Colliekompisarna

Alla inlägg den 14 mars 2015

Av Marru - 14 mars 2015 22:48

Idag  var det visst PI-dagen, alltså PI som i 3.14 plus en massa decimaler till   . Jag håller ju på med geocaching som en del säkert vet. Det är en sorts digital skattjakt, fast jag gillar inte ordet skattjakt. Utan det är strategiskt placerade burkar, som man sen får leta efter med hjälp av sin mobil, eller en gps. Idag så uppmärksammade geocaching pi-dagen. Det fanns dom som ordnade olika event, alltså träffar med PI som temat. Var man med på ett event idag så fick man en sk souvenir. Inte för att dom har nån egentlig funktion. Bara ett bevis att man varit  med nåt speciellt. Så imorse så åkte jag och en klubbkompis som också håller på med geocaching på ett sådant event utanför Grängesberg. Jag hade ju tack och lov kollat på kartan vart ungefär den skulle vara. För när vi kom närmare Grängesberg och skulle kolla på appen vart den var så hittade våra telefoner inte den. Men jag visste att jag skulle svänga av före Grängesberg. Men det fanns bara en väg och välja på, så då körde vi på den. Såg flera som var ute och irrade, och till slut så hittade våra telefoner eventet. Så vi om rätt till slut. Det var väldigt mycket folk som hade samlats. Alla med samma intresse, så det var lite kul. Tyvärr så kunde vi inte stanna kvar där så länge, eftersom vi hade andra planer. Men alla fall tillräckligt länge så att vi kunde logga att vi varit där. Det fanns en cache också där som vi tog innan vi åkte. 

 

Sen åkte vi hem till oss, och tog med oss tjejerna ut på en promenad. Jeri var ju med på eventet. Min klubbkompis fick logga burkarna som finns här i närheten, ett par stycken. Under tiden hade en till klubbkompis kommit hem till oss. Vi skulle ut på en cachepromenad.  Så jag gick in med tjejerna och tog Jeri med mig. Först loggade vi en myst, som jag hade löst hemma tidigare. En myst är en burk som inte har givna koordinater. Utan det är en sorts gåta som man måste lösa för att få dom rätta. Dom kan vara väldigt knepiga, men jag hittade en som var lätt. Man fick även en souvenir idag när man loggade en myst. Sen fortsatte vi till gamla vägen mellan Ludvika och Smebacken, där det skulle finnas en serie cacher. Så vi tog med oss hundarna och började gå. Vi hittade 11 burkar, men en missade vi. Våra telefoner ville inte riktigt vara med där, och jag har inte hunnit sätta mig in i hur gps:n fungerar riktigt. Har inte heller laddat ner några kartor till än. 

 

Så nu är man lagomt trött, och det är dags och lägga sig snart. Vi har ju agilitytävling på klubben imorgon, och jag skall orka springa 3 lopp med 2 hundar.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards