Colliekompisarna

Alla inlägg den 18 augusti 2008

Av Marru - 18 augusti 2008 20:38

Ja, då har vi varit till klubben på kurs igen. Tyvärr så hittade vi inte snörbollen, den var borta. Synd, för det var en sån bra storlek på den, precis lagom att ha i fickan. Vi får se om vi hittar en ny lika liten.


Men alla fall så var vi ute på plan idag. Vi började med att gå runt omkring lite huller om buller så att hundarna vande sig vid varandra. Efter det ställde vi oss i en ring, och gick slalom mellan hundarna. Det gick bra, det är en grupp med lugna hundar som inte är mycket för att bråka.


Efter det skulle vi visa åt ledaren hur vi fick hundarna och gå med oss. Jag var lite nervös hur det skulle gå för oss, fast vi tränar  linförighet på morgonpromenaden. Men det visade sig att jag var nervös helt i onödan. Hon gick kanonfint bredvid mig fram och tillbaka.


Sen provade vi lite inkallning. Jag var lite orolig där också, men återigen visade hon sig från sin bästa sida. Hon stannade kvar och väntade på mitt kommando, sen kom hon till mig med ett glädjeskutt. Sen tränade vi lite linförighet som vi avslutade med ligg. Lite träning inför platsliggning blev det också. Hon var jätteduktig där också, inget gnäll heller utan hon låg tyst kvar på sin plats.


Sen var det dags att gå över till agilityplan, hundarna skulle genom tunneln. Det var ju inga problem för oss, det har vi ju gjort hur många gånger som helst. Det ingår i aktiveringspasset. Man skall ha hunden att gå genom tunneln från 3 olika utgångslägen. Medans dom andra provade tunneln så tog vi några vändor på balansen och gungan.


Sen var det mera linförighet, och litet försök att få till läggande under gång. Det är ju nåt vi håller på och tragglar med för fullt nu. Det är det sista momentet som fattas för oss på rallylydnaden. Men jag är lite frestad att anmäla oss till en tävling i slutet av nästa månad. Det är ju inte säkert att det momentet kommer ens på tävlingen. Skulle vara intressant och se hur långt jag får henne att gå utan godis.


Ja, det var våran kurs det. Klarade oss utan regn också, fast det spöregnade alldeles innan vi kom till klubben. Ja, blöt om tassarna blev vi båda två. Men man får väl skylla sig själv när man inte tar på sig gummistövlar.

Av Marru - 18 augusti 2008 12:57

Ja, idag började då den sista semesterveckan :-(. Hoppas på lite bättre väder den här sista veckan, men det ser dystert ut. Men jag börjar inte jobba förräns på onsdag nästa vecka, om jag har räknat schemat rätt.


Hur har denna semester varit då? I början såg de lite dåligt ut, men sen blev det kanonväder. Vi var och badade en stund varje dag, kan ju inte vara borta länge pga hundarna. Men det gör inget, bättre solskyddsmedel finns inte *S*. Man måste ju åka hem till hundarna innan man bränner sig.


Sen den andra fina veckan blev ju lite bortkastad pga våran lilla tripp söderut. Man hade ju kunnat ligga ett par timmar på stranden varje dag, och badat istället. Fast på sätt och vis är det skönt att ha det gjort. Nu efteråt vet man att man gjort rätt. Många har sagt efteråt att det skulle jag gjort på en gång. Alltså, jag har brytit kontakten med en person som visade sig inte vara den person jag trodde. Jag skall nog lyssna mer på maken vad han säger om folk, han verkar se personers rätta jag snabbare än jag. Man blir ju lite fundersam när folk säger "ja, jag funderade lite över vad du har för kompisar". Tycker dom skulle sagt det rakt ut på en gång så hade man upptäckt det lite tidigare. Men man är blåögd fast man i verkligheten är brunögd *S*.


Men nu får man börja längta efter nästa semester snart *S*. Ja, först vill jag ju ha jul förstås. Fast tiden före och efter jul kan vi ju hoppa över. Tycker inte om dessa mörka kvällar. Enda ställen man kan gå på är cykelvägar. Ja, morgonpromenaden kan jag gå som vanligt när jag inte jobbar. För våra hundar är inte så morgonpigga, så det hinner bli ljust även på vintern innan vi går ut.


Men jag fick ju träffa min grafikvän Pia på hemvägen. Det är jag verkligen glad för. Vad jag önskar att jag fMeick se henne i action nån gång. Ja, hon trollar. Såg hennes små söta duvor som hon trollar bort ibland.


Nu är det bara och önska att det är uppehåll ikväll för Lizzie och jag skall på våran kurs. Skall bli roligt och se vad det blir för spännande idag vi får göra. Börjar det inte att regna skall vi nog åka lite tidigare, och köra lite slalom. Det behöver vi träna mycket på. Hoppas att rallylydnaden börjar snart så jag hinner gå den innan jag skall neråt och jobba ett par veckor. Den är ju bara på 4 gånger, så det är ingen ide att börja ifall man blir borta hälften av dom.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards