Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 29 mars 2012

Träning ikväll igen!

Av Marru - 29 mars 2012 23:35

Dubbelpass ikväll igen, först lydnad och sen rallylydnad. Idag körde vi genom hela lydnadsprogramen med kommendering. Vi körde på parkeringen ute vid hallen. Det är ju fortfarande lite för blött vid Semla. Vi började platsliggningen för att ha den överstökad tills dom andra kommer. När jag lämnade kvar Lizzie och vände mig om, då hade hon rest sig. Men jag var tillbaka och la henne igen, och sen låg hon, över 3 minuter blev det. Sen fick dom andra kommendering, jag var in och tittade till en ny vi fått med i klubben. Hon har också collie, 2 stycken. Vilket vi tycker är jättekul förstås, ja vi colliekompisarna alltså. Dom andra vet jag ju inte vad dom tycker   . Linförigheten gick ovanligt bra idag, tom vänsterhalten. Det enda som vart på slutet var att hon ville dra iväg lite. Så går det som det gjorde idag så får vi kanske mer än en femma på det. Men läggandet, där är det alltjämt problem med just själva läggandet. Ja, och att hon vill sätta sig före mitt kommando, utan hon går på tävlingsledarens kommando. Ja, det får väl bli som det blir med den biten, bara hon LÄGGER sig. Inkallningen, inga glädjeskutt för tillfället. Men hon är ju där med nosen och duttar på handen när hon sätter sig bredvid mig. Ställandet, idag så gjorde hon ingen ansats att stanna före kommando, fast jag såg på henne att hon var lite frestad. För hon började titta lite mer intensivt upp mot mig. Men hon stannar ganska snabbt. Apporten, hon tar den ganska bra. En gång så tappade hon den, den hamnade lite snett. Men vi gjorde ett nytt försök, och då hade hon kvar den i munnen. Och hon höll den tills jag sa loss. Hopp över hinder brukar inte vara nåt problem, förutom att hon är där och duttar med nosen i handen när hon kommer bredvid mig.  I det stora hela är jag nöjd, bara vi får till läggandet.


Sen gjorde vi en avancerad bana ute på parkeringen. Inne fick det bli kortbanor i nybörjarklass, blev visst en sån i fortsättning också såg jag när jag gick in. Gjorde även ett par svängbanor. Hon med collien har börjat träna rallylydnad också med oss. Så jag gjorde dom för henne. Sen kollade jag av att det jag visade åt henne förra veckan blev rätt. Sen tog jag in Clara och gick kortisarna med henne. Av momenten som fanns inne idag, så är det sidosteget i fortsättningsklass som är svårast för oss. Hon har ju inte det här fotgåendet som Lizzie har. När jag flyttar ett steg åt sidan, så kommer ju Lizzie efter. Men Clara har inte förstått det än.  Men annars så gick hon ganska bra idag.


Körde bara avancerad klass med Lizzie idag, så efter Clara tog jag henne där. Första vändan blev det mycket snack. Lite strul med vissa moment när hon var på höger sida. Det som var svårats idag var nog sitt, sväng höger, ett steg, kalla in. Då känns det lite som om hon är i vägen. Jag missade några saker, som tex sitt-stå-gå runt. Då var hon på höger sida, och jag hade fullt upp och placera henne så att jag kom emellan henne och skylten, så jag glömde bort det där stå, vilket jag upptäckte på nästa vända. Sen glömde jag bort sitt före hoppet, fast då var hon tillbaka på vänster sida.


In en vända och kolla till våran nykomling, och köra en vända med Clara. Sen ut och köra en vända till med Lizzie. Den här gången gick det mycket bättre, dessutom så var hon tyst hela tiden, och jag upptäckte vad jag missade gången innan.


Fast ett litet problem har vi, det är honnören. Då måste man vara inne på banan på ett bestämt ställe, hunden skall antingen sitta eller ligga under tiden när nästa ekipage är inne på banan, men längst 1 ½ minut.


Annars då idag, jag hade tänkt skruva upp 2 hyllor för skyltarna. Glömde ju skruvarna hemma förra veckan på byrån. Men idag skulle jag inte glömma dom, så jag stoppade dom i byxfickan. Var ju bara det att jag hade jeansen på mig, och dom använder jag aldrig när jag är och tränar. Se det blev inget uppsatt idag heller   .


Imorse dessutom så var jag sur på maken. När jag gick och la mig, så märkte jag att det var nåt i vägen nästan för att jag skulle kunna lägga mig ordentligt. Då var det maken som sov rejält på min sida. Jag sa åt han att flytta på sig. Ja, jag skall sa han. Men han gjorde inte det utan låg där och gnydde lite. Ja, det där gnyendet beror på att han är ju förkyld nu, och det är ju så synd om han stackarn. Men jag började känna mig som om jag höll på att ramla ur sängen, så jag försökte maka mig mer mot mitten. Då vaknade maken, och han vart sur för att jag störde hans sömn, han kallade mig tom för egoist. Vadå egoist, det var väl han som var egoist som tänkte ha hela 2 sängar för sig själv. Nästa gång han ligger över halva min säng, och inte flyttar sig så tar jag täcket och kuddarna och lägger mig på soffan. För då kommer han och muttra över det också "varför sov du inte i sovrummet" kommer han och säga   .

 
 
paula

paula

30 mars 2012 18:50

Hej, jag läser nog dina inlägg men jag fuskläser när du skriver om träningen. Eftersom jag inte håller på med min hund så är det som att läsa grekiska när du beskriver momenten ni gör,hihi
Skorna ja, än så länge funkar dom bra, men jag är medveten om att dom kanske ger problem. Därför var det bra att dom var så billiga. Nu tar jag dem på stavpromenaderna medan jag har andra skor till kortare promenaderna. Tror och hoppas att det funkar bra så.
Trevlig helg på dej, kallt och ruggigt ska det bli, inte skoj alls! Fryser mer nu än i vintras, men vinterjackan tar jag inte tillbaks, det räckte med att jag fick ta fram mössan igen från sommarförvaringen, "ler"
Kram

http://paulaz.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards