Colliekompisarna

Alla inlägg den 26 juni 2014

Av Marru - 26 juni 2014 23:52

Så har man överlevt midsommarhelgen också. Ja, det var väl inga problem med det egentligen. Det var ju lugnt som det alltid brukar vara hos oss. På tisdagen var jag med mamma till Falun. Hon skulle på lung- och allergimottagningen. Det var en pensionerad läkare hon fick träffa och han informerade lite om hennes röntgenbilder. Hon har ju länge haft en fläck i ena lungan som hon har varit in på röntgen för varje år. Nu visade det sig att hon har fått en fläck till. Men han såg på bilden att på den gamla fläcken var det kalk i. Så han var ganska säker att det inte var nåt farligt. Utan att dessa hade och göra med hennes reumatism. Man kan tydligen få likadana bölder i lungan som man kan få på fingrarna. Men de skulle alla fall följa upp henne regelbundet för att ha koll på förändringar. Dom hade ju ändrats lite. 

 

Sen var det bråttom hem för maken hade dagen innan ringt på en bil. Vi skulle åka och titta på den på eftermiddagen. Men innan vi hann till Borlänge så ringde han som sålde bilen och påstod att han inte skulle sälja den. Då sa maken att vi är nästan i Borlänge. Då sa karln, men tittade ni inte på Blocket att den var borta. Hmmmmm...och vad har det för betydelse. Det behöver ju inte betyda att han inte skall sälja den, utan att han har tagit bort den för han har sålt den. är säker på att han fick ett bud av nån som var högre än vad han begärde för den, och ångrade sig. Så han sålde till den, men påstod åt oss att han inte skulle sälja den. Så då åkte vi till Borlänge och åt hamburgare på Burger King. Där hade dom min favoritburgare. Äntligen! Behöver inte säga till att jag inte vill ha lök eller ketchup. Gillar inte rå lök. Men i denna hamburgare var det rostad lök, och det gillar jag. Och ingen ketchup. Ketchup är för småungar, och det smakar verkligen vedervärdigt. Sen gick vi och kollade lite på några loppisar Hittade ingen colliefigur, men en par dragspelare.

 

Igår på onsdagen var Lizzie och jag till Dala-Floda för att tävla agility.  Först verkade som om tävlingen skulle regna bort. Men det duggade bara lite strax före första loppet. Sen var det fint resten av kvällen. Fast det måste vara nåt fel på knotten i Dala-Floda. Det låg en tung odör av myggmedel över hela plan, och ända så var det fullt med knott. 

 

Själva tävlingen gick väl så där. Första loppet var ett agilitylopp och där diskade vi oss, för jag hann inte med att visa rätt tunnelingång. Och har Lizzie väl bestämt sig för att hon skall in i en tunnel, så går hon in i den. Sen får jag stå och skrika bäst jag vill. Andra loppet var ett hopplopp, och den gick väl så där. Fast väldigt sakta. Lizzie kan ta slalomet ganska fort när vi tränar på klubben. Men aldrig på tävling. Men hemma går det inte alls. Hon tittar bara lite konstigt på mig och tänker. Slalom..... här. Vi är ju hemma för sjutton, vi har aldrig tränat slalom hemma förut, så jag tänker inte börja med det nu heller. Men vi kom på 8:e plats alla fall.

 

Tredje loppet var också ett hopplopp, och det gick inte mycket fortare här heller. Vi kom på 15:e plats i det loppet. Men det sista agilityloppet, det var ett lopp som heter duga.  Hon gick ur slalomet så den fick vi ta om. Alltså fick hon redan där 5 fel och en massa tid som gick åt. Sen vid nåt tillfälle så fick hon en vägran också, och ännu mera tidsfel. När jag kommer hem och tittar på resultaten på SBK-tävling, då ser jag att vi kom på 5:e plats   . Då var det bara 6 hundar av 21 som hade tagit sig i mål. 

 

Idag har jag varit till läkaren ang mitt mående. Har blivit sjukskriven nästa månad ut. Egentligen spelar det ingen roll, för jag har bara anställning till den 6:e nästa månad. Hjärtrusningarna har blivit mindre, men de kommer ibland. Som tex igår på morgonen hade jag sist. Men konditionen verkar vara nere på botten. Jag blev andfådd av att bara gå trapporna upp till VC. Men det är kul att det är så mycket bra läkare där. Nackdelen är bara att dom är så kortvariga. Som hon jag träffade idag är där i bara 2 veckor. Hon är inte riktigt klar med sin utbildning, hade bara nån vecka kvar. Det har varit likadant med alla som jag varit i kontakt med på sista tiden. Som dom som mamma träffade förra året. 

 

Ikväll var jag med Lizzie och Jeri på klubben och tränade lite. Trodde att det kanske skulle komma nån mer. Men det var bara  vår ordförande med fru som gjorde en liten repa där. Körde lite på agilitybanan med Lizzie och hon hade återigen bra fart i slalomet. Även fast hon inte kom rätt på, utan från en knepig vinkel, så fick hon upp farten i slalomet. 

 

Jeri försökte jag också träna lite med. Men vi blev lite störda av ett par med en västgötaspets som kom förbi och titta ifall nån tränar. De gick valpkursen samtidigt som jag gick med Jeri. Efter det så gick det inte att få ordning på Jeri. Men jag har alla fall fått han sitta stilla vid starten och vänta på signal, även fast dom var där. Frågan är bara om det håller i skarpt läge. Sen vågade jag inte ha han lös längre, för han var lite sugen att springa efter paret med sin hund när dom gick därifrån. Så jag började träna linförighet istället och frontposition. 

 

Tog ut Lizzie, och tränade lite fritt följ. Sen tränade jag lite sidbyten, backa och snurrar åt båda hållen på båda sidor. Har anmält Lizzie till en mästarklasstävling i Örebro i augusti. Jag hoppas att hon kommer med i båda starterna. Och att hon fixar 2 godkända där och får sin mästartitel i rallylydnad.  Jag skulle ju vilja starta med henne i lydnadstvåan. Men jag vet inte hur jag får till rutan utan att sabotera sändande till kon i rallylydnad. Eller det är ju inte den som blir saboterad. Egentligen är det den som saboterar för rutan. För hon går fram till en kon och ställer sig, istället för att gå in i rutan. 

 

 

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards