Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 22 mars 2012

Träning igen!

Av Marru - 22 mars 2012 21:32

Idag var återigen en kanonfin dag. Var ut med systrarna på Hagudden imorse, fast idag var det inte riktigt på springhumör. Sen har jag hållt på och donat lite ute igen. Krattade på framsidan, så nu är det så fint där. Imorgon när jag åker till Ludvika så skall jag kolla om jag får tag på pingstliljor och penséer.


Ikväll har vi tränat lydnad och rallylydnad. Vad vi har problem med i lydnaden, är fortfarande vänsterhalterna. Läggandet är det väldigt noga med kommandot för att få henne och lägga sig. Sen har vi ytterligare ett problem, hon vill sätta sig innan mitt kommando. Inkallningen har hon slutat med glädjehoppet när hon kommer fram till mig, men hon är och duttar med nosen mot min hand när hon kommer in. Ställandet, där är väl det största problemet att hon vill stanna innan jag har kommenderat. Bara för att hon har lärt sig att det kommer ett stannakommando för eller senare. Apporteringen gick faktiskt väldigt bra idag. Ja, hon ville ju ta apporten före kommando, men hon höll i den rejält. Hoppet har det aldrig varit nåt problem med.


Vi hade några nykomlingar på våran träning, så efter lydnadsträningen så tog jag hand om dom ett tag. Gjorde en bana med högersvängar, en annan med vänstersvängar. Sen visade jag dom slalom och en spiral. När vi haft en genomgång på det, så lämnade jag dom ensama och träna på dessa 3 banor. Under tiden tog jag in Clara och tränade med henne. Jag tränar ju Clara numera lös eftersom hon skall starta i fortsättningsklassen. Det är ju inte alla moment som sitter för henne i fortsättningsklassen. Men när det gäller henne så spelar det nog ingen större roll. Hennes humör spelar ju väldigt stor roll på hur det går. Även om momenten sitter, så kan det bli galet alla fall. Fast ikväll så fixade hon frontmomenten väldigt bra. Det var bara en gång hon gjorde en snurr när jag skulle ha henne och sitta framför mig. Så jag körde fortsättningsbanan med henne och nybörjarmomenten. Vi hade ju nybörjarmomenten i 3-skylts rader, och en fortsättningsbana idag, precis som förra veckan.  Ja, i det stora hela så tyckte jag Clara gjorde väldigt bra idag.


När jag var klar med Clara så visde jag några fler moment åt dom nya så dom fick prova på dom. Men sen blev det stopp för deran del. Man kan ju inte göra hur mycket som helst första gången. Skulle nog tro att deras hundar är ganska slut. Nästa vecka så får det bli en snabbrepetion, och sen får det bli några nya moment.


Sen tog jag in Lizzie. Körde fortsättningsbanan med henne. Där hade vi lite problem med momenten där hon sitta, jag skulle svänga höger och ta ett steg. Lizzie skulle sitta kvar tills jag kallade in henne. Men det ville hon inte göra, utan hon kom innan jag hann kalla in. Så det får vi träna på, för jag är säker på att det kommer att komma på tävlingen nästa gång. Men för övrigt tycker jag hon går ganska bra där. Sen tränade vi nybörjarmomenten med Lizzie på höger sida. Hon börjar mer och mer acceptera och vara på höger sida. Fast jag upptäckte ju idag, att kommendot stå inte betyder samma sak på höger sida som på vänster sida  . Men hon gjorde slalom, höger spiral, sitt, sitt-gå runt, 1-2-3 framåt och några andra moment när hon var på min högra sida. Men just det där med stå på höger sida var ju lite problematiskt. Men jag är väldigt nöjd med dom idag.


Imorgon skall jag till Ludvika och titta om jag hittar nya gympaskor. Såg att dom gamla glipade lite i sidan. Sen måste jag till apoteket och köpa mera tejp. Fast i helgen kommer det att bli tejpfritt. Nu har jag gått med tejp i två veckor, och nu börjar det klia på fötterna. Jag rivit på ena foten så att det nästan blödde. Jag har ju så svårt att låta bli och riva när det kliar. Jag skall ju till Nora på rallylydnadskonferens, så då får fötterna vila från tejpning. Antar att man inte går så mycket där. Åkerby herrgård skall vi vara på. Det ser ut att vara ett fint ställe, fast mitt ute i ingenstans. Skall bli intressant och se och höra vad som händer där.


För övrigt så fick jag mitt bevis idag för tävlingssekreterare rallylydnad. Så nu är jag auktoriserad skrivare och tävlingssekreterare i rallylydnad. Så nu kan vi ha tävlingar på klubben, och den enda vi behöver utifrån är domaren. Ja, skrivare har vi ju 5 st så vi kan ha tävlingar på flera banor samtidigt ifall det skulle behövas. Och 2 tävlingssekreterare har vi också.

 
 
Gunilla

Gunilla

23 mars 2012 02:25

Hej på dig!
Jag har skrivit upp vägbeskrivningen till Åkerby Herrgård,så det ska nog inte vara några problem. Som jag sa i telefon, så har vi ju en GPS, så det ska nog gå bra hoppas jag. Så jag ringer dig när vi närmar oss, eller när vi har kommit fram.
Har sparat den sidan oxå.

Kram/Gunilla

http://gunillaskatter.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards