Colliekompisarna

Alla inlägg den 27 mars 2015

Av Marru - 27 mars 2015 23:41

Idag håller alla på och ojar över den nya skatten på bränsle. Visst är det för jävligt, och en del menar på att det hade aldrig hänt ifall alliansen hade varit kvar. Jaaa, kan så vara. Vad hade vi då fått istället då. Att dom som redan har det dåligt får det ännu sämre. Som tex att nåt snille håller på och undersöker möjligheten till samma som dom har i Tyskland. Nåt som så fint skall heta minijobb. Dom som varit arbetslösa över ett år, eller dom som gått ur skolan och inte fått jobb skulle ta ett sånt. Jobba för 9 kr i timmen. Alltså, det är ju ännu värre förnedring än FAS 3. Måtte dessa idioter aldrig komma till makten, för då vet man ju inte vad som händer. Alltså jobba för 360 kr i veckan. Antar att dom säkert skulle ta skatt på den summan också. 

 

Företag lägger ner och fler blir arbetslösa, och vem är det som får skulden för det. Den som jobbar, den som har lägst lön. Ta tex Virsbo, stålrör där jag jobbade. Högste chefen där hade nåt på 3 miljoner i årslön då när jag jobbade där för länge sen. Nu ligger väl den lönen säkert på 4-5 miljoner. Jag skulle verkligen vilja veta vad han gör som är värt det beloppet. Eller alla andra chefer som har årslöner som är mycket högre än så. Vad gör dom med alla dessa miljoner de får på ett år. Plus när dom slutar, så får dom en massa miljoner då också. Och vem är det som får skulden för att företaget går med förlust. Jo, det är den stackars arbetaren som har ca 300 000 - 400 000 i årslön. Om han chefen i Virsbo tex hade nöjt sig med lön på 1 miljon tex. Kan mycket väl tänka mig att han lever gott på den lönen. Då hade dom kanske gått med lite mindre med förlust. Eller så hade dom kanske kunnat anställa 4-5 personer till. Så slapp dom som är där och jobbar på riktigt bränna ut sig. Men nejnej. Dom höga cheferna skall ha mer och lite där till. Finns ju ett ordspråk. Mycket vill ha mer, fan vill ha fler och helvetet blir aldrig fullt. 

 

Och vad gör vi. Vi sitter tigande och accepterar allt. Höj skatten på bränsle, tvinga oss ut och jobba för nån fjuttig krona i timmen. Det blir knappast fler jobb för det. Har läst runt lite på nätet. Det finns dom som menar på att om några år så kommer vi bara jobba 4 timmar om dan. Inte mej emot. Sen har jag läst nåt om basinkomst. 

 

Men oavsett vad som händer, så nånstans måste man börja dra åt bromsen. Allting blir dyrare pga löneökningar, och för att folk skall ha råd att köpa nåt så behöver dom mer lön. Det är ju en ond cirkel som aldrig tar slut. Utan det går runt, runt, runt tills det inte går längre. Ibland tycker jag det verkar som om folk tappat greppet om verkligheten. Det skall köpas fina flotta kläder. Det räcker ju när jag ibland är in på Kupolen i Borlänge. Det verkar ju som om dom äldre ungdomarna idag tror att livet går ut på att glassa runt i flotta kläder, sitta och fika på fina cafer mm. 

 

Jag kräks snart över alla dessa inredningsprogram. Alltså om folk bor så där flott som dom visar på bilderna i tidningarna. Vågar dom leva i sina bostäder. Vi har gamla möbler. Bokhyllan är sned och vind, lådorna håller på och ramlar ner. Soffan nere i gillestugan köpte maken på auktion. En bokhylla är kvar från den tiden när jag bodde hemma. Den är köpt nån gång på 70-talet. Det finns inte ett hörn i detta hus som ser ut att ha kommit ur en inredningstidning. Vad kan man vänta sig med 4 hundar. Men att dom får röra sig fritt är viktigare för mig än ett hus som ser ut som nåt ur en inredningstidning. Jag blir så trött på att se allt det vita överallt. När man är ute och går med hundarna, så ser man ju en del fönster. Det är vita gardiner, vita blommor, vita ljustakar, vita lampor, vita insynsskydd. Vitt, vitt, vitt, ahh så trist. 

 

Jag är nöjd med mitt liv när jag får hålla på med hundara, åka och träna och tävla med dom. Behöver inget flott hus, inga flotta kläder, utan kläder som fungerar i vardagen. 

 

Men slutkontentan är att oavsett hur man röstar i ett val, så är det nåt som kommer att bli dyrare eller sämre. Men det ena kan ju bli mycket sämre än det andra. I det här fallet så är nog det här bättre än det andra alternativet. Hellre betalar jag lite mer bensinskatt, än åker på nåt slavjobb för nån fjuttig krona i timmen. Alltså jag blir riktigt mörkrädd när jag tänker på att det här så kallade nya arbetarpartiet moderaterna skulle vara i makten. Dom om nån har ju verkligen tappat greppet om verkligheten.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards