Colliekompisarna

Senaste inläggen

Av Marru - 5 april 2015 23:39

Vi hade planerat för den här dagen ett tag, en klubbkompis och jag. Vi skulle ta en riktig långpromenad med cacher. Det blev verkligen en långpromenad med 35 cacher i skogen, och ett par till. Jag är snart uppe i 500 på mindre än 2 år. Visst finns det som som tagit 1000 på kortare tid. Men jag är nöjd med mina. Jeri fick följa med på promenaden, och jag tyckte han skötte sig bra. Nu är han helt färdig,ligger på soffan och sover. Lizzie däremot surar för att hon inte fick följa med. Men det är så det kommer att bli i framtiden. Det blir fler tävlingar för Jeri än för Lizzie. Tror tävlingen i Västerås är den enda tävlingen med bara klass 2 som jag åker med Lizzie. Men vi får se. 

 

Har ju anmält oss till en rallylydnadstävling. De har bara en domare där, så det blir många som blir bortlottade. Men vi hade tur. Jag kom med, med båda hundarna. Jag var säkert på att vi inte skulle få tävla. Men hon jag skulle åka med hamna på reservplats. Så jag får åka ensam.

 

Några bilder från dagens promenad. Tror det är dags och lägga sig snart. 

 

     

ANNONS
Av Marru - 4 april 2015 23:44

Det har varit en lugn påskafton. Gick första långpromenaden på ett par veckor. Det ser så vackert ut överallt när det är strålande sol och blå himmel ute. Fast den här byn är ganska fin oavsett väder. Jag brukar säga att lika svårt det är att hitta nåt vackert i Ludvika, lika svårt är det att hitta nåt fult i Smebacken   . Det skulle möjligen vara torget, och när man går gångvägen runt kyrkogården mot hamnen  när man ser valsverket på andra sidan sjön. Hitta nåt vackert i Ludvika då nära centrum. Hmmmm.... det skulle vara möjligen när man gått över den nya gångbron ner till Väsman. Möjligen borta vid Hammarbacken och Skuthamn också då. Men där tar det nog slut.

 

   

 

Gick runt Herosvallen också, och tänkte tillbaka på dom 2 somrarna som vi hade en stor agilitytävling där. Första gången den gick av stapeln så var vi med i Ludvika BK, och vi hade hand om en bana på en fotbollsplan. Stackars Micki fick inte tävla fast han var anmäld, för jag hade inte tid och kolla när vi skulle vara inne på banan. Så vi missade våra starter. Banan vi var på var ju bara för smallhundar. Andra gången det var dags för Bergslagsveckan så hade Fagersta KK den ensam, och då var vi med där. Men den här gången var det Lizzie som fick tävla. Det var många från Norge som var och tävlade, och de campade på udden. De hade ett stort partytält och jag tror dom hade det ganska bra där.

 

         

 

Sen har vi våran fina varmvattenbassäng. Den skall visst förlänga badsäsongen med ett par månader. Hmmmm....undrar det jag. Men en himla massa pengar kostar det alla fall.

 

 

 

Så har vi vår vackra kyrka. Kommer ihåg när vi på skolavslutningen på lågstadiet fick gå Kyrkogatan till kyrkan. Två och två, hand i hand gick vi. 

 

     

ANNONS
Av Marru - 3 april 2015 23:32

Idag hade vi agilitytävling i Norberg, igen. Bara för att vi för nån månad sen sa att april var en tråkig månad, nästan inga tävlingar i närheten. Så nu har vi en varje helg utom nästa   . Fast dom 2 inofficiella denna månad är små tävlingar. Vi har inte gått ut med dom överallt. Bara på klubbens hemsida. Sen har ju dom som tävlat på dom sista tävlingarna av Vintercupen sett det. Dessutom så var det en domaraspirant som gjorde sitt domarprov. Så nu har agilityn fått en till domare. Tänk om rallylydnaden också hade fått det, helst nu. Har ju anmält till en tävling och det är väldigt osäkert om vi kommer med där. De verkar inte få nån mer domare, så det kommer att bli lottning. Skulle inte bli förvånad ifall vi blir bortlottade i båda klasserna. 

 

Men åter till agilitytävlingen. Vi hade 2 agilityklasser och en hoppklass idag. Om vi börjar med Jeri, så var han väldigt ofokuserad idag. Det fanns nog en hel del intressanta dofter i luften. Kom dessutom på här i veckan att det är länge sen vi tränat på balansen. Hmmm...det visade sig idag. Han vägrade och gå upp på balansen. Sen vet jag inte hur mycket materialet spelar roll där. Men det borde inte göra det, för han går upp på A-hindret utan problem och den är av gummigranulat. Men när vi tränar på klubben så har vi den gamla träbalansen. Den är stabil och trygg. I andra loppet så tog jag leksaken i handen direkt från start, och då fick jag med han lite bättre. Men han vägrade fortfarande balansen. Så nästa vecka skall vi träna balans. I hopploppet gjorde jag likadant. Tog fram leksaken redan vid start, och han var med bättre. Men han sprang lite som han ville. Tog inte alla hopphinder, utan sprang förbi. Precis som han gjorde i början. Men jag brydde mig inte så mycket. Han tog det viktigaste. Plus att han hoppade däcket, och där slutade vi och sprang ut. 

 

Lizzie sprang ovanligt fort i alla 3 loppen idag. Hade mer fart i slalomet än vad hon brukar på tävling. Första agilityloppet diskade vi oss. Det var morgonens första lopp för mig. Det första brukar alltid vara det jobbigaste och springa, sen går dom andra mycket bättre. Utom om tävlingen börjar lite senare på dan och jag hunnit gå en morgonpromenad med dom före. Då är det mycket lättare och springa första också. Banan var lång, 180 meter. Så när vi närmade oss slutet så var jag ganska slut. Så när hon skulle runt ett hopphinder så var jag lite dålig på att visa, och hon hoppade från fel håll. Gungan förresten. Den var hon inte heller lika långsam på som förut. När vi skulle springa andra agilityloppet så var Lizzie lite knepig i början. Hon vände sig om och tittade bort från banan. I normala fall så brukar hon vara vänd mot första hindret och titta dit. Men nu var det nåt bakom som var intressant. Tog av henne kopplet, men hon fortsatte och titta bortåt. När vi började springa så såg det ut som om hon vid några tillfällen spanade bakom sekretariatet. Men för övrigt så sprang hon på ganska bra alla fall. Tror hon kom på 7:e plats i det loppet. Hopploppet gick också skapligt. Hon kom på 5:e plats. 

 

Innan vi skulle starta i hopploppet så gjorde hon en lustig sak igen. Hon fick syn på en kille. Hon ställde sig och stirra på han. Drog i kopplet mot han, skällde, gnällde och viftade på svansen. Hon skulle absolut fram till han, trots att hon aldrig sett killen förut. Hon lugnade inte ner sig förrän hon fick hälsa. Kanske hon kom fram till att han inte var den hon trodde. Husse var ju där under första agilityloppet, men sen åkte han hem. FAst jag tycker inte killen var lik husse. Så jag vet inte vad hon tänkte på. 

 

Nästa helg är det utställning som gäller för oss. Ångrar nästan att jag har anmält oss till den. Men sen blir det inga utställinngar på länge för oss. Hinner inte. 

Av Marru - 31 mars 2015 22:42

Vet inte vad som hände under helgens tävling. Men Jeri har inte varit sig själv denna vecka. Igår så tog jag han med mig till Ludvika. Tänkte att vi skulle ha lite störningsträning inne på stan. Det blev nog bara störning, utan träning. Fick han inte med mig alls, utan huvudet snurrade runt hela tiden. Det fanns nåt och titta på precis hela tiden. Det var nätt och jämt jag fick han och sitta. 

 

Ikväll var vi på agilityträning. Vi hade 2 olika kombinationer. På den ena hade vi staket.  Dom 3 första hindren i staketet gick bra. Men det fjärde ville han absolut inte hoppa över. Försökte flera gånger, men han sprang bara runt det. Så till slut så gav jag upp. 

 

Sen fanns det en till kombination. Där var däcket som andra hinder. Kan ju säga att det var tur i lördags att domaren tog bort däcket på largebanan. Small och medium började ju hoppklass med däck. Men när det vart vår tur så var det ersatt med ett hopphinder. Det tackar vi för. Annars hade vi ju aldrig kommit på tredje plats. Vi har tränat alldeles för lite på däcket och långhoppet. Men alla fall så vägrade han hoppa genom däcket, fast han har gjort det flera gånger tidigare. Så nu får vi börja träna på det varenda gång vi tränar. Och långhopp måste vi nog också träna på lite mer. Säcken går ju bra nu. Inga problem med den på tävlingen. Tror han inte ens behövde stanna till och skaka på sig som han gjorde förut när han sprungit genom säcken. 

 

Vi får väl hoppas att det är bara nåt övergående. Kanske lite spökålder över killen.

Av Marru - 28 mars 2015 23:16

Imorse vaknade man till strålande solsken, och så mådde jag ju ganska bra. Ok, lite luddig i huvudet fortfarande. Men jag hade sovit ganska bra. Hade inte varit täppt i näsan, och behövde inte ta några halstabletter heller. Vi var ganska många från klubben som skulle tävla där idag. Vi var tvungna och vara där i tid för klubbkompisen skulle tävla i small och dom var före large. Jag gick en liten vända med Lizzie och Jeri. Sen gick jag in i ridhuset och tittade på dom andra. Jag var först lite orolig för ridhuset. Det skulle egentligen varit i ett annat ridhus, men där var hästarna sjuka och dom fick inte ha en tävling där enligt veterinären. I det ridhuset har vi tävlat en gång, och vi tyckte det var ganska litet. Och det här skulle vara ännu mindre. Jag såg framför mig folk som satt och trängdes alldeles runt banan. Men när vi kom dit så såg jag att det var ju perfekt för våran första start på bortaplan. Dom hade delat av ridhuset i mitten. Då blev det 4 väggar runt banorna, och läktare runt omkring. Kändes ju hur säkert som helst för oss. Man hade kanonbra utsikt från läktaren i gaveln över hela ridhuset. Man kunde titta hur det gick för klubbkompisarna på en bana, och från samma ställe såg man ut över den andra banan också. Lätt och hålla koll på när det blev dags för banvandring för oss. 

 

Vi började på en agilitybana. Hopp, gunga. Där tänkte jag att jag måste ta det lugnt med Jeri, så att han inte far över den för fort och det händer nåt och han blir rädd. Det var en sån där gunga som jag inte riktigt gillar. Men det gick bra. Sen vart det en böjd tunnel, ett hopp och slalom. Först trodde jag att han skulle springa förbi slalomet. För det gjorde han i torsdags när jag prova slalom med han efter rallylydnadsträningen. Då sprang han bara förbi vid sidan. Så jag var beredd på att ta tillbaka han. Men så såg jag att han gick in i första porten, och fortsatte. Ja, då var det ju bara och hänga på, och han tog hela slalomet. Sen vart det ett hopphinder. Men där fick vi lite strul, för han sprang förbi den vid sidan av. Så var jag ju tvungen och få han över på rätt sida utan att han hoppade över fel. Efter det var det hopp, tunnel, hopp, hopp och en till tunnel. Sen var det bara några hopp, tunnel, A-hinder och i mål. Jipppiiii!!!!! Vi hade klarat våran första bana på bortaplan utan att diska oss. Vi fick 5 fel på halsen och tidsfel och en 34:e placering. Men vi tog oss runt, och det är huvudsaken. 

 

Sen var det dags och börja vänta på nästa banvandring. De hade delat largeklassen i 2 delar. Första delen gick banvandring, sen tävlade. Efter det gick andra delen banvandring och tävlade sen. Tanken var att när vi i den första delen var klara, så skulle det vara klart på den andra banan för oss. Men nu blev det inte riktigt så. Så vi fick vänta en stund. Jag var lite orolig för hoppklassen för jag såg att den startade med däcket, och det har vi ju inte tränat så mycket. Sen var det här däcket helt olikt den som vi har på klubben. Men när det var dags för våran banvandring så upptäckte jag att det stod ett hopphinder där istället. Det tackar vi för. Den här banan kändes också ganska enkel. Började med ett hopp, och slalom. Han tog slalomet mycket långsammar än  vad han gör när vi tränar. Men jag ville inte börja stressa på han. Tänkte att då kanske han går ur, att det är bättre att han tar det säkert istället. Hela banan så hade jag som mål, säkert. Bättre att få börja med att lyckas. Den här gången så sprang han inte förbi några hinder, utan tog alla precis som han skulle. Tror inte han ens stannade och ruska på sig efter säcken. Det brukar han göra när vi tränar. När han kommer ut ur säcken så ruskar han på sig. För det kan ju ha hamnat några pälsstrån på sniskan. Men inte idag då. När vi kommit över halva banan utan några fel, så tänkte jag att det här kan väl aldrig gå vägen. Men det gjorde det. Han nollade sitt första lopp. Han fick några sekunder tidsfel. Men jag vet att hade jag jobbat på så hade han fixat tiden. Men vi har inte bråttom att nolla oss. Vi hinner köra många lopp, och det kommer när vi är redo. Är så stolt över min lille kille. 

 

Efter det så tog jag Lizzie och Jeri med mig på en promenad, läs cachejakt   . Jag hade ju span på ett vid ett museum nära ridhuset. Men där var det nåt på gång, för det var parkeringsvakter och en massa folk där. Så jag fick sikta in mig på en annan i närheten. Vi hittade till den till slut. Det var en rolig en vi hittade. Sen gick vi tillbaka till bilen. Jag gick in och titta hur långt dom har kommit, och hur det har gått för dom andra. Efter en stunds väntande var det då äntligen dags för Lizzie och springa. Hon gjorde som vanligt, säkert men lite långsamt. Hon fick en del tidsfel och kom på 15:e plats. Sen vart det ju dags för hopploppet. Den banan kändes mycket knepigare. Då upptäckte jag en sak som var till nackdel med ridhuset. Innan vi skulle starta så upptäckte jag att jag kom ju inte ihåg banan. Det fanns inte heller riktigt nån möjlighet att gå in och kolla hur den gick. Så det var ju bara och chansa på att det skulle gå bra. Början gick bra, men sen kom det ett hopphinder, och jag höll på att ta henne över från fel håll. Men kom på mig, och sen fick jag jobba för att få henne på rätt sida igen. Sen gick det ganska bra. Slalom, tunnel ett hopp. Men vart tar Lizzie vägen   . Hon skall in i slalomet igen. Jaha, så då diskade vi oss. Ja, det var väl lika bra det, för vi fick ju en massa fel vid det där hoppet där jag glömt vilket håll hon skulle hoppa från. Vi hade bestämt att vi åker till Eskilstuna och äter på Max där. Men då fick vi vänta på en som skulle starta sist. Så då tog jag Lizzie och Jeri med mig och gick tillbaka till det där muséet där dom hade en cache. Det var ett försvarsfordonsmuseum. Det stod ett par pansarvagnar där. Cachen skulle vara nära byggnaden och där stod en pansarvagn, och jag tänkte för mig själv. Hur mycket behöver man rota för att se den. Men jag såg den ganska snart när jag närmade mig pansarvagnen. Men jag såg även en pappa med sitt barn som sakta gick mot parkeringen, och pappan sneglade på oss. Så jag började ta kort på Lizzie och Jeri framför pansarvagnen och hoppades att de skulle komma iväg snabbt. Men sen kommer det en bil på vägen, och stannar på busshållsplatsen alldeles bredvid. Men hallååååå, där kan du ju inte stå   . Så då fick jag gå där fram och tillbaka och låtsas vara intresserad av dom där pansarvagnarna. Men jag hade bestämt mig, jag var så nära, jag såg den. Jag tänker inte gå därifrån förrän jag hade loggat den. Äntligen åker bilen......några meter och stannar. Men för sjutton....åk. Efter många om och men så åkte han, och det var bara för mig och fiska fram cachen. Burken satt fast i en liten pansarvagn. Så jag kunde äntligen logga dagens andra burk. Det var inga problem med att få tillbaka den. 

 

Så det var min dag idag.

 

Ridhuset

 

 

Första cachen som hette Tomtebo. Hmmm...undrar varför   

 

 

Jeris första agilityrosett   

     

 

Sen blev det pansarvagn.

 

Av Marru - 27 mars 2015 23:41

Idag håller alla på och ojar över den nya skatten på bränsle. Visst är det för jävligt, och en del menar på att det hade aldrig hänt ifall alliansen hade varit kvar. Jaaa, kan så vara. Vad hade vi då fått istället då. Att dom som redan har det dåligt får det ännu sämre. Som tex att nåt snille håller på och undersöker möjligheten till samma som dom har i Tyskland. Nåt som så fint skall heta minijobb. Dom som varit arbetslösa över ett år, eller dom som gått ur skolan och inte fått jobb skulle ta ett sånt. Jobba för 9 kr i timmen. Alltså, det är ju ännu värre förnedring än FAS 3. Måtte dessa idioter aldrig komma till makten, för då vet man ju inte vad som händer. Alltså jobba för 360 kr i veckan. Antar att dom säkert skulle ta skatt på den summan också. 

 

Företag lägger ner och fler blir arbetslösa, och vem är det som får skulden för det. Den som jobbar, den som har lägst lön. Ta tex Virsbo, stålrör där jag jobbade. Högste chefen där hade nåt på 3 miljoner i årslön då när jag jobbade där för länge sen. Nu ligger väl den lönen säkert på 4-5 miljoner. Jag skulle verkligen vilja veta vad han gör som är värt det beloppet. Eller alla andra chefer som har årslöner som är mycket högre än så. Vad gör dom med alla dessa miljoner de får på ett år. Plus när dom slutar, så får dom en massa miljoner då också. Och vem är det som får skulden för att företaget går med förlust. Jo, det är den stackars arbetaren som har ca 300 000 - 400 000 i årslön. Om han chefen i Virsbo tex hade nöjt sig med lön på 1 miljon tex. Kan mycket väl tänka mig att han lever gott på den lönen. Då hade dom kanske gått med lite mindre med förlust. Eller så hade dom kanske kunnat anställa 4-5 personer till. Så slapp dom som är där och jobbar på riktigt bränna ut sig. Men nejnej. Dom höga cheferna skall ha mer och lite där till. Finns ju ett ordspråk. Mycket vill ha mer, fan vill ha fler och helvetet blir aldrig fullt. 

 

Och vad gör vi. Vi sitter tigande och accepterar allt. Höj skatten på bränsle, tvinga oss ut och jobba för nån fjuttig krona i timmen. Det blir knappast fler jobb för det. Har läst runt lite på nätet. Det finns dom som menar på att om några år så kommer vi bara jobba 4 timmar om dan. Inte mej emot. Sen har jag läst nåt om basinkomst. 

 

Men oavsett vad som händer, så nånstans måste man börja dra åt bromsen. Allting blir dyrare pga löneökningar, och för att folk skall ha råd att köpa nåt så behöver dom mer lön. Det är ju en ond cirkel som aldrig tar slut. Utan det går runt, runt, runt tills det inte går längre. Ibland tycker jag det verkar som om folk tappat greppet om verkligheten. Det skall köpas fina flotta kläder. Det räcker ju när jag ibland är in på Kupolen i Borlänge. Det verkar ju som om dom äldre ungdomarna idag tror att livet går ut på att glassa runt i flotta kläder, sitta och fika på fina cafer mm. 

 

Jag kräks snart över alla dessa inredningsprogram. Alltså om folk bor så där flott som dom visar på bilderna i tidningarna. Vågar dom leva i sina bostäder. Vi har gamla möbler. Bokhyllan är sned och vind, lådorna håller på och ramlar ner. Soffan nere i gillestugan köpte maken på auktion. En bokhylla är kvar från den tiden när jag bodde hemma. Den är köpt nån gång på 70-talet. Det finns inte ett hörn i detta hus som ser ut att ha kommit ur en inredningstidning. Vad kan man vänta sig med 4 hundar. Men att dom får röra sig fritt är viktigare för mig än ett hus som ser ut som nåt ur en inredningstidning. Jag blir så trött på att se allt det vita överallt. När man är ute och går med hundarna, så ser man ju en del fönster. Det är vita gardiner, vita blommor, vita ljustakar, vita lampor, vita insynsskydd. Vitt, vitt, vitt, ahh så trist. 

 

Jag är nöjd med mitt liv när jag får hålla på med hundara, åka och träna och tävla med dom. Behöver inget flott hus, inga flotta kläder, utan kläder som fungerar i vardagen. 

 

Men slutkontentan är att oavsett hur man röstar i ett val, så är det nåt som kommer att bli dyrare eller sämre. Men det ena kan ju bli mycket sämre än det andra. I det här fallet så är nog det här bättre än det andra alternativet. Hellre betalar jag lite mer bensinskatt, än åker på nåt slavjobb för nån fjuttig krona i timmen. Alltså jag blir riktigt mörkrädd när jag tänker på att det här så kallade nya arbetarpartiet moderaterna skulle vara i makten. Dom om nån har ju verkligen tappat greppet om verkligheten.

Av Marru - 26 mars 2015 23:31

Det har varit tyst här ett tag. Var ju till Flen och dömde rallylydnad i söndags, utomhus. Vet inte om eländet har legat på lur, eller om jag åkte på det där. Men jag började ju bli rosslig i halsen redan när jag körde hem därifrån. Det kanske var lite i snabbaste laget kan man ju tycka. Så därför tror jag att det var på gång, men att det fick lite hjälp på vägen på tävlingen. Så det kanske var tur det. Tänk om det hade börjat nu, så hade jag kanske inte kunnat åka till Strängnäs på lördag. Men som det är nu så känns det ganska ok. Visserligen så orkar jag inte gå några långpromenader. Är helt slut när jag gått uppför en backe, och det är nåt vi har gott om här. 

 

Det var inte många och tränade idag för det har ju varit agilitykurs där i dagarna två. Tack och lov så hade vi våran för ett par veckor sen. För nu hade inte jag orkat springa. Vi gjorde en mycket kort nybörjarbana, för det var ju ingen idé att börja med nåt avancerat när vi var så få. Först gick jag med Lizzie på min högra sida. Vi har visst lite problem med positionen på höger sida. Hon vill hamna lite för långt fram. Med Lizzie börjar det bli ganska mycket finslipning nu. Mycket av det på höger sida. 

 

Sen tog jag in Jeri, och gick den korta banan med han utan godisbelöning. Det märktes när vi kommit nästan halvvägs att han började muttra lite över att det inte kom nå godis. Men han gjorde alla fall det han skulle. Sen gick jag en vända till med han och han fick lite belöning mellan varven. Innan vi åkte hem så tränade vi lite slalom. Har ju inte kunnat träna alls denna vecka och vi skall tävla på lördag. Så jag känner mig lite orolig. Inte vart det bättre när jag skulle ha han och ta slalomet första gången och han bara sprang rakt förbi   . Där ser man att man måste träna minst en gång i veckan. Men förhoppningsvis så kan man börja träna ordentligt nästa vecka.

Av Marru - 22 mars 2015 23:16

Idag har jag varit till Flen och dömt rallylydnad. Med facit i hand så skulle jag hoppat det. Känner i halsen att det är inte bra. Alltså tävlingen var utomhus, och vädret idag var ju inte precis det har varit tidigare under veckan. Vad jag har frysit på förmiddagen. Skorna som skall hålla värmen ner till -10 fixade inte ens ett par minus. Min tår vart som isbitar till slut. Så innan det blev dags för andra banvandringen så var jag tvungen att gå till bilen och ta på mig ett par raggsockor. Passade på och ta mig varseljackan. Den skyddade mot blåsten. Men man kände sig som en Michelingubbe när man stod där. 

 

Annars så gick väl tävlingen bra, men nog var det lite kallt och stå där hela dagen. Fast egentligen så kändes det inte så kallt på eftermiddagen. Vet inte om kroppen vande sig till slut. Tror förarna var tacksamma över att jag inte hade nåt ligg på banan. Bara några sitt, sen var det mest bara gå. Banan höll ganska bra. Det var bara ett ställe vid gamla lydnadstysken och momentet efter det som det vart lerigt. Tycker faktiskt att det var lite konstigt när det inte vart så vid spiralerna, och ändå så rundar man en kon 3 ggr. 

 

Men jösses vad trött man blir när man stått ute en hel dag. Nu hoppas jag bara på att jag skall klara mig utan att bli sjuk. 

 

Lite bilder från idag. Såg en så otrolig himmel när jag var på väg till Flen så jag var ju tvungen och stanna bilen och ta en bild. Det var ju inte mycket sällskap jag hade efter vägen på morgonen. Ångrar bara att jag inte gjorde det när jag åkte ut från Fagersta, för sjön var ännu rödare än himmelen. Sen andra bilden är från morgonen första bavadring. Banan är än så länge ganska orörd. Den tredje bilden är när ca 45 ekipage har gått banan.  Den fjärde bilden är på ett träd som det hängde en cache i som jag tog på hemvägen.

 

       

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019
>>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se