har ju våra tikar löpt ungefär samtidigt, och bara en gång er år. 

 

Men idag så hade vi alla fall 3 ggr hoppklass. Första banan kom hon på 16:e plats och i det andra på 9:e plats. Det tredje loppet kändes hon ännu segare. Så då bröt vi och gick av banan. Vi har haft en massör på plats, så jag passade på att ta Lizzie till henne efter att vi gått sista banan. Lizzie tyckte nog att det var ganska skönt att bli masserad. Hon massören sa också att Lizzie var i fin form. Det var skönt att höra, och det var nog dagens bästa vinst   .

ANNONS
Av Marru - 9 juli 2016 22:42

Efter 2 månaders ofrivillig agilityvila så är vi äntligen i gång igen. Vi har våran veckotävling nu, började i torsdags med klass 3. Idag var det då äntligen dags för klass 2, och Lizzie fick tävla. Hon skall få göra det imorgon igen, men sen blir det Jeris tur. Men man känner sig lite osäker fortfarande. Vi har haft strålande solsken både torsdag och fredag. Men idag så öppnade himlen sig, precis innan vi sulle springa. Jag hade ju regnkläder i bilen. Men när jag det gällde skor så tänkte jag tydligen, äsch det kommer inte att regna. Så jag hade bara ett par vanliga gympadoijor med slät sula. Så imorgon skall jag ha med mig ett par skor med ordentlig sula. Sen skall jag också ta med mig den där handledsskenan jag fick. Då kommer det nog kännas lite tryggare. 

 

Lizzies första lopp så hoppade hon över 2 kontaktfält   . Balansen  har hon hoppat över flera gånger. Trodde hon skulle ta gungan, men antagligen så har hon hoppat av vid sidan som hon ibland brukar för gungan är ju inte hennes favorithinder precis. Så hon kom på 15:e plats för att hon drog på dom där två kontaktfältsfelen. I mittenloppet, så var gungan och balansen ganska nära varandra. Men gungan skulle tas före balansen. Jag misstänkte att balansen säkert skulle locka eftersom hon inte gillar gungan. Först såg det ut som hon skulle på balansen, men så fick jag henne vrida sig mot gungan. Men trots det så bestämde hon sig för balansen alla fall. Ja, det vet man ju hur det gick. Tredje loppet gick bra, men väldigt långsamt. Trots det så kom hon på 10:e plats i sista loppet. 

 

Imorgon är det nya tag som gäller för Lizzie och mig. Vi får väl se hur det går för hon har precis börjat löpa.

ANNONS
Av Marru - 13 juni 2016 00:24

Idag har Jeri och jag varit till Arboga och tävlat rallylydnad. Jag var lite orolig först att jag inte skulle kunna. Nu var det ju extra roligt och åka dit för Jeris uppfödare skulle ju dit, med bland annat Jeris mamma. Sammanlagt var det 6 Gatefieldshundar där idag, och så Jeris mamma som inte är en Gatefield, utan en Sammens. När jag frågade läkaren före min operation, om jag skulle kunna tävla idag. Så sa hon att hon trodde nog inte det. Att stygnen hade ju inte ens blivit borttagna. Fast jag tror hon inte visste så mycket om rallylydnad. Det låter ju som nåt som det är mycket fart i. Fast min tolkning av rallylydnad är : föraren är hundens kartläsare på en bana, precis som rallyföraren har en kartläsare med sig i bilen. Alltså jag som förare skall tala om för hunden vad den skall göra på banan. Precis som kartläsaren talar om för föraren vad det kommer för svängar mm. Alltså inte så mycket med fart och göra. Sen visste hon inte vilken tävlingsnörd jag är.

 

Så imorse åkte Jeri och jag iväg. Vägbeskrivningen till klubben var nog den sämsta jag varit med om. Det var ju ingen som hittade dit. Man kan inte skriva att man skall svänga av vid trafikplatsen den och den, när trafikplatserna inte är skyltade. Jag fick ta till telefonens GPS och försöka hitta nåt i vägbeskrivningen som gick och få in. Till slut så hittade jag ett ställe. När jag väl kom dit, så hittade jag vägen jag skulle in på. Tror det var klubbens första rallylydnadstävling för dom hade ingen rutin alls. Inroparna var inte riktigt med i svängen. Men banorna var kanonbra. Man skulle nästan tro att det var jag som gjort dom. Precis vad jag gillar, inte en massa sitt hela tiden. Utan banor med bra flyt.

 

Men vad hjälpte det med banor med bra flyt, när det var nåt som gått på banon som luktade jättegott. Jeri nosade ganska mycket på första banan. Vid momentet sitt-ligg- gå runt så var det lite strul. Vid en 270 höger så tyckte han att han är färdig för avancerad klass, och gick över till höger sida. I den vevan så råkade jag trampa på han, och han blev lite sur på mig. Men vi tog oss i mål, och lyckades ha kvar 72 poäng. Därmed fick Jeri sitt tredje godkända, och sin nybörjartitel. Jeris mamma gjorde sin första start idag, och lyckades skrapa ihop 85 poäng.

 

Eftermiddagens bana började ännu sämre. Vet inte om det hade gått nån löptik på fortsättningsbanan före. Klubben hade ju den andra nybörjarklassen efter fortsättningsklassen, fast det är sagt att nybörjarklassen alltid skall gå på en "ren" bana. Alltså ingen annan klass gått före. Men alla fall så började Jeri nosa direkt vid starten. Det blev ännu mera nos än i den förra. Kändes som om han knappt lyfte upp nosen alls. Men trots det så hade vi kvar 71 poäng. Mamma Doris däremot gjorde ännu bättre denna gång. Det blev 93 poäng på den andra banan för henne. 

 

Övriga Gatefieldshundar som fixade godkänt var Bosse som också fick sin titel idag. Sen var det Flame som fick sitt andra godkända resultat i fortsättningsklass.

Av Marru - 12 juni 2016 23:55

Det har hänt en del sen jag skrev här sist. Lördagen efter att vi varit och gjort MT, så skulle Jeri och jag till Eskilstuna och tävla. Vi skulle åka kl 6 på morgonen för att hinna till banvandringen kl 8.30 Hade packat klart allt, och lagt i bilen. Stod bredvid bilen och väntade på att Jeri skulle hoppa in. Men nu står ju min bil lite i sidan eftersom det går inte att få in den i garaget med takboxen på. Står den framför garaget blir det för högt för hundarna och hoppa i, och jag orkar inte lyfta i dom hela tiden heller. Så därför står bilen i sidan, och man har fått köra lite över gräsmattan, där det har blivit lite lerigt. Eftersom det hade regnat några dagar, så var det ju ganska blött i leran. Så klart så hade jag ställt mig på den fläcken. Så när jag stod där och väntade på att Jeri skulle hoppa i bilen, så kände jag hur fötterna började glida under mig. Jag drattade på ändan, rejält. Tog emot med handen. Kände att det gjorde ont. Men jag kunde röra på fingrarna. Men det gjorde ont och knakade inne i handleden när jag vickade på handen. Min tanke var att jag har bara stukat handen. Så jag fick Jeri och hoppa in i bilen, sen gick jag in och väckte maken. Sa att jag tror att jag har stukat eller brutit handleden. Han blev ju så klart lite skärrad av att bli väckt, och blev lite arg också. Äh, vad gnäller du över, det är bara en stukning sa han. Hade du brutit så hade armen bara hängt där och du inte kunnat röra på fingrarna. Ok, då är det väl en stukning. Sätt ett bandage så åker jag väl och tävlar sa jag. Sagt och gjort. Sen gick jag ut till bilen, och när jag fösökte vrida om nyckeln så gjorde det så himla ont att det gick inte. Så det var bara och ta Jeri ur bilen, gå in och ringa till sjukvårdsupplysningen som tyckte jag skulle åka in till akuten i Falun. Maken skjutsa mig dit och sen åkte han hem, för man visste ju inte hur lång tid det tar. Det gjorde så förbaskat ont i handen. 

 

Kom till akuten 7.30 Fick smärtstillande 7.50 Men det kändes inte som om det hjälpte nåt. Vid 10-tiden så kommer äntligen läkaren, tittar lite på handen. Jag fick en stödskena och mera smärtstillande. Sen fick jag gå upp till röntgen. När jag kom ner därifrån igen så fick jag vänta på läkaren ytterligare en stund. Sen kom han in och sa att det var brutet. Dom skulle försöka dra det tillrätta, sen fick jag upp till röntgen igen för att se hur det gått. Efter att läkaren gått så ringde jag till maken för att berätta att det var brutet. Då kände jag hur jag började må illa och kände mig yr. Hade ju inte ätit sen kl 5 på morgonen. Så jag gick ut och fråga om jag kunde få äta nåt eftersom det ändå inte skulle bli nån operation den dagen. Hade ju inte fått äta nåt tidigare pga det. Så dom förde mig till rummet där dom skulle gipsa handen. Var ju verkligen svimfärdig då. Läkaren var och bedövade armen, och sen fick jag nåt att äta. Efter en timmes väntan så kom läkaren och en hel del andra personer. De försökte dra handleden rätt. Sen upp till röntgen igen, och sen ner och vänta på resultatet från det. Det visade sig att det inte blivit så bra, och det skulle bli operation veckan efter.

 

Fick värktabletter. Klarade mig ganska bra på dom fram till operationen. Kunde tom gå ut med 2 hundar åt gången. Men högra handen var helt obrukbar. Det gjorde ont i handen så fort man försökte ta i nåt. Mina kläder började nästan protestera, hörde hur det knakade i sömmarna när jag drog och slet i dom med en hand. Sen vart det äntligen torsdag och dags för operation. Skulle vara i Falun till kl 9. Fick vänta ganska länge. Vid 11-tiden fick jag droppkanyl i armvecket. Hon som satt i den var en elev, och hon har tävlat rallylydnad för mig. När jag hörde det så frågade jag henne först om jag gett henne bra poäng   , men det kom hon inte ihåg. Jag har verkligen problem med dessa droppgrejer. Får nästan panik, och vill slita av mig dom. Så när en sköterska kom in till väntrummet och frågade om det var nån som ville lägga sig en stund, så var jag snabb och svara ja.  Vi var ju 4 st som satt där och väntade med varsin droppställning. Jag lyckades tom somna en stund. Men så fort jag vaknade så kände jag den där paniken igen. Vid 13-tiden blev jag äntligen hämtad, och fick komma in i operationssalen. När jag låg där på bordet innan jag somnade så höll jag på att få panik igen. För då började jag tänka på att nån skulle faktiskt skära i min arm   . Sen fick jag till slut somna. Dom skulle sätta in en metallplatta i armen. Sen skulle dom bedöva armen under tiden jag sov. Före kl 16 så väckte dom mig, och jag kan verkligen kalla det för väckning. Bedövningen av armen hade inte tagit, så jag hade jätteont i armen. Nästan värre än vad det var när jag bröt det. Första gången jag blivit så klarvaken efter narkos. Fick vänta i ca 10 minuter innan narkosläkaren kunde komma och lägga en ny bedövning. Det kändes lite obehagligt, för det började rycka i armen. Men sen försvann värken fort. Knappt 2 timmar senare så kom maken och hämtade hem mig. Men vad obehagligt det var med en arm som var bedövad. Den bara hängde med där. Det kändes tom obehagligt och röra vid den med den andra handen. Men jag hade ju inte ont alla fall. På torsdag nästa vecka skall jag in för ny röntgen. Dom skall ta bort stygnen, och troligen skall jag få nån sorts skena istället för gips. 

 

Så det var den helgen det. 9 agilitylopp med Jeri har jag missat och 7 med Lizzie. Tack och lov så fick jag ju tillbaka startavgifterna på alla. Det var bara och skicka ett foto på min gipsade arm. För läkaren på akuten glömde ju intyget, fast jag sa till om det flera gånger. Den skulle komma på posten, men den kom lite sent. Så den hade inte hunnit till dom 2 första tävlingarna. Intyg skall ju skickas in senast 8 dagar efter tävling.

Av Marru - 25 maj 2016 23:45

Idag har Jeri och jag varit ute på äventyr. Vi har varit och gjort MT, eller mentaltest som det heter. Jeri har en halvbror som också gick idag. Mentaltest är en del av korningen på hund. Exteriörbeskrivning är också en del, och den har Jeri gjort förra sommaren. Det var bara och kliva upp tidigt på morgonen, och hoppas på hyfsat väder. Det var uppehåll när vi åkte, men innan det blev vår tur på banan så hade det börjat regna. Det var lite trist. Testet går ut på och kolla hur social hunden är, leklust. Hur den reagerar på överraskningsmoment, ljud mm. Om den kan släppa det som den tyckte var otäckt. Allt som händer på banan poängsätts.

 

Tex lekdelen, man måste ha minst 50 poäng där. Jeri hade 90. Den killen gillar att leka   . Övriga moment gick  också bra. Så nu kan han lägga till KORAD på sitt namn. KORAD Gatefields Space Pirate. Det var roligt och gå ett MT, intressant och se hur han reagerade. Garanterat skottfast är han också. Det skjuts ju 4 ggr under ett MT. 2 ggr under passitivitet och 2 ggr under lek. Han lyfte bara lite på öronen vid det första skottet, och sen började han vifta på svansen. Samma sak med andra. Vet inte vad han väntade att det skulle komma när han började vifta på svansen, precis som om han trodde att det skulle komma nån.

 

För ett par år sen gick Jeri MH, mentalbeskrivning. Då var jag nästan framme där dom skulle göra MH, när jag om på att jag hade glömt hans stamtavla hemma. Förra sommaren så glömde jag hans stamtavla när vi skulle göra exteriörbeskrivningen. Kom på när jag var i Fagersta att jag inte hade stamtavlan med mig. Så det var bara och åka hem igen för att hämta den. Tack och lov så hade jag varit ute i god tid, så jag blev inte så hemskt sent. Den här gången hade jag bestämt mig, nu skall jag inte glömma stamtavlan. Så jag hade lagt den i bilen redan förra veckan. Hmmmm....vart är den där stamtavlan nu då? Jo, jag glömde kvar den där dom gjorde MT. Suck säger jag bara. När jag var in till Willys på hemvägen, så funderade jag på vad det var för gröna papperslappar jag hade i mina plånbok   . Jo, det var 3 st fina 200 kronors sedlar, alltså 600 kr. Det är så mycket ett MT kostar, och det hade jag ju tänkte betala på plats. Men nu blev det alltså inte så. När jag kom hem, så var det bara och sätta sig vid datorn och fixa det . 

 

När vi åkte hem så sken solen för fullt. Så på kvällen så åkte vi till Semla på agilityträning. Vi var inte så många där och träna, så det blev banträning. Vi bygde den sista banan från tävlingen i Falun. Den banan hade passat Jeri bra.

 

 

Av Marru - 22 maj 2016 22:46

Det har varit mycket agility på sista tiden. Har ju inte hunnit med och skriva om alla tävlingar vi varit på   . Efter tävlingen i Västerås så har vi varit ut på tävlingar 3 ggr. Den 14 maj så var det klass 2 tävlingar i Lindesberg. Dit var jag med Lizzie så klart. Där placera hon sig på platserna 6, 12 och 13. Plus att det blev en disk. Hon fick 5 hinderfel i alla fall en agilityklass. Hon hoppade över kontaktfältet på balansen   . Jaja, man får väl vara glad för det, för det betyder kanske att hon har lite mer fart nu än normalt.

 

Sen i onsdags så var vi på en klass 2 tävling i Falun. Det var 3 lopp där. Första loppet diskade vi oss, för hon drog in i en tunnel fast hon skulle hoppat istället. Hon lyssnade inte alls på mig utan bara drog. Nästa diskade vi oss för hon gick ur slalomet 2 pinnar för tidigt. Men jag fortsatte på som om inget hänt. Tredje loppet tog vi oss runt på, men fick ganska mycket tidsfel på och vi slutade på 8:e plats.

 

Nu i lördags så det då dags för Strängnäs cup. Det är en inofficiell tävling, så då fick Lizzie och Jeri tävla på samma tävling igen. Det är en lite rolig tävling på det viset, att även en långsammare, men hindersäker hund kan göra bra ifrån sig där. Det fick vi bevis på i lördags. Lizzie tog sig runt banan med noll hinderfel, men med lite tidsfel. Jeri tog sig också runt banan felfritt, och klarade tiden också. Tävlingen började ju med hopplopp, och efter det blev det ett agilitylopp. Lizzie klarade sig runt där också, men med tidsfel. Jeri däremot diskade sig direkt i starten. Andra hoppet skulle tas bakifrån, men han sprang rätt på. 

 

Den här cupen går till så, att först springer alla ekipage ett hopplopp och ett agilitylopp. Efter det så tas 10 ekipage ut som har haft bäst resultat i dom 2 första loppen. Det är sammanlagt 10 från alla 3 klasserna. I lördags så blev det 2 från small, 4 från medium och 4 från large. Lizzie och jag fick den sista finalplatsen. Så då fick hon och jag springa 2 lopp till. Först började vi med ett agilitylopp. Det gick bra förutom att hon fick en femma på ett kontaktfält på balansen. Hopploppet gick det sämre med. Hon hade bra fart, men sen skulle vi till slalom. När jag gick banvandringen så funderade jag hur jag skulle göra för att få ingången så bra som möjligt. Man kom ju från ett hopp, sen var det nästan helt om för att ta slalom. Med facit i hand skulle jag valt det andra alternativet. Att jag bara visar henne runt och springer på höger sida, och försöker fixa till hopphindret efter slalom. Men istället så gjorde jag ett byte, att jag skulle vara på vänster sida. När jag skulle byta sida, så stod jag ju vänd åt det hållet säcken var tydligen. Så damen drog ju rätt in i den, hur jag än ropade åt henne. Nej, in dit skall jag tänkte hon och drog. Så då diskade vi oss i det loppet. Så av dom 10 som gick vidare till finalloppet, så hamnade vi sist. Fast egentligen är det inte så illa. Vi kom på tionde plats av samtliga som startade där. 

 

Vi har också haft en rallylydnadstävling på klubben. Det en trevlig liten tävling. Om 3 veckor skall Jeri tävla i rallylydnad igen. Det kommer bli roligt. På samma tävling skall Jeris mamma starta för första gången. Jeris syster skall också tävla där. Ser fram emot den tävlingen. Skall bli kul och få vara ute och tävla tillsammans med andra Gatefieldare   .

Av Marru - 10 maj 2016 22:26

Äntligen så börjar man komma till gamla spår igen efter förra veckan. På lördagen så var vi ju till Västerås på Gurkhoppet. Det har blivit lite av en tradition. Fast det var nåt år vi inte var där, för då hade Lizzie gått upp till tvåan. När vi var på väg till Västerås, så sa jag till min klubbkompis att jag tyckte det luktade konstigt i bilen. Men hon sa bara att bönderna har gödslat på åkern. Sen luktade det inte så starkt senare. Vi kom fram till Västerås, så tog jag stol, bur och min rygga och gick till tältet som en annan klubbkompis hade ställt upp åt oss där redan. Eftersom inte jag skulle vara där på fredag men dom andra var det. Sen gick jag och hämta Jeri från bilen, och så såg jag orsaken till lukten. Stackarn hade varit lös i magen. Måste berott på den plötsliga värmen. Det hade ju varit ganska varma dagar. Det tar ju en tid för mig och vänja sig vid värmen, så varför inte för Jeri. Tur för oss var att klubbkompisen inte skulle åka med mig hem, så Jeri fick åka hem i den andra buren istället.

 

Dom började ju dagen med large, och dom körde båda largeloppen efter varandra. Det var 2 hopplopp denna dag. Han var inte riktigt fokuserad i det första loppet. Så vi diskade oss där. I andra loppet så gick det lite bättre, men han var lite seg och så hoppade han över ett kontaktfält. Så det blev en 17:e placering för oss där. Vi kom hem ganska tidigt den dagen, så då blev det vila resten av dagen. 

 

På söndag så var det dags för 2 hoppklasser. Första loppet gick ganska bra, men lite långsamt. Han stannade vid ett ställe mitt i banan, och tittade på nåt på sidan av banan. Han tänkte nog nästa springa av plan, men när jag vrålade till så bestämde han sig för att följa med mig alla fall. Vi fik 3 sek tidsfel på det loppet och kom på 5:e plats. Om han inte stannat mitt på banan, så hade vi kanske klarat en pinne där. Men nu vile det sig inte riktigt.

 

   

Av Marru - 9 maj 2016 23:34

I veckan som gått har jag och Jeri varit på kennelläger. Mycket aktiviteter som vanligt. Men jag var bara där 3 dagar i slutet av veckan. Uppfödaren hade tagit dit en tjej från Finland som har en tik efter en av uppfödarens hanar. Tjejen har också en cirkus i Finland. Dom är ute mycket på olika tillställningar och uppträder. Onsdag och torsdag så började hon med en uppvisning. Mer om henne och hennes hundar ser man här: Sepän lauma . Efter uppvisningen så började privatlektionerna. Alla som ville fick tips och hjälp av henne. Men hon kom lite av sig när det blev min tur. För jag sa ju direkt, att jag tänker inte stå och traggla engelska med henne. Det hade ju bara varit löjligt. 2 finskspråkiga står och pratar engelska med varandra   . Då hade hon pratat engelska i två dagar. 

 

Jag satt upp en rallylydnadsbana dom 3 dagarna jag var där. Dom 2 första dagarna så hade vi en nybörjarbana, och sista dagen blev den en fortsättning. Det var många som var med på lägret som skulle till Märsta och tävla rallylydnad. För några skulle det bli premiär. Jag försökte gå banan med Jeri några gånger, men vi hade lite problem med koncentrationen.

 

På torsdagen så blev det uppvisning igen på morgonen, och sen privatlektioner. Så gjorde jag en till nybörjarbana. Idag så kändes Jeri lite mer på hugget att gå den med mig. På eftermiddagen så blev det lite körigt. Jag väntade på min privatlektion när dom började med preparatsöket, som jag ville vara med på. Men jag hann göra några sök med han alla fall efter min lektion. Den här gången skulle dom söka efter människodoft. Jag såg ju inte själv, men fick höra efteråt att varje gång Jeri hittade rätt, alltså min doft, så började han vifta med svansen. Så det måste ju betyda att han blir glad när han känner min doft. Nånting måste jag tydligen ha gjort rätt med han. Efter det så var det bara och sätta sig i bilen och åka till Borlänge. Durspelsdamerna skulle ha säsongsavslutning. Vi spelade lite en stund, och sen åkte vi och åt pizza. 

 

På fredag var det helt nya ämnen på gång. Men innan vi började så åkte jag till det andra stället och ställde upp en ny rallylydnadsbana i fortsättningsklass. Sen åkte jag till uppfödaren. Vi skulle ha spår på förmiddagen. Jeri fick ett lätt rakt åkerspår, med ett litet föremål i början, och ett litet i slutet. Han började bra, höll spåret. På slutet så började han nosa lite i luften, för det var en som hade lagt ett viltspår ganska nära vårat slut. Men han fixade det också efter lite fundering. 

 

Eftermiddagen ägnades åt sök istället. Han hittade 2 figuranter av 3. Den första var den som var längst bort, och väldigt svår att hitta. Sen kanske vinden låg fel också, det vet jag inte. Men han var jätteduktig med dom två han hittade. Efter det så fick jag gå och sätta mig i skogen. Vid ett tillfälle höll det på att bli lite problem. Satt där och väntade på en hund, hörde hur det knakade i skogen. Då börjar det klia i halsen. Neeeeej, inte hosta nu. Inte hosta nu tänkte jag, kan dom inte komma snart så jag får hosta nån gång. Jag satt för handen och försökte dämpa ljudet med handen   . Vet inte om det gick så bra. 

 

Efter vi var klara med dagens aktiviteter, så satt vi där på åkern och fikade en stund. Innan alla började fundera på att åka hem till sitt. Vilka mysiga dagar vi har haft. 

 

Lite bilder från kennelveckan. Collien som är med på bilderna är den vars pappa kommer från uppfödaren. Ja, han bor ju hos henne fortfarande förstås.

 

             

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se