Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 11 juni 2011

Agilitytävling i Frövi!

Av Marru - 11 juni 2011 21:33

Idag var det återigen dags för Lizzie och mig och åka ut på en tävling. Till Frövi den här gången. Där har vi varit en gång förut, och jag vet att deras gunga är inte bra  . Men mer om den sen. Det var stekande hett när vi kom dit. Vi satt upp tältet, men inne i tältet var det inte mycket svalka. Så jag ställde Lizzies bur under fliken, där fläktade det lite alla fall. Dessutom så hade jag med mig en kylduk som hon fick ha på ryggen. Vi var en promenad i skogen också innan vi startade för vi var verkligen ute i god tid. Tittade aldrig på klockan men jag tror den var närmare 15 innan vi fick göra första start, om den inte var mer.


Till slut blev det dags för banvandring i hoppklass, det var den vi skulle börja med. Det var en sån vinkel i starten att det kändes bäst och ställa kvar Lizzie vis starten och gå förbi ett hopphinder. Slapp jag fundera på ett byte längre fram sen. Den här gången stod Lizzie snällt kvar tills jag kallade på henne. Vilt påhejade tog vi oss runt banan utan några hinderfel. Det var några gånger när jag sprang på banan jag kände att jag inte hade riktigt koll på vart jag befann mig på banan. Alltså om jag var riktigt rätt i förhållande med nästa hinder. Det regnade ju lite innan vi startade så jag tog ju på mig grusskorna, tänkte att jag inte halkar. Tycker ju inte om att springa med skor på, men den här gången fick det gå. Jag tyckte Lizzie hade bra fart, och jag tror det var första gången på en tävling vi fick tid under 40 sekunder. Banan kändes som normallång jämfört med andra tävlingar. Men vi fick alla fall 2.41 i tidsfel, 0 hinderfel och en 6:e placering.


Sen blev det återigen en lång väntan på nästa klass. Där var det också en sån där konstig vinkel i starten. Men den här gången stannade inte Lizzie kvar, men det gjorde inget, det gick bra alla fall. Ungefär mitt i banan så kommer då den där gungan  . Det tog väldigt lång tid för henne att ta sig över gungan, ett tag så kändes det som om hon tänkte hoppa av den, men till slut så vippade den ner och vi kunde fortsätta. Lite tvekan vid balansen, men när hon väl såg att det inte var gungan så sprang hon över med fart.  Där fick vi minst 20 sek tidsfel, 0 hinderfel och en 20:e placering.


Men jag är nöjd med dagen i det stora hela. Vad jag inte förstår är det med gungan. Igår när vi var och fiskade så ramlade hon från bryggan med huvudet före i sjön. Vart hon rädd för bryggan. Nej, hon var på land och ruskade av sig lite, sen ut på bryggan med svansen viftande. Men gungan, nej den är läskig den. Men vi fick med oss en rosett hem och en vattenkanna. Har länge tänkt att jag måste köpa en till vattenkanna, att det är för lite med en. När jag såg en på prisbordet sa jag att den tar jag ifall den är kvar när det är min tur att gå fram, och det var den  .



 
 
paula i pörtet

paula i pörtet

12 juni 2011 23:27

Grattis till rosetten, o vattenkannan! Dig ska man förstås ha med när man rör sig här i bygden, du kan ju allt som vuxit upp här!
Är det tävlingar under hela sommaren? Då lär ni få fullt upp
Kramen

http://paulaz.se

 
Ingen bild

Helen

13 juni 2011 06:34

Hej på er!
Trist med agilityloppet. Tror du att det kan sitta lite i ditt huvud med gungan och att Lizzie märker det? Har du provat att låta någon annan köra en agilitybana med henne?
Hopploppet var i alla fall riktigt fint, det kan jag intyga (en av de vilt påhejande, t.o.m folk runtomkring sa att det måste vara jättekul att tävla när kompisarna hejar så mycket på en....)
Tellus älskar också våra tränings- och tävlingsdagar, när han får åka ensam med matte och slippa de båda andra. Snart blir det nog ändring å det dock... Jennyfer var med och tränade med Idun i går och de var rktigt duktiga. Lite mer slalom och däckträning så blir de farliga på agilitybanorna.
Vi ses i Fagersta om en månad då. Och tack för att du tog priserna till Lotta!

 
Ingen bild

Catherine

13 juni 2011 10:21

Stort grattis till fin 6 placering och 2 felfria lopp, bara med lite lite tidsfel men det fixar ni till nästa gång :). Lycka till vi ses kanske på rally eller agility som vi har startat i nu.:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2011 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards