Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 30 december 2020

Året som gått!

Av Marru - 30 december 2020 00:32

Bloggen har verkligen fått en lång vila den här gången. Nästan ett år. Ett år som man kan säga har varit ett riktigt skitår. I och för sig har jag haft 3 sådana år efter varandra. 2018, året när jag ramlade och skadade mig. Operation och rehabilitering. 2019, återigen operation eftersom den första misslyckades, och återigen rehabilitering. Inga tävlingar, inget roligt. När mina klubbkompisar åkte iväg på tävlingar så satt jag hemma. Kände att jag inte kan åka iväg på tävlingar för folk kommer och tänka "vad gör hon här när hon inte ens kan springa". Men inför det här året så tänkte jag att jag skiter i vad folk tänker. Att jag skall följa med på husbilsturné i sommar. Ja, det blev ju som det blev med den saken. 

 

Förra året före jul så tänkte jag, att kan jag inte springa när det här året är slut så lägger jag ner alla hundaktiviteter. Träning, tävling, precis allt. Men så såg jag en bild på Chess. Visade den åt maken som sa direkt, henne skall vi ha. Jag gjorde väl lite motstånd. Men efter nyår så hämtade vi hit henne. 

 

Tror det var vid februari när det börjades prata om corona, ett virus som spred sig över hela landet. Jag hade under november året före börjat i vikariepoolen på skolorna i kommunen. Så ett par veckor efter att jullovet var slut så åkte jag ju på en förkylning som vanligt. Men den här gången så hostade jag nåt så extremt. Sen fick jag lock på ett öra, som senare började värka nåt hemskt. Så det blev en vända till vårdcentralen. Läkaren där kom fram till att jag hade hostat så att jag hade fått en blodansamling i örat. Därför jag hade lock och ont. Så det blev en penicilinkur. Men inget tal om att jag kanske skulle haft corona. Fast jag vet ju inte varifrån jag skulle fått det ifrån. Men det gick ju över. 

 

I mars så hann vi med några kvällstävlingar utanför Borlänge. Tror det gick en vecka efter den sista tävling när alla tävlingar ställdes in. Precis allting agility, rallylydnad mm. På våren så var vi med på några online rallylydnadstävlingar. Då började man igen få lite inspiration på att träna. Sen senare så öppnades det för inofficiella agilitytävlingar med max 50 personer på plats, inklusive funktionärer. Man fick även ha officiella rallylydnadstävling med max 50 personer. 

 

Så Chess klarade nybörjarklassen och fick sitt RLD N, och Viiru klarade av fortsättningsklassen och fick RLD F. Vi hade en sommarcup på klubben, 8 deltävlingar fördelade på 4 helger. Äntligen fick vi sova i husbilen. Det gick ganska bra med Jeri. I början så låg han etta, fram tom den fjärde deltävlingen. Det är inte illa av en som inte kan springa. Men sen halkade han neråt och slutade på en fjärde plats med 102 poäng. Totalt var det 21 placerade i hans klass. Så det var ju inte dåligt. Viiru däremot kom inte i mål en enda gång. Kanske berodde på att Jackie och Chess började löpa mitt i allt. Men han klarade alla fall en blåbärstävling i Strängnäs där han faktiskt vann ett lopp. Han var ju den enda som klarade sig i mål.

 

I augusti kom det ett beslut om att vi skulle få ha officiella agilitytävlingar, men fortfarande med max 50 personer. Fast då räknades inte funktionärer in i det längre, utan bara tävlande. Vi hann med några tävlingar innan allt stängdes ner igen. I oktober tävlade vi sista gången i Tierp. Då gjorde Viiru sitt bästa lopp. Han fick noll hinderfel och hade bara drygt 7 sek i tidsfel. När man äntligen började få ordning på han så blev det stopp för allt igen. Ingen vet när vi kommer igång igen. Men det kommer inte bli några tävlingar så länge det är inomhus alla fall. Det är en sak som är säker. 

 

Annat som har hänt. Har varit på en husbilstripp tillsammans med min klubb/geocachingkompis. Vi hade ju bestämt att vi skulle åka till Öland och cacha. Men så såg jag bilder från Vildmarksvägen. Så jag frågade henne om vi skulle ta husbilen och åka Vildmarksvägen istället. Var ju inte speciellt svårövertalad. Mycket fint fick se efter vägen. Vattenfall, fjäll mm. Men inga renar. Mycket gott åt vi också som vi alltid brukar när vi är ute på geocachingäventyr.

 

Nåt annat trevligt som hänt under året är att jag har fått jobb. Visserligen bara 60 % , men bättre än inget. Det är dessutom tillsvidare också med möjlighet att utöka till 100 %. Jag har börjat jobba som modersmålslärare i finska i Borlänge. Det var väldigt bra planerat med jobb mån-ons. Men jag har ju chans och fylla på eftersom jag också är med i vikariepoolen till skolorna här hemma. 

 

Nåt som däremot var mindre roligt, är ju Lizzie. Jag gick hela våren och tittade på henne, och tänkte "nu är det nog dags och låta henne gå vidare" . Men sen nästa dag så verkade hon bättre och jag tänkte att hon klarar sig ett tag till. På slutet så fick hon stanna hemma tillsammans med Chess när jag gick en längre promenad med dom andra. Sen gick jag en kortare i skogen bakom huset tillsammans med dom. Lizzie fick ju gå lös, hon fick helt bestämma farten. Hon lullade på i sin takt. Hon hörde inte mycket. Ibland började hon gå snabbare än vad jag hann med, och när jag försökte ropa på henne så gick hon ju bara på. Ibland stannade hon och tittade helt frånvarande som om hon inte fattade vart hon var. Petade man till lite lätt i rumpan på henne så ramlade hon omkull. Till slut kände jag att hon skall få gå vidare med värdighet. Att hon skall kunna gå själv, och rullas in på en bår so Clara som inte begrepp mycket av världen. Två veckor innan hon skulle fyllt 13 fick hon somna in. Så nu är det offentligt. Har ju inte skrivit om det förut. Det är bara en del av dom som jag umgås med mest som fått veta om att hon är borta. Anledningen till det är att jag inte vill prata om det förrän jag själv är redo. Det är jag nog inte än. Lizzie var speciell. Det var med henne som allt det roliga började. Det var då det blev så lätt och anmäla sig till tävlingar tex. Det var bara och logga in sig på SBK-tävling och titta vilka klubbar som hade intressanta tävlingar och trycka på en knapp. Sen var det bara och blunda och betala notan   . Förut var det mycket svårare för var man tvungen och gå in på klubbarnas hemsidor för att hitta tävlingar. Vad mycket vi hann med. Ca 300 starter i agility, ganska många i rallylydnad, en del i lydnad. Vi har varit på WDS i Stockholm. Ja, jag saknar den tjejen nåt så otroligt.

 

 

 

Snart så har vi 2021 här. Hoppas det blir ett bättre år. 

 

Så önskar alla som läser ett riktigt

 

GOTT NYTT ÅR!

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Av Marru - Onsdag 24 jan 21:43

Idag har jag återigen varit till ortopeden i Falun. Men om jag skall börja från början. För ett år sedan var jag på utvecklingssamtal med rektorn, och då började vi prata om min skada. Hon frågade om jag varit till en fysioterapeut, att de vet ju mer...

Av Marru - Måndag 1 jan 19:20

Vad bra det gick och hålla tag i bloggen. Lika gick det med EFIT-dagen också. Såg att det är EFIT-dag nu på fredag. Få se om man kommer ihåg det.    Har ju glömt och skriva om förra årets bravader. Jeri blev Svensk viltspårchampion i somras, på g...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2020 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards