Colliekompisarna

Alla inlägg den 21 augusti 2011

Av Marru - 21 augusti 2011 22:19

I helgen har det varit en 2-dagars agilitytävling i Frövi. Självklart var vi där båda dagarna   . Eftersom klass 1 startade sist så fick vi sovmorgon. Vi började med hoppklass. Det var en väldigt rolig bana, och jag tyckte det flöt på väldigt bra. Men såklart fick vi lite tidsfel, dryga 2 sekunder. Men ändå så tror jag inte vi har sprungit runt sådär snabbt nån gång förut. Vi fick 39,07, och referenstiden låg på 37. Men vi kom på 13:e plats där.


Det beror ju lite på den fem första resultaten vad det blir för referenstid. Om dom fem första hundarna med resultat är extremt snabba, så drar kanske domaren ner lite på tiden han/hon tänkt från början. Är det långsamma hundar, så kanske det blir nån sekund mer. Kan ju säga att igår var dom extremt snabba, de var många som sprang runt på ca 26 sek.


Sen var largeklassen dagens sista klass på agilitybanan. Jag var ganska nöjd med den banan för jag såg att gungan inte var med. Lizzie har ju lite svårt med gungor, och särskilt med den i Frövi. Det var ju förra året som hon hoppade av gungan innan den slagit ner ens. Då hade jag precis fått fart på henne över gungan. Så efter den tävlingen var vi nästan tillbaka i början när det gäller gungan.  Men nu var den inte med. Banan började med 2 hopphinder, och sen slalom. Och vad gör damen i slalomet, går ur före sista pinnen. Men jag började inte traggla med henne där utan fortsatte så vi diskade oss. Sen vart det lite rörigt där ett tag, tappade bort mig ett tag. Men det spelade ingen roll.


Efter prisutdelningen åkte vi hem. Det är ganska skönt med 2-dagars tävlingar när man kan lämna kvar tält, burar och stolar. Bekvämt och komma dit dagen efter och allt står redan färdigt. Fast det nya tältet reser man ju på mindre än 5 minuter, tror jag. Har inte tagit tid.


Idag fick vi då åka lite tidigare, tack vare att min tävlingskompis som jag samåkte med gick upp i klass 2 i hoppklassen. Hon fick sista pinnen igår. Så Lizzie och jag fick gå där och njuta av tillvaron ett tag, och det kan vara skönt det med. Hörde en del som gick och muttrade över klass 2 banan att den var ju svårare än klass 3 banan


Sen var det till slut våran tur och springa. Jag kände redan på banvandringen att det definitivt inte var en klass 1 bana vi hade framför oss. Tänkte att det här kommer ju aldrig och gå, men det blir ju som det blir. Sen när jag stod och väntade på våran tur så upptäckte jag nåt som inte verkade stämma. Där hade jag under banvandringen gått att hon efter en kort rak tunnel skall in i slalom. Man sprang genom den korta tunnel 2 gånger, men första gången skulle man in i en böjd tunnel. Hmmm....det skulle man tydligen andra gången också upptäckte jag. Hade ju stått och tittat för mycket på klass 2 tydligen. Men det var ju tur att jag upptäckte det innan jag stod på startlinjen. Men alla fall så fixade alla krumelurer efter banan, och vi nollade oss. Tom slalomet fungerade. Vi fick tiden 44,40, och refenstiden låg på 44 sek. Så lite tidsfel blev det. Men eftersom banan var så krånglig så var det många som fick hinderfel där. Så våran placering blev 5 i alla fall.


Sen blev det väntan igen på agilityklassen. Stod vid banan och väntade på att dom skulle höja hindrena så att vi skulle få börja banvandringen. Då såg jag att nån lyfte bort tyngderna från gungan. Sen började dom bära iväg den. Då tänkte jag att det kanske är nåt fel på gungan att dom inte vill använda den dom stora hundarna. Men tyvärr så bytte dom bara plats med gungan och platta tunneln bara för att få en bättre vinkel upp på gungan. Ibland så måste dom göra små justeringar på banan för dom stora hundarna. Sen blev det våran tur och starta, och början av banan gick kanonbra. Hon sprang över balansen fort, sen efter några hinder kom vi till gungan, och hon sprang på den bra, så jag tänkte att nu går det. Men innan hon kom till mitten så stannar hon upp. Så då fick jag som vanligt locka henne att ta ett steg till. Men hon tog sig över. Sen var det en tunnel, och slalom. Igår så klarade hon slalomet fast jag var på fel sida, så jag tänkte att det blir nog inga större problem. Men återigen så gick hon ur slalomet före sista pinnen. Men då tänkte jag, nä nu får hon baske mig ta den sista pinnen också. Det var ju rätt så enkelt och locka henne bara att gå genom dom 2 sista pinnarna. Så vi fick ju 5 fel där, och en hel del tidsfel. Så i agilityklassen så kom vi på 29:e plats.


Nu är nästa tävling redan på onsdag. Då är det en kvällstävling i Dala-Floda. Det brukar vara roliga tävlingar, så det kommer bli kul.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards