Colliekompisarna

Senaste inläggen

Av Marru - 11 mars 2015 23:30

Idag har Jeri och jag varit på agilitykurs. En rolig men intensiv dag som alltid. Det är tredje gången som han går kurs för Annica Aller nu. Idag tränade vi handling. Mycket framförbyten och blindbyten. Nån Jaakko blev det också. Ja, dom som inte vet vad det handlar om, så är det byten så man skall få hunden över från ena sidan till den andra. För ibland så är det bättre att hunden är på höger sida, ibland på vänster. Det beror lite på vart man är på väg. 

 

Vi började med att bygga en bana. Sen var det bara och börja slita. Först 6 hinder, med framförbyte och 2 Jaakko. Det skulle köras 3 ggr. Sen la vi på några hinder till. Då fick vi till ett framförbyte till. 3 vändor på det. Där på slutet var det ett staket. Så vi skulle köra samma en gång till. Men då skulle vi göra framförbytet på andra sidan om staketet. Sen la vi på lite till. Och så höll vi på tills vi hade kört hela banan. Både med framförbyten och blindbyten. 

 

Jeri var så duktig så, men väldigt trött på slutet. Innan det var dags för oss att börja, för våran kurs skulle börja på eftermiddagen, så var jag till orientringsklubbens stuga och värmde upp maten. Så att dom som gick på förmiddagen fick äta. När jag väntade på att vattnet skulle koka så gick jag en vända med Jeri. Såg årets första tussilago idag. Den var så gul och fin. Såg en nässelfjäril också, men den gick ju inte att fota. Den fladdrade fram och tillbaka hela tiden.

 

 

 

Det fanns en stor sten där i närheten. Jag tänkte jag skulle försöka få Jeri och sitta på den stenen för att ta en bild på han. Försökte få upp han från sidan. Men vad gör han. Klättrar upp på framsidan, som var nästan som en vägg   . Han är ju som en bergsget.

 

 

ANNONS
Av Marru - 10 mars 2015 22:41

Hade inte tänkt åka till Norberg på agilityträningen ikväll. Men blev övertalad. Egentligen hade jag tänkt ha en stadsträning. Men eftersom tunnlarna och slalomet stod kvar efter lördagens tävling så tänkte jag att jag åker väl dit då. Ville ju prova på en del saker som det var problem med under tävlingen. Men inte blev det väl som det skulle. Vi hade tydligen glömt bort hur hoppen stod på banan. För det som vi hade problem med på tävlingen vardet inte alls några problem med idag. Med andra ord så måste  vi ställt hopphindrena lite fel. För det var ju inga problem alls.

 

Men vad jag är glad åt att Jeri fixar slalomet på båda sidor. Ibland tycker jag nästan synd om dom som på banvandringen funderar på hur dom skall göra för att de måste ha hunden på rätt sida vid slalomet. Jag behöver inte tänka på det med vare sig Lizzie eller Jeri. 

 

Imorgon blir det agilitykurs för oss med Annica Aller. Skall bli kul och se vad hon har hittat på för roligheter åt oss den här gången. 

ANNONS
Av Marru - 9 mars 2015 22:16

Idag var det full sol när man vaknade. Men det är typiskt att det alltid skall blåsa halv storm när det är sol och fint. Skall det bli likadant i sommar också. För det har ju varit trenden dom sista åren. Soligt och fint, men det blåser, väldigt mycket. Eller så är det regn, men vindstilla. 

 

Men trots det så tog jag på mig en tunnare jacka idag när jag skulle ut på långpromenad med gänget. 

 

   

Av Marru - 8 mars 2015 23:24

Äntligen en EFIT dag som jag kom ihåg. EFIT betyder att man skall ta ett foto i timmen. Vilken tur att det vart en dag då det händer nåt också, så man inte behöver hålla på och fundera vad man skall hitta på och fota. 

 

Börjar med en bild kl 6.30 Är det våren som är här, 7 grader varmt.

 

 


7.30 Så här ser det ut på våran baksida nu.

 

  

 

8.30 Idag skulle vi till uppfödaren och träna lite rallylydnad. Hon bor utanför Heby. Passerar på vägen dit en del av området som brann upp i somras. Så här ser det ut idag.

 

 

 


9.30 Var och letade lite geocacher, och passerade här efter det. Eftersom det var dags för en bild, så stannade jag till där för att ta en. Visst fanns det ett par cacher i närheten, men dom hade jag inte tid med nu.

 

 


10.30 Framme hos uppfödaren så byggde vi en rallylydnadsbana i fårhagen. Japp, i fårhagen av alla ställen   . Det vart lite pysslande och få till en bana mellan stenarna. Men det gick bra. fick försöka se till att det inte fanns alldeles för mycket fårskit på ställen där man var stilla. Jeri rullade sig flera gånger på backen, så klart över fårskiten.

 

 

 


11.30 Nu har vi kommit igång. Uppfödaren ute och går banan  med en av sina.

 

 

 


12.30 Nästa på tur att gå banan. Vi hade tur med vädret alla fall. Soligt och fint, men lite blåsigt. Kom fram till att jag måste nog ha en tejprulle med mig i fortsättningen. Skyltarna höll på att flyga iväg emellanåt.

 

 

 

13.30 Efter rallylydnaden så blev det lite inkallning.

 

 

 

14.30 På väg hem nu, och in till Sala igen för att leta lite cacher.

 

 

 


15.30 Grönt strax före Norberg.

 

 

 

16.30 Äntligen hemma. Titta på SBK-tävling hur det har gått för mina klubbkompisar som har varit och tävlat. Mumsa samtidigt på en sallad.

 

 

 

17.30 Ja, det har ju inte hänt mycket på baksidan sen imorse. Vore ju bra om den där isen smällte bort, och det började torka lite.

 

 


18.30 Trängsel i hallen. Dags för en kvällspromenad.

 

  

 

Ja, det får vara slut där. 

Av Marru - 7 mars 2015 22:55

Då är vinterns sista Vintercup avklarad. Trevliga banor var det igen. Domare var återigen domaraspiranten som dömt hela Vintercupen, men den här gången var han riktig domare. Han fixade ju sin examination under förra tävlingen. 

 

Idag var Lizzie först ut i alla 3 loppen. Hon hade ganska bra fart i det första loppet. Men det blev lite strul vid slalomet så hon fick en femma där. Hade ju varit roligt och se tiden ifall man hade sluppit det där strulet. Men hon kom alla fall på 3:e plats. Jeri då. När vi började tävla så sa alla att kör så rakt som möjligt. Utan nåt att ta hinder från fel håll eller så för det kan han ju inte. Vadå inte kan ta hinder från fel håll. Han är jättebra på att ta hinder från fel håll, särskilt när dom inte skall tas från fel håll   . Så vi diskade oss direkt i början i det loppet.

 

Andra loppet med Lizzie. Det kändes inte riktigt som om hon hade fart. Känns som om jag också tappar farten när hon inte har den. På slutet var jag lite less efter att försökt jaga på henne att jag struntade lite i hur hon tog hindrena på slutet, så hon hoppade från fel sida. Och vi diskade oss. Jeri tänkte jag jobba lite extra hårt med att vi skulle klara oss runt. Denna bana var lite kinkig. Men på nåt vänster så tog vi oss runt. Han kom i sin tur på 8:e plats i det loppet. 

 

Den tredje banan var den roligaste av alla. Det var mycket raka sträckor, bara och springa på. Jag försökte jaga på Lizzie som vanligt. Ja, det gick väl som det gick. Tror vi inte fick nå hinderfel där. Vi kom på 11:e plats i det loppet. Sen har vi Jeri. Den här banan tänkte jag skulle passa bra för han. Det gick ju bra dom 6 första hindrena. Sen var det ett hinder som skulle tas från fel håll. Men han sprang förbi den på baksidan. Men jag fick över han på rätt sida igen. Men då sprang han åt andra hållet istället. Men till slut så fick jag han och hoppa från rätt håll. Sen var det en bra sträcka igen. Tänkte inte på hur han tog slalomet i dom tidigare loppen. Men i det här loppet så gick det kanonbra. Han hade ju felfria slalom i dom tidigare. Men kommer ihåg att jag tänkte när han tog slalomet att det gjorde han snyggt nu. Vi kom på 12:e plats i det loppet.

 

Mitt mål var ju att vi skall komma runt en gång innan Vintercupen var slut. Det målet har vi nått med råge. Redan på fjärde tävlingen så kom vi ju runt. Visserligen diskade vi oss i alla 3 loppen pga han hoppade hindret från fel håll. Men han tog banan som det skulle både före och efter dom disken. För det enda han gjorde på dom 3 banorna var att ta ett hopphinder från fel håll. Förra tävlingen så tog han ju sitt första resultat, och placerade sig tom före Lizzie. Idag tog han då 2 resultat. I hela Vintercupen så fick Lizzie 37 poäng och Jeri 6. Ok, inte på topp. Men jag är glad bara för ett poäng.

 

Vad som gjorde mig lite mindre glad var det här. Men lite får man väl stå ut med. 

 

 

Av Marru - 6 mars 2015 22:25

När jag gick ut med hundarna på morgonpromenaden så var det ett fasligt tjutande. Från oss ner till Moga, så hördes det nåt hela tiden. Visste inte om det var brandbilar eller ambulanser, men det var många. Vid ett tillfälle så fick jag alla fall en skymt att en ambulans borta vid vägen som går förbi vid oss. Ja, får väl reda på det förr eller senare. Vi fortsatte vår promenad ner mot Heros och nedanför kyrkogården för att därifrån gå hemåt, förbi skolan. När jag närmade vår gata, så hörde jag några som pratade vid gatan före vår om att det var nåt som hänt, men jag hörde inte vad dom sa. När jag kom hem så var det bara och kolla på nätet. Det hade visst brunnit i ett hus på området snett nedanför vårat. 

 

Nu börjar det bli lite lerigt på baksidan. Än finns det mycket snö kvar, eller det har väl mest börjat gå över till is. Det känns lite oroligt att släppa ut hundarna på baksidan. Särskilt nu när vi har så mycket tävlingar så vill man ju inte att nån skall skada sig. Tänker främst på Lizzie och Jeri. Fast dom andra behöver ju inte göra det heller, som tex Farina som är så gammal. Där kan det gå riktigt illa lätt, om det vill sig. 

 

Imorgon är det dags för sista Vintercupen. Då är det en vinnare i varje klass som får med sig ett fint presentkort med sig hem. Jag är då stolt att mina båda har fått poäng. Lizzie har ju hela 34 poäng, och Jeri fick till 3 poäng förra gången. Det var ju första gången han tog sig runt en hel bana utan att diska sig. 

 

Nu sitter jag och tittar på Let´s dance. Det finns en person där som jag vill skall åka ut,och det är den där fjollan från Åhlens reklamen. Men tyvärr så blev han tydligen kvar. Håller på och skriver just precis när dom talar om vilka som går vidare. Jag tycker att han är bara för  mycket. 

Av Marru - 5 mars 2015 23:48

Idag har det gått ett år sen Micki lämnade oss. Kommer ihåg morgonen när Micki och jag åkte än idag som om det varit igår. Tidigt på morgonen åkte vi så att vi inte skulle behöva träffa på en massa folk på kliniken var det tänkt. Nu blev väl det inte riktigt så för dom hade glömt kolla vad vi skulle dit för. Vi var ute i god tid, så jag lekte med han en stund. Men eftersom det aldrig verkade bli tomt där på mottagningen, så gick jag väl in och ställde mig där inne. Sen kom hon djurskötaren som jag träffat på förut, hon har också collie, och undrade varför vi var där. Då brast det för mig. Då fick hon bråttom in till rummet med oss. Sen gick hon och kolla bokningen. Kom tillbaka med en pläd åt Micki och tände ett ljus. Sen fick Micki sprutan, och där var vi tillsammans, Micki och jag. Han med sin nos innanför min jacka, och där somnade han in. 

 

Maken sa när jag kom hem att han trodde att vi skulle få ringa efter en ambulans åt han på kvällen. Han tog det minst lika hårt som jag, fast han hade lite svårare att visa det. Hade han vaknat innan vi hann åka så hade han inte släppt iväg oss. Det var en jobbig vecka. Tankarna på Micki kommer ramlande över en med jämna mellanrum. Tror inte det gått en vecka att jag inte gråtit över han minst en gång efter det. Nu är det bara och vänta på när Farina bestämmer sig för att nu är det färdigt hennes del. Hon är ju trots allt över 13, men fortfarande pigg. 

 

Nånting som är konstigt med Farina när hon är  nere och vill komma upp. Då håller hon på och cirklar och cirklar framför trappan precis som om hon vill ta fart. Kan hålla på hur länge som helst. Men går jag ner till henne, så behöver jag bara ställa mig bakom henne och säga "gå upp nu". Och hon börjar gå uppför trappan utan några som helst problem. Behöver inte ens ta fart. Hon hoppar upp på soffan hur lätt som helst. 

 

 

 

Ikväll har vi varit på rallylydnadsträning. Lizzie har jag fått ett nytt problem med. Har svårt att få henne att stå stilla. Tex i frontmomenten när hon skall backa. Då skall hon ju stå stilla tills jag kommer bredvid henne. Jeri var lite ofokuserad ibland, och ibland var han hur bra som helst. Svaret för ofokseringen fick  jag ju senare. Det fanns ju 2 löptikar på plats, fast den ena gick ut när vi gick in. Nu har vi tränat flera ggr med löptikar, på torg och gågator. Nu vill vi ut och prova på en tävling, men måste tyvärr vänta ända till april.

Av Marru - 4 mars 2015 23:44

Lillördag och agilityträning. Fick åka lite tidigare ikväll för jag skulle låsa upp. Visste ju inte om de skulle ha gympa före, som det brukar eller inte. Men det var ingen där vid halv och skulle gympa. Så jag gick först en vända med Lizzie och Jeri så de fick pinka. Sen gick vi in i hallen. Det stod några kombinationer uppställde. Så jag band fast Jeri och körde lite med Lizzie. Tänk om hon hade den farten på en tävling som hon hade idag så skulle vi fixa tiden. För hon gick riktigt fort nu. Hopphinder med slalom efter körde. Sen fanns det en kombination där man kunde träna lite hoppteknik. En annan kombination med tunnlar och hopp under balansen. 

 

Sen satt jag fast Lizzie och körde lite med Jeri. Han har sån fart den killen. Men jag måste komma ihåg och säga hoppa vid varje hopphinder, annars så springer han förbi vid sidan. Man har blivit lite bortskämd med Lizzie. Räcker ju att vifta med armen för att hon skall hoppa. Fast ibland blir jag lite för säker på henne också, glömmer ju bort att visa för jag tror att hon skall ta det. 

 

Sen började det droppa lite folk. Vi blev inte så många alla fall. Bara 5 personer, men en massa hundar   . Efter ett uppehåll så tog jag in Lizzie igen. Men nu gick hon betydligt långsammare. Fast hoppen och slalomet gick hon ganska bra. Sen tog jag in Jeri. Det skall bli så spännande och se på lördag hur det går med han på sista Vintercupen. Han har så bra fart. 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019
>>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se