Colliekompisarna

Senaste inläggen

Av Marru - 16 november 2015 22:11

Återigen har det gått allt för lång tid sen man skrev sist. Här har man åkt på höstens tredje förkylning. Antar att man har skolan och tacka för det. Skulle varit till tandläkaren på onsdag, men det fick jag avboka. Vågar inte tänka tanken på att sitta där i stolen med en massa bråte i munnen, och få ett hostanfall   . En vecka har jag hostat nu, och börjar bli skapligt trött på det. Men trots det så var vi och tävlade på Vintercupen. Det är ju lite lättare nu när jag bara behöver tänka på Jeri. Lizzie tar ju Felix hand om. Vet inte om jag hade orkat springa 6 lopp i det här tillståndet. Men 3 gick bra. Fast Jeri var lite ovan vid gungan. Så vi diskade oss i 2 lopp, och på ett kom vi på 13:e plats. 

 

Felix och Lizzie då. Ja, Lizzie var ju på lite konstigt humör i lördags. Hon började titta på tidtageren i första loppet, och i dom andra två ställde hon sig och tittade på domaren. Precis som om hon aldrig sett han förut. Ja, det slutade ju med att dom diskade sig i alla 3 loppen. För övrigt så sprang han med en klubbkompis sheltie. Men det var ju också en morsgris. I första loppet så gick det ju ganska bra, för han fick ju Ior till sig. Men i dom andra 2 loppen så skrek Ior "MAMMAAAA" . Men han fick springa ett lopp med en jaktcocker, och det gick mycket bättre. Hon bryr sig inte om vem hon springer med bara hon får springa, verkar det som. Trots att husse står mitt på banan. Dom fick en vägran för att hon sprang förbi gungan. Annars hade dom säkert nollat sig. Det lilla tidsfelet dom fick kom pga hon sprang förbi gungan och han var tvungen och ta henne tillbaka. 

 

På söndag så var då Jeri och jag på kennelmästerskap. Då var vi ut på nåt som vi inte tränar på. Spår har vi ju tränat på lite, men inte alls på ett år. Så det gick ju som det gick. Han fick ju upp spåret till slut, och då sa jag "bra" . Då vände sig Jeri om och kom till mig. Bra = godis, tänkte han. Men han hittade sista pinnen alla fall, och då fick han sitt godis. Aldrig trodde jag att han skulle godkänna godisbelöning.  Sen körde vi budföring. Har vi bara provat på kennelträffen förra hösten. Först så ville han inte iväg, men när Marianne ropa på han så hade en himla fart. Lika snabbt kom han tillbaka till mig igen. Efter lunch så blev det appelllydnad. Det gick som det gick också. Men nåt som jag är nöjd med att han på inkallningen satt kvar tills jag ropa på han. Som man nöter med det i agilityn. För att få till starterna. Han skall sitta kvar tills jag står på rätt plats. Men det är ju så det är. Man får glädjas åt dom små sakerna, och just det är viktigt för mig. 

 

 

ANNONS
Av Marru - 2 november 2015 22:46

Då var vi inne i november första vintermånaden. Men oktober månad avslutade vi verkligen storstilat. Ja, alla fall Felix och jag. Årets stora geocaching event skulle gå av stapeln i Örebro. Jag trodde inte att jag skulle få nån möjlighet att åka på det, trots att det var så nära. På lördag förmiddag åkte vi iväg mot Örebro. Felix fick ta några cacher efter vägen. Jag hade ju redan loggat dom tidigare. 

 

De hade släppt nåt som heter labcacher, 10 st på intressanta ställen i Örbro. Så innan vi åkte till eventet, så tänkte vi ta en av dom. Den skulle finnas vid svampen. Men min gps visade oss bort från svampen. Det kändes inte riktigt rätt. Så vi gav upp, och åkte till hallen där eventet skulle vara. Det var massor av folk där, det var från Norge, Tyskland och Finland. Säkert fanns fler länder representerade, fast jag hörde inga fler språk. Vi gick där i hallen och tittade lite, shoppade lite. Sen skickade jag ett meddelande till några från Västerås och fråga vart dom är. Jo, dom var ute och tog labcacher. Jag frågade vart dom skulle sen. När jag hörde Wadköping, då sa jag åt Felix att nu åker vi. Eftersom jag bott i Örebro ett år på 80-talet, så hade jag alla fall lite pejl på hur jag skulle åka där. Hitta en parkering till bilen, nära Wadköping. GPS:n visade mig rätt den här gången. Men fick lite hjälp av två karlar som vi stötte på redan vid svampen. Visste ju inget om dom här labcacherna. Där runt en flaggstång så såg jag Västeråsarna. Så vi hängde med dom när dom gick till slottet och tog nästa labcach. Efter vägen fanns det några gamla vanliga som vi tog. Bla fick vi ta lite hjälp av Felix på en som var högt uppe. Han fick sätta sig på ett par axlar, då kom han åt burken. Efter slottet så bestämde vi oss för att försöka på den borta vid svampen. Men sen helt plötsligt så bestämde dom andra sig för att åka tillbaka till hallen för att fika. Felix och jag bestämde för att åka till svampen. Men istället så hamnade vi på ett annat ställe där det också fanns en lab. Den här dagen var inte cacherna speciellt svårhittade, för det flockades massor av människor runt dom. Som när jag skulle ta den borta vid slussen efter att dom anra åkt tillbaka till hallen. Såg på långa vägar vart den cachen var. Felix fick sitta kvar i bilen, han var ju lite febrig killen. 

 

Men sen åkte vi till hallen. Alvedonet hade börjat verka så Felix var lite piggare. Så då kunde han prova på lite grejer. Tex segway, som han pratat om tidigare att han ville prova nån gång. Vilken tur att det fanns ett par i hallen som man kunde prova. Jag gav mig inte på sånt otyg   . Stod med båda fötterna stadigt på golvet. Fast ibland så kändes det inte så. Den där hallen var lite otäck först i början. Det var ju olika fält där inne, bla en löparbana som gick runt med linjer. Sen var det lite olika färger på fälten. Det störde mina ögon i början, och jag kände mig lite yr först. Sen skrev vi i den stora loggboken, handlade lite till. 16.30 så fick man ladda cacherna som skulle släppas under kvällen i sina gps och smartphones. Det gick väldigt smidigt och ladda ner alla cacher i gps:n. Sen kom kvällens stora överaskning. Vi fick inte gå ut   . Alla var tvungna och vara kvar i hallen till 17.30, så att ingen skulle få nån förtur. Så under tiden vi väntade på att bli utsläppta så provade Felix och Ella på sumobrottning. Eller dom tänkte prova, men dräkterna såg ut att vara för små. Ramlade dom omkull så gled dom bara ur dräkterna för dom gick inte och stänga. Till slut så blev vi utsläppta. Felix var lite ivrig, och han tyckte att vi borde FTF:a nån. Men jag sa åt han att det kan han glömma. Men ca 1000 personer på plats, så finns det ingen chans. En del sprang tom. Sen visade det sig att dom här cacherna för kvällen var inte riktigt det vi hade trott. Vi trodde att de skulle bli vanliga cacher, som man loggar som vanligt. Men nu hade cacherna blivit uppdelade i olika sektioner, med 5 cacher i varje och en final. Man var tvungen och lösa gåtor vid dom första 5 för att sen kunna få kordinater till finalen. Hmmm....det här var ju inte riktigt vad jag hade väntat mig. Efter ett tag så kom Västeråsarna, så vi hakade på dom runt. Och tack vare dom så fick vi ihop en runda och kunde logga en final. Det blev trots allt en riktigt bra kväll. Trots att jag tänkte ge upp när jag såg att man skulle hålla på och lösa en massa gåtor. Felix hade jag ju inte mycket hjälp av på den fronten. Så jag hade sagt åt han att vi ger upp och går till bilen när Västeråsarna kom. 

 

                 

ANNONS
Av Marru - 27 oktober 2015 23:27

Dagarna bara rusar framåt här, så man hinner knappt med själv. Det har ju inte hänt så hemskt mycket sen jag skrev sist. Förra helgen så var jag först till Bro-Håbo och dömde rallylydnad, nybörjarklass. Det var 2 collie med som också kommer från Gatefield. Jätteduktiga var dom. Sen på söndag hade vi agilitytävling i Norberg, klass 2. Så Felix fick springa 3 lopp med Lizzie och jag sprang ett. 

 

Nu märks det att vintern är på väg. Det tycker jag är tråkigt. Före vintertiden så började det bli mörkt vid 19-tiden. Men när vi gick över till vintertid så är det helt plötsligt mörkt rean kl 17. Alltså man flyttade klockan bakåt en timme, men mörkret kommer 2 timmar tidigare   . Hur gick det till????

 

Så nu har vi börjat träna i Norberg, och jag längtar redan till våren, ljuset och värmen. Enda fördelen med att träna i Norberg är att man inte behöver oroa sig så mycket för om det regnar. Men åter till tävlingen. Det var dubbla hopplopp och dubbla agilitylopp. Första hopploppet så gick Lizzie ganska bra. Hon tittade till mig bara en gång, men tappade inte fart. Hon såg väl att jag stod på plats, och brydde sig inte mer om det. Men sen alldeles före mål så tog hon sista hoppet, och hon skulle in i en tunnel före det hoppet. Hon ansåg tydligen att det räckte för henne   . Tror inte Felix höll med henne där riktigt. Andra loppet blev lite segt. Då hann hon inte med att se att jag stod på plats. Så då började hon spana efter mig lite längre. Men trots det så kom dom på 11:e plats i det loppet. Första agilityloppet blev också disk. Men det var inget att sörja över, för dom flesta diskade sig i det loppet. Det var bara 4 som tog sig i mål. Ändå så såg banan inte svår ut. Sista agilityloppet sprang jag med henne, men det gick segt fast jag försökte jaga på henne. Men vi tog oss runt alla fall. 

 

Igår så var jag då på zumba för första gången. Det kändes inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Vart ju svettig så klart, men inte så där orkeslös, att jag inte skulle ora köra genom programmet. Men det kändes i låren efteråt alla fall. Så helt bortkastat var det ju inte. Ikväll så har vi varit på agilityträning då. Banan från i söndags stod kvar. Så jag tränade lite slalomingångar med Jeri. Och att han skulle sitta kvar i starten. Lizzie sprang jag väl med lite allmänt. Sen tränade jag lite rallylydnad med båda också. Jeri har ju börjat krångla med att sitta framför. Så tränade det med han. Nu har jag anmält han till  en tävling i december. En inomhustävling. Vi får väl se hur det går. 

Av Marru - 10 oktober 2015 23:19

Oj, nu var det glest mellan inläggen här. Det har ju hänt en del sen sist. Fast nu har det gått så lång tid, så man kommer ju inte ihåg allt. Men här har alla fal tjejerna kommit igång med löp. Först ut var Farina, Clara följde direkt efter. Med Lizzie tog det lite tid, men hon är också på gång nu. Så förra helgen, då var Clara i höglöp, och då skulle jag ut och tävla rallylydnad med Jeri. 2 dubbla klasser i Falun. Ja, det gick ju lite si sådär. Men med tanke på hur det var hemma så blev det ganska bra trots allt. Första banan var han ju totalt okoncentrerad på. Gick och nosa hela mest hela tiden. Men vi fick ju trots allt det bästa resultatet nånsin. 59 poäng, och jag kände mig nöjd. Inför andra starten så höll jag på och greja med han, och han kändes skapligt med mig. Då kändes det som om att han kanske kunde fixa nästa bana. Men så fort vi kom innanför banden så började han ju nosa. Men trots allt så kändes det ju bitvis som om han gick ganska bra. Men han skällde en hel och det slutade att vi hade 43 poäng kvar på den banan. Men jag känner mig nöjd med tävlingen trots allt. Det går ju framåt alla fall.

 

Idag så har jag varit till Eskilstuna och dömt rallylydnad. Var till en ny klubb som jag inte varit till förut. Eskilstuna Hunddressyrklubb, en lokal kennelklubb. Dom hade väldigt gott om utrymme. De hade igång 6 rallylydnadsbanor igång samtidigt. Det var en stor tävling med ca 350 starter, och trots det så flöt allt på väldigt bra. 

 

Imorgon har jag absolut ingenting planerat. Så då skall jag gå en långpromenad, sen skall jag vara hemma och städa lite och njuta av tillvaron. 

Av Marru - 21 september 2015 21:03

Eller egentligen skall det väl stå glest mellan inläggen. Men tiden räcker tyvärr inte till, trots att man tänker att nu skall jag skärpa till mig. Dessutom så händer det inte så mycket speciellt heller under veckorna. Är ju på skolan från måndag till fredag. Första helgen i månaden var jag ju till Mora och dömde 2 dagar. Fick bo i en husvagn på klubben. Med mig hade jag Felix, och efter tävlingen så började vi på vår lilla rundtur. Det skulle plockas lite cacher. Äntligen har jag fixat alla kommuner i Dalarna. Men jag har inte hunnit logga challengen som ligger här i byn. Jag vet vart den burken ligger, men har inte haft tid att gå eller cykla dit. Den ligger ju på ett ställe där jag brukade gå förbi ofta med hundarna. Men den sista månaden så har det inte blivit så mycket långpromenader. Men helgen efter det så var jag ledig på lördag, så då blev det en riktig långpromenad. På söndagen sen var jag till Lindesberg och dömde.

 

Men nu i helgen så vart det äntligen vår tur att tävla. På lördag skulle vi till Uppsala, Fjällnora fritidsby. Det var golden retriever klubben som hade en del aktiviteter där och bla en officiell rallylydnadstävling. Det var en som har collie från Jeris uppfödare som hade anmält sig dit och var lite nervös. Så jag tänkte, äsch vi åker dit också. Visserligen var det lite långt. Men vad gör man inte för sina kompisar   . Det gick ju inte så bra för oss. Jeri fick för sig att lyfta på benet. Fast jag tror inte att det hann komma nåt för jag var nog lite beredd att nåt sånt kunde hända. Men när vi väl kommit över den incidenten, så tog vi och gick resten av banan och han var ganska duktig i slutändan. Men vad hjälpte det när vi redan var diskade. Om 2 veckor gör vi ett nytt försök, fast närmare denna gång. Då skall vi till Falun och det är dubbla starter. Det vore väl sjutton om vi inte fixade det en gång alla fall. 

 

Igår var vi på agility DM i Sala. Jag skulle springa 4 lopp med Jeri och 2 med Lizzie. Felix skulle springa 2 lopp med Lizzie och 2 lopp med en jaktcocker vid namn Molly. Först var det dom invidiuella loppen. Man var tvungen och klara sig i både agilityklass och hoppklass för att få ett resultat. Jag och Jeri fixade resultat i båda. Fast i hoppklassen var det nära att gå åt pipan. Jag fick hejd på han precis när han skulle hoppa över fel hopphinder. Så där gick det lite tid. Agilityloppet var det också nåt strul i, men vi kom ju runt. 

 

Felix sprang med Lizzie. Det blev deras bästa lopp nånsin. Den enda missen i det loppet var egentligen att Felix hade lite för bråttom vid en tunnel, så Lizzie gick aldrig in i tunneln. Inte går det fort med Lizzie. Men samtidigt känns det som om Lizzies fart är perfekt. Felix får en chans och träna på lite byten, blindbyten och framförbyten. Numera brukar jag inte lägga mig i så mycket hur han planerar sin bana under banvandringen. Bara om jag ser nåt ställe som är extra knepig, så kan jag ge förslag på hur han skall göra. Sen kanske han fixar det på sitt eget vis alla fall. Det loppet tog dom sig runt, felfritt tror jag. Om dom inte fick vägran där vid tunneln då. Agilityloppet blev det disk för dom. Det blev lite för mycket strul i det loppet. Mina klubbkompisar började heja på Felix, och jag vet inte om Lizzie började spana efter mig i närheten av den. Hon känner nog säkert igen rösterna på min klubbkompisar vid det här laget, sen hörde dom säkert när dom ropade på Felix. Hon stannade till flera gånger och spanade.

 Sen blev dags för prisutdelning. Jag stod vid sidan av för jag antog att det gått bra för några av mina klubbkompisar. Jag väntade mig inget. När det blev dags för large, så ropade dom ut tredje platsen först. Det var en från Sala med bc. Jaja, det blir väl bc i topp tre tänkte jag. Sen ropar dom ut andra placering, och dom ropar ut mitt namn   . Va, tänkte jag. Det kan inte vara möjligt. Har vi kommit på andra plats på agility DM, Jeri och jag. Jag stod nog bara som en fågelholk och tittade. Kan inte vara sant. Men det var det.

 

   

 

Efter det så blev det dags för lagtävlingarna. Jag sprang i första laget för Fagersta KK tillsammans med Jeri. Vi hade ett lag som hette Busarna. Sen det andra laget där Lizzie var med i, Team Semla. Vi var det gamla gänget, förutom Birk då som har varit skadad och som för dagen var ersatt med en annnan. Jeri tog sig runt i agilityklassen, och laget kom på andra plats i agilityklassen. I Lizzies lag var det redan 2 hundar diskade, så jag sprang väl med Lizzie, men bestämde mig för att inte trötta ut mig i onödan. Var ju inte riktigt kry, fick ju så hemska hostattacker ibland. Vi tänkte först att laget med Lizzie kan vi ju skippa eftersom vi hade diskat oss redan. Trodde att dom la ihop resultatet från hopp och agility i lagtävling också. Men det gjorde dom inte. Så det var ju lika bra och rikta sig in på att springa 2 lopp till då. 

 

Jeri däremot var nog riktigt trött vid det laget. När vi var till Lindesberg och Hällefors och tävlade i början av augusti, så fanns det 2 st flattar där som löpte vid den tiden. Dom var nu i Sala, och tydligen så Jeri ihåg dom. När vi skulle starta i hopploppet så drog han iväg helt plötsligt och raka spåret till en av flattarna som han sett tidigare. Jag fick in han på banan, men han drog nästan direkt igen. Så det var bara och ta han till bilen. Team Semla var det sista laget och starta, och Lizzie var den absolut sista hunden. Nu hade det ju redan blivit 2 diskade hundar i laget. Men eftersom jag inte behövde springa så mycket med Jeri, så tänkte jag att nu kör jag med Lizzie eftersom jag inte har nån press på att vi måste klara oss. Och det gick kanonbra. Det är ju 4 hundar i varje lag, men man måste ha 3 i mål.

 

Nu är man tillbaka till verkligheten igen i skolan. Nästa helg är det agilitytävlingar för Jeri båda dagarna. På lördag har vi på klubben och på söndag så åker vi till Frövi.

Av Marru - 4 september 2015 21:23

Då blir det en rallyhelg igen. Den här gången skall jag döma på en tävling i Mora. På lördag blir det nybörjarklass och avancerad och på söndag blir det fortsättning och mästarklass. Förra helgen var jag ju till Karlstad hela helgen, och jag våndades ganska rejält inför den helgen. Det blir ju värre när man börjat jobba. Då vill man ju gärna med sina hundar på helgen. Ja, maken också förstås   . Den här gången känns det lite lättare för Lizzie skall följa med. Ja, och Felix också som har lovat att ta hand om Lizzie, eftersom det var han som ville ha henne med sig. 

 

Det skall bli kul och ha han med sig. Vi skall sova i en husvagn som är uppställd på klubben. Det ser nog han mer fram emot än jag. Jag är mer rädd att den där husvagnen blir en gaskammare   . Men jag har planerat att vi skall cacha lite. Planerat att ta 4 olika sorters cacher. Sen tänkte jag fylla dom sista luckorna i länet. Fattas bara Mora, Älvdalen och Orsa, sen har jag fullt i Dalarna.  

 

Jag får nog ta med mig spelkort eller nåt. För det blir ju mörkt relativt tidigt så att vi har nåt att göra nu när han gjorde ifatt matten i skolan. För jag hotade med att kommer att han inte dit det är sagt denna vecka, så tar jag matteboken med mig   .

Av Marru - 30 augusti 2015 20:42

Här har det varit tyst länge. Har inte riktigt haft ork och tid att skriva nåt. Har nu jobbat på skolan i 2 veckor, och man börjar mer och mer komma in i det. Dessutom så börjar ungarna vänja sig vid att jag är där. Har under veckan jobbat med helgens rallylydnadsbanor, och jag fick dom klara till slut. Dags och börja jobba på nästa helgs banor. Men hade tur att jag hade 3 som var klara redan. Jag hade ju gjort en nybörjarbana och en fortsättningsbana för säkerhets skull ifall jag skulle döma nåt sånt i Karlstad. Men nu blev det inget sånt för mig. Sen  hade jag en avancerad klass klar för jag kunde inte riktigt använda den i Karlstad för jag hade en med permobil som skulle tävla på min bana. Så den blev också över. Så jag behöver bara knåpa ihop en mästarklassbana till nästa helg. Sen till helgen efter så behöver jag en nybörjar och fortsättningsklass. Sen är det lugnt i några veckor. 

 

Nu är det dags och börja ladda inför nästa  vecka. Vi har i helgen sovit på Teater Mimulus. Det är en domarkollega och hennes syster som har stället utanför Karlstad. 

 

         

Av Marru - 23 augusti 2015 22:35

Nu har man inte hunnit skriva på ett tag igen. Det har hänt mycket denna vecka. Jag har börjat jobba på skolan som resurs åt killen som vi är stödfamilj åt. Det tycker jag är kul. Killen är snäll och söt, men har lite myror i brallan ibland. Så jag får försöka hjälpa han med att skolan går så bra som möjligt för han. Hoppas att jag lyckas med det, för maken och jag tycker ju väldigt mycket om den lilla killen, som vi bara känt i ett halvår. 

 

På fredag kväll så var vi upp till Felix med en födelsedagspresent, och Clara. De hade beställt Clara   . Felix lillasyster skulle visst köpa Clara av maken för 160 kr. Fast jag tror nog inte att jag släpper henne så billigt   . Måste ju erkänna att jag saknar henne.

 

Igår var jag med Jeri till Uppsala och tävlade. 4 lopp blev det. Första loppet så kom han på 16:e plats. Han fick lite vägran för han kom för långt fram när han skulle in i slalomet. Sen fick han 5 fel vid gungan. Sen blev det ett hopplopp, och där diskade vi oss också. Helt otippat så sög han in i fel tunnelingång, trots att den rätta låg alldeles framför han. Men han tappade nog lite kontakten med mig, och därför sprang han bakom min rygg in i fel ingång. Tredje loppet blev ett agilitylopp, och först så ville han inte upp på gungan. När jag väl fick han upp på gungan så blev det jubel. Vet inte om det var nåt med gungan för det var fler som reagerade på den. Sen tänkte jag att jag försöker ta han över balansen och in i mål. Men han vägrade att gå på balansen. Fjärde loppet är det loppet jag är mest nöjd med, ett hopplopp. Han gick kanonbra, förutom på ett ställe där han var med mig, men helt plötsligt så tvärvände han och tänkte springa ut från banan. Men jag fick tillbaka han, men han fick lite tidsfel, och kom på 17:e plats. 

 

När jag var på väg hem så ringde maken och undrade vart jag var för han skulle köra över Clara och Farina till Felix med syskon. Sen kom han hem senare med Felix istället, som ville sova hos oss. Imorse åkte maken på auktion och Felix och jag stannade hemma. Jag släppte ut Jeri på baksidan, och han springer ut som en raket. Sen stannar han och tittar som ett fån, vart är dom andra nånstans. Han begrep inte att det bara var han som sprang ut, för Lizzie vill ju inte gärna vara ute. Senare på dagen så tog Felix och jag en geocachigrunda med cykel. Fast vi orkade inte hela trailern. Jag har ju upptäckt att man kan ha nytta av han i dessa sammanhang. Tex, vem är det som bryr sig om en liten kille som är och rotar nånstans. Skulle jag göra det, så skulle nog en och annan börja fundera. Sen är han ganska lätt och lyfta upp för att komma åt såna cacher som sitter lite högre upp. 

 

Efter det så kom maken hem från auktionen, nöjd och trött. Så vi åkte till Sibylla och åt, istället för tacos. Det hade ju blivit så sent med geocachingen. När vi ätit så var det dags för agilityträning. Felix med Lizzie och jag med Jeri. Jeri var nog lite trött idag, efter gårdagens 4 lopp. Lizzie var lite långsam också, fast det är man ju van vid. Men samtidigt så kan det vara bra för Felix och börja med en lite långsam hund, och träna in lite byten och sånt. Nästa hund kanske blir mycket snabbare, och då har han ju jobbat in bytena och fixar dom galant i snabbare tempo. 

 

Imorgon är det skolan igen, och det känns inte så där uppmuntrande nu. Kände mig lite rosslig i halsen igår, och inatt vaknade jag av att jag hade så ont att jag knappt kunde svälja. Så nu har jag försökt och kurera mig så mycket som möjligt. Hoppas att det inte blir värre än vad det är. Men jag får nog ta med mig en vattenflaska imorgon. Imorgon skall jag dessutom sluta tidigare. Måste följa med mamma till reumatologen. Hon skall få träffa en ny läkare. Precis nu kom jag på att vi har inte provat än om hennes rullstol får plats i min bil. 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se