Colliekompisarna

Senaste inläggen

Av Marru - 27 oktober 2015 23:27

Dagarna bara rusar framåt här, så man hinner knappt med själv. Det har ju inte hänt så hemskt mycket sen jag skrev sist. Förra helgen så var jag först till Bro-Håbo och dömde rallylydnad, nybörjarklass. Det var 2 collie med som också kommer från Gatefield. Jätteduktiga var dom. Sen på söndag hade vi agilitytävling i Norberg, klass 2. Så Felix fick springa 3 lopp med Lizzie och jag sprang ett. 

 

Nu märks det att vintern är på väg. Det tycker jag är tråkigt. Före vintertiden så började det bli mörkt vid 19-tiden. Men när vi gick över till vintertid så är det helt plötsligt mörkt rean kl 17. Alltså man flyttade klockan bakåt en timme, men mörkret kommer 2 timmar tidigare   . Hur gick det till????

 

Så nu har vi börjat träna i Norberg, och jag längtar redan till våren, ljuset och värmen. Enda fördelen med att träna i Norberg är att man inte behöver oroa sig så mycket för om det regnar. Men åter till tävlingen. Det var dubbla hopplopp och dubbla agilitylopp. Första hopploppet så gick Lizzie ganska bra. Hon tittade till mig bara en gång, men tappade inte fart. Hon såg väl att jag stod på plats, och brydde sig inte mer om det. Men sen alldeles före mål så tog hon sista hoppet, och hon skulle in i en tunnel före det hoppet. Hon ansåg tydligen att det räckte för henne   . Tror inte Felix höll med henne där riktigt. Andra loppet blev lite segt. Då hann hon inte med att se att jag stod på plats. Så då började hon spana efter mig lite längre. Men trots det så kom dom på 11:e plats i det loppet. Första agilityloppet blev också disk. Men det var inget att sörja över, för dom flesta diskade sig i det loppet. Det var bara 4 som tog sig i mål. Ändå så såg banan inte svår ut. Sista agilityloppet sprang jag med henne, men det gick segt fast jag försökte jaga på henne. Men vi tog oss runt alla fall. 

 

Igår så var jag då på zumba för första gången. Det kändes inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Vart ju svettig så klart, men inte så där orkeslös, att jag inte skulle ora köra genom programmet. Men det kändes i låren efteråt alla fall. Så helt bortkastat var det ju inte. Ikväll så har vi varit på agilityträning då. Banan från i söndags stod kvar. Så jag tränade lite slalomingångar med Jeri. Och att han skulle sitta kvar i starten. Lizzie sprang jag väl med lite allmänt. Sen tränade jag lite rallylydnad med båda också. Jeri har ju börjat krångla med att sitta framför. Så tränade det med han. Nu har jag anmält han till  en tävling i december. En inomhustävling. Vi får väl se hur det går. 

ANNONS
Av Marru - 10 oktober 2015 23:19

Oj, nu var det glest mellan inläggen här. Det har ju hänt en del sen sist. Fast nu har det gått så lång tid, så man kommer ju inte ihåg allt. Men här har alla fal tjejerna kommit igång med löp. Först ut var Farina, Clara följde direkt efter. Med Lizzie tog det lite tid, men hon är också på gång nu. Så förra helgen, då var Clara i höglöp, och då skulle jag ut och tävla rallylydnad med Jeri. 2 dubbla klasser i Falun. Ja, det gick ju lite si sådär. Men med tanke på hur det var hemma så blev det ganska bra trots allt. Första banan var han ju totalt okoncentrerad på. Gick och nosa hela mest hela tiden. Men vi fick ju trots allt det bästa resultatet nånsin. 59 poäng, och jag kände mig nöjd. Inför andra starten så höll jag på och greja med han, och han kändes skapligt med mig. Då kändes det som om att han kanske kunde fixa nästa bana. Men så fort vi kom innanför banden så började han ju nosa. Men trots allt så kändes det ju bitvis som om han gick ganska bra. Men han skällde en hel och det slutade att vi hade 43 poäng kvar på den banan. Men jag känner mig nöjd med tävlingen trots allt. Det går ju framåt alla fall.

 

Idag så har jag varit till Eskilstuna och dömt rallylydnad. Var till en ny klubb som jag inte varit till förut. Eskilstuna Hunddressyrklubb, en lokal kennelklubb. Dom hade väldigt gott om utrymme. De hade igång 6 rallylydnadsbanor igång samtidigt. Det var en stor tävling med ca 350 starter, och trots det så flöt allt på väldigt bra. 

 

Imorgon har jag absolut ingenting planerat. Så då skall jag gå en långpromenad, sen skall jag vara hemma och städa lite och njuta av tillvaron. 

ANNONS
Av Marru - 21 september 2015 21:03

Eller egentligen skall det väl stå glest mellan inläggen. Men tiden räcker tyvärr inte till, trots att man tänker att nu skall jag skärpa till mig. Dessutom så händer det inte så mycket speciellt heller under veckorna. Är ju på skolan från måndag till fredag. Första helgen i månaden var jag ju till Mora och dömde 2 dagar. Fick bo i en husvagn på klubben. Med mig hade jag Felix, och efter tävlingen så började vi på vår lilla rundtur. Det skulle plockas lite cacher. Äntligen har jag fixat alla kommuner i Dalarna. Men jag har inte hunnit logga challengen som ligger här i byn. Jag vet vart den burken ligger, men har inte haft tid att gå eller cykla dit. Den ligger ju på ett ställe där jag brukade gå förbi ofta med hundarna. Men den sista månaden så har det inte blivit så mycket långpromenader. Men helgen efter det så var jag ledig på lördag, så då blev det en riktig långpromenad. På söndagen sen var jag till Lindesberg och dömde.

 

Men nu i helgen så vart det äntligen vår tur att tävla. På lördag skulle vi till Uppsala, Fjällnora fritidsby. Det var golden retriever klubben som hade en del aktiviteter där och bla en officiell rallylydnadstävling. Det var en som har collie från Jeris uppfödare som hade anmält sig dit och var lite nervös. Så jag tänkte, äsch vi åker dit också. Visserligen var det lite långt. Men vad gör man inte för sina kompisar   . Det gick ju inte så bra för oss. Jeri fick för sig att lyfta på benet. Fast jag tror inte att det hann komma nåt för jag var nog lite beredd att nåt sånt kunde hända. Men när vi väl kommit över den incidenten, så tog vi och gick resten av banan och han var ganska duktig i slutändan. Men vad hjälpte det när vi redan var diskade. Om 2 veckor gör vi ett nytt försök, fast närmare denna gång. Då skall vi till Falun och det är dubbla starter. Det vore väl sjutton om vi inte fixade det en gång alla fall. 

 

Igår var vi på agility DM i Sala. Jag skulle springa 4 lopp med Jeri och 2 med Lizzie. Felix skulle springa 2 lopp med Lizzie och 2 lopp med en jaktcocker vid namn Molly. Först var det dom invidiuella loppen. Man var tvungen och klara sig i både agilityklass och hoppklass för att få ett resultat. Jag och Jeri fixade resultat i båda. Fast i hoppklassen var det nära att gå åt pipan. Jag fick hejd på han precis när han skulle hoppa över fel hopphinder. Så där gick det lite tid. Agilityloppet var det också nåt strul i, men vi kom ju runt. 

 

Felix sprang med Lizzie. Det blev deras bästa lopp nånsin. Den enda missen i det loppet var egentligen att Felix hade lite för bråttom vid en tunnel, så Lizzie gick aldrig in i tunneln. Inte går det fort med Lizzie. Men samtidigt känns det som om Lizzies fart är perfekt. Felix får en chans och träna på lite byten, blindbyten och framförbyten. Numera brukar jag inte lägga mig i så mycket hur han planerar sin bana under banvandringen. Bara om jag ser nåt ställe som är extra knepig, så kan jag ge förslag på hur han skall göra. Sen kanske han fixar det på sitt eget vis alla fall. Det loppet tog dom sig runt, felfritt tror jag. Om dom inte fick vägran där vid tunneln då. Agilityloppet blev det disk för dom. Det blev lite för mycket strul i det loppet. Mina klubbkompisar började heja på Felix, och jag vet inte om Lizzie började spana efter mig i närheten av den. Hon känner nog säkert igen rösterna på min klubbkompisar vid det här laget, sen hörde dom säkert när dom ropade på Felix. Hon stannade till flera gånger och spanade.

 Sen blev dags för prisutdelning. Jag stod vid sidan av för jag antog att det gått bra för några av mina klubbkompisar. Jag väntade mig inget. När det blev dags för large, så ropade dom ut tredje platsen först. Det var en från Sala med bc. Jaja, det blir väl bc i topp tre tänkte jag. Sen ropar dom ut andra placering, och dom ropar ut mitt namn   . Va, tänkte jag. Det kan inte vara möjligt. Har vi kommit på andra plats på agility DM, Jeri och jag. Jag stod nog bara som en fågelholk och tittade. Kan inte vara sant. Men det var det.

 

   

 

Efter det så blev det dags för lagtävlingarna. Jag sprang i första laget för Fagersta KK tillsammans med Jeri. Vi hade ett lag som hette Busarna. Sen det andra laget där Lizzie var med i, Team Semla. Vi var det gamla gänget, förutom Birk då som har varit skadad och som för dagen var ersatt med en annnan. Jeri tog sig runt i agilityklassen, och laget kom på andra plats i agilityklassen. I Lizzies lag var det redan 2 hundar diskade, så jag sprang väl med Lizzie, men bestämde mig för att inte trötta ut mig i onödan. Var ju inte riktigt kry, fick ju så hemska hostattacker ibland. Vi tänkte först att laget med Lizzie kan vi ju skippa eftersom vi hade diskat oss redan. Trodde att dom la ihop resultatet från hopp och agility i lagtävling också. Men det gjorde dom inte. Så det var ju lika bra och rikta sig in på att springa 2 lopp till då. 

 

Jeri däremot var nog riktigt trött vid det laget. När vi var till Lindesberg och Hällefors och tävlade i början av augusti, så fanns det 2 st flattar där som löpte vid den tiden. Dom var nu i Sala, och tydligen så Jeri ihåg dom. När vi skulle starta i hopploppet så drog han iväg helt plötsligt och raka spåret till en av flattarna som han sett tidigare. Jag fick in han på banan, men han drog nästan direkt igen. Så det var bara och ta han till bilen. Team Semla var det sista laget och starta, och Lizzie var den absolut sista hunden. Nu hade det ju redan blivit 2 diskade hundar i laget. Men eftersom jag inte behövde springa så mycket med Jeri, så tänkte jag att nu kör jag med Lizzie eftersom jag inte har nån press på att vi måste klara oss. Och det gick kanonbra. Det är ju 4 hundar i varje lag, men man måste ha 3 i mål.

 

Nu är man tillbaka till verkligheten igen i skolan. Nästa helg är det agilitytävlingar för Jeri båda dagarna. På lördag har vi på klubben och på söndag så åker vi till Frövi.

Av Marru - 4 september 2015 21:23

Då blir det en rallyhelg igen. Den här gången skall jag döma på en tävling i Mora. På lördag blir det nybörjarklass och avancerad och på söndag blir det fortsättning och mästarklass. Förra helgen var jag ju till Karlstad hela helgen, och jag våndades ganska rejält inför den helgen. Det blir ju värre när man börjat jobba. Då vill man ju gärna med sina hundar på helgen. Ja, maken också förstås   . Den här gången känns det lite lättare för Lizzie skall följa med. Ja, och Felix också som har lovat att ta hand om Lizzie, eftersom det var han som ville ha henne med sig. 

 

Det skall bli kul och ha han med sig. Vi skall sova i en husvagn som är uppställd på klubben. Det ser nog han mer fram emot än jag. Jag är mer rädd att den där husvagnen blir en gaskammare   . Men jag har planerat att vi skall cacha lite. Planerat att ta 4 olika sorters cacher. Sen tänkte jag fylla dom sista luckorna i länet. Fattas bara Mora, Älvdalen och Orsa, sen har jag fullt i Dalarna.  

 

Jag får nog ta med mig spelkort eller nåt. För det blir ju mörkt relativt tidigt så att vi har nåt att göra nu när han gjorde ifatt matten i skolan. För jag hotade med att kommer att han inte dit det är sagt denna vecka, så tar jag matteboken med mig   .

Av Marru - 30 augusti 2015 20:42

Här har det varit tyst länge. Har inte riktigt haft ork och tid att skriva nåt. Har nu jobbat på skolan i 2 veckor, och man börjar mer och mer komma in i det. Dessutom så börjar ungarna vänja sig vid att jag är där. Har under veckan jobbat med helgens rallylydnadsbanor, och jag fick dom klara till slut. Dags och börja jobba på nästa helgs banor. Men hade tur att jag hade 3 som var klara redan. Jag hade ju gjort en nybörjarbana och en fortsättningsbana för säkerhets skull ifall jag skulle döma nåt sånt i Karlstad. Men nu blev det inget sånt för mig. Sen  hade jag en avancerad klass klar för jag kunde inte riktigt använda den i Karlstad för jag hade en med permobil som skulle tävla på min bana. Så den blev också över. Så jag behöver bara knåpa ihop en mästarklassbana till nästa helg. Sen till helgen efter så behöver jag en nybörjar och fortsättningsklass. Sen är det lugnt i några veckor. 

 

Nu är det dags och börja ladda inför nästa  vecka. Vi har i helgen sovit på Teater Mimulus. Det är en domarkollega och hennes syster som har stället utanför Karlstad. 

 

         

Av Marru - 23 augusti 2015 22:35

Nu har man inte hunnit skriva på ett tag igen. Det har hänt mycket denna vecka. Jag har börjat jobba på skolan som resurs åt killen som vi är stödfamilj åt. Det tycker jag är kul. Killen är snäll och söt, men har lite myror i brallan ibland. Så jag får försöka hjälpa han med att skolan går så bra som möjligt för han. Hoppas att jag lyckas med det, för maken och jag tycker ju väldigt mycket om den lilla killen, som vi bara känt i ett halvår. 

 

På fredag kväll så var vi upp till Felix med en födelsedagspresent, och Clara. De hade beställt Clara   . Felix lillasyster skulle visst köpa Clara av maken för 160 kr. Fast jag tror nog inte att jag släpper henne så billigt   . Måste ju erkänna att jag saknar henne.

 

Igår var jag med Jeri till Uppsala och tävlade. 4 lopp blev det. Första loppet så kom han på 16:e plats. Han fick lite vägran för han kom för långt fram när han skulle in i slalomet. Sen fick han 5 fel vid gungan. Sen blev det ett hopplopp, och där diskade vi oss också. Helt otippat så sög han in i fel tunnelingång, trots att den rätta låg alldeles framför han. Men han tappade nog lite kontakten med mig, och därför sprang han bakom min rygg in i fel ingång. Tredje loppet blev ett agilitylopp, och först så ville han inte upp på gungan. När jag väl fick han upp på gungan så blev det jubel. Vet inte om det var nåt med gungan för det var fler som reagerade på den. Sen tänkte jag att jag försöker ta han över balansen och in i mål. Men han vägrade att gå på balansen. Fjärde loppet är det loppet jag är mest nöjd med, ett hopplopp. Han gick kanonbra, förutom på ett ställe där han var med mig, men helt plötsligt så tvärvände han och tänkte springa ut från banan. Men jag fick tillbaka han, men han fick lite tidsfel, och kom på 17:e plats. 

 

När jag var på väg hem så ringde maken och undrade vart jag var för han skulle köra över Clara och Farina till Felix med syskon. Sen kom han hem senare med Felix istället, som ville sova hos oss. Imorse åkte maken på auktion och Felix och jag stannade hemma. Jag släppte ut Jeri på baksidan, och han springer ut som en raket. Sen stannar han och tittar som ett fån, vart är dom andra nånstans. Han begrep inte att det bara var han som sprang ut, för Lizzie vill ju inte gärna vara ute. Senare på dagen så tog Felix och jag en geocachigrunda med cykel. Fast vi orkade inte hela trailern. Jag har ju upptäckt att man kan ha nytta av han i dessa sammanhang. Tex, vem är det som bryr sig om en liten kille som är och rotar nånstans. Skulle jag göra det, så skulle nog en och annan börja fundera. Sen är han ganska lätt och lyfta upp för att komma åt såna cacher som sitter lite högre upp. 

 

Efter det så kom maken hem från auktionen, nöjd och trött. Så vi åkte till Sibylla och åt, istället för tacos. Det hade ju blivit så sent med geocachingen. När vi ätit så var det dags för agilityträning. Felix med Lizzie och jag med Jeri. Jeri var nog lite trött idag, efter gårdagens 4 lopp. Lizzie var lite långsam också, fast det är man ju van vid. Men samtidigt så kan det vara bra för Felix och börja med en lite långsam hund, och träna in lite byten och sånt. Nästa hund kanske blir mycket snabbare, och då har han ju jobbat in bytena och fixar dom galant i snabbare tempo. 

 

Imorgon är det skolan igen, och det känns inte så där uppmuntrande nu. Kände mig lite rosslig i halsen igår, och inatt vaknade jag av att jag hade så ont att jag knappt kunde svälja. Så nu har jag försökt och kurera mig så mycket som möjligt. Hoppas att det inte blir värre än vad det är. Men jag får nog ta med mig en vattenflaska imorgon. Imorgon skall jag dessutom sluta tidigare. Måste följa med mamma till reumatologen. Hon skall få träffa en ny läkare. Precis nu kom jag på att vi har inte provat än om hennes rullstol får plats i min bil. 

Av Marru - 16 augusti 2015 23:52

Nu har det gått en vecka återigen. I tisdags så var jag i Dala-Floda och dömde 2 st fortsättningsklasser. Det var ju en lite ovanlig tävling. Alla som anmält sig  var närvarande, och så var det nästan inga hundar som nosade. 

 

I onsdags var jag till Falun och tävlade med både Lizzie och Jeri. Lizzie fick tävla rallylydnad och Jeri agility. Jag var lite orolig att det skulle krocka, eftersom agilityn började kl 18 med small och medium. Rallylydnaden skulle börja 18.30 När jag kom dit så sa dom att det är ingen fara. Lizzie hade dessutom startnummer 2. När jag gick banvandringen, så hör jag en från klubben komma nerför backen vid klubben och säga att det är banvandring för large. Men att dom skulle vänta på mig. Så jag fick starta först med Lizzie. Lizzie var som vanligt väldigt pratsam på banan. Sen har hon ju ofta lite bråttom, vill hamna lite framför mig. Så när vi kommer till en skylt så brukar det bli lite strul. Men vi slutade alla fall på 71 poäng. Visserligen är det godkänt. Men nu har vi ju mästartiteln redan, och jag känner att trots att jag inte är ute efter några SM-poäng, så vill jag ha lite högra poäng. Det är ju trots allt ett bevis på att det går framåt. Istället för att stå på samma fläck och stampa.

 

Efter det så var det bara och springa till agilitybanan och gå en banvandring. Banan kändes enkel, så det räckte med bara ett par vändor. Sen med Lizzie till bilen. Hon måste ha varit lite fundersam över att jag gick banvandring på en agilitybana och hon inte fick springa den. Sen ut med Jeri. I början var det 3 hopphinder, inte riktigt i rak linje. Sen var det en böjd tunnel, och man skulle in i den närmaste ingången. Men Jeri hade bestämt sig för den som var längre bort. Det hjälpte inte hur jag än stod och ropa på han, in skulle han. Jaja, sen vart det ju andra fall alla fall. Tex balansen och slalom. Hoppklassbanan kändes också väldigt enkel. Men så var det slalom som ställde till det igen. Han gick ur för tidigt. Men så tänkte jag att nu tar jag om. Men det hjälpte inte för han gick ur igen. Så då fick det vara. så då vart det disk för han återigen. 

 

I torsdags så var jag och tränade rallylydnad, plus drog klubbens gräsklippare över min stortå. Så nu har jag en svart tånagel som är lös   . Som om det inte var nog med elände med andra tån, så drog jag gräsklipparen över den friska tån. Vi byggde den ena av fortsättningsbanorna jag hade i tisdags. Gick först med Lizzie. Precis som på tävlingen så var hon väldigt pratsam, och hade lite bråttom. När dom andra hade gått en vända så gick jag med henne en gång till. Men den här gången tänkte jag på att gå mer rakt. Inte luta mig framåt för att locka henne med mig. Utan gå rak i ryggen, titta framåt så mycket som möjligt. Den här gången gick det mycket bättre. Hon var mycket tystare. Men fortfarande så hade hon lite bråttom, och ville gärna hamna lite före mig.  

 

Sen tog jag ut Jeri, och han gick väldigt bra trots att det var några hundar med som är relativt nya i gänget. Jag gjorde om banan i mitt huvud till en nybörjarbana när jag gick med han. Gick en vända till, och han gick lika bra som förra gången. Nu börjar jag bli tävlingssugen med han igen. Tycket det känns som om han har mognat lite under den sista månaden. 

 

I fredags var det lugnt, men i helgen har det varit desto mer aktivitet. Vi har varit på augustisnurren i Frövi. Det är en 2-dagars agilitytävling. Igår så fick upp tidigt. Skulle ju vara där till 8.10 redan. Vi började med en agilityklass. Vi diskade den för han hade lite svårt att hålla sig till banan. Jag måste tänka mer på att göra framförbyten med han. Med Lizzie fungerar ju blindbyten, men inte med Jeri. Så jag tappade kontakten med han på ett ställe och då drog han av banan. 

 

Hoppklassen sen gick bättre. Men vi hade en löptik som startade lite före oss. Han gick första halvan av banan kanonfint. Men när vi kom till slalom så började han vädra igen. Då tänkte jag att jag tar inte om slalom med han, utan jag jobbar på att få med han hela banan istället. Så där diskade vi oss. Men han gick annars hela banan.

 

Lizzie kom runt båda loppen men med tidsfel. Hon kom på 17:e plats i hoppklass och 23:e plats i agilityklass.

 

Idag  var det då dags igen. Men idag fick vi alla fall lite sovmorgon eftersom small och medium skulle köra före oss. Vi började med agilityklass, och Jeri hade ett tidigt startnummer. Han gick jättefint på banan och var nollad till fjärde sista hindret, som var balansen. Där vet jag inte vad som hände, för han ville inte upp på den. Men så fick jag han och gå upp, men då ramlade han av. Sen sprang han en lov vid sidan av. Men jag hade bestämt att han skulle inte få vinna den matchen, utan han skall över den. Så jag lockade han till mig. Tog tag i pälsen, och locka han med mig. Så tog vi oss över, och sen sprang vi ut under jubel och applåder. Det var synd när det var så nära. 

 

Efter lunch var det dags för hoppklassen. Jeri hade ett sent startnummer, men jag frågade om jag fick starta tidigare och det gick bra. Så istället gick han ut som nr 17. Då slapp jag oroa mig för att det skulle krocka med Lizzie. Det blir så rastlöst när man måste kolla på 2 banor samtidigt och man står och funderar "vilken hund skall jag ta ut först" . Så nu körde jag klart med Jeri istället. Jag hade inte blivit klokar från igår, utan tänkte att jag kör med ett blindbyte på ett ställe. Men då höll han på att dyka in i en tunnel istället för  att hoppa. Men den här gången så fick jag stopp på han innan han hann dyka in i tunneln. Vi fick 6 sek tidsfel där och kom på en 21:a plats. 

 

Sen blev det till slut Lizzies tur att springa. Men hon hade lite otur för jag fick känningar i mitt knä, trots att jag hade knästöd. Vet inte om hon hade sprungit fortare om jag hade kunnat springa fullt ut. Det var vid ett ställe jag tog i rejält för att få upp farten på henne, och det var då jag kände att det började göra ont och det rejält. Så hon kom på 28:e plats  med rejält med tidsfel och 5 hinderfel. När jag gick banvandringen till agilityklassen så kände jag att det gjorde ont i knät. Men jag bestämde mig för att försöka springa alla fall. Det kändes lite bättre, men inte helt bra. Men vi tog oss runt, och hon fick bara knappa 4 sek i tidsfel och kom på 13:e plats. Hade jag kunnat springa ordentligt så hade hon kanske nollat i det loppet.

Av Marru - 8 augusti 2015 22:25

Hej vad det går igen. Återigen en vecka sen jag skrivit nåt sist. I söndags var jag till Ludvika och dömde rallylydnad, en nybörjar-  och en fortsättningsklass. Tisdag och torsdag var jag till klubben och tränade. Annars så har jag städat och städat och åter städat här hemma. I tisdags hade jag besök av en grafikkompis från LBD. Hon och hennes man med hundar hade varit ute på en liten tripp med husbilen, och kom förbi på väg hem mot Färna. 

 

Tidigare i veckan så ringde min farbror och fråga om vi var hemma i slutet av veckan. Ja, hur mycket i slutet frågade jag för jag är borta lör-söndag. Jo, dom skulle troligen komma på torsdag och åka på fredag. Men nu vart det ju inte så, utan dom kom igår och åkte idag. Det var mina två farbröder, och deras kusin som var ute på turne. Eller extremesemester kallade som dom 2 andra kallade det för. Det var tanken att dom skulle komma tidigare, men min ena farbror skulle in på lasarett före och få penicillin som dropp. Därför kom dom iväg lite sent. Så imorse har dom fått klara sig själva. Men jag behövde alla fall inte ha dåligt samvete för att vi jaga upp dom för tidigt. För när jag kom upp så höll min farbror redan på att klä på sig. Han hade planerat och väcka alla redan kl 6. Så på sätt och vis så var det tur att jag hade tävling. Vad sur jag hade blivit om jag fått sova och en börjar gapa redan kl 6. 

 

Idag har vi då varit på agilitytävling i Hällefors. Tycker det är en mysig liten tävling. För det mesta. Men idag hade vi lite otur, för det var en aussie som hade bestämt sig för att inte gilla Jeri. Det var ju 4 lopp idag, och när vi stod vid starten och väntade på vår tur, så gjorde den ett utfall mot Jeri. Som givetvis svarade på en gång.  Efter det så blev han lite muttrig. Första loppet började kanonbra. Men så kom målrakan med balansen. Den var lite svajig vid uppfarten och nerfarten. Så han hoppade av, sen sprang han in i en tunnel istället. Så vi vart diskade. 

 

Andra agilityloppet, så var han helt ofokuserad och inget gick som det skulle. Sen var det dags för hopplopp. Första hopploppet diskade vi oss också. Det blev en del bakombyten som jag inte alls hade tänkt. Men det gick bra. Slalom gick fint. Men så hade jag lite för bråttom vid ett ställe, vart nog lite för ivrig. Så han sprang runt ett hinder för att till slut ta det från fel håll. 

 

Efter sista banvandringen så tog jag ut han ur buren och gick en bit så han fick pinka igen. Sen skulle jag till tältet och hämta mitt hårband. Då flyger den där aussien på han från tältet bredvid. Jag hade ingen aning om att den var där. Men tack och lov så fick jag tag på Jeri att han inte hann gör nåt. Vi fick inte ens en ursäkt trots att hunden gav sig på Jeri. Sen gick jag mot starten och jag såg hunden ligga vid sitt tält. Tänkte att skall den ligga där när vi skall springa förbi där, så gör han väl utfall mot Jeri som är ute på banan, och då kan jag inte garantera vad som händer eftersom han är lös. Men tack och lov så gick dom därifrån innan vi skulle starta. Men vart gick dom??? Jo, dom kom närmare starten, där vi stod och väntade på vår tur. Jag tänkte för mig själv "kan du hålla dig borta med din hund" . Hennes hund har gjort utfall mot min 2 ggr. Då borde man väl hålla lite koll på vart vi är för att hunden inte skall få tillfälle och göra det igen.

 

Men trots den incidenten så gick sista loppet bra. Han nollade sig och kom på 6:e plats. Jag var lite orolig över om han skulle hålla sig på banan. Men det gick bra.  Imorgon är det dags för Lindesberg, och 4 lopp där. När känns det som om man är på G. Det här har jag ju längtat efter, en massa tävlingar med Jeri. Det har jag nu. 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019
>>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se